Cum instalezi cursoare pentru mouse personalizate în Windows 10

Dacă vrei să schimbi modul în care arată cursoarele mouse-ului tău, ai două opțiuni. Cea ușoară este să instalezi o schemă de cursoare pentru mouse care schimbă toți indicatorii din Windows 10. Cealaltă este să setezi manual un indicator pentru fiecare cursor al mouse-ului. Dacă vrei să știi cum se instalează cursoare pentru mouse în Windows 10, citește acest ghid. Este mai ușor decât ai crede:

NOTĂ: Instalarea unei scheme noi de cursoare pentru mouse se face la fel indiferent de versiunea de Windows pe care o folosești. Deși noi am scris acest ghid pentru a-ți arăta cum se instalează cursoarele în Windows 10, poți urma aceiași pași în Windows 8.1 sau Windows 7, deoarece procesul este identic.

Cum instalezi cursoare pentru mouse personalizate în Windows 10

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să obții schema de cursoare de mouse pe care vrei să le folosești pe PC-ul sau dispozitivul tău cu Windows 10. Asta înseamnă, de obicei, să o descarci de undeva de pe internet. Pentru a te ajuta să începi, uite niște cursoare care nouă ne plac: Descarcă 30 dintre cele mai bune teme pentru indicatorii de mouse din Windows.

Folosește un browser web pentru a descărca și salva schema ta preferată de cursoare pentru mouse undeva pe PC-ul tău, cum ar fi pe desktop sau în folderul Descărcări. Reține că, de obicei, schemele de cursoare pentru mouse sunt arhivate, astfel încât să fie mai ușor și mai rapid de descărcat.

Descărcarea și salvarea cursoarelor pentru mouse personalizate

După ce ai descărcat fișierul cu schema de cursoare pentru mouse pe PC-ul tău cu Windows 10, trebuie să îi dezarhivezi conținutul. Dă clic dreapta sau menține apăsat pe el și, în meniul contextual, apasă pe opțiunea numită Dezarhivare sau Extragere.

Extragerea cursoarelor pentru mouse

SUGESTIE: Dacă nu poți să dezarhivezi fișierul cu indicatorii de mouse, atunci probabil că nu ai o aplicație de arhivare instalată pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10. Unul dintre cele mai bune instrumente pentru acest scop se numește 7-Zip și îl poți descărca de aici: 7-Zip.

Următorul pas este cel mai important: localizarea și executarea fișierului de instalare din folderul cu indicatorii de mouse personalizați. După ce ai dezarhivat schema de cursoare pentru mouse, deschide-i folderul. În el, ar trebui să găsești mai multe fișiere care conțin indicatorii folosiți pentru fiecare cursor din schemă. Printre ei, ar trebui să fie și un fișier cu extensia INF. Numele fișierului poate să difere în funcție de schema de cursoare pentru mouse pe care vrei să o instalezi.

Fișierul install.inf îți permite să instalezi rapid noile cursoare

Dă clic dreapta sau apasă lung pe fișierul INF și apoi apasă pe butonul Instalare din meniul contextual.

Opțiunea Instalare pentru cursoarele de mouse se găsește în meniul clic dreapta

Windows 10 deschide apoi un ecran CCU (Control Cont Utilizator) pe care îți cere să confirmi că vrei să instalezi noile cursoare de mouse. Pentru a putea continua, contul tău de utilizator trebuie să aibă drepturi administrative pe PC. Apasă Da sau tastează parola unui cont de administrator.

Solicitare CCU pentru confirmarea instalării noilor cursoare de mouse

După ce Windows 10 termină de instalat cursoarele de mouse personalizate, deschide automat fereastra Proprietăți Mouse și selectează fila Indicatori din ea.

Alege noua Schemă de cursoare pentru mouse personalizate din lista derulantă aflată în partea de sus a ferestrei. În secțiunea Particularizare, poți să vezi cum arată indicatorii folosiți de acea schemă de cursoare pentru mouse.

Activarea cursoarelor personalizate în Windows 10

Dacă îți place ce vezi și vrei în continuare să folosești această schemă de cursoare pentru mouse, apasă pe butonul OK. Apoi, te poți bucura de noile tale cursoare de mouse personalizate! 🙂

Dar dacă nu găsești un fișier INF în folderul cu indicatorii de mouse personalizați?

Dacă schema de cursoare pentru mouse pe care ai descărcat-o nu conține un fișier INF, atunci trebuie să instalezi indicatorii de mouse manual, unul câte unul. Asta înseamnă că trebuie să asociezi un cursor pentru fiecare acțiune a mouse-ului. Găsești instrucțiuni despre cum se face asta, în acest ghid: Cum folosești cursoare și indicatori de mouse personalizați în Windows 10.

Care este schema ta preferată de cursoare pentru mouse în Windows 10?

Acum știi cum să instalezi cursoare pentru mouse personalizate pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10. După cum ai văzut, este ceva relativ ușor de făcut pentru oricine. Sperăm că acest ghid a fost concis și destul de clar ca să înțelegi ce trebuie făcut. Totuși, dacă este ceva ce nu ai înțeles, lasă-ne un comentariu mai jos și vom face tot posibilul să te ajutăm.