Cum să oprim procedura de închidere a calculatorului

Cum să oprim procedura de închidere a calculatorului

Vi s-a întâmplat vreodată ca exact atunci când ați apăsat pe butonul de Închidere, să vă aduceți aminte că mai aveați ceva de făcut? Vreți să știți cum să opriți procedura de închidere? Avem câteva soluții ce vă pot fi de ajutor. Citiți în continuare pentru a vedea care sunt acestea.

Reclamă

Cum să oprim închiderea calculatorului folosind o legătură rapidă (scurtătură)

Dacă ați creat o legătură rapidă pe desktop (sau pe ecranul Start din Windows 8) pentru Închidere, puteți folosi legătura rapidă Oprește închiderea pe care am creat-o pentru voi.

oprire, inchidere, shut down
oprire, inchidere, shut down

Când folosiți o scurtătură personalizată pentru închidere, procedura nu este inițializată imediat. Vor trece câteva secunde până când acest lucru va avea loc, timp în care utilizatorul și aplicațiile sunt informați de faptul că procedura a început să fie executată. Dacă dați dublu clic pe scurtătura Oprește închiderea câteva secunde mai târziu, veți fi notificat că procesul a fost oprit cu succes. Va apărea o notificare în partea dreaptă a barei de activități.

oprire, inchidere, shut down
oprire, inchidere, shut down

Veți găsi această scurtătură atașată la sfârșitul acestui articol.

Cum să oprim închiderea calculatorului atunci când ea a fost pornită din meniul Start (sau ecranul Start)

Dacă ați inițiat procedura de închidere din Windows, folosind meniurile implicite și/sau opțiunile pentru închiderea calculatorului, și nu ați folosit o scurtătură personalizată, lucrurile sunt puțin mai dificile.

Indiferent cât de rapid sunteți, scurtătura Oprește închiderea nu va funcționa. Există doar o șansă: în cazul în care atunci când ați inițiat închiderea aveați multe programe deschise, e posibil ca unul din ele să răspundă mai greu la semnalul de închidere sau să aștepte o acțiune din partea utilizatorului, iar acest lucru va determina Windows să afișeze o listă cu programele care încă nu s-au închis.

oprire, inchidere, shut down
oprire, inchidere, shut down

Aici va fi disponibil un buton numit Închidere forțată, care va închide forțat toate aplicațiile deschise și va continua procedura, și unul numit Revocare. Acest buton va opri procedura de închidere.

Reclamă

Windows 8 afișează un ecran similar. Butoanele au denumiri puțin diferite, dar fac același lucru.

oprire, inchidere, shut down
oprire, inchidere, shut down

Oprirea procedurii de închidere – Există consecințe negative?

Dacă reușiți să opriți procedura de închidere chiar înainte de a fi terminată, atunci Windows va funcționa doar cu serviciile și aplicațiile care nu au fost închise. În majoritatea cazurilor, sistemul de operare va continua să ruleze fără probleme. Totuși, se poate întâmpla ca anumite servicii sau aplicații să aibă probleme de funcționare datorită faptului că alte servicii/aplicații de care erau dependente au fost oprite.

Dacă întâlniți erori, este preferabil să vă deconectați și apoi să vă reconectați contul de utilizator. Astfel, Windows va avea șansa de a reporni serviciile și procesele ce pornesc la conectarea utilizatorilor.

Concluzie

Sper că acest articol va fi util. Înainte de a îl închide, am o curiozitate: folosiți o legătură rapidă personalizată pentru închiderea calculatorului? Se întâmplă des să trebuiască să opriți procedura de închidere?

Descărcare: inchideressianulare.zip

Descoperă: Productivitate Economisire energie Ghiduri Hardware și sunete Programe Recomandate Sistem și Securitate Windows