Cum asculți muzică cu aplicația Muzică Groove din Windows 10

Muzică Groove este un player audio care face parte din Windows 10 și, pe lângă scopul său principal de a reda muzica stocată local, oferea și un serviciu de streaming pentru muzică. Opțiunile de streaming au fost disponibile utilizatorilor care dețineau un abonament Groove Music Pass dar, din păcate, Microsoft a decis să oprească acest serviciu începând cu 31 Decembrie 2017. Acum, Microsoft promovează Spotify. Totuși, aplicația Groove Music este încă util, fiind una dintre cele mai bune aplicații Windows universale. Cu ea, poți să îți asculți biblioteca audio cu mp3-urile stocate local, ori să îți asculți cântecele stocate în OneDrive. Această aplicație este perfectă dacă nu vrei ceva complicat și nu vrei nici să migrezi la serviciile de streaming de muzică precum Spotify, Deezer, Tidal, Apple Music sau Google Music. În acest tutorial, îți oferim informații despre cum se folosește aplicația Muzică Groove astfel încât să obții toate avantajele oferite de caracteristicile sale:

Cum deschizi aplicația Muzică Groove în Windows 10

Pentru a deschide aplicația Muzică Groove, mergi la Meniul Start și derulează lista de aplicații până când găsești scurtătura ei. Apoi, apasă pe ea.

Dacă vrei o metodă mai rapidă de a deschide Muzică Groove, folosește funcția de căutare. Tastează "groove" în caseta de căutare de pe bara ta de activități și, în lista de rezultate, apasă pe scurtătura Muzică Groove.

De asemenea, dacă folosești Windows 10 în una dintre limbile suportate de Cortana, poți să îi ceri, folosindu-ți vocea, să deschidă aplicația Muzică Groove.

După ce se deschide Muzică Groove, ar trebui să vezi ceva similar cu captura de ecran de mai jos.

Care sunt metodele de a adăuga muzică în aplicația Muzică Groove din Windows 10?

Deși Microsoft a decis să închidă serviciul de streaming Groove Music Pass care permitea utilizatorilor să acceseze un catalog online de muzică cu conținut generos, asta nu înseamnă că aplicația Muzică Groove nu mai este utilă. O poți folosi pentru a asculta muzica pe care o adaugi de pe dispozitivul tău cu Windows 10, precum și pe cea din contul tău de OneDrive.

Dacă vrei să adaugi muzică din contul tău OneDrive, dar nu știi cum, acest tutorial îți arată toată procedura: Cum asculți muzică în stream cu OneDrive și aplicația Muzică Groove.

Dacă vrei să adaugi muzică la aplicația Muzică Groove de pe un dispozitiv de stocare local, precum un hard-disk, citește următoarea secțiune a acestui ghid.

Cum adaugi muzică în aplicația Muzică Groove de pe calculatorul tău cu Windows 10

O metodă de a adăuga muzică în aplicația Muzică Groove este să o imporți de pe PC-ul tău. Pentru a face acest lucru, apasă pe butonul Panou de navigare din colțul din stânga sus al aplicației, după care apasă pe iconița de Setări din partea dreaptă a numelui tău.

Pe pagina de Setări, apasă pe legătura "Selectați locații în care să căutăm muzică".

În continuare, pentru a adăuga un folder nou la biblioteca de muzică din Muzică Groove, apasă pe butonul "+".

Navighează la locația folderului de muzică, selectează-l și apasă pe "Adăugați acest folder în Muzică".

Melodiile din folderul selectat sunt adăugate automat la biblioteca ta din Muzică Groove.

Dacă vrei să adaugi și mai multe foldere la colecția ta de muzică, repetă același proces pentru fiecare folder nou. Altfel, apasă pe Gata pentru a te întoarce la pagina de Setări.

Cum asculți muzică folosind aplicația Muzică Groove

Pentru a începe să asculți muzică în aplicația Muzică Groove, mergi la meniul principal, selectează "Muzica mea" și apoi apasă pe Melodii în partea dreaptă a aplicației.

Acum Muzică Groove afișează o listă cu toate cântecele tale. Derulează până găsești melodia pe care vrei să o asculți și apasă pe butonul Redare ce este afișat pe selecția ta.

În partea de jos a ferestrei, Muzică Groove afișează câteva butoane utile, precum Anterior, Pauză și Următor. De asemenea, sunt prezente și butoane pentru Volum, Amestecare și Repetare.

De asemenea, când încerci să ajustezi volumul, folosind tastatura, un mini player este afișat în partea din stânga sus a ecranului, ce include doar câteva butoane esențiale precum Redare/Pauză, Anterior, Următor și numele cântecului.

Poți face același lucru și folosind miniatura aplicației Muzică Groove de pe bara de activități.

Dacă preferi să asculți un anumit album sau artist, în loc să fie nevoie să răsfoiești prin toată colecția ta de cântece, selectează Artiști sau Albume în partea de sus a ferestrei. Apoi, navighează la albumul sau artistul pe care vrei să îl asculți și apasă pe el. Aplicația Muzică Groove afișează apoi doar melodiile care se potrivesc cu selecția ta.

Cum creezi o listă de redare în aplicația Muzică Groove

Este simplu să creezi liste de redare în Muzică Groove. Mergi la meniul principal și apasă pe butonul + (Creare listă de redare nouă) din Playlisturi.

În continuare, trebuie să numești noua listă de redare, după care să apeși pe "Creare playlist".

Lista de redare pe care ai creat-o este afișată în meniul principal, în secțiunea Playlisturi. Acum, trebuie să adaugi melodii noi la ea. Pentru a face acest lucru, Muzică Groove încarcă automat lista ta de redare și te invită să adaugi cântece din colecția ta.

În mod implicit, îți spune să adaugi melodii din Albumele tale, dar poți să mergi și la Melodii sau Artiști și să selectezi cântecele pe care vrei să le adaugi la lista de redare, apăsând pe butonul "+ (Adăugare la)" și alegând lista ta de redare.

Nu uita că poți să selectezi și mai multe cântece o dată. Pentru a adăuga mai multe melodii simultan la lista ta de redare, bifează casetele de selectare din stânga fiecărei melodii pe care vrei să o adaugi la listă, ori apăsând pe tasta Ctrl sau Shift de pe tastatură, în timp ce apeși pe cântece.

Repetă această acțiune până când lista de redare conține toate cântecele pe care le vrei. Apoi, apasă pe butonul "+ Adăugare în" din colțul dreapta jos al ferestrei și selectează lista de redare la care vrei să le adaugi.

Când ai terminat, te poți relaxa ascultând melodiile din noua ta listă de redare. :)

Concluzie

Per total, Muzică Groove este un player audio simplu, care poate fi util dacă nu vrei ceva complicat. Îți permite să faci acțiuni simple precum să asculți melodii sau să creezi liste de redare. O poți folosi pentru a face streaming la muzica din contul tău OneDrive sau să imporți cântece de pe calculatorul tău. Deși Microsoft a închis serviciul de streaming Groove Music Pass, noi credem că aplicația Muzică Groove rămâne un player bun de muzică și îl recomandăm cititorilor noștri. Dacă ai întrebări legate de Muzică Groove, nu ezita să ni le spui în secțiunea de comentarii.