4 metode de a deschide Paravanul de protecție Windows (Windows Firewall)

Windows oferă o aplicație firewall numită Paravan de protecție Windows. În Windows 10, numele a fost schimbat în Paravan de protecție Windows Defender, dar este aceeași aplicație cu aceleași funcționalități în toate versiunile de Windows. Verificarea stării sale este o idee bună, fie pentru a te asigura că merge și îți protejează PC-ul sau pentru a te asigura că este oprit dacă ai instalat o altă soluție firewall. Oricare este motivul pentru care vrei să verifici Paravanul de protecție Windows, hai să vedem toate metodele de a-l deschide așa încât să poți să o alegi pe cea care îți este mai la îndemână:

NOTĂ: Acest tutorial se referă la Windows 10, Windows 7 și Windows 8.1. Dacă nu știi ce versiune de Windows ai, citește acest tutorial: Ce versiune de Windows am pe calculatorul meu?.

1. Pornește Paravan de protecție Windows folosind căutarea

Cea mai ușoară cale de a porni Paravanul de protecție Windows este să îl cauți folosind căutarea din Windows. Tastează "paravan" în caseta de căutare și dă clic pe "Paravan de protecție Windows Defender" în Windows 10 sau Paravan de protecție Windows în Windows 7 sau Windows 8.1.

Caută și pornește Paravan de protecție Windows în Windows 10

2. Pornește Paravan de protecție Windows folosind Panoul de control

Paravanul de protecție Windows poate fi accesat din Panoul de control. Deschide Panou de control și apasă pe legătura Sistem și securitate.

Sistem și securitate în Panou de control

Apasă pe Paravan de protecție Windows Defender în Windows 10 sau Paravan de protecție Windows în Windows 7 sau Windows 8.1.

Deschide Paravan de protecție Windows în Panou de control

Alternativ, poți să cauți textul "paravan" în case de căutare din Panoul de control, în colțul dreapta sus.

În lista de rezultate ale căutării, apasă pe Paravan de protecție Windows Defender în Windows 10 sau Paravan de protecție Windows în Windows 7 sau Windows 8.1.

Caută paravan în Panoul de control

3. Pornește Paravan de protecție Windows folosind fereastra Executare

Apasă Win + R pe tastatură pentru a deschide fereastra Executare. Apoi, tastează "control firewall.cpl" în câmpul Deschidere și apasă tasta Enter sau butonul OK.

Deschide Paravan de protecție Windows folosind fereastra Executare

Poți, de asemenea, să tastezi "control /name Microsoft.WindowsFirewall" în câmpul Deschidere, pentru a deschide Paravan de protecție Windows.

4. Pornește Paravan de protecție Windows folosind Linia de comandă sau PowerShell

Dacă ești un fan al liniei de comandă, poți să folosești Linia de comandă sau PowerShell pentru a deschide Paravanul de protecție Windows. Tastează aceeași comandă precum cea folosită în fereastra Executare - "control firewall.cpl" - și apasă Enter.

Deschide Paravanul de protecție Windows de la linia de comandă

Poți, de asemenea, să folosești comanda "control /name Microsoft.WindowsFirewall" pentru același rezultat.

Cum preferi să pornești Paravanul de protecție Windows?

Ai aflat patru moduri diferite de a porni Paravanul de protecție Windows. Înainte de a închide acest tutorial, spune-ne dacă îți place să folosești Paravanului de protecție Windows, dacă îți este ușor să îl deschizi și ce ai vrea de la Microsoft ca îmbunătățire? Comentează mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Securitate Accesibilitate Ghiduri Rețea și Internet Sistem și Securitate Windows