Cum dezactivezi mesajul Radeon Software (ALT+R)

Dacă folosești un calculator cu o placă video AMD Radeon și instalezi driverele Adrenalin pentru ea, te poți întâlni cu un aspect mai puțin plăcut: atunci când te joci sau folosești aplicații pe tot ecranul (full-screen), vezi un mesaj de la Radeon Software într-un colț al ecranului, recomandându-ți să apeși ALT+R pentru a-l deschide. Dacă vrei să scapi de acest mesaj și să nu-l mai vezi, citește acest ghid:

AMD Radeon Software Overlay (ALT+R)

După ce instalezi driverele AMD Software Adrenalin pentru placa ta video AMD Radeon, de fiecare dată când pornești un joc ori deschizi o aplicație pe tot ecranul care folosește placa grafică, vezi un mesaj de tip overlay (suprapus): "RADEON SOFTWARE. PRESS ALT+R TO OPEN."

Radeon Software ALT + R overlay

Dacă faci ce-ți spune mesajul, se deschide panoul de control Radeon Software, unde îți vezi jocurile, performanța medie în fiecare, scurtături către unelte cu care poți face capturi de ecran ori înregistrări video în timp ce te joci, etc.

Panoul de control Radeon Software

Deși panoul Radeon Software poate fi util, mulți pasionați de jocuri sunt enervați de el și vor doar să se joace, fără niciun fel de mesaje. De asemenea, acest In-Game Overlay (ALT+R) poate suprascrie diverse combinații de taste utilizate de alte aplicații.

Cum oprești afișarea Radeon Software In-Game Overlay (ALT+R)

Pentru a opri complet afișarea mesajului Radeon Software, apasă tastele ALT+R, dă clic dreapta sau apasă și ține apăsat pe un spațiu gol de pe desktop, în Windows. În meniul care se deschide, alege AMD Radeon Software.

Accesează AMD Radeon Software

În Radeon Software, apasă pe Settings (Setări) în colțul dreapta sus, iar apoi mergi la fila General.

Mergi la Setări și apoi la General

Vezi o listă lungă de setări, împărțită în două coloane. Caută secțiunea Preferences (Preferințe), în coloana din dreapta.

Caută secțiunea Preferences în lista de setări

Apoi, dezactivează comutatorul "In-Game Overlay" apăsând pe el.

Dezactivează In-Game Overlay

Acest comutator este acum pe poziția Disabled (Dezactivat) și mesajul de la Radeon Software nu mai este afișat, iar scurtătura ALT+R nu mai este activă și nu mai interferează cu alte aplicații.

De ce te-a enervat AMD Radeon Software Overlay (ALT+R)?

Am găsit acest mesaj frustrant din două motive: a interferat atât cu alte scurtături în unele aplicații pe care le foloseam, cât și cu Bara de jocuri din Windows 10, care oferă deja multe funcții similare, ce sunt deja incluse în sistemul de operare. Înainte de a închide acest tutorial, spune-ne motivele tale pentru decizia de a dezactiva In-Game Overlay într-un comentariu.