Cum elimini widgeturile de pe Ecranul de blocare în Windows 11 și Windows 10

Cum elimini widgeturile de pe Ecranul de blocare în Windows 11 și Windows 10

La sfârșitul lunii martie 2024, Microsoft a început să implementeze o nouă actualizare pentru Windows 11 (KB5035942), urmată de o alta pentru Windows 10 (KB5035941). Aceste actualizări au rezolvat multe probleme și erori, dar au introdus și o nouă caracteristică: afișarea de widgeturi pe Ecranul de blocare pentru conținut precum sport, trafic și finanțe, alături de prognoza meteo. Această funcție nu a fost activată imediat pentru toți utilizatorii, ci mai degrabă treptat, iar la începutul lunii mai 2024, o aveam activă pe toate calculatoarele mele cu Windows 11 și Windows 10. Dacă au apărut noi widgeturi pe Ecranul de blocare și vrei să le elimini, citește acest ghid:

Reclamă

Ecranul de blocare afișează acum widgeturi

După cum am menționat în introducerea acestui articol, Microsoft implementează treptat afișarea de widgeturi pe Ecranul de blocare, începând cu Windows 11 și continuând cu Windows 10. Iată cum arată acestea pe unul dintre calculatoarele mele cu Windows 11:

Widgeturi pe Ecranul de blocare din Windows 11

Widgeturi pe Ecranul de blocare din Windows 11

După cum poți vedea, widgeturile afișează prognoza meteo, informații despre bursă și informații sportive din NBA. Problema este că singura informație interesantă pentru mine este prognoza meteo. Nu urmăresc NBA și nu vreau informații despre bursă pe Ecranul de blocare.

Pe unul dintre calculatoarele mele cu Windows 10, Microsoft a activat doar widgetul cu prognoza meteo, fără celelalte pe care le văd pe Windows 11.

Widgeturi pe Ecranul de blocare din Windows 10

Widgeturi pe Ecranul de blocare din Windows 10

Problema cu aceste widgeturi este că nu poți alege care dintre ele apar pe Ecranul de blocare. Este posibil ca mulți oameni să dorească să vadă prognoza meteo, însă ar putea prefera să nu fie afișate celelalte widgeturi selectate de Microsoft. Unii vor considera utile alte widgeturi, poate cu informații despre trafic sau despre siguranța familiei.

Reclamă

Singura ta alegere este să le păstrezi pe Ecranul de blocare, așa cum a decis Microsoft, sau să le elimini complet. Mi se pare frustrant că Microsoft a lansat această funcție, în condițiile în care este incompletă. Ar fi trebuit să ia în considerare că utilizatorii pot dori să activeze anumite widgeturi și nu să le apară pe PC date de care nu sunt interesați. Este pur și simplu spam și enervant!

SUGESTIE: Pentru mai multe informații despre widgeturi și cum funcționează acestea, citește acest ghid: Cum lucrezi cu Widgeturi în Windows 11.

Cum elimini widgeturile de pe Ecranul de blocare

O altă problemă este că setările pentru eliminarea widgeturilor de pe Ecranul de blocare nu au un nume logic, ceea ce face mai greu să-ți dai seama singur cum rezolvi problema. Pentru a te ajuta, voi detalia mai întâi cum le elimini din Windows 10 și apoi din Windows 11. Citește secțiunea care te interesează. 🙂

Cum elimini widgeturile de pe Ecranul de blocare din Windows 10

Pe calculatorul tău cu Windows 10, deschide aplicația Setări (Windows + I) și accesează Personalizare.

În Setările din Windows 10, accesează Personalizare

În Setările din Windows 10, accesează Personalizare

În bara laterală din stânga, apasă pe Ecran de blocare. În dreapta, apar toate setările pentru personalizarea Ecranului de blocare din Windows 10. Caută textul: „Alegeți o aplicație care afișează starea detaliată pe ecranul de blocare”. Pictograma Meteo ar trebui să fie afișată imediat sub acest text. Apasă pe aceasta.

Alege Ecran de blocare și apasă pe pictograma Meteo

Alege Ecran de blocare și apasă pe pictograma Meteo

În lista derulantă, alege Niciuna.

Alege Niciuna

Alege Niciuna

Widgeturile sunt acum eliminate de pe Ecranul de blocare din Windows 10. Dacă te răzgândești mai târziu și vrei să le pui la loc, repetă aceiași pași și selectează din nou Meteo.🙂

Reclamă

Cum elimini widgeturile de pe Ecranul de blocare din Windows 11

Dacă folosești Windows 11, sunt șanse mari să fi primit noile widgeturi pentru Ecranul de blocare mai devreme decât utilizatorii de Windows 10, deoarece Microsoft a testat și a implementat prima dată această funcție pe acest sistem de operare. Dacă nu-ți plac sau nu le consideri utile, mai întâi, deschide Setări (Windows + I). În fereastra de Setări din Windows 11, apasă pe Personalizare în bara laterală din stânga, iar apoi pe Ecran de blocare în dreapta.

În Setările din Windows 11, accesează Personalizare > Ecran de blocare

În Setările din Windows 11, accesează Personalizare > Ecran de blocare

Acum poți să-ți personalizezi Ecranul de blocare din Windows 11 și să elimini widgeturile enervante. Pentru a face asta, apasă pe lista derulantă de lângă Stare ecran de blocare. În mod implicit, ar trebui să fie setată pe Vremea și altele.

Apasă pe Stare ecran de blocare

Apasă pe Stare ecran de blocare

În lista de opțiuni, alege Niciuna.

Alege Niciuna

Alege Niciuna

Acum poți închide fereastra Setări. Data viitoare când te afli pe Ecranul de blocare din Windows 11, vei vedea imaginea de fundal, data și ora, dar nu și vremea și toate celelalte widgeturi. Dacă te răzgândești mai târziu și vrei să le recuperezi, repetă aceiași pași și alege Vremea și altele în rubrica Stare ecran de blocare.🙂

Reclamă

Cum să convingi Microsoft să îmbunătățească widgeturile de pe Ecranul de blocare

Mulți oameni s-au plâns de modul cum sunt implementate în prezent widgeturile pe Ecranul de blocare. Unii au cerut eliminarea lor completă, iar alții vor o metodă de personalizare a widgeturilor care sunt afișate. Și eu aș dori să am această opțiune. Dacă și tu îți dorești asta, votează această discuție în Centrul de feedback și comentează. Cu cât această discuție stârnește mai mult interes, cu atât Microsoft va acorda mai multă atenție feedbackului nostru și va face ceva în acest sens.

Oferă-le celor de la Microsoft feedback despre widgeturi

Oferă-le celor de la Microsoft feedback despre widgeturi

SUGESTIE: Dacă nu știi cum să folosești Centrul de feedback, citește acest tutorial: Ce este Centrul de feedback? Cum oferi feedback către Microsoft.

Cum ți-ai dori să funcționeze widgeturile de pe Ecranul de blocare?

Dacă ai găsit și ai citit acest articol, probabil nu ești mulțumit de modul cum funcționează widgeturile în prezent. Este posibil să vrei o modalitate de a gestiona widgeturile de pe Ecranul de blocare sau o metodă mai ușoară de a le dezactiva. Înainte de a închide această filă de browser, ce te enervează cel mai mult la aceste widgeturi? Ce ai dori să facă Microsoft în continuare? Vrei să le îmbunătățească sau să faciliteze eliminarea lor? Comentează folosind opțiunile de mai jos și spune-mi.🙂

Descoperă: Productivitate Aspect și Personalizare Ghiduri Recomandate Windows