7 locuri de unde poți descărca teme gratuite de Windows

7 locuri de unde poți descărca teme gratuite de Windows

Există numeroase moduri de a-ți personaliza dispozitivul Windows pentru a-l face să arate unic. Acest articol prezintă șapte locații de unde poți descărca gratis teme pentru Windows 10 și Windows 11. Aceste site-uri oferă multe teme gratuite frumoase, inclusiv teme pentru monitoare 4K. Unele dintre ele oferă conținut original creat de fotografi și ilustratori. Vrei să afli cele mai bune locații de unde poți descărca teme pentru Windows 10 și Windows 11? Atunci, continuă să citești:

Reclamă

1. Deschide Microsoft Store

Primul loc pe care-l recomandăm pentru a descărca teme pentru Windows 11 și Windows 10 este Microsoft Store. Deschide Microsoft Store și caută Windows themes (teme windows), iar apoi răsfoiește prin rezultate. Dacă ești în căutarea unei teme specifice, folosește funcția de căutare pentru a restrânge lista. Magazinul oferă peste 300 de teme de înaltă calitate, unele din ele având conținut 4K.

Ia-ți temele din Microsoft Store

Ia-ți temele din Microsoft Store

Alternativ, poți merge la site-ul Microsoft Store: Windows themes - Microsoft Store. Temele sunt în continuare descărcate și instalate prin aplicație, dar nu ai neapărat nevoie de un cont Microsoft pentru a le descărca pe cele gratuite.

Poți căuta teme pe site-ul Microsoft Store

Poți căuta teme pe site-ul Microsoft Store

PONT: Alt site Microsoft care conține teme este … pagina de ajutor: Teme pentru desktop. Aici găsești o colecție (destul de mică) de teme, grupată în secțiuni ca Animale, Artă, Filme etc. Există și teme panoramice pentru cei ce folosesc mai multe monitoare, precum și teme cu sunete particularizate.

Reclamă

2. DeviantArt

DeviantArt este cea mai mare comunitate de artă online, cu peste 35 milioane de artiști și iubitori de artă întregistrați ca utilizatori. Are niște teme superbe de la artiști din toate colțurile lumii. Dacă îți dorești originalitate mai presus de orice altceva, DeviantArt este locul pentru tine. Pentru a găsi teme, folosește funcția de căutare (Search) - de exemplu, „windows 11 theme”.

DeviantArt are niste creații extraordinare

DeviantArt are niste creații extraordinare

3. Skinpacks

Site-ul Skinpacks oferă multe tipuri de teme diferite. Unele din ele schimbă atât de mult aspectul desktopului tău, încât unii pot crede că ai Linux sau macOS pe dispozitivul tău. Atenție: deși versiunea de bază pentru fiecare temă este gratuită, dacă vrei personalizare completă, va trebui să plătești câțiva dolari.

Dacă vrei să convingi pe cineva că ai alt sistem de operare, Skinpacks are multe opțiuni

Dacă vrei să convingi pe cineva că ai alt sistem de operare, Skinpacks are multe opțiuni

PONT: Dacă ești fan Star Trek sau abia aștepți ultima ecranizare din universul Marvel, asigură-te că verifici secțiunea potrivită de pe site-ul web Skinpacks.

Reclamă

4. Expo Themes

ExpoThemes este un blog de personalizare care te ajută să-ți populezi desktopul cu imagini de fundal interesante din filme și jocuri video. Au început ca un site web mic în martie 2012, iar acum au devenit printre cei mai cunoscuți dezvoltatori de teme Windows. Dacă ești gamer sau cinefil și cauți teme 4K, acesta este locul potrivit pentru tine.

Temele de pe Expo Themes au descrieri și previzualizări folositoare

Temele de pe Expo Themes au descrieri și previzualizări folositoare

5.108Themes

Cu peste 1600 de teme, site-ul web 108Themes este o altă sursă bună. Au o secțiune specială dedicată temelor 4K. Poți alege între diverse categorii, ca Abstract, Art (Artă), Games (Jocuri), Movies (Filme), Nature (Natură), Travel (Călătorii) și multe altele.

108Themes are teme 4K care arată foarte bine

108Themes are teme 4K care arată foarte bine

6. Themepack

Printre sute de reclame, poți găsi multe teme de bună calitate pe site-ul web Themepack.me. Temele sunt compatibile cu Windows 11 și Windows 10 (dar și cu versiuni mai vechi ale sistemului de operare) și, cât timp nu te deranjează să fii asaltat de reclame și ferestre pop-up, este destul de ușor să descarci teme.

Cu excepția unor reclame intruzive, site-ul web Themepack este ușor de folosit

Cu excepția unor reclame intruzive, site-ul web Themepack este ușor de folosit

7. Themes10

Dacă ești în căutare de teme care nu schimbă cum arată interfața sau pictogramele, site-ul web Themes10 are conținut de calitate. După cum am menționat, majoritatea temelor lor modifică doar fundalurile de pe desktop și niște culori, dar imaginile incluse au rezoluție înaltă (4K de asemenea) și calitate ridicată.

Un alt loc grozav cu teme de calitate - Themes10

Un alt loc grozav cu teme de calitate - Themes10

Cum instalezi o temă Windows

Pentru a instala o temă pe care ai descărcat-o, apasă pe fișierul „*.deskthemepack”. Tema devine vizibilă în secțiunea Teme a ferestrei Personalizare din aplicația Setări.

Poți vedea tema abia instalată în aplicația Setări

Poți vedea tema abia instalată în aplicația Setări

Dacă modifici tema, este creată o temă personalizată, ce conține setările inițiale, împreună cu modificările făcute de tine. Versiunea originală pe care ai instalat-o pe dispozitivul tău Windows este păstrată ca o temă separată. Dacă vrei să salvezi schimbările pe care le-ai făcut, apasă pe Salvare, alege un nume pentru tema modificată, apoi apasă pe Salvare.

Salvarea unei teme personalizate în Windows

Salvarea unei teme personalizate în Windows

Dacă vrei să ștergi tema curentă, trebuie, mai întâi, să selectezi o altă temă. Apoi, dă clic dreapta sau apasă și menține apăsat pe tema pe care vrei s-o elimini, iar după aceea, apasă pe Ștergere.

Ștergerea unei teme în Windows

Ștergerea unei teme în Windows

NOTĂ: Capturile de ecran sunt din Windows 11, dar aceiași pași se aplică și în Windows 10.

Dacă ai nevoie de mai multe informații despre schimbarea temei, citește ghidurile noastre dedicate:

Dacă nu vrei să schimbi cum arată pictogramele și butoanele, avem ghiduri despre schimbarea fundalului de pe desktop în Windows 11 și în Windows 10.

Cât de des îți schimbi tema în Windows?

Site-urile web prezentate în acest articol sunt surse de încredere, unde poți găsi multe teme interesante. Suntem siguri că, în doar câteva minute, vei găsi ceea ce cauți pentru a transforma cum arată desktopul tău. Suntem curioși: cât de des schimbi tema din Windows? De asemenea, dacă știi alte surse de teme gratuite, te rugăm să ni le împărtășești într-un comentariu, deoarece ne-ar plăcea să adăugăm locații noi în această listă.

Descoperă: Divertisment Aspect și Personalizare Ghiduri Recomandate Windows