3 moduri pentru a obține codul PUK pentru cartela SIM

Codul PUK sau Personal Unlocking Key (Cheia personală de deblocare) este o caracteristică de securitate a tuturor cartelelor SIM pe care le folosim în telefoane, tablete și alte dispozitive mobile. Codul PUK este unic fiecărui SIM. Este necesar atunci când tu sau altcineva introduce greșit codul PIN al cartelei SIM, de trei ori consecutiv. Fără codul PUK, nu mai poți debloca cartela SIM, schimba codul PIN pentru a mai putea folosi cartela SIM respectivă. Dacă ai nevoie să afli codul PUK al cartelei tale SIM, citește acest tutorial:

1. Verifică pachetul în care a venit SIM-ul tău

Toate cartelele SIM vin într-un pachet. Dacă ai păstrat pachetul respectiv, caută în el cartela de plastic în care a fost SIM-ul. Pe spatele ei, vei găsi tipărit codul PUK. Mai jos poți vedea două astfel de cartele din plastic de la Orange (stânga) și Telekom (dreapta). Operatorul tău de telefonie mobilă are și el un pachet similar pentru cartela SIM.

2. Intră în contul tău online, pe saitul operatorului de telefonie mobilă

Mulți operatori de telefonie mobilă oferă conturi online clienților lor. Dacă ai un astfel de cont, mergi la saitul operatorului tău și autentifică-te cu contul tău de utilizator și parola asociată lui. Una dintre opțiunile de suport oferite este afișarea codului PUK. Mai jos poți vedea cum arată portalul oferit de Vodafone clienților săi.

3. Sună la operatorul tău de telefonie mobilă

Operatorul tău de telefonie mobilă îți cunoaște codul PUK deoarece a fabricat SIM-ul tău și a configurat codul PUK înainte ca tu să primești cartela. Ar trebui să folosești un alt telefon, să suni la serviciul de relații cu clienții al operatorului tău. Va trebui să te identifici, să le explici problema pe care o ai și să le dai numărul de telefon al SIM-ului pe care îl ai. După aceea, ar trebui să primești codul PUK.

Dacă totul merge bine, acum ai la dispoziție codul PUK, pentru a îți debloca SIM-ul.

Care metodă a mers pentru tine?

Sperăm că acest ghid te-a ajutat să-ți găsești codul PUK. Nu contează ce brand de telefon ai (Samsung. Huawei, iPhone), ori ce operator de telefonie mobilă folosești (Vodafone, Orange, Digi Mobil, Telekom). Pașii sunt aceiași pentru toate cartelele SIM. Înainte de a închide acest tutorial, spun-ne ce metodă a mers cel mai bine pentru tine, în comentariile de mai jos.