Cum oprești gruparea pictogramelor în bara de activități din Windows

Cum oprești gruparea pictogramelor în bara de activități din Windows

Dacă folosești Windows 11 sau Windows 10, ai observat cu siguranță că, în mod implicit, toate pictogramele afișate în bara de activități sunt grupate. Asta înseamnă că mai multe ferestre ale aceleiași aplicații sunt afișate ca o singură pictogramă. Deși este o alegere de design bună pentru majoritatea oamenilor, oferind un spațiu unde încap mai multe butoane în bara de activități și o experiență mai curată, este, de asemenea, ceva ce poate nu-și dorește toată lumea. Gruparea pe bara de activități poate face dificilă trecerea rapidă de la o fereastră la alta, mai ales dacă ai mai multe aplicații deschise în același timp. Din fericire, atât Windows 11, cât și Windows 10 oferă o modalitate de a opri gruparea pictogramelor din bara de activități și de a afișa etichete pentru fiecare fereastră, astfel încât să le poți găsi și accesa cu ușurință pe cele dorite. Vrei să nu mai combini niciodată pictogramele din bara de activități (taskbar) în Windows? Dacă răspunsul este da, continuă să citești. În acest tutorial, îți arăt cum faci asta în Windows 11 și în Windows 10:

Reclamă

Cum oprești gruparea butoanelor din bara de activități în Windows 11

Opțiunea de a opri gruparea pictogramelor din bara de activități în Windows 11 a fost adăugată relativ recent la sistemul de operare. Pentru a putea controla gruparea din bara de sarcini a Windows 11, trebuie să-ți actualizezi sistemul de operare la versiunea 23H2 sau cel puțin la versiunea 22H2 cu Moment 4. Dacă ai actualizat Windows 11, atunci iată cum poți să oprești gruparea sau să nu mai combini niciodată pictogramele din bara de activități:

Pasul 1. Deschide Setări pentru bara de activități

Pentru a accesa „Setările pentru bara de activități”, dă clic dreapta sau apasă și ține apăsat pe o zonă liberă din bara de activități. În meniul contextual care se afișează, apasă pe „Setări pentru bara de activități”.

Deschide Setări pentru bara de activități în Windows 11

Deschide Setări pentru bara de activități în Windows 11

Alternativ, poți să deschizi aplicația Setări, să selectezi Personalizare în bara laterală din stânga și să apeși pe rubrica Bară de activități din panoul din dreapta.

În Setările din Windows 11, accesează Personalizare > Bară de activități

În Setările din Windows 11, accesează Personalizare > Bară de activități

Pasul 2. Dezactivează gruparea în bara de activități din Windows 11

Acum că te afli pe pagina de setări pentru Bara de activități, derulează până la capăt și apasă pe „Comportamente ale barei de activități”.

Apasă pe secțiunea Comportamente ale barei de activități

Apasă pe secțiunea Comportamente ale barei de activități

Găsești un meniu derulant numit „Combinați butoanele din bara de activități și ascundeți etichetele”. Aici poți schimba cum sunt afișate pictogramele în bara de activități.

Reclamă

În mod implicit, Windows 11 este setat să grupeze Întotdeauna pictogramele din bara de activități și să le ascundă etichetele.

Combinați butoanele din bara de activități și ascundeți etichetele

Combinați butoanele din bara de activități și ascundeți etichetele

Pentru a opri gruparea elementelor din bara de activități în Windows 11, deschide meniul derulant din dreptul opțiunii „Combinați butoanele din bara de activități și ascundeți etichetele” și alege una dintre celelalte două opțiuni disponibile:

  • Când bara de activități este plină: Această opțiune face ca Windows 11 să grupeze pictogramele din bara de activități numai atunci când nu mai există spațiu pentru ele în bara de activități.
  • Niciodată: Asta instruiește Windows 11 să nu combine niciodată pictogramele din bara de activități, ceea ce înseamnă că aplicațiile deschise vor afișa întotdeauna o pictogramă și o etichetă separate pentru fiecare fereastră din bara de activități.

Cum oprești gruparea pictogramelor în bara de activități din Windows

Cum oprești gruparea pictogramelor în bara de activități din Windows

SUGESTIE: Dacă vrei, poți personaliza și mai mult cum arată bara de activități din pagina de setări pentru Bara de activități. De exemplu, poți schimba alinierea pictogramelor din bara de activități din centru la stânga. Sau poți adăuga sau elimina din bara de activități unele pictograme, precum Căutare, Vizualizare activitate și Widgeturi.

Pasul 3. Bucură-te de o bară de activități fără grupuri în Windows 11

După ce ai modificat setările barei de activități, îți poți vedea toate ferestrele deschise, negrupate, pe bara de activități. Acestea își vor afișa etichetele, ceea ce-ți poate facilita trecerea de la una la alta.

O bară de activități din Windows 11 care nu combină niciodată pictogramele

O bară de activități din Windows 11 care nu combină niciodată pictogramele

Acum poți începe să te bucuri de noua ta bară de activități fără grupuri în Windows 11! 🙂

Cum oprești gruparea elementelor din bara de activități în Windows 10

La fel ca în Windows 11, și butoanele din bara de activități ale aceleiași aplicații din Windows 10 sunt grupate împreună. Aceasta este setarea implicită a sistemului de operare și este gândită pentru a te ajuta să economisești spațiu și să-ți ții desktopul organizat. Totuși, poate complica, de asemenea, comutarea între toate ferestrele deschise de aceeași aplicație. Vestea bună este că poți să schimbi această setare și să faci ca fiecare fereastră deschisă să fie afișată ca un buton separat pe bara de activități. Iată cum oprești gruparea pictogramelor din bara de activități în Windows 10:

Reclamă

Pasul 1. Deschide Setări bară de activități

Pe calculatorul cu Windows 10, dă clic dreapta sau apasă și ține apăsat pe o zonă liberă din bara de activități. Apoi, selectează „Setări bară de activități” în meniul contextual.

Deschide Setări bară de activități în Windows 10

Deschide Setări bară de activități în Windows 10

Alternativ, poți să lansezi aplicația Setări, să accesezi Personalizare și să selectezi Bară de activități în bara laterală din stânga.

În Setările din Windows 10, accesează Personalizare > Bară de activități

În Setările din Windows 10, accesează Personalizare > Bară de activități

Pasul 2. Dezactivează sau modifică gruparea în bara de activități

Oricum, ar trebui să vezi acum pagina Bară de activități în aplicația Setări. În partea dreaptă a ferestrei, derulează până la rubrica numită „Combinați butoanele de pe bara de activități”. Meniul derulant de sub ea ar trebui să arate „Întotdeauna, se ascund etichetele”, la fel ca în următoarea captură de ecran.

Combinați butoanele de pe bara de activități în Windows 10

Combinați butoanele de pe bara de activități în Windows 10

Dacă vrei să oprești gruparea pictogramelor din bara de activități pe calculatorul tău cu Windows 10, apasă pe meniul derulant și alege una dintre următoarele opțiuni:

  • Când bara de activități este plină: Dacă selectezi această opțiune, Windows 10 va grupa butoanele din bara de activități, dar numai atunci când nu există spațiu pentru a le afișa pe toate separat. Dacă există suficient spațiu, pictogramele din bara de activități nu sunt grupate.
  • Niciodată: Această opțiune face ca Windows 10 să nu combine niciodată pictogramele din bara de activități. Fiecare fereastră deschisă este afișată ca un buton separat pe bara de activități, indiferent de numărul de ferestre deschise în același timp.

Cum schimbi gruparea din bara de activități a Windows 10

Cum schimbi gruparea din bara de activități a Windows 10

SUGESTIE: Pagina Bară de activități din aplicația Setări are și alte opțiuni pentru a schimba cum funcționează și cum arată bara de activități din Windows 10. Pentru idei, accesează acest ghid: Cum personalizezi bara de activități din Windows 10.

Reclamă

Pasul 3. Bucură-te de bara ta de activități fără grupuri în Windows 11

Acum poți să închizi aplicația Setări și să te uiți cum arată noua ta bară de activități fără grupuri în Windows 10.

O bară de activități din Windows 10 care nu combină niciodată pictogramele

O bară de activități din Windows 10 care nu combină niciodată pictogramele

De acum înainte, te poți bucura de o bară de activități care nu combină niciodată (sau care combină doar uneori) pictogramele.🙂

Preferi o bară de activități fără grupuri de pictograme?

După cum ai văzut, este destul de ușor să oprești gruparea elementelor din bara de activități, indiferent dacă folosești Windows 11 sau Windows 10. Deși eu prefer să-mi setez calculatoarele să combine întotdeauna butoanele din bara de activități, s-ar putea să preferi o bară de activități fără grupări. Dacă da, de ce? Crezi că este o caracteristică care-ți îmbunătățește procesul de lucru și experiența de utilizare? Spune-mi în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Productivitate Accesibilitate Aspect și Personalizare Ghiduri Programe Windows