Recenzie Huawei P20 Pro: Unul dintre cele mai bune smartphone-uri din 2018

Recenzie Huawei P20 Pro: Unul dintre cele mai bune smartphone-uri din 2018
Rating

Huawei P20 Pro este cel mai bun smartphone produs vreodată de către Huawei și este un competitor serios pentru titlul de "cel mai bun smartphone al anului", alături de nume mari precum Samsung Galaxy S9 Plus și iPhone X. Acesta vine cu cel mai nou hardware mobil disponibil, arată foarte bine și are un sistem de trei camere dorsale cu lentile Leica. Sună interesant? Noi credem că da, iar după ce l-am testat câteva săptămâni, credem că aptitudinile sale pentru fotografie sunt uimitoare. Dacă vrei să știi ce poate să îți ofere Huawei P20 Pro, care sunt punctele sale forte dar și slăbiciunile sale, citește review-ul nostru:

Reclamă

NOTĂ: Acest review este realizat prin intermediul programului Orange Smartphone Tester. Dacă ești interesat(ă) de achiziția acestui smartphone, îl găsești în oferta Orange, aici: Huawei P20.

Huawei P20 Pro: Pentru cine este o alegere potrivită?

Huawei P20 Pro este un smartphone excepțional pentru:

 • Utilizatorii de smartphone-uri cărora le place să facă fotografii, cât și pentru fotografii semi-profesioniști
 • Persoanele care vor ce este mai bun în termeni de design
 • Utilizatorii care vor smartphone-uri cu hardware excelent și performanțe extraordinare
 • Persoanelor cărora le place să fie în top în ceea ce privește tehnologia mobilă și care își pot permite să fie acolo

Pro și contra

Aspectele pozitive ale Huawei P20 Pro sunt următoarele:

 • Este probabil cel mai bun, sau unul dintre cele mai bune smartphone-uri pentru fotografie
 • Inteligența artificială pe care Huawei a dezvoltat-o transformă orice fotograf amator în unul semi-profesionist
 • Este un smartphone frumos, cu o formă plăcută, confortabil de folosit
 • Are hardware puternic care oferă performanțe excelente în toate activitățile
 • Bateria de 4000 mAh este generoasă și oferă o autonomie excelentă
 • Ecranul reproduce foarte bine culorile și vizibilitatea sa în lumina solară este foarte bună
 • Algoritmii de detecție a feței funcționează foarte bine, chiar și în condiții de lumină slabă, deblocând smartphone-ul instantaneu
 • Vine cu Android 8.1 Oreo - cea mai nouă versiune de Android
 • Interfața de utilizare EMUI arată bine și are multe opțiuni de personalizare

Ca puncte slabe, menționăm:

 • Are o tăietură în partea de sus a ecranului, la fel ca iPhone X. Din fericire, ea poate fi ascunsă cu ajutorul software-ului
 • Are un ecran cu sticlă securizată, nu cu Gorilla Glass, astfel fiind mai puțin rezistent decât competitorii săi principali
 • Raportul de aspect 18,7:9 este neobișnuit și generează unele artefacte vizuale minore în câteva aplicații și jocuri
 • Nu are încărcare wireless
Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Huawei P20 Pro este cel mai bun smartphone creat Huawei și este unul dintre cele mai bune smartphone-uri cu Android ale anului. Singurul său competitor real este Samsung Galaxy S9 Plus, dar avem sentimentul că P2 Pro este o afacere mai bună. Acest smartphone ne-a impresionat cu cât de bine arată, cu viteza sa și cu abilitățile camerei. Inteligența artificială permite oricui să facă fotografii și să filmeze clipuri video superbe, chiar dacă nu ai aptitudini pentru așa ceva. De asemenea, detecția feței funcționează foarte bine, oferind deblocări instantanee. Singurul lucru important pe care ni l-am fi dorit să fie diferit este prețul. Huawei a urmat trendul pieței și a crescut prețurile anul acesta. Ca urmare, Huawei P20 Pro este mai scump decât a fost generația anterioară la data de lansare. Dar chiar și așa, Huawei P20 Pro reușește să fie mai accesibil față de competitorii săi. Dacă ai bugetul necesar și vrei un smartphone extraordinar, cumpără Huawei P20 Pro. Nu îți va părea rău că ai făcut-o. Este aproape imposibil să găsești un smartphone mai bun.

Caracteristici hardware și ambalare

Huawei P20 Pro vine într-o cutie albă și simplă. Singurele lucruri care sunt imprimate pe ea sunt numele dispozitivului, logoul Huawei și textul "Leica Triple Camera" care subliniază cea mai importantă caracteristică a telefonului.

Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro

Pe partea de jos și pe lateralele cutiei, este posibil să vezi și niște abțibilduri care îți spun detalii despre caracteristicile hardware ale lui Huawei P20 Pro.

Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro

În cutie, primul lucru care te întâmpină este smartphone-ul Huawei P20 Pro. Apoi, ascunse sub un suport din carton, găsești un ac mic pentru scos suportul de SIM-uri, un ghid de pornire rapidă și o carcasă de protecție din silicon transparent și moale, un încărcător cu cablul detașabil aferent USB Type-C, o pereche de căști cu fir și un cablu adaptor de la USB Type-C la 3,5 mm.

Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro

Huawei P20 Pro este disponibil în patru variații de culori: Twilight, Black, Midnight Blue and Pink Gold. Modelul pe care l-am testat noi a fost cel negru, o culoare clasică ce se potrivește majorității gusturilor.

Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro

Huawei P20 Pro oferă un ecran AMOLED de 6,1 inci cu o rezoluție de 1080 x 2240 de pixeli și o densitate de 408 ppi. Ecranul folosește sticlă rezistentă (dar nu Gorilla Glass) ce ar trebui să ofere protecție împotriva zgârieturilor, prafului și chiar și a căderilor ocazionale. De asemenea, merită menționat că Huawei P20 Pro este certificat IP67, adică este rezistent la praf și apă, până la un metru adâncime, timp de 30 de minute maxim.

Smartphone-ul funcționează pe baza unui chipset Hisilicon Kirin 970 cu un procesor cu opt nuclee (patru nuclee Cortex-A73 la 2.4 GHz și încă patru nuclee Cortex-A53 1.8 GHz), precum și o unitate de procesare grafică Mali-G72 MP12. Are 6 GO de RAM și 128 de GO de spațiu de stocare intern. Nu oferă suport pentru adăugarea unui card microSD, dar s-ar putea să nu ai nevoie de unul, având în considerare spațiul generos de stocare internă. Autonomia lui Huawei P20 Pro este oferită de o baterie mare din litiu-polimer, de 4000 de mAh.

Pe spatele său, Huawei P20 Pro are un sistem de trei camere. Ai o cameră de 40 de megapixeli (RGB, diafragmă f/1.8), una care are 20 de magapixeli (Monocrom, diafragmă f/1.6) și una care are 8 megapixeli (Telefoto, diafragmă f/2.4). Sistemul de camere folosește lentile Leica, poate să facă zoom optic până la 3x, are Stabilizare Optică a Imaginii, autofocus și bliț cu led. Pe partea frontală, vine cu o impresionantă cameră cu o singură lentilă, cu 24 de megapixeli și diafragmă f/2.0.

Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro

Din punct de vedere al conectivității, Huawei P20 Pro este disponibil în două variații: Single SIM sau Dual SIM. Ambele modele folosesc carduri Nano-SIM. Modelul pe care l-am testat noi a fost cel Dual SIM, folosind o implementare de tip Dual SIM Dual Standby. Asta înseamnă că deși ambele cartele sunt active atunci când nu le folosești, după ce preiei un apel pe una dintre ele, cealaltă devine inactivă.

Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro

Huawei P20 Pro are un port USB 3.1 Type-C port, Bluetooth v4.2, NFC, port infraroșu și oferă suport wireless dual-band pentru rețelele 802.11 a/b/g/n/ac la 2.4 GHz și 5GHz.

Smartphone-ul beneficiază și de informațiile pe care le colectează de la o mulțime de senzori: senzor de gravitație, senzor de lumină ambientală, senzor de proximitate, senzor de amprentă frontal, sensor magnetic, giroscop, busolă și senzor de temperatură a culorilor. Cititorul de amprente este montat în fața dispozitivului, sub ecran, având o formă dreptunghiulară cu colțuri rotunjite.

Huawei P20 Pro este puțin mai mare decât smartphone-ul obișnuit, dar nu este prea greu sau voluminos: are 155 mm în lungime, 73,9 mm în lățime și 7,8 mm în grosime. El cântărește aproximativ 180 de grame.

Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro

Pentru mai multe detalii despre specificațiile hardware și caracteristicile lui Huawei P20 Pro, vizitează pagina sa oficială: Specificații Huawei P20 Pro.

Experiența de despachetare pe care o ai cu Huawei P20 Pro este plăcută și caracteristicile sale hardware descriu un smartphone high-end cu Android.

Reclamă

Design și calitatea construcției

Huawei P20 Pro este unul dintre cele mai frumoase smartphone-uri pe care le-am testat. Dar doar această afirmație nu este îndeajuns pentru a îți face o idee despre cât de bine arată, așa că hai să ne uităm mai de aproape la el.

Corpul său este realizat din sticlă atât pe ecran, unde este normal și obligatoriu, cât și pe spatele său, unde sticla se pierde ușor în marginile rotunjite și colțurile metalice. Sigur, unii ar putea spune că sticla nu este decât un magnet pentru amprente, dar trebuie să recunoaștem că arată bine. Dacă te interesează protecția, poți să folosești carcasa din silicon oferită de Huawei, sau poți să îți cumperi una mai deosebită.

Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro

Pe spatele smartphone-ului, sistemul cu cele trei camere stă glorios în partea din stânga sus. Camerele ies puțin în afara carcasei smartphone-ului. Ele nu sunt, însă, prea mari pentru a te deranja. În apropiere, găsești blițul cu led și branding-ul Leica. În colțul opus, poți să vezi scris și numele Huawei. Atât camerele cât și numele Huawei sunt poziționate vertical pe smartphone, iar asta le face mai ușor de observat când îți ții smartphone-ul în poziție orizontală, așa cum îl vei ține atunci când faci fotografii.

Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro

Partea din față a smartphone-ului este doar un ecran mare cu margini foarte mici, în special în stânga și în dreapta, dar și în partea de sus. Acesta este și locul unde se găsește camera frontală de 20 MP, care ocupă o mică parte din ecran. La fel ca la iPhone X, Huawei P20 Pro are ceea ce am putea numi un mic "breton" sau o fantă.

Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro

În partea de jos a ecranului, marginea este puțin mai mare decât celelalte, dar și aceasta este destul de mică. În centru, vei găsi cititorul de amprentă care are o formă rectangulară cu colțuri rotunjite.

Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro

Suportul de SIM este poziționat în partea stângă a lui Huawei P20 Pro și poate fi scos apăsând cu acul mic oferit de Huawei, sau folosind orice agrafă de birou, de exemplu.

Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro

În partea dreaptă a smartphone-ului, înspre partea de sus, găsești obișnuitele butoane pentru volum și pentru pornire/oprire. Butonul de pornire/oprire este separat de celelalte și poate fi ușor identificat datorită culorii sale de accent roșie.

Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro

Pe marginea de jos, găsești difuzoarele, microfonul și portul USB 3.1 Type-C. Portul USB este folosit pentru a încărca smartphone-ul, dar îl poți folosi și pentru a transfera date pe și de pe spațiul de stocare flash intern și pentru a conecta căștile sau cablul audio adaptor de la USB la 3,5 mm.

Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro

Huawei P20 Pro arată frumos și design-ul său este bine gândit. Ne place modul în care sticla și metalul se întâlnesc spre margini și, deși alții poate nu sunt de acord, nouă ne place modul cum ecranul acoperă aproape toată fața smartphone-ului, chiar dacă asta înseamnă că o mică parte din el este ocupată de camera frontală. Marginile foarte mici și sticla de pe spatele său vin în completarea impresiei bune pe care ne-a lăsat-o.

Dacă vrei să citești mai multe despre experiența de utilizare a smartphone-ului oferită de Huawei P20 Pro, camerele sale, aplicațiile preinstalate și performanțele sale în benchmark-uri, citește pagina următoare a acestui review.

Descoperă: Smartphone Android Hardware și sunete Recenzii Recomandate