Cum schimbi pictograma oricărei scurtături în Windows 10

În Windows 10, poți schimba pictograma oricărei scurtături, indiferent dacă este una obișnuită spre o aplicație, fișier, folder sau pagină web sau una din scurtăturile desktop standard. Asta poate fi folositor dacă îți displace pictograma implicită a unei aplicații sau dacă vrei să-ți personalizezi calculatorul sau dispozitivul cu Windows 10. Mai ales când vine vorba de scurtăturile cu pictograme generice și plictisitoare, ca fișiere, foldere și pagini web, schimbarea pictogramelor te poate ajuta să le găsești și să le accesezi mai repede. Acest tutorial ilustrează cum schimbi pictogramele în Windows 10, înlocuindu-le cu unele pe placul tău:

NOTĂ: Caracteristicile din acest ghid sunt disponibile în Windows 10 November 2019 Update sau mai nou. Dacă folosești o versiune de Windows 10 mai veche, este posibil să nu ai acces la toate caracteristicile. Verifică versiunea de Windows 10 și, dacă este necesar, instalează-ți cea mai recentă actualizare de Windows 10 disponibilă pentru tine.

Mai întâi: Găsește pictograme pentru scurtăturile tale

În Windows 10, pictogramele pe care le folosești pentru scurtături pot fi stocate în mai multe tipuri de fișiere:

  • ".ico" - cel mai cunoscut format de fișiere pentru pictograme din Windows. Poate stoca doar o pictogramă.
  • ".exe" - pictogramele sunt incluse în fișierele executabile ale unei aplicații desktop sau ale unui program. Un fișier executabil poate stoca una sau mai multe pictograme.
  • ".dll" - seturi de pictograme pot fi incluse și în fișiere cu extensia DLL (Dynamic-link library). Un ".dll" poate stoca una sau mai multe pictograme. Windows 10 folosește fișiere DLL pentru a stoca majoritatea pictogramelor. Pentru a afla locația pictogramelor implicite, citește Pictogramele din Windows 10. Unde se găsesc? În care fișiere și foldere?.

Numai unele fișiere ".exe" și ".dll" stochează pictograme, în funcție de cum au fost create de dezvoltatorul lor, în timp ce fișierele ".ico" stochează mereu o pictogramă. Dacă pictogramele care vin cu Windows nu îți satisfac nevoile, poți oricând să descarci altele. Pentru început, poți să arunci un ochi pe aceste 7 saituri de unde descarci pictograme gratuite pentru desktop-ul tău din Windows 10. Pentru a învăța cum să-ți creezi propriile pictograme, citește 2 metode de a converti fișiere PNG, SVG, JPG în fișiere ICO, în Windows.

Cum schimbi pictograma unei scurtături către un fișier, folder, aplicație sau program

După ce ai creat o scurtătură, dă clic dreapta sau apasă și ține apăsat pe ea pentru a începe să-i schimbi pictograma. Apoi, în meniul contextual, apasă pe Proprietăți. Această secțiune ilustrează cum schimbi pictograma scurtăturii către un fișier, dar procesul este același pentru foldere, aplicații sau programe.

Selectează Proprietăți din meniul contextual al scurtăturii

În fila Comandă rapidă, apasă pe butonul Modificare pictogramă.

Apasă pe Modificare pictogramă

Se deschide fereastra Modificare pictogramă, afișând toate pictogramele care se găsesc într-unul din fișierele DLL din Windows 10.

Fereastra Modificare pictogramă oferă alte opțiuni

Acum poți alege o altă pictogramă din lista de pictograme disponibile sau poți schimba fișierul din câmpul de sub "Se caută pictograme în acest fișier". Un mod de a-l schimba este introducând calea către alt fișier și apăsând apoi Enter pe tastatura ta pentru a vedea pictogramele pe care le stochează. Când vine vorba de pictograme descărcate, nouă ni s-a părut mai ușor să apăsăm pe Răsfoire. Navighează la fișierul care stochează pictograma pe care o vrei pentru scurtătura ta, selecteaz-o și apoi apasă pe Deschidere.

Răsfoiește până la fișierul tău și deschide-l

NOTĂ: Microsoft recomandă să folosești o pictogramă cu o dimensiune de cel puțin 256x256 pixeli, astfel încât aceasta să arate bine când folosești vizualizarea cu Pictograme foarte mari.

Când ai terminat, apasă pe OK.

Apasă OK pentru a termina schimbarea pictogramei

Noua pictogramă o înlocuiește pe cea veche în fereastra Proprietăți Comandă rapidă. Confirmă-ți alegerea apăsând OK sau Se aplică.

Apasă pe OK sau Se aplică

Pictograma scurtăturii tale s-a schimbat.

Scurtătura ta afișează noua pictogramă

Cum schimbi pictograma unei scurtături către un site web

În mod implicit, toate scurtăturile către pagini web folosesc icoana browserului tău implicit. Însă asta poate deveni derutant pe termen lung, deci recomandăm să le schimbi. Dă clic dreapta sau menține apăsat pe scurtătură și apoi apasă pe Proprietăți din meniul ei contextual.

Apasă Proprietăți în meniul contextual

În fila Document web, apasă pe butonul Modificare pictogramă.

Apasă pe Modificare pictogramă

Asta deschide fereastra Modificare pictogramă, unde poți alege altă pictogramă din listă sau schimba fișierul de sub "Se caută pictograme în acest fișier".

Alege altă pictogramă din fereastra Modificare pictogramă

Pentru a schimba fișierul, poți introduce o nouă cale și apăsa apoi Enter pe tastatura ta.

Poți, de asemenea, să apeși pe Răsfoire, să găsești și să selectezi fișierul care conține noua pictogramă. Apoi, apasă pe Deschidere.

Găsește și deschide fișierul care stochează pictograma ta

Apasă pe OK pentru a închide fereastra Modificare pictogramă. Apoi, apasă pe OK sau Se aplică pentru a-ți confirma alegerea în Proprietăți.

Alege și confirmă-ți decizia

Scurtătura către pagina web afișează acum pictograma aleasă de tine.

Pictograma pentru scurtătura ta s-a schimbat

Cum schimbi pictograma unei scurtături standard Windows

Windows are un set predefinit de scurtături, cum ar fi "Coșul de reciclare". Pentru a afla mai multe despre ele, poți să te uiți pe tutorialul nostru despre Cum elimini sau adaugi pictograme (scurtături) pe desktop în Windows 10.

Dacă vrei să schimbi pictograma afișată de una din aceste scurtături, trebuie mai întâi să accesezi "Setări pictograme desktop". Dă clic dreapta sau menține apăsat pe o zonă liberă de pe desktopul tău și apoi apasă pe Personalizare.

Accesează Personalizare

În fereastra de setări Personalizare, apasă pe fila Teme din coloana din stânga, și apoi derulează în jos. Accesează linkul numit "Setări pictograme pentru desktop" din secțiunea Setări asociate.

Apasă pe Setări pictograme pentru desktop

Asta deschide fereastra "Setări pictograme desktop". Poți schimba oricare dintre pictogramele afișate în ea.

Schimbă orice pictogramă din zona marcată

Selectează pictograma pe care vrei s-o schimbi și apoi apasă pe butonul Modificare pictogramă.

Apasă pe Modificare pictogramă

În fereastra Modificare pictogramă, alege una din pictogramele disponibile. Dacă nu îți place niciuna, poți, de asemenea, să schimbi calea de sub "Se caută pictograme în acest fișier" pentru a alege o pictogramă stocată în alt fișier. Introdu noua cale manual și apasă Enter pe tastatură sau dă clic pe Răsfoire pentru a ajunge la ea.

Selectează o pictogramă sau caută una în alt fișier

Găsește fișierul care conține pictograma ta, selectează-l și apasă pe Deschidere.

Deschide fișierul care conține pictograma pe care o vrei

Când ai terminat, apasă OK.

Apasă OK pentru a folosi pictograma selectată

Acum, în "Setări pictograme desktop", poți vedea că noua ta pictogramă a înlocuit-o pe cea veche.

PONT: Pentru a preveni schimbarea accidentală a pictogramelor folosite de scurtăturile standard și a păstra pictogramele personalizate, asigură-te că ai scos bifa din dreptul opțiunii "Se permite temelor să modifice pictogramele de pe desktop" apăsând pe ea.

Apasă pe OK sau Se aplică atunci când ești mulțumit cu alegerile tale.

Confirmă-ți schimbările

Poți vedea noua pictogramă afișată pe desktopul tău.

Scurtătura standard are o nouă pictogramă

TIP: Dacă vrei să restabilești pictogramele implicite afișate de Windows 10 pentru scurtăturile standard, citește Cum recuperezi scurtăturile Windows implicite și pictogramele lor.

Pictograma pentru "Panou de control" nu este afișată cu celelalte, dar asta nu înseamnă că nu o poți schimba. Mai întâi, asigură-te că ai selectat caseta din dreptul ei în fereastra "Setări pictograme desktop" pentru a afișa scurtătura pe desktop. Apoi, dă clic dreapta sau menține apăsat pe ea și apasă pe "Creare comandă rapidă".

Creează o scurtătură pentru Panoul de control

După ce ai scurtătura "Panou de control" pe desktopul tău, du-te la Proprietățile ei pentru a-i schimba pictograma. Poți folosi procedura ilustrată în acest tutorial pentru a schimba pictogramele care duc la un fișier, folder, aplicație sau program. Nu mai ai nevoie de pictograma desktop "Panou de control", deci o poți șterge.

Începe să schimbi pictograma deschizând Proprietățile scurtăturii

PONT: Poți să schimbi pictograma și pentru un stick de memorie USB. Pentru a afla mai multe, citește Setează o iconiță și un nume personalizat pentru un stick de memorie USB în Windows.

Ce pictograme vrei să schimbi?

Să schimbi pictograma unei scurtături poate fi și folositor și plăcut din punct de vedere estetic. Înainte de închide această pagină, suntem curioși pictograma cărei scurtături ai vrut s-o înlocuiești. Ai simțit că scurtăturile tale de pe desktop au nevoie de un nou look în general sau te enerva o singură pictogramă? Spune-ne într-un comentariu, mai jos.

Descoperă: Productivitate Aspect și Personalizare Ghiduri Programe Recomandate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează