Pictogramele din Windows 10. Unde se găsesc? În care fișiere și foldere?

Fie că vrei să schimbi pictograma implicită a unui anumit folder sau pictograma unei scurtături pe care ai creat-o, s-ar putea să te întrebi unde poţi găsi pictograme noi. Deşi sunt multe saituri web care oferă seturi întregi de pictograme personalizate, poate că preferi să foloseşti pictograme care sunt deja prezente pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10. În acest articol, îţi arătăm unde sunt stocate pictogramele în Windows 10. Dacă vrei să găsești toate fișierele cu pictograme din Windows 10, citește în continuare:

Cum sunt stocate pictogramele din Windows 10?

De obicei, pictogramel sunt stocate în fişiere ICO. Totuşi, un fişier ICO are un mare dezavantaj: poate să stocheze o singură pictogramă. Windows 10 are o mulţime de aplicaţii, foldere, fişiere şi scurtături, iar multe dintre ele au propriile pictograme. Dacă Windows ar avea câte un fişier ICO pentru fiecare pictogramă pe care o foloseşte, ar însemna un număr foarte mare de fişiere cu pictograme.

Pentru a rezolva această problemă, în loc să folosească fişiere de tip ICO pentru a stoca pictograme, Windows foloseşte fişiere DLL. Principalul avantaj al unui fişier DLL este faptul că poate să stocheze multe pictograme. De fapt, am putea să comparăm un fişier de pictograme DLL cu o bibliotecă de pictograme. Atunci când vrei să modifici pictograma unui anumit fişier, folder sau scurtătură, poţi să îi setezi locaţia pictogramei ca fiind un anumit fişier DLL şi apoi o anumită pictograma din el.

Majoritatea pictogramelor din Windows 10 se găsesc în fişiere .DLL. În următoarea secţiune, îţi arătăm unde se găsesc aceste fişiere DLL cu pictograme în Windows 10.

Unde se găsesc pictogramele implicite din Windows 10?

Am încercat să organizăm lista noastră de pictograme implicite din Windows 10, atât după locaţia fişiereleor DLL, cât şi luând în considerare scopul principal al pictogramelor din aceste fişiere. Iată lista noastră de locaţii din Windows 10, în care poţi să găseşti fişiere DLL ce conţin pictograme:

1. %systemroot%\system32\imageres.dll

Fișierul imageres.dll conţine multe pictograme, folosite aproape peste tot în Windows 10. Are pictograme pentru diferite tipuri de foldere, dispozitive hardware, periferice, acţiuni, ş.a.m.d.

Pictograme stocate în fișierul imageres.dll

2. %systemroot%\system32\shell32.dll

Fișierul shell32.dll conţine multe pictograme folosite în diferite părţi ale Windows 10. Împreună cu imageres.dll, shell32.dll oferă una dintre cele mai mari colecţii de pictograme din Windows 10. În ea găsești pictograme pentru internet, dispozitive, rețele, periferice, foldere ș.a.m.d.

Pictograme stocate în fișierul shell32.dll

3. %systemroot%\system32\pifmgr.dll

Pifmgr.dll conţine pictograme vechi, ce erau folosite în versiuni antice de Windows, precum Windows 95 și Windows 98. În fișier, găsești pictograme amuzante ce descriu lucruri precum o fereastră, o trompetă, o minge, o pălărie de vrăjitor și altele. 🙂

Pictograme stocate în fișierul pifmgr.dll

4. %systemroot%\explorer.exe

Explorer.exe conţine câteva pictograme folosite de Explorer și de versiunile sale mai vechi. Prima pictogramă este cea folosită implicit de către Explorer, iar următoarele erau folosite în versiunile mai vechi de Windows, pentru lucruri ca imprimante, foldere, acțiuni, aplicații messenger, poștă electronică și altele.

Pictograme stocate în fișierul explorer.exe

5. %systemroot%\system32\accessibilitycpl.dll

Accessibilitycpl.dll are un set de pictograme folosite în principal pentru caracteristicile de accesibilitate din Windows 10. Include pictograme cu oameni, indicatori de mouse, o lupă, un mouse și o tastatură, și altele.

Pictograme stocate în fișierul accessibilitycpl.dll

6. %systemroot%\system32\ddores.dll

Ddores.dll conţine pictograme pentru dispozitive şi resurse hardware, precum boxe audio, căști, ecrane, calculatoare, telecomenzi și controlere de jocuri, mouse-uri și tastaturi, camere, imprimante și așa mai departe.

Pictograme stocate în fișierul ddores.dll

7. %systemroot%\system32\moricons.dll

Moricons.dll este un alt fişier care conţine pictograme vechi, folosite de Microsoft în versiunile vechi de Windows. Majoritatea pictogramelor de aici sunt despre programe MS-DOS, dar găsești și pictograme pentru limbaje vechi de programare precum Turbo Pascal sau FoxPro.

Pictograme stocate în fișierul moricons.dll

8. %systemroot%\system32\mmcndmgr.dll

Mmcndmgr.dll este încă un fişier cu pictograme de tip vechi, care credem că au fost create în principal pentru setările legate de gestionarea calculatorului. Printre altele, include pictograme pentru rețele, foldere, autentificare, timp, calculatoare și servere.

Pictograme stocate în fișierul mmcndmgr.dll

9. %systemroot%\system32\mmres.dll

Mmres.dll are câteva pictograme pentru diverse resurse audio, precum boxe, căşti, microfoane, sau o cameră web.

Pictograme stocate în fișierul mmres.dll

10. %systemroot%\system32\netcenter.dll

Netcenter.dll are câteva pictograme pentru setări şi caracteristici de reţea.

Pictograme stocate în fișierul netcenter.dll

11. %systemroot%\system32\netshell.dll

Netshell.dll conţine pictograme pentru tot felul de conexiuni de reţea şi hardware sau tehnologii asociate.

De exemplu, în el găsești pictograme pentru Bluetooth, routere wireless și conexiuni de rețea.

Pictograme stocate în fișierul netshell.dll

12. %systemroot%\system32\networkexplorer.dll

Networkexplorer.dll este încp un fişier .dll care conţine câteva periferice precum un telefon, un router, o imprimantă și un fax, precum și câteva pictograme de reţea.

Pictograme stocate în fișierul networkexplorer.dll

13. %systemroot%\system32\pnidui.dll

Pnidui.dll are pictograme pentru setări de reţea (starea reţelei prin fir sau wireless, locaţii de reţea, etc.). Majoritatea pictogramelor de aici sunt alb transparente, așa că trebuie să le selectezi pentru a vedea cum arată.

Pictograme stocate în fișierul pnidui.dll

14. %systemroot%\system32\sensorscpl.dll

Sensorscpl.dll are câteva pictograme pentru diverse tipuri de senzori. Deşi majoritatea arată similar, detaliile lor indică lucruri diferite precum temperatura, alimentare, vânt, etc.

Pictograme stocate în fișierul sensorscpl.dll

15. %systemroot%\system32\setupapi.dll

Setupapi.dll are pictograme folosite de experții de configurare pentru diverse dispozitive hardware. Include ecrane, periferice, componente hardware, conectori și mufe, controlere de jocuri și altele.

Pictograme stocate în fișierul setupapi.dll

16. %systemroot%\system32\wmploc.dll

Wmploc.dll conţine pictograme folosite pentru dispozitive media, fişiere audio și video, foldere, discuri CD și DVD ş.a.m.d.

Pictograme stocate în fișierul wmploc.dll

17. %systemroot%\system32\wpdshext.dll

Wpdshext.dll are pictograme pentru unele dispozitive portabile precum camere, telefoane sau playere mp3, precum şi niște indicatori de baterie.

Pictograme stocate în fișierul wpdshext.dll

18. %systemroot%\system32\compstui.dll

Comstui.dll include diverse pictograme clasice din versiuni mai vechi de Windows.

Are pictograme cu becuri, scrisori, imprimante, documente, telefoane, faxuri și așa mai departe.

Pictograme stocate în fișierul compstui.dll

19. %systemroot%\system32\ieframe.dll

Ieframe.dll conţine pictogramele folosite de Internet Explorer pentru scurtături, butoane și meniuri.

Pictograme stocate în fișierul ieframe.dll

20. %systemroot%\system32\dmdskres.dll

Dmdskres.dll conţine pictograme pentru gestionarea unităţilor de memorie.

Pictograme stocate în fișierul dmdskres.dll

21. %systemroot%\system32\dsuiext.dll

Dsuiext.dll include pictograme pentru servicii de reţea. Are pictograme cu servere, oameni, imprimante, clădiri de birouri, servicii de autentificare și așa mai departe.

Pictograme stocate în fișierul dsuiext.dll

22. %systemroot%\system32\mstscax.dll

Mstscax.dll stochează doar câteva pictograme folosite pentru conexiunile desktop la distanţă, cu calculatoare, notificări și certificate de securitate.

Pictograme stocate în fișierul mstscax.dll

23. %systemroot%\system32\wiashext.dll

Wiashext.dll are câteva pictograme pentru diverse dispozitive de imagine, precum scanere, camere foto și video, și altele similare.

Pictograme stocate în fișierul wiashext.dll

24. %systemroot%\system32\comres.dll

Comres.dll conține câteva pictograme reprezentând un utilizator, un folder, un creion, precum și câteva acțiuni.

Pictograme stocate în fișierul comres.dll

25. %systemroot%\system32\mstsc.exe

Mstsc.exe păstrează alte câteva pictograme asociate rețelelor, dar include și pictograme precum un difuzor, un microfon, sau un logo al Windows 8.

Pictograme stocate în fișierul mstsc.dll

26. actioncentercpl.dll, aclui.dll, autoplay.dll, comctl32.dll, xwizards.dll, ncpa.cpl, url.dll (toate aflate în %systemroot%\system32)

Toate aceste fișiere conțin pictograme; totuși, multe dintre ele au doar unul sau doar câteva pictograme, așa că am decis să le menționăm pe toate la un loc. Ele conțin pictograme folosite în centrul de acțiuni din Windows 10, niște pictograme pentru erori și informații, o pictogramă de redare automată, niște pictograme pentru utilizatori și altele pentru saituri web.

Pictograme stocate în fișierul xwizards.dll

Cum foloseşti pictogramele stocate într-un fişier .DLL

Pictogramele stocate în fişiere .DLL nu pot fi copiate şi salvate în altă parte, cel puţin nu dacă nu foloseşti un instrument software special care să poată extrage pictograme din fişiere .DLL. Totuşi, poţi să foloseşti orice pictograma stocată într-un astfel de fişier, pentru a-l seta ca pictograma folosită de un folder, o bibliotecă sau o scurtătură. Dacă ai nevoie de ajutor pentru a schimba pictogramele asociate scurtăturilor tale, acest tutorial te va îndruma: Cum schimbi iconița (pictograma) unei scurtături din Windows. Este de ajuns să copiezi căile către fișierele DLL pe care le-am descris în acest articol, în câmpul "Se caută pictograme în acest fișier".

Modifică pictograma folosită pentru o scurtătură

Dacă nu eşti mulţumit de pictogramele din Windows 10, atunci poate că vei vrea să arunci o privire la alte locuri unde poţi să găseşti pictograme pe placul tău: 7 saituri de unde descarci pictograme gratuite pentru desktop-ul tău din Windows 10.

Știi și alte fișiere DLL cu pictograme din Windows 10?

După cum vezi, Windows 10 are o mulţime de seturi de pictograme implicite. În funcţie de ce fel de pictogramă ai nevoie, există o şansă destul de mare să o găseşti pe cea potrivită într-unul din fişierele .DLL pe care ţi le-am arătat în acest articol. Ştii şi alte fișiere cu pictograme implicite din Windows 10? Dacă răspunsul tău este da, atunci nu ezita să ni le spui şi promitem că vom actualiza acest articol cât mai curând posibil.

Descoperă: Divertisment Accesibilitate Aspect și Personalizare Ghiduri Recomandate Sistem și Securitate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează