Review ASUS Cerberus Mech RGB: Tastatură mecanică cu iluminare RGB la un preț mai redus

Review ASUS Cerberus Mech RGB: Tastatură mecanică cu iluminare RGB la un preț mai redus
Rating

ASUS Cerberus este linia de accesorii de gaming ASUS creată pentru a oferi o bună experiență de utilizare la un preț accesibil. La ea s-a adăugat recent o tasatură mecanică cu iluminare RGB, numită ASUS Cerberus Mech RGB. Deși este mai scumpă decât alte tastaturi din gama Cerberus, este mai ieftină decât alte tastaturi cu iluminare RGB de la alte brand-uri. Am testat-o timp de două săptămâni, atât în jocuri cât și în lucrul la birou. Iată părerea noastră despre ASUS Cerberus Mech RGB:

Reclamă

La ce este bună tastatura ASUS Cerberus Mech RGB?

Tastatura mecanică ASUS Cerberus RGB este o alegere bună pentru următorii utilizatori:

  • Tinerii care-și doresc accesorii cu sisteme de iluminare RGB
  • Persoanele care nu-și permit prețul premium pentru tastaturi cu switch-uri Cherry MX RGB și care au nevoie de ceva puțin mai ieftin
  • Utilizatorii care vor o tastatură mecanică durabilă

Pro și contra

Sunt multe aspecte pozitive la tastatura mecanică ASUS Cerberus RGB:

  • Experiența de tastare este una foarte bună, chiar dacă folosește switch-uri mai ieftine și nu Cherry MX
  • Este potrivită pentru gaming și oferă nevoile de personalizare esențiale pasionaților de jocuri
  • Include un sistem de iluminare RGB, la un preț mai accesibil decât alte tastaturi premium

Există și câteva aspecte mai puțin pozitive de luat în considerare:

  • Sistemul de iluminare RGB nu este la fel de spectaculos ca cel oferit de tastaturile cu switch-uri Cherry MX RGB
  • Software-ul său este destul de primitiv în comparație cu alte tastaturi mecanice de gaming și are nevoie de îmbunătățiri
Notă produs 4/5

Verdict

Tastatura mecanică ASUS Cerberus Mech RGB este un produs simplu, bine construit, care face bine ceea ce a fost construit să facă. Dacă vrei o experiență bună de scris la tastatură, răspuns rapid în jocuri și iluminare RGB, toate acestea la un preț ușor mai redus decât alte tastaturi mecanice RGB, atunci tastatura ASUS Cerberus RGB este o alegere bună. Singurul element mai puțin pozitiv este faptul că software-ul său are nevoie de îmbunătățiri pentru a oferi o experiența de utilizare mai bună, cu mai puține bug-uri.

Despachetarea tastaturii mecanice ASUS Cerberus Mech RGB

Tastatura mecanică RGB ASUS Cerberus vine într-o cutie mare cu un Cerberus desenat, pe lângă numele brandului și o poză cu tastatura în sine.

ASUS Cerberus Mech RGB, tastatura mecanica
ASUS Cerberus Mech RGB, tastatura mecanica

Pe partea din spate poți vedea cele mai importante caracteristici ale acestei tastaturi și un ghid care-ți arată cum se folosesc unele facilități precum înregistrarea de macro-uri în timp real ori înregistrarea de profile de gaming. În pachet vei găsi următoarele elemente: tastatura ASUS Cerberus Mech RGB, ghiduri pentru pornirea rapidă, garanția și patru capace pentru taste, precum și un dispozitiv pentru scoaterea lor.

ASUS Cerberus Mech RGB, tastatura mecanica
ASUS Cerberus Mech RGB, tastatura mecanica

Experiența de despachetare este un simplă și fără pretenții, la fel ca cea oferită de alte accesorii din gama Cerberus.

Caracteristici hardware

Cel mai important aspect la tastatura ASUS Cerberus Mech RGB sunt switch-urile. Acestea sunt switch-uri Kaihua RGB și ar trebui să țină până la 70 de milioane de apăsări. Cât înseamnă asta în ani? Citește acest articol: Cât înseamnă milioane de apăsări de taste și de clicuri, în ani?. Această estimare este foarte mare, din moment ce tastaturi mai scumpe promit o durabilitate de până la 50 de milioane de apăsări. Din păcate nu putem testa să vedem dacă este adevărată sau nu această promisiune.

Toate tastele beneficiază de tehnologia anti-ghosting NKRO, care înseamnă că fiecare apăsare este înregistrată, chiar dacă apeși mai multe taste simultan. Rata de polling este de 1000 Hz.

În ceea ce privește aranjarea tastelor, aceasta este una standard, iar tastatura nu are un rest pad.

ASUS Cerberus Mech RGB, tastatura mecanica
ASUS Cerberus Mech RGB, tastatura mecanica

ASUS Cerberus Mech RGB oferă înregistrarea de comenzi macro în timp real, cât și înregistrarea a până la cinci profile de gaming, un lacăt pentru tasta Windows (util când te joci) și taste pentru control multimedia.

Reclamă

Pe partea din spate a tastaturii sunt două picioare mici de cauciuc care o împiedică să alunece și două picioare din plastic, care pot fi extinse, dacă ai nevoie să poziționezi tastatura într-un mod mai confortabil.

ASUS Cerberus Mech RGB, tastatura mecanica
ASUS Cerberus Mech RGB, tastatura mecanica

Tastatura mecanică RGB ASUS Cerberus nu este foarte mare. Are o dimensiune de 45 x 15 x 3 centimetri în lungime, lățime și înălțime. Din moment ce este o tastatură mecanică, este destul de grea, ea având 1,25 kg.

Din punct de vedere al sistemelor de operare pe care funcționează, aceasta poate fi folosită pe orice PC, cu orice sistem de operare. Dar, dacă vrei acces la funcțiile de personalizare oferite de software-ul său, ai nevoie de Windows 7, Windows 8.1 sau Windows 10. Poți citi caracteristicile oficiale ale acestei tastaturi, pe această pagină: ASUS Cerberus Mech RGB.

Experiența de utilizare a tastaturii mecanice ASUS Cerberus Mech RGB

Primul lucru care ne-a interesant la această tastatură au fost switch-urile Kaihua Kaihl. Din fericire, deși sunt mai ieftine, acestea nu se simt inferioare switch-urilor Cherry MX, exceptând situația în care ești un foarte bun cunoscător al acestor tipuri de switch-uri și sesizezi chiar și mici diferențe. Nouă ne-a plăcut să tastăm pe ASUS Cerberus Mech RGB (și am scris mult pe ea), iar experiența de gaming a fost și ea foarte plăcută. Tastele sunt înregistrate corect, tot timpul, chiar și atunci când apeși mai multe taste simultan, iar senzația pe care o ai la apăsarea tastelor este un satisfăcătoare. Tastatura ASUS Cerberus Mech RGB arată și se poartă ca o tastatură de gaming.

Iluminarea RGB este disponibilă în șase profile care pot fi personalizate: Static, Respirație (Breathing), Ciclu Culori (Color Cycle), Reactiv (Reactive), Val (Wave) și Explozie (Explosion). De asemenea, îți poți crea propriile efecte, folosind culorile alese de tine.

ASUS Cerberus Mech RGB, tastatura mecanica
ASUS Cerberus Mech RGB, tastatura mecanica

În ceea ce privește experiența de tastare, switch-urile Kaihua Kaihl RGB sunt aproape la fel de bune ca cele Cherry MX dar, când vine vorba de iluminarea RGB, acestea sunt inferioare. Unele efecte și unele culori nu arată la fel de bine ca pe alte tastaturi RGB cu switch-uri Cherry MX.Însă compromisul acesta este OK pentru utilizatorii care vor iluminare RGB la un preț mai mic. Dacă vrei o mică demonstrație, vezi clipul video de mai jos, cu efectul de tip Val (Wave).

Pentru a personaliza sistemul de iluminare RGB, ai nevoie să instalezi aplicația desktop Cerberus Keyboard. Această merge doar pe Windows 7, Windows 8.1 și Windows 10. Din păcate, este destul de dificil de folosit. Interfața de utilizare este aglomerată și pătrățoasă, de modă veche.

ASUS Cerberus Mech RGB, tastatura mecanica
ASUS Cerberus Mech RGB, tastatura mecanica

Din fericire, îți oferă ce ai nevoie pentru a personaliza efectele de iluminare și profilele de gaming pe care vei dori să le folosești. Dacă citești manualul de utilizare, ar trebui ca orice personalizare să meargă din prima.

ASUS Cerberus Mech RGB, tastatura mecanica
ASUS Cerberus Mech RGB, tastatura mecanica

Din păcate, aplicația Cerberus Keyboard merge ca un software aflat în stadiul de beta: uneori se blochează fără motiv, alteori răspunde greu la comenzi sau durează foarte mult până îți salvează setările. Impresia noastră de software în beta a fost confirmată când ne-am uitat la versiunea aplicației: Cerberus Keyboard versiunea 0.1.0. Practic, este o aplicație în forma ei incipientă, care are nevoie de rezolvarea bug-urilor existente.

ASUS Cerberus Mech RGB, tastatura mecanica
ASUS Cerberus Mech RGB, tastatura mecanica

Tastatura ASUS Cerberus Mech RGB oferă o experiență simplă în care nevoile de bază sunt acoperite fără prea multe brizbrizuri. Experiența de tastare este una plăcută iar iluminarea RGB își face treaba, fără a fi impresionantă, cum este cazul pe tastaturile similare din segmentul premium. Aplicația oferită merge și face ce ai nevoie să facă, dar are ceva bug-uri care merită rezolvate într-o actualizare viitoare.

Care este părerea ta despre tastatura mecanică de gaming ASUS Cerberus Mech RGB?

Acum știi despre experiența noastră de utilizare a tastaturii ASUS Cerberus RGB și verdictul nostru. Înainte de a închide acest review, spune-ne părerea ta despre ea și dacă ești interesat să o cumperi.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii