Recenzie ASUS Designo Curve MX38VC: Întâlnirea cu frumosul gigant!

Recenzie ASUS Designo Curve MX38VC: Întâlnirea cu frumosul gigant!
Rating

ASUS Designo Curve MX38VC este un monitor foarte mare, cu un design elegant, ce vrea să-și impresioneze utilizatorii. Pe noi ne-a uimit din momentul în care i-am văzut cutia uriașă la ușă. De asemenea, atunci când am montat monstrul pe birou și l-am pornit pentru prima oară, am avut un moment de venerație. Nu sunt mulți cei care vor să-și cumpere un monitor atât de mare și de scump. Totuși, există utilizatori interesați care au bugetul necesar. Dacă ești curios să afli de ce să investești într-un ecran ultra-wide 4K curbat, citește acest review:

Reclamă

ASUS Designo Curve MX38VC: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest monitor curbat ultra-wide este o alegere bună pentru:

 • Utilizatorii axați pe productivitate și lucrul cu multe aplicații în paralel
 • Persoanele care vor să se bucure de conținut multimedia 4K pe un ecran mare
 • Utilizatorii de smartphone-uri care-și doresc un încărcător wireless Qi la baza ecranului
 • Persoanele care au nevoie de multiple opțiuni de conectivitate pe monitorul lor

Pro și contra

Acestea sunt aspectele care ne plac la ASUS Designo Curve MX38VC:

 • Design elegant și frumos
 • Panou IPS de calitate
 • Foarte mult spațiu disponibil pe ecran
 • Încărcare Qi wireless pentru smartphone
 • O experiență vizuală plăcută, la rezoluție 4K
 • Sistemul audio este mai bun decât pe alte monitoare

Există și neajunsuri de luat în considerare:

 • Nu oferă suport pentru HDR
 • Nu există un sistem pentru montare de tip VESA, iar opțiunile de ajustare sunt limitate
 • Prețul său nu este pentru oricine
Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

ASUS Designo Curve MX38VC este un ecran curbat ultra-wide superb, ce impresionează cu ușurință. Dacă faci mult multitasking, ești interesat(ă) de productivitate la superlativ și ai bugetul necesar, te vei bucura de achiziția acestui monitor. Datorită sistemului său audio și rezoluției (aproape) 4K, te poți bucura și de experiențe multimedia excelente. Filmele 4K arată foarte bine și, deși nu are o rată de reîmprospătare a imaginii foarte mare, este o alegere bună și pentru gaming. Acest monitor nu este pentru toată lumea, însă utilizatorii care și-l permit se vor bucura de experiența oferită.

Despachetarea monitorului ultra-wide curbat ASUS Designo Curve MX38VC

Monitorul ASUS Designo Curve MX38VC vine într-o cutie neagră foarte mare (1047 x 598 x 299 mm), care cântărește aproximativ 16 kg. Monitorul este foarte bine împachetat, astfel încât să nu se deterioreze în timp ce este expediat clienților. Pe laterale avem fotografii ale produsului, numele modelului cumpărat, premiile primite și cele mai importante caracteristici ale sale.

Cutia în care vine ASUS Designo Curve MX38VC
Cutia în care vine ASUS Designo Curve MX38VC

Despachetarea este puțin dificilă din cauza mărimii monitorului. Cel mai bine ar fi ca două persoane să despacheteze monitorul și accesoriile sale. În cutie, găsești monitorul, alimentarea sa, un cablu audio, un cablu USB-Type C, un cablu USB-C către A, un cablu HDMI, expertul pentru configurarea rapidă și garanția. Pe unele piețe, găsești în pachet și un cablu DisplayPort.

ASUS Designo Curve MX38VC - ce găsești în cutie
ASUS Designo Curve MX38VC - ce găsești în cutie

Cutia în care vine ASUS Designo Curve MX38VC este mare și grea. Despachetarea este dificilă și este cel mai bine să fie realizată de două persoane. În cutie găsești tot ce ai nevoie să conectezi monitorul la aproape orice îți dorești, de la un PC desktop, la un laptop, smartphone sau alt tip de dispozitiv.

Reclamă

Caracteristici hardware și design

ASUS Designo Curve MX38VC este un monitor ultra-wide de 37,5", cu o rată de aspect de 21:9 și o rezoluție maximă de 3840 x 1600 pixeli (4K pe orizontală și puțin mai puțini pixeli pe verticală). Folosește un panou IPS mat, cu un timp de răspuns de 5 ms și o luminozitate maximă de 300 cd/m2, un raport de contrast de 1000:1 și un unghi de vizualizare de 178 de grade, atât pe orizontală, cât și pe verticală. Curbura panoului este 2300R, ceea ce înseamnă că este destul de subtilă și egală cu cea a unui cerc cu o rază de 2,3 metri. Rata de reîmprospătare variază între 52 și 75 Hz. Nu este la fel de mare ca cea oferită de monitoarele pentru gaming, dar are suport pentru tehnologia Radeon FreeSync, ceea ce înseamnă că jocurile ar trebui să arate bine pe acest monitor.

ASUS Designo Curve MX38VC
ASUS Designo Curve MX38VC

În ceea ce privește porturile, ASUS Designo Curve MX38VC este generos. Pe spate găsești două porturi HDMI 2.0, un port DisplayPort 1.2, un port USB Type-C, două porturi USB 3.0 cu suport pentru încărcare USB, o mufă pentru căști și o intrare audio.

Porturile de pe spatele ASUS Designo Curve MX38VC
Porturile de pe spatele ASUS Designo Curve MX38VC

Pe lângă acest porturi, avem și un cip Bluetooth, precum și o bază transparentă cu încărcare wireless Qi de 15 W. Cred că ești de acord cu noi când spunem că acest monitor este prietenos și cu telefonul tău, nu doar cu PC-ul.

ASUS Designo Curve MX38VC - baza cu încărcare wireless Qi
ASUS Designo Curve MX38VC - baza cu încărcare wireless Qi

Sistemul audio este format din două boxe stereo de 10 W, certificate Harman Kardon. Astfel, poți folosi ASUS Designo Curve MX38VC drept sistem de sunet, atât pentru smartphone, cât și pentru PC.

Boxele de pe ASUS Designo Curve MX38VC
Boxele de pe ASUS Designo Curve MX38VC

ASUS Designo Curve MX38VC are multe tehnologii utile, inclusiv un filtru pentru lumina albastră, tehnologia ASUS Flicker-free ori SplendidPlus, care optimizează clipurile video și imaginile îmbunătățind luminozitatea, contrastul și claritatea culorilor. Din păcate, lipsește suport pentru HDR (High Dynamic Range), o tehnologie populară printre monitoarele cu prețuri similare.

Pentru a vedea toate specificațiile acestui monitor, vizitează pagina: ASUS Designo Curve MX38VC Specificații.

Reclamă

Experiența de utilizare a monitorului curbat ultra-wide ASUS Designo Curve MX38VC

ASUS Designo Curve MX38VC este un ecran foarte lat, iar majoritatea utilizatorilor vor fi impresionați de dimensiunile sale. Este foarte util în lucrul cu tabele și date în foi de calcul, rapoarte și analize Excel. Este un instrument excelent pentru , analiștii de afaceri, dezvoltatorii de software sau oamenii de știință, care trebuie să lucreze cu multe date și aplicații în paralel.

paralel.

ASUS Designo Curve MX38VC
ASUS Designo Curve MX38VC

Atât lățimea, cât și rezoluția sa generoasă, îl fac alegerea perfectă pentru multitasking și aplicații folosite în paralel. A-l folosi pentru a ține deschisă doar o aplicație pe ecran este o irosire, exceptând atunci când te uiți la un film sau te joci un joc.

Multitasking pe monitorul ASUS Designo Curve MX38VC
Multitasking pe monitorul ASUS Designo Curve MX38VC

Vizionarea de filme 4K pe un monitor atât de mare precum ASUS Designo Curve MX38VC este o adevărată plăcere. Calitatea imaginii este ceea ce aștepți de la un panou IPS, cu o bună reproducere a culorilor, gradienți omogeni și negru întunecat. Curbura 2300R și sistemul de sunet ajută la crearea unei experiențe imersive. Certificarea Harmon Kardon te asigură că sistemul de sunet este mai bun decât ceea ce găsești pe majoritatea monitoarelor. Cu toate acestea, nu poate concura cu un sistem de sunet decent 2.1, care va oferi bass mai bun și un sunet mai echilibrat.

Vizionarea de filme 4K pe ASUS Designo Curve MX38VC
Vizionarea de filme 4K pe ASUS Designo Curve MX38VC

Din păcate, atunci când te uiți la clipuri 1080p pe ASUS Designo Curve MX38VC, vezi și spații negre mari pe laterale, ce micșorează calitatea experienței vizuale pe care o ai.

Vizionarea de clipuri 1080p pe ASUS Designo Curve MX38VC
Vizionarea de clipuri 1080p pe ASUS Designo Curve MX38VC

Gaming-ul 4K este o experiență imersivă pe acest monitor, dar ai nevoie de o placă video foarte puternică pentru a te bucura de o astfel de experiență. Dacă placa ta video este capabilă gaming doar în rezoluția 1080p, atunci vei vedea iarăși mari spații negre pe laterale, fix ca atunci când te uiți la clipuri video 1080p. Nu este cea mai plăcută experiență posibilă.

Gaming la rezoluție 4K pe ASUS Designo Curve MX38VC
Gaming la rezoluție 4K pe ASUS Designo Curve MX38VC

Opțiunile de ajustare oferite de ASUS Designo Curve MX38VC sunt limitate la o înclinare de la +15° la -5°. De asemenea, nu oferă suport pentru montaj VESA, ceea ce poate fi un neajuns pentru unii utilizatori. Totuși, dacă dorești să-l folosești drept monitor pentru PC, pe biroul tău, aceste limitări nu sunt o problemă.

Meniul pentru configurarea monitorului este controlat printr-un joystick ascuns sub ecran. Îl folosești pentru a naviga meniul și setările disponibile. Configurarea monitorului este simplă, iar opțiunile de configurare sunt ușor de înțeles.

Meniul de configurare al ASUS Designo Curve MX38VC
Meniul de configurare al ASUS Designo Curve MX38VC

Pentru a profita de spațiul generos, ASUS oferă aplicația MultiFrame, pe care o poți folosi pentru a muta rapid ferestrele aplicațiilor acolo unde dorești pe ecran. Din păcate, pe pagina de suport a Designo Curve MX38VC, ASUS oferă o versiune mai veche a acestei aplicații, care nu funcționează cu acest monitor. Pentru a putea folosi aplicația, trebuie să descarci cea mai nouă versiune, de aici.

ASUS MultiFrame
ASUS MultiFrame

ASUS Designo Curve MX38VC este un monitor ultra-wide impresionant, util mai ales celor care vor să fie cât mai productivi, să lucreze cu multe aplicații, date și rapoarte în paralel. Deși nu oferă suport pentru HDR, experiențele multimedia pe care le oferă sunt satisfăcătoare.

Care este părerea ta despre monitorul curbat ultra-wide ASUS Designo Curve MX38V?

Acum știi ce ne place și ce nu ne place la monitorul ASUS Designo Curve MX38VC. Înainte de a închide acest review, spune-ne părerea ta despre acest produs și dacă te gândești să-l cumperi. Dacă îl ai deja, spune-ne ce experiență ai avut până acum, pentru a îi ajuta pe ceilalți care se gândesc să-l achiziționeze. Folosește formularul pentru comentarii de mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Productivitate Hardware și sunete Recenzii