Review LG 34GK950G: Monitor de gaming ultra-wide cu G-Sync!

Review LG 34GK950G: Monitor de gaming ultra-wide cu G-Sync!
Rating

Utilizăm calculatoare de mai bine de un deceniu și nu mai suntem fani ai conceptului de a folosi două monitoare la un calculator. Preferăm un monitor ultra-wide cu o rezoluție mare. Astfel de monitoare ne oferă un spațiu similar celui obținut cu două monitoare, consumă mai puțin curent și sunt mai sănătos de utilizat. De aceea am fost curioși să testăm și să facem o recenzie pentru LG 34GK950G. Este un monitor de gaming ultra-wide, cu hardware foarte interesant, care pare ideal pentru pasionații de jocuri pe care îi interesează și productivitatea. Află părerea noastră despre acest monitor:

Reclamă

LG 34GK950G: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest monitor este o alegere foarte bună pentru:

 • Gamerii care vor un monitor rapid, cu o rată de reîmprospătare foarte ridicată, fără lag și cu G-Sync
 • Persoanele interesate atât de productivitate, cât și de gaming, care apreciază mult spațiu pe ecran
 • Utilizatorii de PC-uri mid-range ori high-end care pot rula jocuri în 1440p
 • Persoanele interesate de un monitor ale cărui poziție și înălțime pot fi ajustate ușor

Pro și contra

LG 34GK950G are multe aspecte pozitive:

 • Mult spațiu pe ecran
 • Design plăcut
 • Gamă largă de culori și unghiuri de vizualizare excelente
 • Rată de reîmprospătare foarte ridicată
 • Lag foarte redus pentru PC-urile cu plăci video NVIDIA
 • Îl poți înclina, roti și îi poți ajusta ușor înălțimea
 • Sistem de iluminare plăcut pentru gamerii pasionați de RGB

Există și puncte slabe de luat în considerare:

 • Are puține porturi
 • Sistemul de iluminare Sphere nu poate fi personalizat prin software
 • Nu are suport pentru HDR
Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

Monitorul LG 34GK950G ultra-wide are un panou IPS de foarte bună calitate, care oferă o experiența vizuală imersivă, un răspuns rapid și unghiuri de vizualizare foarte bune. Este o alegere bună atât pentru pasionații de jocuri, cât și pentru cei care vor productivitate. Designul său este unul minimalist și la fel este și numărul de porturi de pe monitor și funcțiile disponibile. Dacă te interesează calitatea imaginii, în primul rând, și nu ai de gând să-l conectezi la mai multe dispozitive în paralel, LG 34GK950G este o alegere foarte bună pentru următorul tău monitor.

Design și caracteristici hardware

LG 34GK950G are un design atrăgător, cu ramă subțire pe toate lateralele. Marginile, suportul și baza pe care este asamblat sunt toate realizate din plastic mat. Este un monitor mare pentru jocuri, curbat, cu o dimensiune de 34", un raport de aspect UltraWide de 21:9. Are o rezoluție QHD de 3440 x 1440 pixeli, iar suprafața pixelilor este de aproximativ 1,8 ori mai mare decât cea a unui monitor UltraWide Full HD cu același raport de aspect. Folosește un panou IPS Nano care acoperă 98% din spațiul de culoare DCI-P3, 135% din sRGB și 95% din Adobe RGB.

Suprafața de pixeli disponibilă pe LG 34GK950G
Suprafața de pixeli disponibilă pe LG 34GK950G

Rata maximă de reîmprospătare (refresh) oferită de LG 34GK950G este de 120 Hz. Însă, aceasta merge doar dacă funcția de overclocking este activată și folosești un cablu DisplayPort 1.2 pentru a conecta ecranul la PC. Dacă folosești HDMI 1.4, rata maximă de reîmprospătare este de 50 Hz. Acest monitor oferă tehnologia NVIDIA G-SYNC și are drept țintă pasionații de jocuri cu plăci video NVIDIA. Există o altă versiune a aceluiași monitor - LG 34GK950GF-B - realizată pentru utilizatorii cu plăci video AMD Radeon, ce folosește tehnologia FreeSync.

Monitorul de gaming LG 34GK950G ultra-wide
Monitorul de gaming LG 34GK950G ultra-wide

LG 34GK950G are o luminozitate de 400 cd/m2 și un raport de contrast de 1000:1. Unghiurile de vizualizare ale panoului IPS sunt de 178 de grade atât pe orizontală, cât și pe verticală, iar timpul de răspuns implicit este de 5ms (GTG) și 1ms MBR (Motion Blur Reduction).

Reclamă

Partea din spate a monitorului este învelită într-un plastic negru mat. Pe spate găsești sistemul de iluminare Sphere, sigla LG și următoarele porturi: un port DisplayPort, unul HDMI, două porturi USB 3.0, un port USB Up-Stream, mufa pentru alimentare, mufa pentru căști și un al treilea port USB 3.0 care este rezervat pentru serviciul de service al LG. Un aspect mai puțin evident este faptul că poți monta acest monitor pe perete, cumpărând o placă metalică RW120.

Spatele monitorului de gaming LG 34GK950G ultra-wide
Spatele monitorului de gaming LG 34GK950G ultra-wide

În partea de jos a ecranului, găsești un port de blocare Kensington, butonul Joystick pentru navigare și butonul de iluminare, folosit pentru a comuta între modurile de iluminare. Nu există difuzoare încorporate în acest monitor, ceea ce nu este un dezavantaj în viziunea noastră. Majoritatea boxelor din monitoare au performanțe slabe, iar utilizatorii preferă oricum să folosească propriile boxe ori căști de gaming.

Butoanele din partea de jos a LG 34GK950G
Butoanele din partea de jos a LG 34GK950G

Acest monitor este mare și greu, neefind ușor să-l cari ori să-l așezi unde îți dorești. Montat pe stand, LG 34GK950G are 819,4 x 572,6 x 286,5 mm în lungime x înălțime x grosime. De asemenea, cântărește 7,9 kg. Din cauza mărimii sale, este o idee bună să-l manipulezi mereu cu ambele mâini, nu doar cu una.

Pentru a afla mai multe detalii despre caracteristicile acestui monitor, mergi la această pagină: Specificații LG 34GK950GG-W.

Experiența de utilizare a monitorului LG 34GK950G

LG 34GK950G are dimensiuni impozante și o rezoluție ridicată, care îl fac util atât pentru jucători, cât și pentru utilizatorii ce doresc să fie productivi și au nevoie să folosească mai multe aplicații în paralel. Pe noi ne interesează și utilizarea sănătoasă a computerului nostru și ne-am bucurat că putem înclina, roti și regla înălțimea monitorului astfel încât să avem postura corectă mereu. Din cauza dimensiunilor mari, se simte un mic joc atunci când ajustezi poziția monitorului LG 34GK950G. Totuși, rămâne destul de stabil pe birou în timpul utilizării de zi cu zi.

Cum poți ajusta poziția monitorului LG 34GK950G
Cum poți ajusta poziția monitorului LG 34GK950G

Ne-am bucurat de culori vii și contrast foarte bun în timpul utilizării LG 34GK950G. Dacă există un dezavantaj la monitoarele QHD în general, este faptul că îți trebuie conținut potrivit pentru a profita de ecranul mare. Vizionarea de filme Full HD pe HBO Go ne-a reamintit constant că o mare parte din acest ecran este irosit, dacă nu vizionezi conținut în rezoluții 1440p sau 4K.

Vizionarea de filme Full HD pe LG 34GK950G
Vizionarea de filme Full HD pe LG 34GK950G

În schimb, jocurile pe LG 34GK950G sunt o altă poveste. Ne-am jucat Metro Exodus, Disco Elysium și Fortnite.

Reclamă

Mărimea, curbura și viteza de reacție permit o experiență de joc foarte imersivă. Dacă ai o placă grafică NVIDIA, care poate livra un număr mare de cadre pe secundă pe un ecran atât de mare, te vei juca pe LG 34GK950G cu foarte puțin lag.

Cum arată jocurile pe LG 34GK950G
Cum arată jocurile pe LG 34GK950G

În mod implicit, LG 34GK950G oferă o rată de refresh de 60 Hz. Pentru a-l folosi la 120 Hz, ai nevoie de o placă video NVIDIA, o conexiune DisplayPort și să activezi funcția Overclocking. După ce ai activat-o, trebuie și să alegi manual rata de refresh de 120 Hz în setările plăcii video. Altfel, Windows 10 va continua să folosească 60 Hz.

Setează rata de refresh la 120 Hz pentru LG 34GK950G
Setează rata de refresh la 120 Hz pentru LG 34GK950G

Sistemul de iluminare Sphere este atrăgător pentru utilizatorii care apreciază accesoriile cu RGB. Apasă pe butonul pentru iluminare și schimbă între diferitele moduri disponibile. Multe dintre modurile de iluminare sunt plăcute, dar au dezavantajul că nu pot fi personalizate prin software. Astfel, nu poate fi sincronizat cu alte sisteme de iluminare RGB de pe PC. Dacă nu-ți place sistemul Sphere, îl poți dezactiva cu ușurință.

Sistemul de iluminare Sphere, de pe spatele LG 34GK950G
Sistemul de iluminare Sphere, de pe spatele LG 34GK950G

Meniul OSD (on-screen display) este controlat printr-un joystick din partea de jos a monitorului. Navigarea este ușoară și rapidă. Îți recomandăm să schimbi între profilurile Gamer Mode în funcție de tipul de joc pe care îl joci, dacă vrei cea mai bună experiență posibilă cu acest monitor.

Meniul OSD al LG 34GK950G
Meniul OSD al LG 34GK950G

Dacă ești pasionat de jocuri și ai o placă video NVIDIA puternică, care poate gestiona cu ușurință jocuri la rezoluția 1440p, utilizarea unui monitor LG 34GK950G este o alegere excelentă.

Drivere și software

Pentru a utiliza LG 34GK950G la potențialul său maxim, descarcă-i "driverul" și aplicația OnScreen Control. Driverul este de fapt profilul de culori pentru acest model și-l poți instala folosind instrucțiunile din acest tutorial: Ce este un fișier ICM? Cum instalezi un profil de culori în Windows 10?.

Profilul de culoare pentru LG 34GK950G
Profilul de culoare pentru LG 34GK950G

Aplicația OnScreen Control îți permite să împarți ecranul în diverse zone, astfel încât să poți fixa cu ușurință aplicații în diverse regiuni alese de tine. Am găsit această funcție utilă pentru un monitor atât de mare. Dacă vrei să fii și productiv atunci când îți utilizezi PC-ul, merită să încerci această aplicație.

Aplicația OnScreen Control pentru LG 34GK950G
Aplicația OnScreen Control pentru LG 34GK950G

Cu ajutorul ei poți personaliza și contrastul și luminozitatea ecranului, precum și orientarea acestuia.

Care este părerea ta despre LG 34GK950G?

Acum știi mai multe despre LG 34GK950G, punctele sale tari și cele slabe. Credem că își merită locul lângă un PC de gaming cu o placă video NVIDIA. Ești de acord cu noi? Dacă ai deja acest monitor, spune-ne despre experiența ta cu el. Comentează mai jos și hai să facem schimb de păreri și impresii.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii