Review ASUS Mini PC PB62: O alegere excelentă pentru companii

Review ASUS Mini PC PB62: O alegere excelentă pentru companii
Rating

Pe lângă calculatoare și accesorii de gaming, ASUS produce și mini PC-uri, adresate către diverse audiențe. Recent, am testat un model relativ nou, numit ASUS Mini PC PB62. Deși este un dispozitiv mic, acesta promite să ofere multă performanță, precum și multe porturi și opțiuni de conectivitate. În plus, deține și o serie de certificări, cea mai interesantă dintre ele fiind compatibilitatea cu standardul militar MIL-STD-810H. Vrei să știi mai multe despre ASUS Mini PC PB62? Citește acest review și află ce poate face pentru compania ta sau biroul tău de acasă:

Reclamă

ASUS Mini PC PB62: Pentru cine este o alegere potrivită?

ASUS Mini PC PB62 este o opțiune excelentă pentru companii și utilizatorii care:

 • Au nevoie de un PC mic
 • Au nevoie de un calculator cu multe porturi USB, porturi pentru monitoare și alte opțiuni de conectivitate
 • Își doresc un mini PC foarte personalizabil din punct de vedere al configurației hardware

Pro și contra

Sunt multe lucruri bune de spus despre ASUS Mini PC PB62:

Vezi prețul:
 • Este mic, robust și certificat militar să reziste în condiții extreme
 • Este disponibil într-o multitudine de configurații în ceea ce privește procesorul, RAM-ul și stocarea
 • Poate fi echipat cu o placă de rețea Wi-Fi 6 ce suportă rețele wireless rapide 802.11ax
 • Prețul este ajustabil în funcție de componentele cu care îl echipezi
 • Oferă multe porturi, mai ales porturi USB și pentru conectare diverselor tipuri de ecran
 • Poți alege unul dintre porturile sale în funcție de nevoile tale: HDMI, VGA, DisplayPort, LAN sau chiar și COM dacă ai nevoie să conectezi dispozitive vechi
 • Este compatibil VESA

Ca aspecte negative, din punctul meu nu există decât unul singur:

 • Nu poți echipa acest mini PC cu un procesor Intel din a douăsprezecea generație
Notă produs 4/5

Verdict

ASUS Mini PC PB62 este un calculator mic ce oferă multă performanță și un număr incredibil de porturi având în vedere dimensiunile sale foarte reduse. Mai mult, în funcție de cerințele tale, îi poți ajusta hardware-ul. Și, având certificare la standardul militar MIL-STD-810H, poate să reziste în condiții grele de lucru la temperaturi înalte și joase, la vibrații, lovituri etc. Drept urmare, pare să fie o alegere foarte bună mai ales pentru companiile și întreprinderile care au nevoie de calculatoare mici în fabrici sau chiar și afară, în exterior, nu doar în birouri. Dacă ar fi fost disponibil cu procesoare Intel Core din a douăsprezecea generație, aș fi evaluat mini PC-ul ASUS PB62 cu verdictul nostru maxim de 5 stele.

Despachetarea ASUS Mini PC PB62

ASUS mini PC PB62 este livrat într-o cutie de dimensiuni medii, realizată din carton de calitate premium. La fel ca majoritatea celorlalte mini PC-uri comercializate de către companie, culorile primare utilizate pentru ambalaj sunt gri deschis mat în partea de sus și gri închis pe laterale. Pe capacul cutiei, poți vedea o imagine a mini PC-ului, precum și faptul că aparține seriei ASUS Mini PC PB. Pe spate și pe laterale, găsești câteva abțibilduri și informații despre hardware-ul, software-ul și numerele seriale ale dispozitivului.

Ambalajul ASUS Mini PC PB62

Ambalajul ASUS Mini PC PB62

La despachetarea lui ASUS Mini PC PB62 descoperi tot ce conține cutia: mini PC-ul, încărcătorul său, o antenă wireless, un kit de montare VESA, un stand, șuruburile necesare și o serie de documente ce includ ghidul de pornire rapidă și cardul de garanție. În unele regiuni, este posibil ca pachetul să includă și o tastatură și un mouse USB.

Conținutul cutiei lui ASUS Mini PC PB62

Conținutul cutiei lui ASUS Mini PC PB62

ASUS Mini PC PB62 este ambalat într-o cutie ce arată premium și care include tot ce îți trebuie pentru a începe imediat să folosești dispozitivul.

Reclamă

Specificații hardware

ASUS a fost foarte generos în ceea ce privește opțiunile pentru procesor. În funcție de preferințele tale, mini PC-ul PB62 poate fi echipat cu procesoare Intel rapide și puternice, precum și cu unele mai accesibile ca preț, destinate activităților de tip office:

 • Intel Core i7-11700 la 2.5 GHz (cache 16M, maxim 4,9 GHz)
 • Intel Core i5-11500 la 2.7 GHz (cache 12M, maxim 4,6 GHz)
 • Intel Core i5-11400 la 2.6 GHz (cache 12M, maxim 4,4 GHz)
 • Intel Core i3-10105 la 3.7 GHz (cache 6M, maxim 4,4 GHz)

Hardware-ul din ASUS Mini PC PB62 este adaptabil

Hardware-ul din ASUS Mini PC PB62 este adaptabil

Modelul pe care l-am testat a venit cu procesorul Intel Core i5-11400. Acesta rulează la o frecvență de bază de 2,60 GHz și își poate crește viteza până la 4,40 GHz în modul turbo. Include șase nuclee și doisprezece fire de execuție, o memorie cache de 12 MB, și are un TDP maxim de 65 wați.

Detalii despre procesorul Intel Core i5-11400

Detalii despre procesorul Intel Core i5-11400

Procesorul este montat pe o placă de bază cu chipset Intel B560 ce poate folosi până la 16 GB de memorie DDR4 la o frecvență implicită de 3200 MHz. RAM-ul poate fi montat în unul sau ambele sloturi SO-DIMM disponibile în mini PC. Versiunea pe care am testat-o a venit echipată cu 8 GB de RAM.

ASUS Mini PC PB62: Detalii despre RAM

ASUS Mini PC PB62: Detalii despre RAM

Procesorul se ocupă inclusiv de partea grafică, iar în funcție de model, primești un Intel UHD Graphics 750 (pe i7-11700 și i5-11500), un Intel UHD Graphics 740 (pe i5-11400) sau un Intel UHD Graphics 630 (pe i3-10105). Toate procesoarele suportă rezoluții 4K la o rată de reîmprospătare de 60 Hz și suportă atât DirectX 12, cât și OpenGL 4.5.

Cipul grafic integrat de pe ASUS Mini PC PB62

Cipul grafic integrat de pe ASUS Mini PC PB62

Ca stocare, poți alege să echipezi ASUS Mini PC PB62 cu o unitate solid state M.2 NVMe PCIe 3.0 cu o capacitate de 256 GB, 512 GB sau 1 TB. Modelul pe care l-am testat a venit cu un SSD de 256 GB produs de Western Digital.

Detalii despre unitatea solid state

Detalii despre unitatea solid state

ASUS Mini PC PB62 este extrem de generos în ce privește opțiunile de conectivitate oferite. Vine cu o placă de rețea prin cablu ce suportă viteze de transfer date de până la 1000 Mbps și îl poți echipa și cu o placă de rețea compatibilă cu Wi-Fi 6 (standarde de rețea 802.11a/b/g/n/ac/ax, 2x2 MU-MIMO), precum și cu Bluetooth 5.

Reclamă

În partea frontală, ASUS Mini PC PB62 are nici mai mult, nici mai puțin de un port USB 3.2 Gen 1 Type-C, patru USB 3.2 Gen 2 Type-A (unul cu suport pentru Quick Charging) și două jack-uri audio de 3,5 mm opționale (boxe/căști și microfon).

Porturile frontale disponibile pe ASUS Mini PC PB62

Porturile frontale disponibile pe ASUS Mini PC PB62

Porturile de pe spate includ un USB 3.2 Gen 1, două USB 2.0, două DisplayPort 1.2, un RJ45 LAN, un Kensington lock, mufa de alimentare și un port configurabil pe care îl poți transforma în HDMI 2.0, VGA, COM, DisplayPort sau LAN. Portul configurabil de pe modelul pe care l-am testat era transformat într-un HDMI, ridicând la trei numărul total de ecrane pe care le puteam conecta prin DisplayPort și HDMI! Fără a mai lua în considerare că pe piață există o multitudine de monitoare USB… Este chiar impresionant pentru un dispozitiv așa de mic.

Și pe spate sunt multe porturi disponibile

Și pe spate sunt multe porturi disponibile

În ceea ce privește dimensiunile, este evident că PB62 este mic; până la urmă vorbim despre un Mini PC. Dimensiunile sale exacte sunt: 175 x 175 x 44,2 mm în lățime x adâncime x înălțime. Iar mini PC-ul cântărește numai 1,3 kilograme cu tot cu SSD montat.

Referitor la sistemul de operare, ASUS Mini PC PB62 este disponibil cu Windows 10 Pro sau Home, precum și cu Windows 11 Home sau Pro. De asemenea, îl poți cumpăra și fără sistem de operare instalat.

Dacă vrei mai multe detalii despre specificațiile hardware oficiale, deschide acest link: ASUS Mini PC PB62 - Specifications.

Experiența de utilizare a ASUS Mini PC PB62

ASUS Mini PC PB62 este un dispozitiv mic dar puternic. Deși dimensiunile sale sunt reduse, oferă multă putere și, așa cum știi deja, multe porturi USB și de afișare. Toate acestea îl fac să fie o alegere excelentă pentru o varietate de afaceri, mergând de la stații de lucru pentru birou la afișaje inteligente, sisteme POS, sisteme de afișare a reclamelor sau sisteme de afișare pe multiple ecrane. Hei, de ce nu și pentru mașini de lucru în fabrici sau afară în mașini de vânzare automată? Scenariile de utilizare în cadrul companiilor sunt multe și diverse, mai ales având în vedere că acest mini PC este certificat militar cu standardul MIL-STD-810H. A fost testat să reziste la temperaturi extreme, umiditate și altitudini mari.

Cum arată ASUS Mini PC PB62 pe un birou cu dimensiuni medii

Cum arată ASUS Mini PC PB62 pe un birou cu dimensiuni medii

ASUS Mini PC PB 62 nu este numai puternic pentru dimensiunile sale dar, în opinia mea subiectivă, este și destul de silențios. Deși procesorul i5-11400 din modelul testat este rapid și poate atinge frecvențe ridicate atunci când este necesar, sistemul de răcire din mini PC este mare și eficient. Pe lângă un radiator generos, are și un ventilator centrifug ce ține temperaturile sub control, dar nu este unul foarte zgomotos, așa cum am văzut la alte calculatoare mici. Pentru asta, primește o “bilă albă” de la mine. 🙂

Interiorul lui ASUS Mini PC PB62

Interiorul lui ASUS Mini PC PB62

Evident, mini PC-ul nu are niciun fel de probleme atunci când vine vorba de activități ca navigarea pe internet sau lucrul cu aplicațiile Office precum Word sau Excel. Vizionarea de filme în 4K, de asemenea, nu ridică nici ea probleme pentru cipul grafic integrat. Și, deși nu folosesc astfel de aplicații, cred că mini PC-ul poate să ruleze destul de bine și software profesional precum aplicații CAD sau medicale.

Utilizare procesor la redarea unui video în 4K

Utilizare procesor la redarea unui video în 4K

ASUS Mini PC PB62 este un calculator mic ce oferă multă putere de calcul și o abundență de porturi și opțiuni de conectivitate. Arată bine și este creat să reziste la condiții de lucru grele.

Performanțe în benchmarkuri

Am început prin a folosi Bootracer ca să măsor timpii de pornire ai ASUS Mini PC PB62. În medie, a durat cam 25 de secunde să încarce complet Windows 11, un rezultat destul de rapid. În funcție de SSD-ul și procesorul cu care alegi să îl echipezi, timpul de pornire poate să difere puțin, dar nu cu mult.

Rezultate benchmark ASUS Mini PC PB62 în BootRacer

Rezultate benchmark ASUS Mini PC PB62 în BootRacer

În continuare, am folosit PCMark 10 pentru a testa ASUS Mini PC PB62 în activități obișnuite precum navigarea pe web, participarea în apeluri video și lucru cu aplicații Office. Scorul de performanță obținut de mini PC a fost de 4474 puncte, demonstrând că este un dispozitiv foarte capabil în astfel de sarcini.

Rezultate benchmark ASUS Mini PC PB62 în PCMark 10

Rezultate benchmark ASUS Mini PC PB62 în PCMark 10

Cum ASUS Mini PC PB62 este clar o alegere excelentă pentru companii și tot felul de întreprinderi, am vrut să văd mai în detaliu cât de bun este la rularea de aplicații Office (Word, Excel, PowerPoint), precum și în navigarea pe internet. PCMark 10 are un benchmark special pentru aceste lucruri: Applications. Scorul obținut de mini PC a fost de 11692 puncte, un scor mare pentru un dispozitiv așa mic!

Rezultate benchmark ASUS Mini PC PB62 în PCMark 10 Applications

Rezultate benchmark ASUS Mini PC PB62 în PCMark 10 Applications

Mai departe, am rulat și CrystalDiskMark. SSD-ul de 256 GB din modelul pe care l-am testat s-a dovedit a oferi viteze de citire și scriere bune, dar nu le-aș numi impresionante. Totuși, performanțele SSD-ului sunt mai mult decât îndeajuns pentru lucrul cu Office și alte aplicații utile companiilor, acestea fiind, se pare, audiența principală a mini PC-ului.

Rezultate benchmark ASUS Mini PC PB62 în CrystalDiskMark

Rezultate benchmark ASUS Mini PC PB62 în CrystalDiskMark

La final dar nu în ultimul rând, câteva cuvinte despre performanța sistemului de răcire. Cât timp am folosit acest mini PC, opinia mea subiectivă a fost că sistemul de răcire este eficient, dar un benchmark poate oferi mai multe detalii. Pentru măsurători, am apelat la AIDA64 ca să stresez procesorul lui ASUS Mini PC PB62 în timp că monitorizam temperatura sa. Acesta a atins un maxim de 94 grade Celsius, la un consum de până în 75 wați. Zgomotul ventilatorului era audibil, dar nu a ajuns să fie atât de tare încât să fie deranjant. Sunt niște rezultate bune!

ASUS Mini PC PB62 poate că e mic, dar benchmark-urile au dovedit clar că oferă toată performanța de care ai nevoie pentru munca de birou și chiar mai mult.

Îți place ASUS Mini PC PB62?

Acum știi mai multe despre ASUS Mini PC PB62. Se pare că este o alegere excelentă pentru companiile care au nevoie de calculatoare mici care să fie și puternice, și cu multe porturi. Ești de acord? Spune-mi ce crezi în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Productivitate Hardware și sunete Recenzii Windows