Review ASUS ROG Crosshair VIII Impact: O inimă puternică pentru mini PC-ul tău de gaming!

Rating

ASUS ROG Crosshair VIII Impact - Rezultate în benchmark-uri

Am testat placa de bază ASUS ROG Crosshair VIII Impact împreună cu următoarele componente hardware și software:

De asemenea, am comparat rezultatele pe care le-am obținut pe ASUS ROG Crosshair VIII Impact cu cele ale altei plăci de bază premium, tot de la ASUS, ROG Crosshair VIII Hero (Wi-Fi).

Am început prin a rula benchmark-ul oferit de CPU-Z. În testul Single-Thread, folosind placa ASUS ROG Crosshair VIII Impact, procesorul Ryzen 7 3700X a avut un scor de 511 puncte, iar pe ASUS ROG Crosshair VIII Hero (Wi-Fi) un scor de 509 puncte. Este un rezultat similar, aflat în zona de variabilitate a testării.

CPU-Z Single-Thread: ASUS ROG Crosshair VIII Impact vs. Crosshair VIII Hero

În testul CPU-Z Multi-Thread, ce măsoară performanța multi-nucleu a procesorului, am avut 5450 de puncte cu Crosshair VIII Impact și 5446 pe placa de bază Hero (Wi-Fi). Din nou, aceste rezultate sunt asemănătoare.

CPU-Z Multi-Thread: ASUS ROG Crosshair VIII Impact vs. Crosshair VIII Hero (Wi-Fi)

În continuare, am rulat Cinebench R20, un benchmark ce măsoară viteza de randare a calculatorului. Folosind ASUS ROG Crosshair VIII Impact, am avut un scor de 4654 de puncte, în timp ce pe ASUS ROG Crosshair VIII Hero (Wi-Fi) am obținut 4710 puncte.

Cinebench R20: ASUS ROG Crosshair VIII Impact vs. Crosshair VIII Hero (Wi-Fi)

Blender măsoară timpul necesar calculatorului pentru a randa două scene diferite și, cu cât este mai mic rezultatul, cu atât mai bine. Folosind placa de bază Crosshair VIII Impact, benchmark-ul a terminat în 16,71 minute. Pe Crosshair VIII Hero (Wi-Fi), testul s-a terminat în 16,62 minute.

Blender: ASUS ROG Crosshair VIII Impact vs. Crosshair VIII Hero (Wi-Fi)

De asemenea, am rulat și PCMark 10, un benchmark ce măsoară performanța calculatorului în activitățile de zi cu zi precum navigarea pe internet, conferințe video, timpi de pornire ai aplicațiilor, productivitate și creare de conținut digital. De această dată, am văzut o diferență vizibilă între performanța celor două plăci de bază: pe Crosshair VIII Impact, am avut 6285 puncte, iar pe Crosshair VIII Hero (Wi-Fi) 6538 puncte.

PCMark 10: ASUS ROG Crosshair VIII Impact vs. Crosshair VIII Hero (Wi-Fi)

În JetStream 2, un test de navigare pe internet pe care l-am rulat în Google Chrome, scorul de performanță pentru ambele plăci de bază a fost același: 148 de puncte.

JetStream 2: ASUS ROG Crosshair VIII Impact vs. Crosshair VIII Hero (Wi-Fi)

Și 7-Zip are un instrument de benchmark și el este un indicator bun pentru cât de rapid este procesorul. În testul de compresie, rezultatele noastre au arătat că Ryzen 7 3700X a fost la fel de rapid pe Crosshair VIII Impact ca pe Crosshair VIII Hero (Wi-Fi).

7-Zip Compresie: ASUS ROG Crosshair VIII Impact vs. Crosshair VIII Hero (Wi-Fi)

În testul de decompresie din 7-Zip, Ryzen 7 3700X a fost puțin mai rapid pe Crosshair VIII Hero (Wi-Fi). Totuși, diferența a fost nesemnificativă și în marja de variabilitate a testării.

7-Zip Decompresie: ASUS ROG Crosshair VIII Impact vs. Crosshair VIII Hero (Wi-Fi)

Am testat, de asemenea, și câteva jocuri: Shadow of the Tomb Raider, Metro Exodus și World War Z.

În Shadow of the Tomb Raider, rezultatul CPU Render al benchmark-ului ne-a arătat că Ryzen 7 3700X, pe placa de bază ASUS ROG Crosshair VIII Impact, a fost capabil să redea 254 de cadre pe secundă. Pe placa de bază ASUS ROG Crosshair VIII Hero (Wi-Fi), a putut să redea 267 de cadre pe secundă.

Shadow of the Tomb Raider: ASUS ROG Crosshair VIII Impact vs. Crosshair VIII Hero (Wi-Fi)

În Metro Exodus, placa de bază ASUS ROG Crosshair VIII Impact a părut să ofere puțin mai multă performanță (2 cadre mai mult) față de ASUS ROG Crosshair VIII Hero (Wi-Fi).

Metro Exodus: ASUS ROG Crosshair VIII Impact vs. Crosshair VIII Hero (Wi-Fi)

La final, și în World War Z, ASUS ROG Crosshair VIII Impact a părut să fie puțin mai rapidă decât placa de bază ASUS ROG Crosshair VIII Hero (Wi-Fi): 216 fps vs. 204 fps.

World War Z: ASUS ROG Crosshair VIII Impact vs. Crosshair VIII Hero (Wi-Fi)

După ce am terminat benchmark-urile pentru placa de bază ASUS ROG Crosshair VIII Impact, am ajuns la concluzia că este la fel de puternică ca placa noastră favorită bazată pe chipset-ul X570: ROG Crosshair VIII Hero (Wi-Fi). Deși are un format mai mic, ASUS ROG Crosshair VIII Impact oferă performanțe de top.

Aplicațiile software incluse cu ASUS ROG Crosshair VIII Impact

ASUS oferă mai multe aplicații diferite, dar setările și opțiunile importante sunt toate disponibile prin intermediul unei aplicații numite Armoury Crate. După ce instalezi Windows 10, îți cere să o instalezi, dar, chiar dacă nu o faci, o poți lua mai târziu din Magazinul Microsoft.

Armoury Crate: A hub for drivers, tools, and settings

Armoury Crate este un hub de unde poți să instalezi drivere, aplicații suplimentare oferite sau recomandate de ASUS, să actualizezi BIOS-ul, să controlezi efectele de lumină Aura Sync RGB, să ajustezi setările unora dintre dispozitivele tale Republic of Gamers, precum și să îți salvezi setările în cloud, folosindu-ți contul de utilizator ASUS. Aplicația pare să fie o mare îmbunătățire față de vechiul program AURA Lighting Control, care era plin de bug-uri.

Armoury Crate: Settings available for AURA Sync

Primești și aplicațiile Sonic Studio III and Sonic Radar III, pentru ajustarea și configurarea chipset-ului audio.

Sonic Studio III: Tool for configuring audio playback and recording

Apoi vine lista de aplicații utilitare și recomandate, ce nu sunt preinstalate, dar pe care le poți instala dacă le vrei:

Gamefirst V: A tool for managing network traffic
  • Google Chrome: cel mai popular browser web din lume.
  • AI Suite 3: un program desktop ce îți analizează sistemul, îți arată detalii despre el și te ajută să optimizezi lucruri precum consumul de energie sau viteza de rotație a ventilatoarelor.
  • BullGuard Internet Security: o soluție de securitate ce include un antivirus și un firewall de calitate și pentru care, teoretic, primești un abonament de un an, dar, când l-am instalat, noi am primit doar o versiune de evaluare de 10 zile.
  • CPUID ROG CPU-Z: o unealtă mică ce îți dă informații despre procesor și te ajută să-i faci un benchmark rapid.
  • GameFirst V: un instrument realizat de ASUS, ce te ajută să optimizezi traficul din rețea pentru a beneficia de o experiență de gaming fără lag.
  • Overwolf: o platformă cu care poți să afișezi informații pe ecran, deasupra jocului pe care îl joci, cu detalii preluate de la diverse aplicații disponibile în Overwolf Appstore.
  • RAM Cache III: creează un cache rapid în memoria RAM a sistemului tău, pentru a ajuta la pornirea mai rapidă a jocurilor.
  • ROG RAMDisk: cu el poți crea o unitate de stocare virtuală, folosind o parte din memoria RAM. Evident, acea unitate este rapidă, dar înseamnă și că trebuie să blochezi o parte din RAM doar pentru acest scop, așa că, dacă nu ai multă memorie RAM în PC, s-ar putea să nu ai nimic de câștigat de la RAMDisk.
  • WinRAR: un instrument popular de compresie de fișiere, shareware.
ROG RAMDisk: Creates virtual drives using RAM

Aplicațiile software pe care le oferă ASUS pentru ROG Crosshair VIII Impact sunt utile și mai bune decât în trecut. De asemenea, apreciem faptul că toate aplicațiile nenecesare nu sunt preinstalate: ASUS te lasă să îți alegi pe care dintre ele le vrei și pe care nu.

Ce părere ai despre ASUS ROG Crosshair VIII Impact?

Nouă ne-a plăcut foarte mult mica, compacta și puternica placă de bază ASUS ROG Crosshair VIII Impact. Înainte de a pleca, spune-ne dacă ești de aceeași părere. O ai deja, sau intenționezi să o cumperi? Comentează mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează