Review ASUS ROG Strix Impact II: Mouse de gaming ușor, rapid și precis

Review ASUS ROG Strix Impact II: Mouse de gaming ușor, rapid și precis
Rating

Acum câțiva ani, am testat un mouse mic de gaming, de la ASUS, numit ROG Strix Impact, ce ni s-a părut a fi un dispozitiv bun. Descendentul său - ASUS ROG Strix Impact II - a fost recent lansat, așa că am decis să îl testăm și să îl comparăm cu primul model. Noua versiune vine cu o serie de îmbunătățiri față de original, precum un senzor optic mai bun, butoane suplimentare și mai multe zone iluminate RGB. Este mai bun decât predecesorul său? Ce are de oferit gamerilor? Citește acest review despre ASUS ROG Strix Impact II și află detalii despre el:

Reclamă

ASUS ROG Strix Impact II: Pentru cine este o alegere potrivită?

Mouse-ul ASUS ROG Strix Impact II se potrivește perfect pentru:

  • Gamerii care își doresc un mouse rapid și precis
  • Persoanele care preferă să țină mouse-ul "cu degetele" și nu au mâini mari
  • Fanii iluminării RGB și ai brandului Republic of Gamers

Pro și contra

Iată cele mai bune lucruri la ASUS ROG Strix Impact II:

  • Are un senzor optic rapid și precis, cu un DPI de 6200
  • Vine cu switch-uri Omron de calitate, cu o durată lungă de viață și care pot fi înlocuite
  • Este ușor, așa că se descurcă foarte bine în jocurile rapide precum MOBA-uri sau shootere
  • Are două butoane suplimentare pe partea stângă
  • Are trei zone de iluminare RGB bine gândite și este compatibil cu Aura Sync

Există și dezavantaje:

  • S-ar putea să fie prea mic pentru oamenii cu mâini mari
  • Nu are un cablu protejat cu țesătură
Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

ASUS ROG Strix Impact II este un mouse mic și bun, care se descurcă admirabil orice ai face cu el. Este rapid și precis și se potrivește perfect în mâinile de dimensiuni mici și medii. Ne-a plăcut să îl folosim și performanța sa ni s-a părut a fi excelentă în jocurile de tip MOBA precum League of Legends. Mulțumită designului și performanței sale bune, dar și pentru că ni se pare că are un preț corect, recomandăm mouse-ul ASUS ROG Strix Impact II tuturor gamerilor, cu excepția celor care au mâini mari, fiind preferabil ca aceștia să îl încerce înainte de a îl achiziționa.

Despachetarea mouse-ului de gaming ASUS ROG Strix Impact II

ASUS ROG Strix Impact II este un mouse realizat de ASUS sub brandul Republic of Gamers, ceea ce înseamnă că este un dispozitiv premium. Drept urmare, ambalajul său arată foarte bine: cutia este realizată din carton tare, colorată în roșul și negrul specifice ROG, în centru având o imagine mare și lucioasă cu mouse-ul.

ASUS ROG Strix Impact II: Cutia
ASUS ROG Strix Impact II: Cutia

Pe spatele cutiei sunt detalii despre caracteristicile principale, precum și specificațiile esențiale. Când deschizi cutia, găsești toate lucrurile necesare: mouse-ul, manualul de utilizare și documentația pentru garanție.

ASUS ROG Strix Impact II: Conținutul cutiei
ASUS ROG Strix Impact II: Conținutul cutiei

Experiența de despachetare a mouse-ului ASUS ROG Strix Impact II este rapidă și simplă.

Reclamă

Caracteristici hardware

Originalul ASUS ROG strix Impact a fost un dispozitiv excelent. Deoarece ASUS ROG Strix Impact II este descendentul său, trebuie să îl comparăm cu originalul. ASUS ROG Strix Impact II este un mouse cu fir, ce folosește un senzor optic cu un DPI maxim de 6200. Primul Strix Impact avea un un senzor de 5000 DPI, deci vedem o îmbunătățire semnificativă.

Mouse-ul de gaming ASUS ROG Strix Impact II
Mouse-ul de gaming ASUS ROG Strix Impact II

În plus, Strix Impact II are un comutator DPI cu 4 niveluri, în timp ce originalul avea doar unul cu două niveluri DPI. Acest lucru înseamnă că noul Strix Impact II este mai personalizabil din punct de vedere al vitezei de urmărire (tracking), permițându-ți să comuți instantaneu între patru niveluri diferite de sensibilitate.

Spatele lui ASUS ROG Strix Impact II
Spatele lui ASUS ROG Strix Impact II

O altă schimbare majoră între original și descendentul său este faptul că noul Strix Impact II vine cu două butoane laterale. Primul nu avea deloc butoane laterale. De asemenea, este important să știi că aceste butoane sunt programabile, așa că poți să le asociezi orice acțiune vrei.

ASUS ROG Strix Impact II are două butoane laterale
ASUS ROG Strix Impact II are două butoane laterale

Butoanele principale pentru clic stânga și dreapta sunt independente, la fel ca pe primul Strix Impact, acest lucru ducând la clicuri mai sensibile. Comutatoarele incluse sunt fabricate de Omron și sunt evaluate la o durată de viață de 50 de milioane de clicuri, adică foarte mult timp. Poți afla exact cât de mult înseamnă asta, în acest ghid: Cât înseamnă milioane de apăsări de taste și de clicuri, în ani. Apropo, pentru a ajunge la comutatoare, trebuie să scoți cei patru suporți din cauciuc și să deșurubezi șuruburile de dedesubt.

Comutatoarele Omron pot fi înlocuite
Comutatoarele Omron pot fi înlocuite

Este bine de știut că poți să înlocuiești comutatoarele cu altele, dacă preferi. Iată lista de comutatoare Omron compatibile cu mouse-ul: Omron D2F Series D2F, D2F-F, D2F-01, D2F-01F, and Omron D2FC Series D2FC-3M, D2FC-F-7N, D2FC-F-7N(10M), D2FC-F-7N(20M). Primul mouse Strix Impact nu te lăsa să îi schimbi comutatoarele.

De asemenea, ASUS ROG Strix Impact II are trei zone de iluminare și este compatibil cu ASUS Aura Sync. Una dintre zonele iluminate este logoul Republic of Gamers de pe spatele mouse-ului, la fel ca pe originalul Strix Impact, dar mai sunt lumini și pe roata de derulare plus încă două lumii frontale în fața butoanelor de clic stânga și dreapta.

Roata de derulare este iluminată RGB
Roata de derulare este iluminată RGB

Fără cablu, ROG Strix Impact II cântărește 79 de grame. Este cu 12 grame mai ușor decât primul ROG Strix Impact și acesta este un lucru bun. Din punct de vedere al dimensiunilor sale, mouse-ul are 120 mm lungime, 62,5 mm lățime și 39,5 mm înălțime. Cablul său este acoperit cu cauciuc moale și are o lungime de 2 metri.

Dacă vrei să citești toate specificațiile sale hardware, vizitează: Specificații ASUS ROG Strix Impact II.

Specificațiile hardware oferite de ASUS ROG Strix Impact II sunt clar cele ale unui mouse de gaming. Vine cu un senzor optic cu DPI mare și cu comutatoare Omron cu durată lungă de viață, potrivite pentru lumea de gaming.

Experiența de utilizare a mouse-ului ASUS ROG Strix Impact II

Mouse-ul ASUS ROG Strix Impact II este, prin definiție, un mouse de gaming. Totuși, mulțumită greutății sale scăzute, credem că se potrivește cel mai bine pentru jocurile MOBA și pentru shootere. Greutatea sa de 79 de grame înseamnă că este ușor și rapid de mișcat pe mousepad, fiind și foarte ușor de ridicat. În plus, cele două butoane laterale suplimentare reprezintă un lucru excelent și necesar dacă vrei să poți să îți schimbi rapid arma secundară, de exemplu, sau să faci alte acțiuni similare în jocuri.

Mouse-ul de gaming ASUS ROG Strix Impact II este iluminat RGB
Mouse-ul de gaming ASUS ROG Strix Impact II este iluminat RGB

Deși nu este un mouse mare, forma lui ASUS ROG Strix Impact II pare să fie bine gândită. Partea din spate are o mică "cocoașă" față de partea sa frontală, iar asta înseamnă că podul palmei ar trebui să stea confortabil pe mouse. Totuși, dimensiunea sa îl face ideal pentru prindere de tip "cu degetele", prinderea mouse-ului cu toată palma fiind posibilă doar dacă ai mâini mici.

ASUS ROG Strix Impact II ținut în mână
ASUS ROG Strix Impact II ținut în mână

Și apăsarea pe butoanele de clic stânga și dreapta este plăcută, iar sunetul pe care îl scot acestea poate fi numit ferm și puternic. La fel cum ne place sunetul tastaturilor mecanice, ne place și să auzim când dăm clicuri, iar acest mouse face asta. Totuși, pentru unii utilizatori, clicurile s-ar putea să sune prea tare și prea metalice, deși acest lucru este improbabil dacă ești gamer.

ASUS ROG Strix Impact II are două lumini RGB frontale
ASUS ROG Strix Impact II are două lumini RGB frontale

Apoi mai este și designul mouse-ului: din punctul nostru de vedere, ASUS ROG Strix Impact II este chiar frumos. Luminile RGB frontale și roata de derulare sunt vizibile permanent, chiar dacă folosești mouse-ul, deoarece ele nu sunt acoperite de mâna ta. Deși logoul ROG iluminat, de pe spatele mouse-ului, este vizibil doar atunci când nu ții mouse-ul în mână, coperta semitransparentă a mouse-ului este interesantă. Această copertă nu este așa de mată pe cât te-ai aștepta: te lasă să vezi interiorul mouse-ului, dacă te uiți de aproape și, în plus, îi dă logoului ROG o imagine "încețoșată".

Mouse-ul ASUS ROG Strix Impact II
Mouse-ul ASUS ROG Strix Impact II

Singurul lucru care nu ne-a plăcut la ASUS ROG Strix Impact II este cablul său. Este acoperit cu un cauciuc moale și pare ușor de rupt. Poate că suntem doar obișnuiți cu mouse-uri și tastaturi care au cablurile învelite în țesături. Totuși, suntem de părere că mulți gameri ar fi preferat ca acest mouse să aibă cablul protejat de o țesătură.

Reclamă

Cât despre experiența reală de gaming pe care am avut-o cu acest mouse, pot spune că el s-a comportat foarte bine. În acest moment, nu mă joc decât League of Legends, Metro Exodus și Heroes VII, trei jocuri foarte diferite. ASUS ROG Strix Impact II a mers foarte bine în toate trei, oferind o precizie excelentă și nici nu mi-a obosit mâna, chiar dacă m-am jucat în jur de patru ore în fiecare seară.

ASUS ROG Strix Impact II este un mouse de gaming excelent, ce ar trebui să satisfacă toate nevoile principale ale unui gamer. Senzorul optic este precis, are două butoane laterale utile și ne-a plăcut felul în care se simt și se aud butoanele de clic stânga și dreapta.

Drivere și aplicații

Pentru a putea personaliza mouse-ul de gaming ASUS ROG Strix Impact II, trebuie să instalezi aplicația Armoury II de pe pagina de suport oficial. Aplicația Armoury II îți oferă posibilitatea de a schimba tot ce se poate schimba la mouse. Unul dintre lucrurile esențiale la ea este faptul că te lasă să creezi profile care să stocheze setări și configurații diferite pentru butoane.

Setările pentru butoane din aplicația Armoury II
Setările pentru butoane din aplicația Armoury II

În ceea ce privește performanța mouse-ului, Armoury II îți dă voie să setezi patru niveluri diferite pentru DPI, între care poți apoi să comuți apăsând pe butonul DPI de pe mouse. De asemenea, îți permite să faci lucruri precum să setezi rata de citire a datelor de la mouse, cât de repede răspund butoanele, precum și cât de rapidă este accelerația și decelerația cursorului.

Opțiunile de performanță din aplicația Armoury II
Opțiunile de performanță din aplicația Armoury II

Evident, pentru că mouse-ul are iluminare RGB și suportă Aura Sync, aplicația Armoury II îți dă acces și la o serie de setări pentru efectele de lumină și sincronizarea lor cu celelalte dispozitive iluminate RGB pe care le ai.

Setările de iluminare RGB disponibile în Armoury II
Setările de iluminare RGB disponibile în Armoury II

În final, poți să folosești Armoury II și pentru a crea și salva acțiuni macro, și pentru a înregistra clicurile și distanța parcursă de mouse. Cea din ultima opțiune însă, poate fi făcută doar manual din păcate, deși ar fi fost mult mai interesant dacă am fi putut să avem statistici pe perioade lungi de timp, nu doar atunci când pornim în mod deliberat înregistrarea acțiunilor mouse-ului.

Pagina de statistici din Armoury II
Pagina de statistici din Armoury II

Aplicația Armoury II de la ASUS oferă pentru mouse-ul ROG Strix Impact II toate setările și opțiunile de personalizare pe care le vrea un gamer. De asemenea, nouă ni s-a părut că merge bine: nu am dat peste niciun bug și nici nu am avut probleme cu utilizarea aplicației.

Ce părere ai despre ASUS ROG Strix Impact II?

Așa cum știi acum, nouă ne-a plăcut mouse-ul ASUS ROG Strix Impact II. Este un dispozitiv bun, cu un design bine gândit și cu performanțe excelente. Ție îți place? L-ai cumpăra pentru tine sau pentru gamerul din familia ta? Spune-ne ce crezi în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii