Review ASUS ROG Strix SCAR 18 (2023): Putere absolută!

Review ASUS ROG Strix SCAR 18 (2023): Putere absolută!
Rating

Performanța în benchmarkuri

Hardware-ul din interiorul lui ASUS ROG Strix SCAR 18 (2023) G834 este puternic și de ultimă generație. Dar cum se traduce asta în cifre pe care le poți compara cu alte laptopuri? Pentru această sarcină, am folosit câteva benchmarkuri. Primul este cel mai simplu și presupune măsurarea timpului de pornire a laptopului cu BootRacer. Aplicația a raportat un timp de pornire de 32 de secunde, ceea ce este mult pentru un dispozitiv puternic. În comparație, ASUS ROG Flow X16 (2022) a avut nevoie de doar 24 de secunde pentru a încărca desktopul din Windows 11.

Cât de repede pornește Windows 11 pe ASUS ROG Strix SCAR 18 (2023)

Cât de repede pornește Windows 11 pe ASUS ROG Strix SCAR 18 (2023)

În continuare, am folosit CrystalDiskMark pentru a vedea cât de rapid este SSD-ul acestui laptop. După cum poți vedea mai jos, vitezele obținute au fost fantastice: 8,4 GB/secundă la viteza de scriere secvențială și 11,1 GB/secundă la viteza de citire secvențială. Super impresionant pentru oricine are nevoie de stocare extinsă și rapidă în același timp.

Rezultatele din CrystalDiskMark

Rezultatele din CrystalDiskMark

Am rulat și PCMark 10, care măsoară performanța în sarcinile obișnuite de productivitate, precum utilizarea aplicațiilor Office, conferințele video, navigarea pe internet sau crearea de conținut digital. În acest benchmark, ASUS ROG Strix SCAR 18 (2023) G834 a obținut un scor de 9325 de puncte, ceea ce-l plasează în cele mai bune 1% din rezultatele măsurate de PCMark 10.

Rezultate în PCMark 10

Rezultate în PCMark 10

Acum că este clar că acest laptop se descurcă de minune cu sarcinile obișnuite de productivitate, să vedem cum se comportă în jocuri.

Reclamă

Performanța în jocuri

Mai întâi, am rulat testul 3DMark Time Spy; ASUS ROG Strix SCAR 18 (2023) a obținut un scor de 18784 puncte, ceea ce îl plasează în cele mai bune 5% PC-uri de gaming. Acest rezultat este fantastic, având în vedere că evaluăm un laptop, nu un calculator desktop.

Rezultate în 3DMark Time Spy

Rezultate în 3DMark Time Spy

În continuare, am trecut la un joc propriu-zis, Cyberpunk 2077, și am rulat benchmarkul acestuia folosind rezoluția nativă de 2560 x 1600 a laptopului, calitatea înaltă (High) a texturilor, DLSS pe setarea Quality și cu Ray Tracing activat. După cum poți vedea mai jos, ASUS ROG Strix SCAR 18 (2023) a oferit o medie de 107,90 cadre pe secundă, perfect pentru o experiență de joc excelentă.

Media de cadre pe secundă în Cyberpunk 2077

Media de cadre pe secundă în Cyberpunk 2077

Am trecut la Metro Exodus Enhanced Edition, un alt joc cu o grafică excelentă și cerințe hardware foarte mari. Am rulat benchmarkul acestuia folosind aceeași rezoluție de 2560 x 1600, Extreme shading quality, efecte ray tracing Ultra, DLSS setat pe Quality, NVIDIA Hairworks activat, Advanced PhysX și Tessellation setat pe Full. ASUS ROG Strix SCAR 18 (2023) s-a comportat foarte bine și a oferit o medie de 105 cadre pe secundă.

Media de cadre pe secundă în Metro Exodus Enhanced Edition

Media de cadre pe secundă în Metro Exodus Enhanced Edition

Ca ultim benchmark de gaming, am ales Assassin’s Creed Valhalla. L-am rulat la aceeași rezoluție ca și celelalte jocuri, folosind setarea de calitate grafică Ultra High. Acest laptop a oferit o medie de 117 cadre pe secundă.

Media de cadre pe secundă în Assassin’s Creed Valhalla

Media de cadre pe secundă în Assassin’s Creed Valhalla

Benchmarkurile mele de gaming au arătat că ASUS ROG Strix SCAR 18 (2023) este o bestie care oferă performanțe excepționale în orice joc ai vrea să joci.

Reclamă

Benchmarkuri pentru baterie

ASUS ROG Strix SCAR 18 (2023) este genul de laptop pe care-l cumperi ca înlocuitor pentru desktop, astfel încât să te bucuri de performanțe foarte ridicate într-un format mobil. Așa cum se întâmplă întotdeauna în cazul acestor dispozitive, autonomia nu este un punct forte. Totuși, am vrut să fac câteva măsurători și să văd cât rezistă bateria, așa că am folosit PCMark 10 pentru această sarcină. Atunci când am selectat Eco Mode pentru placa video, a fost folosit cipul grafic integrat Intel în locul NVIDIA GeForce RTX 4090. Ca urmare, ASUS ROG Strix SCAR 18 (2023) a funcționat timp de 3 ore și 3 minute în testul de autonomie a bateriei Modern Office.

Rezultate obținute la testul de autonomie a bateriei Modern Office

Rezultate obținute la testul de autonomie a bateriei Modern Office

Am vrut, de asemenea, o estimare a duratei de viață a bateriei în timpul jocurilor. Așadar, am trecut la modul grafic Standard, care utilizează placa video dedicată pentru jocuri, și am folosit testul de autonomie a bateriei Gaming. De data aceasta, laptopul a reușit să reziste timp de o oră și cincisprezece minute.

Rezultate obținute la testul de autonomie a bateriei Gaming

Rezultate obținute la testul de autonomie a bateriei Gaming

ASUS ROG Strix SCAR 18 (2023) oferă hardware de înaltă performanță cu cerințe energetice ridicate. Drept urmare, autonomia bateriei sale nu este ceva cu care să te poți lăuda. Cu toate acestea, îl poți folosi pentru a-ți face treaba timp de câteva ore, atunci când nu te afli în apropierea unei prize.

Reclamă

Aplicații preinstalate pe ASUS ROG Strix SCAR 18 (2023)

În mod oficial, ASUS ROG Strix SCAR 18 (2023) are deja instalat Windows 11 Pro. Însă exemplarul pe care l-am testat avea instalat Windows 11 Home și am observat că, în unele țări, este comercializat cu această ediție de Windows. În plus, pe lângă bloatware-ul obișnuit de la Microsoft, ASUS include câteva aplicații suplimentare:

Aplicația Armoury Crate este foarte folositoare

Aplicația Armoury Crate este foarte folositoare

  • Armoury Crate - aceasta este o aplicație pe care vrei s-o folosești. Îți permite să configurezi multe aspecte ale lui ASUS ROG Strix SCAR 18: iluminarea RGB, modurile pentru procesor și placa video, ventilatoarele, opțiunile de calibrare a ecranului, modul în care funcționează microfonul și anularea activă a zgomotului, cum accesezi ofertele de jocuri de la ASUS și multe altele.
  • Aura Creator - această aplicație este folosită pentru a crea efecte de iluminare RGB personalizate.
  • MyASUS - te ajută să-ți înregistrezi produsul, să accesezi diferite opțiuni de asistență, să depanezi probleme și să instalezi actualizări de drivere.
  • McAfee LiveSafe - o versiune de probă gratuită de 30 de zile a suitei de securitate McAfee. După terminarea perioadei de probă, trebuie să plătești un abonament pentru a continua să folosești programul. Îți recomand să-l dezinstalezi și să alegi un alt software antivirus mai eficient.
  • Virtual Pet - un inedit animal de companie virtual, pe care-l poți face să plutească pe desktop; poți interacționa cu el atunci când te plictisești.

Virtual Pet poate fi chiar amuzant uneori

Virtual Pet poate fi chiar amuzant uneori

Apreciez că ASUS nu a inclus prea mult software. Majoritatea aplicațiilor pe care le primești sunt utile pentru administrarea laptopului, a driverelor, a funcțiilor și a setărilor acestuia. Totodată, aplicațiile de care nu ai nevoie sunt ușor de dezinstalat.

Ce părere ai despre ASUS ROG Strix SCAR 18 (2023)?

Aceasta a fost o recenzie lungă, așa că-ți mulțumesc că ai citit-o până la sfârșit. Sper că ți s-a părut utilă și că ai o imagine de ansamblu clară despre ceea ce primești de la ASUS ROG Strix SCAR 18 (2023) în ceea ce privește calitatea construcției, performanța, experiența de utilizare și autonomia bateriei. Înainte de a închide, spune-mi ce părere ai despre acest laptop de gaming folosind comentariile de mai jos. Ești impresionat de dimensiunile și performanțele sale? Îți plac designul său și iluminarea RGB? L-ai cumpăra? Comentează mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii Recomandate Windows