Review ViewSonic VX2719-PC-MHD: Rapid, curbat și cu un preț rezonabil

Review ViewSonic VX2719-PC-MHD: Rapid, curbat și cu un preț rezonabil
Rating

Piața monitoarelor de gaming devine mai aglomerată pe zi ce trece și, deși unele modele sunt mai bune decât altele, puține dintre ele oferă un raport bun calitate-preț. Unul dintre monitoarele pe care le-am testat recent pare să fie un excelent dispozitiv destinat gamerilor, cu un preț rezonabil. Vorbesc despre ViewSonic VX2719-PC-MHD, un monitor de gaming curbat de 27”, rezoluție 1080p, o rată de refresh rapidă de 240 Hz și un timp de răspuns infim de 1 ms. Este acesta monitorul potrivit pentru PC-ul tău de gaming? Continuă să citești pentru a afla răspunsul:

Reclamă

ViewSonic VX2719-PC-MHD: Pentru cine este o alegere potrivită?

ViewSonic VX2719-PC-MHD este o alegere excelentă pentru:

 • Cei ce-și doresc un monitor la rezoluție 1080p rapid pentru gaming
 • Gamerii care preferă monitoarele curbate
 • Utilizatorii care au nevoie de performanțe excelente la un preț rezonabil

Pro și contra

Există multe aspecte pozitive la ViewSonic VX2719-PC-MHD:

Vezi prețul:
 • Panoul VA de 27” Full HD oferă o calitate excelentă a imaginii
 • Curbura ecranului promite o experiență de gaming captivantă
 • Oferă o rată de refresh ridicată de 240 Hz și un timp minim de răspuns de 1 ms, perfect pentru gaming la nivel competitiv
 • Suportă Adaptive-Sync (rată de refresh adaptabilă)
 • Compatibilitate cu suporturi VESA
 • Preț bun pentru performanța oferită

Pe de altă parte, sunt și câteva slăbiciuni de luat în considerare:

 • Suportul monitorului nu este atât de robust și de stabil pe cât mi-aș fi dorit
 • Nu există un sistem de fixare a cablurilor disponibil pe piciorul monitorului
 • 1080p începe să fie învechită ca rezoluție maximă
Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

După ce am folosit și am testat monitorul ViewSonic VX2719-PC-MHD, pot spune că este un monitor bun de gaming. Dacă vrei să te joci jocuri în rezoluție Full HD, ai nevoie de lag minim și o rată ridicată de refresh pentru gaming la nivel competitiv, fără să cheltuiești o avere, atunci ViewSonic VX2719-PC-MHD este pentru tine. Acest monitor oferă un raport excelent calitate-preț și este o alegere bună solidă pentru gamerii care nu au la dispoziție un buget foarte generos.

Despachetarea monitorului ViewSonic VX2719-PC-MHD

Monitorul de gaming ViewSonic VX2719-PC-MHD este un dispozitiv de dimensiuni obișnuite conform standardelor actuale, deci și cutia sa are dimensiuni potrivite. Ambalajul este realizat din carton gros, ilustrat cu imagini mari alb-negru cu păsări pe ambele părți.

Cutia monitorului de gaming ViewSonic VX2719-PC-MHD

Cutia monitorului de gaming ViewSonic VX2719-PC-MHD

În interiorul ambalajului, monitorul este protejat de șocuri cu ajutorul elementelor din polistiren. Când despachetezi, găsești monitorul, suportul și baza acestuia și alte câteva lucruri: un cablu DisplayPort (v1.2), un adaptor de alimentare, garanția și manualul de utilizare.

Ce găsești în cutie

Ce găsești în cutie

Despachetarea monitorului ViewSonic VX2719-PC-MHD este o experiență simplă. Ambalajul este robust și conține toate elementele necesare pentru a începe să folosești monitorul cât se poate de repede.

Reclamă

Caracteristici hardware

ViewSonic VX2719-PC-MHD are un panou wide de 27 de inchi cu rezoluție FHD de 1920 x 1080 de pixeli. Panoul folosește tehnologia VA (Vertical Alignment), despre care unii pot argumenta că nu este la fel de bună ca IPS (In-Plane Switching) când vine vorba de calitatea imaginii și unghiurile de vizualizare. Cu toate acestea, are un avantaj important: timpi de răspuns și rate de reîmprospătare mai rapide. Asta îi permite monitorului ViewSonic să ofere un timp de răspuns de doar o milisecundă și o rată de refresh care poate ajunge la 240 Hz.

Perspectivă asupra monitorului de gaming ViewSonic VX2719-PC-MHD

Perspectivă asupra monitorului de gaming ViewSonic VX2719-PC-MHD

Ecranul este mat, anti-reflexie, cu o luminozitate maximă de 250 cd/m2 și un raport de contrast de top (static) de 4000:1. Chiar dacă se bazează pe un panou VA, unghiurile de vizualizare sunt la fel de bune ca cele ale unuia IPS: 178 de grade atât pe orizontală, cât și pe verticală. În plus, o caracteristică pe care o vor aprecia mulți gameri este că panoul este curbat: sprecificația 1500R înseamnă că forma monitorului este un arc de cerc cu o rază de 1,5 metri.

Specificații tehnice

Specificații tehnice

Pe lângă faptul că oferă o rată de reîmprospătare maximă de 240 de hertzi, monitorul de gaming ViewSonic VX2719-PC-MHD permite și VESA Adaptive-Sync. Asta înseamnă că monitorul este (neoficial) compatibil cu FreeSync de la AMD și cu G-Sync de la NVIDIA, tehnologii care ajută la redarea cursivă a imaginilor.

Monitorul de gaming ViewSonic VX2719-PC-MHD permite Adaptive Sync

Monitorul de gaming ViewSonic VX2719-PC-MHD permite Adaptive Sync

ViewSonic VX2719-PC-MHD are toate porturile de bază de care are nevoie un gamer: un DisplayPort 1.2, două HDMI 2.0 și o mufă pentru căști de 3,5 mm. Ne-ar fi plăcut să aibă și câteva porturi USB pe el, dar, pe de altă parte, nu le considerăm esențiale, iar absența lor ajută la menținerea unui preț mai scăzut. Monitorul are, de asemenea, două modeste difuzoare încorporate, fiecare cu o putere de 2 wați.

Porturile de pe spatele monitorului de gaming ViewSonic VX2719-PC-MHD

Porturile de pe spatele monitorului de gaming ViewSonic VX2719-PC-MHD

ViewSonic VX2719-PC-MHD consumă maxim 35 de wați, iar în modul standby, mai puțin de 0,5 wați. Monitorul nu se poate roti orizontal și nu-i poți ajusta înălțimea, dar îl poți înclina înainte și înapoi între -5 și 20 de grade. În plus, este compatibil cu VESA (75 x 75 mm), așa că îl poți monta pe un perete sau pe un braț de monitor, dacă asta vrei.

Reclamă

În ceea ce privește dimensiunile fizice, monitorul complet asamblat (cu suportul său) are o lățime, înălțime și adâncime de 61,1 x 47,5 x 22,5 de centimetri. Este, de asemenea, destul de ușor: la doar 3,9 kilograme, îl poți ridica fără probleme cu o singură mână.

Dacă vrei să vezi toate specificațiile și caracteristicile lui ViewSonic VX2719-PC-MHD, accesează această pagină web: Specificațiile ViewSonic VX2719-PC-MHD.

Specificațiile panoului VA folosit de ViewSonic VX2719-PC-MHD sunt foarte bune. Rata de refresh extremă, timpul rapid de răspuns, ecranul curbat, fapul că permite sincronizare adaptativă și prețul rezonabil fac acest monitor de gaming o alegere bună pentru gamerii cu un buget restrâns.

Experiența de utilizare a monitorului ViewSonic VX2719-PC-MHD

În perioada în care am avut ViewSonic VX2719-PC-MHD pe biroul meu, au fost multe aspecte care mi-au plăcut la el, dar și câteva care mi-au displăcut. Încep prin a spune că monitorul mi s-a părut destul de arătos. Designul său nu dezamăgește deloc: te uiți la un monitor curbat subțire cu un suport destul de elegant și margini invizibile pe laterale și în partea de sus a ecranului. Marginea de jos este mai mare, dar nu afectează în nici un fel aspectul general plăcut al monitorului. Apropo, marginile laterale foarte subțiri și curbura monitorului îl fac perfect pentru configurațiile dual-screen.

Monitorul de gaming ViewSonic VX2719-PC-MHD montat pe biroul meu

Monitorul de gaming ViewSonic VX2719-PC-MHD montat pe biroul meu

Un lucru care cred că ar fi putut fi mai bun la monitorul ViewSonic VX2719-PC-MHD este suportul său. Deși arată bine, pare cam subțire, ceea ce m-a determinat să am grijă ca monitorul să nu cadă de pe biroul meu. Totuși, ar trebui să menționez că biroul meu se reglează pe înălțime, iar această senzație a fost mai intensă atunci când îl ridicam sau îl coboram. Pe un birou cu înălțime fixă, sunt mai puține șanse ca monitorul să-și piardă stabilitatea. Un alt lucru pe care l-aș fi apreciat, dar lipsește: orice fel de sistem de fixare a cablurilor din spatele monitorului ar fi fost grozav. Din nefericire, nu există niciunul disponibil.

Vedere laterală a monitorului de gaming ViewSonic VX2719-PC-MHD

Vedere laterală a monitorului de gaming ViewSonic VX2719-PC-MHD

Trecând la calitatea imaginii, acest monitor m-a impresionat. Panoul VA nu dezamăgește deloc: reproducere excelentă a culorii, unghiuri mari de vizualizare și niveluri bune de luminozitate. În plus, probabil cele mai atractive caracteristici ale lui ViewSonic VX2719-PC-MHD sunt rata sa de răspuns de 1 ms, rata de refresh foarte mare de 240Hz și faptul că acceptă Adaptive Sync. Acestea sunt lucruri pe care ți le dorești dacă ești gamer și vrei, mai presus de orice, gameplay excelent, fluent și fără lag sau întreruperi. În timpul săptămânii în care am testat și am folosit monitorul, m-am jucat pentru câteva ore Horizon Zero Dawn și în fiecare zi, League of Legends, așa cum fac de mulți ani încoace (creează dependență, știu, l-am jucat din Beta). Ce pot să spun? Folosirea acestui monitor s-a dovedit a fi o experiență extraordinară în fiecare joc pe care l-am încercat.

Gaming pe monitorul ViewSonic VX2719-PC-MHD

Gaming pe monitorul ViewSonic VX2719-PC-MHD

ViewSonic VX2719-PC-MHD este un monitor excelent dacă ești un gamer care vrea un ecran curbat extrem de rapid, pentru jocuri în rezoluție FHD.

Care este părerea ta despre ViewSonic VX2719-PC-MHD?

Per total, îmi place monitorul de gaming ViewSonic VX2719-PC-MHD. Are destul de multe puncte bune, dar și câteva dezavantaje. Cu toate acestea, dacă ești în căutarea unui monitor curbat bun cu timp de răspuns minim, rată de refresh mare și un preț rezonabil, acesta este, după părerea mea, o alegere potrivită. Tu ce părere ai despre ViewSonic VX2719-PC-MHD? Spune-mi în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii Windows