Review Bitdefender Box 2: Securitate de ultimă generație pentru case inteligente

Review Bitdefender Box 2: Securitate de ultimă generație pentru case inteligente
Rating

Performanța wireless

Vezi diagrama cu apartamentul în care am testat totul. Am amplasat routerul în sufragerie. De obicei, puterea semnalului nu este grozavă în camere precum Bucătăria și Balconul Mediu.

Bitdefender Box 2
Bitdefender Box 2

Testele noastre au fost realizate pe o conexiune rapidă de internet de la RDS - Digi Net Fiberlink 1000. Viteza maximă pentru încărcarea datelor (upload) este de 500 Mbps. Am folosit un laptop HP Spectre 13 pentru toate măsurătorile noastre și câteva unelte software.

Reclamă

Pentru o mai bună perspectivă asupra performanțelor oferite de Bitdefender Box 2, l-am comparat cu ASUS Blue Cave și Linksys EA7500 v2. Am configurat Bitdefender Box 2 să funcționeze drept router wireless de sine stătător și l-am comparat cu celelalte două routere wireless.

Am evoluat mai întâi evoluția puterii semnalului, pe frecvența de 2.4 GHz, folosind o aplicație numită inSSIDer. Așa cum se observă mai jos, puterea semnalului oferit de Bitdefender Box 2 a fost bună, exceptând în camera cea mai depărtată de router: balconul mediu.

Bitdefender Box 2
Bitdefender Box 2

Apoi, am folosit SpeedTest pentru a măsura viteza conexiunii la internet, pe frecvența de 2.4 GHz. Așa cum se vede mai jos, viteza medie de descărcare oferită de Bitdefender Box 2 a fost mai joasă decât a celorlalte routere wireless.

Bitdefender Box 2
Bitdefender Box 2

Același lucru l-am observat și când am măsurat viteza de încărcare a datelor.

Bitdefender Box 2
Bitdefender Box 2

Am continuat măsurătorile pe banda wireless de 2.4 GHz și am folosit PassMark Performance test pentru a transfera date între două calculatoare din rețea. Bitdefender Box 2 a performat decent dar a fost mai lent decât competiția.

Bitdefender Box 2
Bitdefender Box 2

Aceeași poveste a fost confirmată atunci când am măsurat viteza de încărcare.

Bitdefender Box 2
Bitdefender Box 2

Performanțele wireless ale Bitdefender Box 2 pe frecvența wireless de 2.4 GHz sunt medii. Alte routere tind să fie mai rapide.

Reclamă

Am trecut la frecvența wireless de 5 GHz, pentru încă un set de măsurători. Am evaluat cum evoluează puterea semnalului în fiecare cameră, folosind inSSIDer. Exceptând balconul mediu și bucătăria, Bitdefender Box 2 a fost la egalitate cu routerele cu care l-am comparat.

Bitdefender Box 2
Bitdefender Box 2

Apoi, am folosit SpeedTest pentru a vedea cât de rapidă este conexiunea la internet pe banda wireless de 5 GHz. Am observat că, în ceea ce privește viteza de descărcare, Bitdefender Box 2 este întrecut cu foarte mare ușurință de routerele cu care l-am comparat.

Bitdefender Box 2
Bitdefender Box 2

La fel și când ne-am uitat la viteza de încărcare a datelor din SpeedTest.

Bitdefender Box 2
Bitdefender Box 2

La final, am utilizat PassMark Performance test pentru a transfera date prin reteaua wireless de 5 GHz, între două calculatoare. Bitdefender Box 2 a fost din nou mai lent decât competiția.

Bitdefender Box 2
Bitdefender Box 2

Și când a venit vorba de viteza de încărcare a datelor, Bitdefender Box 2 a fost mai lent decât routerele cu care l-am comparat.

Bitdefender Box 2
Bitdefender Box 2

Bitdefender Box 2 oferă performanțe medii pe frecvența wireless de 5 GHz. Alte routere wireless cu un preț similar, tind să fie mai rapide.

Performanța pentru rețelele cu fir

Pentru a testa calitatea rețelei prin cablu, am folosit un PC echipat cu un procesor AMD Ryzen 5 1600 la frecvența de 3,20 GHz, 16 GO de memorie RAM și un SSD foarte rapid Samsung 850 Pro de 512 GO, plus un Lenovo Ideacentre 610s mini PC. Testele noastre au fost realizate pe o conexiune rapidă de internet de la RDS - Digi Net Fiberlink 1000. Viteza maximă pentru încărcarea datelor (upload) este de 500 Mbps.

Am măsurat viteza conexiunii la internet printr-un cablu Ethernet de 1 Gbps, folosind SpeedTest. Este singurul test pe care l-am putut face pe Bitdefender Box 2 deoarece acest dispozitiv are doar două porturi Ethernet, dintre care unul este folosit pentru a-l conecta la internet ori la un router wireless. În acest test, Bitdefender Box 2 a fost foarte bun și ne-a oferit transferuri rapide de date, aproape de potențialul maxim al conexiunii noastre.

Bitdefender Box 2
Bitdefender Box 2

Bitdefender Box 2 oferă conexiuni Ethernet care merg la viteze foarte apropiate de 1 Gbps.

Care este părerea ta despre Bitdefender Box 2?

Acum știi părerea noastră despre Bitdefender Box 2 și cum a performat în testele noastre. Dacă ai întrebări despre acest produs, nu ezita să ne întrebi. De asemenea, dacă ai folosit Bitdefender Box 2, spune-ne despre experiența ta, într-un comentariu.

Descoperă: Smarthome Hardware și sunete Recenzii Recomandate Rețea și Internet Sistem și Securitate Wireless