Review HUAWEI WATCH GT 4: Monitorizare îmbunătățită!

Review HUAWEI WATCH GT 4: Monitorizare îmbunătățită!
Rating

Ceasurile inteligente și dispozitivele de fitness sunt din ce în ce mai populare și din motive întemeiate: stilul de viață modern nu este neapărat sănătos și, pe măsură ce îmbătrânim, ne dăm seama că sănătatea și condiția fizică ar trebui să fie o prioritate. Sau, cel puțin, așa au stat lucrurile pentru mine. Aceste dispozitive te pot ajuta să ajungi și să te menții în formă, precum și să-ți evaluezi și îmbunătățești starea generală de sănătate. Iar dacă vrei să te concentrezi pe bunăstarea ta, HUAWEI WATCH GT 4 este un dispozitiv care te poate ajuta. Citește această recenzie și află ce are de oferit:

Reclamă

HUAWEI WATCH GT 4: Pentru cine este o alegere potrivită?

HUAWEI WATCH GT 4 este o alegere excelentă pentru:

 • Cei care-și doresc un ceas elegant la un preț rezonabil
 • Pasionații de fitness care vor să-și monitorizeze activitățile sportive
 • Persoanele care doresc să-și supravegheze sănătatea
 • Utilizatorii care vor un smartwatch cu o autonomie bună a bateriei

Pro și contra

Sunt multe lucruri care-mi plac la HUAWEI WATCH GT 4:

 • Design frumos
 • Multe versiuni disponibile pentru bărbați și femei
 • Autonomie bună a bateriei
 • Monitorizare precisă a sănătății și a activităților sportive, cu o analiză excelentă a somnului
 • Poate rezista la presiuni de până la 5 ATM atunci când este folosit în apă

Iată ce s-ar putea să nu-ți placă:

 • Configurarea inițială este greoaie pentru utilizatorii de Android
 • HUAWEI are un ecosistem de aplicații limitat
 • Plățile prin NFC nu sunt disponibile
Notă produs 4.5/5
Verdict

Verdict

HUAWEI WATCH GT 4 este un ceas elegant pentru sănătate și fitness, care se distinge prin designul său frumos, prin numeroasele versiuni cu diferite dimensiuni și materiale folosite pentru curea, precum și prin prețul rezonabil. Dacă îl cumperi, primești monitorizare excelentă pentru sănătate și fitness, cu senzori și algoritmi reglați cu precizie, mai buni decât cei de pe modelul WATCH GT 3 din generația anterioară, o autonomie bună a bateriei și o monitorizare GPS excelentă. HUAWEI WATCH GT 4 este un partener de încredere pentru cei care vor sau au un stil de viață activ, își monitorizează sănătatea și doresc s-o îmbunătățească sau s-o mențină la un nivel bun.

Despachetarea lui HUAWEI WATCH GT 4

HUAWEI WATCH GT 4 sosește într-o cutie de carton albă și elegantă. Pe partea de sus, există o imagine a dispozitivului pe care tocmai l-ai cumpărat, numele acestuia și logoul companiei.

HUAWEI WATCH GT 4 sosește într-o cutie frumoasă

HUAWEI WATCH GT 4 sosește într-o cutie frumoasă

Pe lateralele cutiei, sunt tipărite foarte puține informații. Când o deschizi, vezi imediat ceasul, așezat elegant pe un suport care îl protejează împotriva deteriorării în timpul transportului.

Vezi ceasul de îndată ce deschizi cutia sa

Vezi ceasul de îndată ce deschizi cutia sa

Când scoți totul, găsești următoarele: WATCH GT 4, suportul său de încărcare, ghidul de pornire rapidă și certificatul de garanție. Versiunile Gri (Grey) și Argintiu (Silver) includ, de asemenea, câteva elemente de rezervă, care-ți permit să prelungești brățara.

Tot ceea ce găsești în ambalaj

Tot ceea ce găsești în ambalaj

Despachetarea lui HUAWEI WATCH GT 4 este o experiență plăcută. Ceasul arată bine și este ambalat frumos. Înainte de a începe să-l folosești, este o idee bună să încarci ceasul cu ajutorul suportului din cutie.

Reclamă

Design și specificații hardware

HUAWEI WATCH GT 4 are un aspect clasic, inspirat de ceasurile de lux, și este disponibil în șapte versiuni: patru concepute pentru bărbați și trei pentru femei. Cele pentru bărbați au o dimensiune de 46 mm și sunt disponibile pe:

 • Negru (Black) - cu o curea ușoară din fluoroelastomer
 • Maro (Brown) - are o curea clasică din piele
 • Verde (Green) - cureaua sa combină 70% nailon reciclat din oceane cu 30% poliester reciclat din sticle de plastic
 • Gri (Grey) - are o curea din oțel mai grea

Toate au o ramă (știai că-i spune și lunetă de ceas?) octogonală; dimensiunile lor exacte sunt 46 x 46 x 10,9 mm și cântăresc 48 de grame fără curea. Cureaua are o lățime de 22 mm, potrivită pentru o circumferință a încheieturii mâinii cuprinsă între 140 și 210 mm. Ecranul are o dimensiune de 1,43 inci, iar bateria are o capacitate de 524 mAh.

HUAWEI WATCH GT 4 - toate versiunile de 46 mm

HUAWEI WATCH GT 4 - toate versiunile de 46 mm

Cele trei versiuni pentru femei sunt disponibile în Alb (White), Auriu deschis (Light Gold) și Argintiu (Silver). Ecranele sunt perfect rotunde și au o dimensiune de 41 mm. Sunt, de asemenea, mai subțiri și mai ușoare: dimensiunile lor exacte sunt de 41,3 x 41,3 x 9,8 mm, în timp ce greutatea lor este de 37 de grame fără curea. Am primit pentru teste varianta Silver pentru femei, care are o brățară din oțel. Acest WATCH GT 4 cântărește 90 de grame cu cureaua sa, un pic cam grea pentru femei. Varianta White are o curea clasică din piele, iar versiunea Light Gold are o curea metalică. Toate cele trei curele au o lățime de 18 mm, potrivite pentru o circumferință a încheieturii mâinii cuprinsă între 120 și 190 mm. Bateria este și ea mai mică, cu o capacitate de 323 mAh.

HUAWEI WATCH GT 4 - toate versiunile de 41 mm

HUAWEI WATCH GT 4 - toate versiunile de 41 mm

După cum poți vedea, unele caracteristici variază între modelele pentru bărbați și cele pentru femei. Însă alte aspecte rămân identice. De exemplu, toate modelele HUAWEI WATCH GT 4 folosesc același ecran AMOLED, cu o rezoluție de 466 x 466 pixeli. De asemenea, materialele utilizate pentru carcasa frontală sunt metalul pentru luneta și oțelul inoxidabil pentru corp. Carcasa din spate este realizată dintr-un material compozit din material polimer.

HUAWEI WATCH GT 4 are un ecran AMOLED

HUAWEI WATCH GT 4 are un ecran AMOLED

Senzorii lor sunt aceiași, la fel ca și conectivitatea lor: Bluetooth 5.2, GPS și NFC. HUAWEI WATCH GT 4 nu dispune de conectivitate Wi-Fi și nici de compatibilitate eSIM. Totuși, poți prelua apeluri de pe ceas dacă telefonul tău se află în apropiere, deoarece fiecare ceas are încorporate un microfon și un difuzor.

Cum ți se pare varianta Silver?

Cum ți se pare varianta Silver?

Un ultim aspect important al ceasului HUAWEI WATCH GT 4 este certificarea sa IP68 pentru rezistența la apă și praf, deci poate suporta presiuni de până la 5 ATM atunci când este folosit în timpul înotului. Dacă vrei să verifici specificațiile oficiale ale acestui ceas, accesează această pagină.

HUAWEI WATCH GT 4 are un design clasic, care arată foarte bine. Mulți vor aprecia eleganța sa și varietatea de culori, dimensiuni și curele disponibile. Compania a urmărit ca acest ceas să aibă nu doar un preț rezonabil, ci și un aspect vizual atrăgător pentru diverse categorii de public.

Configurarea și utilizarea lui HUAWEI WATCH GT 4

Pentru a-l folosi, HUAWEI WATCH GT 4 necesită instalarea aplicației HUAWEI Health pe smartphone-ul tău. Aplicația este disponibilă în magazinul App Store de la Apple, dar nu și în Google Play Store. Prin urmare, dacă folosești un dispozitiv cu Android, trebuie să accesezi pagina web a aplicației pentru a o lua. Utilizatorii de smartphone-uri HUAWEI pot găsi aplicația în AppGallery și o pot instala rapid. Când deschizi aplicația, te conectezi folosind contul tău HUAWEI (sau creezi unul, dacă este necesar) și adaugi HUAWEI WATCH GT 4. Aplicația detectează ceasul în doar câteva secunde și îți cere să asociezi cele două dispozitive, să-i acorzi lui HUAWEI Health permisiunile necesare, să configurezi notificările și multe altele.

Adăugarea lui HUAWEI WATCH GT 4 la HUAWEI Health

Adăugarea lui HUAWEI WATCH GT 4 la HUAWEI Health

Trebuie să verifici dacă există actualizări de firmware și să le instalezi atunci când sunt disponibile. Compania este activă în ceea ce privește remedierea erorilor, adăugarea de noi funcții și îmbunătățirea experienței de utilizare.

E o idee bună să actualizezi firmware-ul

E o idee bună să actualizezi firmware-ul

NOTĂ: Deoarece am primit HUAWEI WATCH GT 4 pentru testare înainte de lansarea sa oficială, a trebuit să folosesc versiunea BETA a HUAWEI Health. Nu va trebui să faci același lucru, deoarece, în ziua lansării, aplicația va fi actualizată pentru a funcționa cu acest ceas. Aplicația de pe smartphone-ul tău va arăta la fel ca în imaginile mele, dar fără eticheta Beta.

Aplicația HUAWEI Health este prietenoasă și relativ ușor de folosit. Inițial, se deschide cu fila Health (Sănătate), care reprezintă zona de interes pentru ceasurile inteligente și brățările de fitness ale companiei. Secțiunile pe care le vezi includ indicatorii pentru măsurătorile ritmului cardiac (Heart), SpO2, somn, stres, temperatura pielii, activitate și greutate. Dacă ești femeie, ai la dispoziție și o opțiune de monitorizare a menstruației.

HUAWEI Health este ușor de folosit

HUAWEI Health este ușor de folosit

În fila Exercise (Exerciții) din HUAWEI Health, ai acces la cursuri predefinite și poți să-ți creezi propriul plan de antrenament sau să folosești funcții inteligente, precum AI Running plan de la HUAWEI, care te ajută să creezi un plan de antrenament răspunzând la câteva întrebări și lăsând algoritmii companiei să-ți propună cum să abordezi antrenamentele. AI Running plan îți propune cât de mult și cât de des ar trebui să alergi, monitorizând perioada de adaptare până când capeți obiceiul de a alerga în mod regulat.

Este ușor să creezi planuri de antrenament

Este ușor să creezi planuri de antrenament

Secțiunea Devices (Dispozitive) este unde poți personaliza HUAWEI WATCH GT 4. Poți să instalezi noi fețe de ceas și să le alegi pe cele care-ți plac cel mai mult, să le personalizezi pe cele oficiale, create pentru acest ceas, și să alegi un fundal, o culoare, un tip de cadran, o oră sau un afișaj diferit al orei. Din Devices, poți, de asemenea, să accesezi AppGallery și să instalezi aplicații noi pe ceasul tău, precum un controler pentru Spotify sau o aplicație To-Do bazată pe tehnica Pomodoro.

HUAWEI WATCH GT 4 are câteva fețe de ceas frumoase

HUAWEI WATCH GT 4 are câteva fețe de ceas frumoase

Poți, de asemenea, să adaugi sau să elimini muzică de pe WATCH GT 4 și chiar să-ți personalizezi HUAWEI Wallet. Din păcate, plățile prin NFC cu HUAWEI Wallet sunt disponibile doar în câteva țări, precum China, Singapore, Germania, Austria, Italia și Africa de Sud. Acestea nu funcționează în majoritatea regiunilor și nici în România.

Secțiunea Me (Eu) este locul unde îți accesezi și gestionezi profilul HUAWEI, medaliile, realizările și alte date personale. Ca să-i ajute pe utilizatori să fie mai motivați, compania s-a concentrat pe un sistem de gamificare pentru monitorizarea activităților prin introducerea de noi provocări și medalii. Scopul este să-i determine pe utilizatori să-și depășească limitele, să stabilească noi repere pentru activitățile lor sportive și să-și amelioreze condiția fizică.

HUAWEI a creat un sistem nou de medalii pentru a te motiva

HUAWEI a creat un sistem nou de medalii pentru a te motiva

În ceea ce privește experiența de utilizare oferită de HUAWEI WATCH GT 4, aceasta este foarte asemănătoare cu cea a altor ceasuri HUAWEI. Vizibilitatea ecranului în aer liber este bună, iar spațiul de pe ecran este suficient pentru a afișa notificările pe care le primești de la aplicațiile de pe telefon. Poți chiar să răspunzi la mesaje, dar nu prin tastare, ci doar prin alegerea dintr-un set de răspunsuri predefinite, care pot fi însă personalizate.

Există mult spațiu pe ecran pentru notificări

Există mult spațiu pe ecran pentru notificări

Poți, de asemenea, să răspunzi la apeluri de la ceas, dar nu te aștepta la o calitate audio ridicată. Poți purta o conversație decentă atunci când te afli într-un spațiu relativ liniștit. Totuși, apelurile la care răspunzi afară, pe o stradă aglomerată din oraș sau în alte medii zgomotoase, vor fi frustrante.

Poți răspunde la apeluri de pe HUAWEI WATCH GT 4

Poți răspunde la apeluri de pe HUAWEI WATCH GT 4

Durata de viață a bateriei pare apropiată de estimările furnizate de HUAWEI - până la șapte zile pentru versiunea mai mică, de 41 mm, a dispozitivului WATCH GT 4 și până la 14 zile pentru versiunea de 46 mm. O încărcare completă a bateriei se face în aproximativ 100 de minute.

Deoarece am primit versiunea mai mică a ceasului, destinată femeilor, am rugat-o pe prietena mea să-l poarte pentru o perioadă de timp și să împărtășească părerile ei. Ea a considerat că varianta Silver, pe care am primit-o în teste, este un pic mai grea și mai puțin confortabil de purtat, mai ales în timpul somnului. Totuși, te poți obișnui cu el după câteva zile. Dacă ești femeie și dacă este important pentru tine să ai un smartwatch ușor, ar trebui să optezi pentru varianta White, care dispune de o curea din piele în locul unei brățări din oțel. Versiunea Light Gold pare și ea mai ușoară.

Versiunea Silver este frumoasă, dar și puțin cam grea

Versiunea Silver este frumoasă, dar și puțin cam grea

Prietena mea a apreciat eleganța ceasului, precum și calitatea ecranului, inclusiv atunci când l-a folosit în aer liber, într-un weekend însorit la plajă. Amândoi am observat că luneta adună cu ușurință amprentele și alte pete. De asemenea, praful și nisipul de pe plajă se adună în jurul marginilor ecranului AMOLED. Din fericire, este ușor să le cureți și să faci ca WATCH GT 4 să arate din nou frumos și strălucitor.

Navigarea pe HUAWEI WATCH GT 4 folosește ecranul tactil, butonul lateral și rotița. Atunci când apeși butonul lateral, vei vedea toate antrenamentele disponibile pe ceas și poți folosi rotița pentru a le parcurge.

Este ușor să accesezi ecranul Workouts (Antrenamente)

Este ușor să accesezi ecranul Workouts (Antrenamente)

Dacă glisezi în sus, vei descoperi notificările, iar dacă glisezi în jos, vei deschide setările rapide. Poți, de asemenea, să glisezi spre stânga și spre dreapta pentru a naviga între ecranele cu funcțiile de sănătate și aplicațiile instalate pe HUAWEI WATCH GT 4. Sistemul de navigare este ușor, iar ceasul reacționează repede la comenzile tale. Singurul lucru la care ar trebui să ai grijă este utilizarea acestuia cu mâinile ude. În acest caz, sensibilitatea ecranului tactil nu va fi grozavă și va trebui să-ți usuci mai întâi mâinile pentru a evita frustrările.

Este ușor să navighezi pe ceas

Este ușor să navighezi pe ceas

Utilizarea dispozitivului HUAWEI WATCH GT 4 este o experiență pozitivă. Ceasul arată foarte bine, este construit folosind materiale de bună calitate, ecranul are o vizibilitate excelentă în exterior, autonomia bateriei este foarte bună, iar dispozitivul răspunde prompt la solicitările utilizatorului. Deși funcțiile sale de smartwatch nu sunt la fel de avansate ca cele ale concurenței, HUAWEI WATCH GT 4 este un dispozitiv competent care funcționează bine.

Reclamă

Monitorizarea sănătății cu HUAWEI WATCH GT 4

Sănătatea este un domeniu de interes major pentru ceasurile și brățările de fitness HUAWEI, iar WATCH GT 4 nu face excepție de la această regulă. Pentru a-i ajuta pe oameni să-și monitorizeze regulat starea de sănătate și s-o îmbunătățească, compania folosește un concept numit Health Clovers. Acestea sunt un set de lucruri monitorizate în mod regulat în funcție de obiectivele tale. De exemplu, HUAWEI Health monitorizează cât de mult dormi, când te trezești și calitatea somnului, îți amintește să bei apă și te încurajează să-ți înregistrezi consumul de apă, să-ți atingi obiectivele de mers pe jos și așa mai departe.

Conceptul Health Clovers este util

Conceptul Health Clovers este util

Health Clovers sunt personalizabile și pot varia de la o persoană la alta, în funcție de obiectivele acesteia. Cu HUAWEI WATCH GT 4, compania a continuat să-și perfecționeze capacitățile de monitorizare a sănătății. Avem acum un senzor de ritm cardiac actualizat, cu o precizie mai bună, un algoritm îmbunătățit de monitorizare a somnului, măsurători ale temperaturii pielii și un nou sistem inteligent de monitorizare a menstruației pentru femei, care oferă predicții îmbunătățite prin analizarea mai multor indicatori fiziologici.

WATCH GT 4 îți poate înregistra ritmul cardiac în timp real și prezintă rapoarte detaliate privind evoluția acestuia. De asemenea, îți citește nivelul de oxigen din sânge (SpO2), dar nu oferă verificări detaliate ale respirației, cum găsești la modelul mai scump HUAWEI WATCH 4 Pro. De asemenea, nu poate efectua o analiză ECG, așa cum susțineau unele zvonuri.

Ecranul Health din HUAWEI Health

Ecranul Health din HUAWEI Health

Monitorizarea somnului a fost perfecționată și este mai bună ca niciodată. Personal, mi-a plăcut întotdeauna abordarea HUAWEI în acest domeniu, deoarece rapoartele de somn pe care le primești sunt detaliate și precise. Pentru fiecare noapte, vezi cât de mult ai dormit, cât timp ai petrecut în fiecare etapă de somn, cum te compari cu alte persoane de vârsta ta și dacă există ceva îngrijorător în ceea ce privește calitatea somnului tău. O caracteristică nouă este că-ți poți înregistra somnul, iar aplicația HUAWEI Health îți spune apoi dacă a detectat vreun simptom de apnee în acest timp. În cazul în care calitatea somnului este un aspect cu care ai probleme, această funcție ar putea fi foarte utilă pentru tine.

Analiza somnului rămâne excelentă

Analiza somnului rămâne excelentă

Este disponibilă și funcția de monitorizare a greutății. Poți să o adaugi manual sau s-o monitorizezi automat cu ajutorul unui dispozitiv, precum cântarul inteligent HUAWEI Smart Scale. O caracteristică nouă este că poți adăuga câte calorii mănânci la fiecare masă și aplicația îți poate calcula deficitul sau surplusul zilnic de calorii pentru a te ajuta să slăbești, dacă asta îți dorești.

Poți înregistra aportul de calorii

Poți înregistra aportul de calorii

Familiile vor aprecia și caracteristica Health community, care-ți permite să-ți adaugi părinții, copiii sau alte persoane importante în aplicație, să ai acces la rapoartele lor zilnice de sănătate, precum și la avertismente în caz că se întâmplă ceva neașteptat, precum o căzătură cauzată de probleme de sănătate.

Per total, îmi place abordarea HUAWEI în ceea ce privește monitorizarea sănătății și cred că aceasta reprezintă un punct forte al ecosistemului său.

Monitorizarea activităților sportive cu HUAWEI WATCH GT 4

Monitorizarea activităților sportive este o altă zonă de interes importantă pentru HUAWEI WATCH GT 4 și pentru mulți dintre utilizatorii săi. Ceasul poate monitoriza peste 100 de activități, inclusiv sporturi de nișă, precum bob sau alpinism. Însă, mai întâi, trebuie să editezi setările ceasului și să adaugi la ceas acele activități pe care vrei să le monitorizezi. Din păcate, nu poți începe să urmărești un antrenament dacă nu treci mai întâi prin acest pas.

HUAWEI WATCH GT 4 poate urmări peste 100 de activități

HUAWEI WATCH GT 4 poate urmări peste 100 de activități

În timpul testelor mele, activitățile pe care le-am monitorizat cu HUAWEI WATCH GT 4 au fost mersul pe jos, alergarea și pilates. Compania a îmbunătățit urmărirea prin GPS la acest ceas și se vede. Am fost mulțumit de rapiditatea cu care s-a conectat ceasul la sateliții din zona mea și de precizia cu care a monitorizat alergarea. Rapoartele pe care le primești prin aplicația HUAWEI Health sunt excelente: includ o hartă cu traseul tău, detalii despre ritmul tău, segmentele de antrenament, viteza medie, distanța, altitudinea și coborârea, grafice despre ritmul cardiac în timpul antrenamentului, stresul de antrenament aerobic și VO2Max. Unii utilizatori vor aprecia și caracteristica Urmărire dinamică, care le permite să-și transforme antrenamentele în amintiri pe rețelele de socializare, cu poze și alte detalii amuzante.

La sfârșitul fiecărei curse, primești o mulțime de date

La sfârșitul fiecărei curse, primești o mulțime de date

Iar dacă ești începător în domeniul monitorizării activităților sportive, asistentul de inteligență artificială (AI Assistant) inclus în HUAWEI Health ar putea fi un bun punct de plecare și un ghid care te introduce în lumea activităților fizice active, fără să te provoace prea tare de la început.

Dacă nu ești un sportiv profesionist, vei fi mulțumit de ceea ce oferă HUAWEI WATCH GT 4 pentru monitorizarea activităților sportive. Abordarea sa este bine gândită și ușor de folosit, iar datele pe care le primești sunt suficiente pentru a te motiva și a te ajuta să-ți îmbunătățești condiția fizică.

Îți place HUAWEI WATCH GT 4?

Ai ajuns la finalul acestei recenzii și ai o imagine bună despre ceea ce oferă HUAWEI WATCH GT 4. După cum ai văzut, acesta nu este un smartwatch în adevăratul sens al cuvântului. În schimb, este un ceas cu multe funcții de monitorizare a sănătății și a condiției fizice și cu un ecosistem limitat de aplicații pentru smartwatch. Sunt curios dacă îți place sau dacă te gândești să-l cumperi. Iar dacă da, ce versiune ți-a stârnit interesul și de ce? Comentează folosind opțiunile de mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Sănătate Android Hardware și sunete iOS Recenzii Recomandate