Review HUAWEI WiFi Mesh 3: Wi-Fi 6 accesibil pentru locuințe mari

Review HUAWEI WiFi Mesh 3: Wi-Fi 6 accesibil pentru locuințe mari
Rating

HUAWEI WiFi Mesh 3 este un sistem Wi-Fi pentru întreaga casă, cu un design plăcut, preț accesibil, conectivitate Wi-Fi 6 și care pune accent pe ușurința utilizării. Îl fac toate astea să fie alegerea perfectă pentru casa ta? Citește această recenzie pentru a afla răspunsul. Vei găsi suficiente informații despre acest sistem mesh Wi-Fi pentru a decide dacă este potrivit nevoilor tale:

Reclamă

HUAWEI WiFi Mesh 3: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest sistem mesh Wi-Fi este o alegere bună pentru:

 • Persoanele cu apartamente mari sau case cu un etaj
 • Rețelele cu un număr moderat de dispozitive
 • Utilizatorii care nu vor să cheltuiască o avere pe un sistem mesh Wi-Fi
 • Cei ce nu au nevoie de funcții avansate pentru rețeaua lor de acasă

Pro și contra

Iată ce-mi place la HUAWEI WiFi Mesh 3:

 • Design plăcut
 • Performanță solidă atunci când folosești standardul Wi-Fi 6
 • Administrare și asistență în peste 40 de limbi, inclusiv limba română
 • Ușor de instalat și configurat
 • Preț rezonabil

Există, de asemenea, unele dezavantaje de luat în considerare:

 • Pe Wi-Fi 4 și Wi-Fi 5, stabilitatea și performanța trebuie îmbunătățite
 • Are puține caracteristici avansate
 • Nu are port USB
Notă produs 4/5

Verdict

HUAWEI WiFi Mesh 3 are multe lucruri bune, impresionând prin designul său elegant și procesul rapid de configurare. În plus, nu costă foarte mult și oferă conectivitate fiabilă prin Wi-Fi 6. Și, mai presus de toate, oferă o acoperire Wi-Fi ușor de extins pentru apartamentele și spațiile de locuit mai mari. Asta este suficient pentru a constitui o achiziție excelentă pentru mulți utilizatori. Însă, dacă ești un utilizator avansat care dorește mai mult decât o conexiune Wi-Fi simplă, HUAWEI WiFi Mesh 3 s-ar putea să fie sub așteptările tale. Același lucru este valabil și dacă ai dispozitive mai vechi care au nevoie de Wi-Fi 4 sau Wi-Fi 5 pentru compatibilitate. Alte sisteme Wi-Fi mesh oferă performanțe mai bune decât HUAWEI WiFi Mesh 3 atunci când vine vorba de standarde mai vechi.

Despachetarea sistemului HUAWEI WiFi Mesh 3

HUAWEI WiFi Mesh 3 sosește într-o cutie de carton frumoasă, cu o imagine mare a stațiilor care alcătuiesc kitul pe partea superioară a capacului. Pe partea din spate și pe laterale, găsești câteva informații despre principalele caracteristici ale sistemului, tipărite în mai multe limbi. Dacă citești tot ce este tipărit pe cutie, vei observa că HUWEI insistă asupra faptului că acest sistem este alimentat de platforma HarmonyOS, platforma sa care conectează întregul ecosistem de dispozitive inteligente de la HUAWEI.

Ambalajul este frumos

Ambalajul este frumos

Când scoți capacul superior, vezi cele trei stații care fac parte din kit, ambalate elegant și așezate în interiorul cutiei.

Despachetarea sistemului HUAWEI WiFi Mesh 3 este o experiență plăcută

Despachetarea sistemului HUAWEI WiFi Mesh 3 este o experiență plăcută

După ce despachetezi totul, găsești următoarele elemente: stațiile HUAWEI WiFi Mesh 3, adaptoarele de alimentare ale acestora, un cablu de rețea, ghidul de configurare rapidă, detalii despre garanție și alte câteva pliante. Deși HUAWEI a trimis pentru testare varianta cu trei dispozitive, trebuie să știi că acest sistem este vândut și în kituri de două dispozitive, nu doar de trei. Așadar, dacă ai o casă sau un apartament mai mic, nu este nevoie să cumperi un pachet de trei.

Tot ce găsești în cutie

Tot ce găsești în cutie

Ambalajul folosit pentru HUAWEI WiFi Mesh 3 este elegant, iar experiența de despachetare este foarte plăcută, făcându-te să simți că tocmai ai cumpărat un kit premium, bine realizat. În interiorul cutiei, găsești toate informațiile și accesoriile de care ai nevoie pentru a începe imediat să-ți configurezi rețeaua.

Reclamă

Caracteristici hardware și design

Stațiile care alcătuiesc HUAWEI WiFi Mesh 3 sunt în întregime albe, cu logoul subtil al companiei imprimat în partea de sus. Spre partea de jos, există un buton H, utilizat pentru a conecta dispozitivele la rețeaua mesh prin WPS. Designul lor este simplu și elegant, potrivit pentru orice cameră de zi. În ceea ce privește dimensiunile lor, fiecare stație are 70 mm x 107 mm x 174 mm în lățime x adâncime x înălțime. Ele sunt, de asemenea, ușoare, cântărind 413 grame fiecare.

HUAWEI WiFi Mesh 3 are un design elegant

HUAWEI WiFi Mesh 3 are un design elegant

În partea de sus a fiecărui HUAWEI WiFi Mesh 3, se află un led discret, care indică starea de funcționare, și un logo ce arată faptul că oferă conectivitate Wi-Fi 6. De asemenea, un abțibild arată cât de ușor este să-ți conectezi smartphone-ul sau tableta la Wi-Fi prin NFC.

Îți poți conecta smartphone-ul la Wi-Fi prin NFC

Îți poți conecta smartphone-ul la Wi-Fi prin NFC

Baza este realizată din plastic gri și include un abțibild cu detalii despre fiecare stație. În plus, poți vedea adresa IP implicită, numele rețelei Wi-Fi și un cod QR, care-ți permite să descarci aplicația HUAWEI AI Life și s-o folosești pentru a configura acest sistem mesh Wi-Fi. În jurul bazei, o bandă de cauciuc ajută la menținerea fiecărei stații la locul ei fără să alunece. Din păcate, nu există găuri pentru montarea sistemului HUAWEI WiFi Mesh 3 pe pereți.

Detaliile din partea de jos a fiecărui HUAWEI WiFi Mesh 3

Detaliile din partea de jos a fiecărui HUAWEI WiFi Mesh 3

Hardware-ul din interiorul fiecărui HUAWEI WiFi Mesh 3 nu este foarte puternic. Fiecare stație este alimentată de un procesor dual-core Qualcomm IPQ5018 care rulează la 1 GHz, 256 MB de memorie RAM și 128 MB de spațiu de stocare pentru firmware. Deși acest hardware oferă conectivitate Wi-Fi 6 și criptarea parolei prin WPA3, nu este făcut pentru a gestiona rețele cu multe dispozitive. De asemenea, transferurile Wi-Fi sunt disponibile folosind 2x2 MU-MIMO - un alt semnal că acest sistem mesh Wi-Fi a fost conceput pentru rețele casnice cu un număr mai redus de dispozitive.

HUAWEI WiFi Mesh 3 este un sistem dual-band, cu o lățime de bandă maximă teoretică totală împărțită după cum urmează: 574 Mbps pentru banda de 2,4 GHz și 2402 Mbps pentru banda de 5 GHz. Deși HUAWEI nu este foarte clar în specificațiile oficiale cu privire la acest aspect, fiecare HUAWEI WiFi Mesh 3 ar trebui să aibă patru antene interne pentru difuzarea Wi-Fi.

Pe partea din spate a fiecărui HUAWEI WiFi Mesh 3, se află trei porturi Ethernet care funcționează la 1 Gbps, o mufă de resetare și o mufă de alimentare. Din păcate, nu există niciun port USB. De asemenea, acest sistem mesh Wi-Fi nu are un backhaul Wi-Fi dedicat, așa cum au sistemele mai premium, ceea ce nu îl face o alegere excelentă pentru rețelele casnice cu multe dispozitive conectate simultan.

Porturile de pe spate

Porturile de pe spate

Dacă vrei mai multe informații tehnice despre acest produs, vizitează pagina sa oficială: HUAWEI WiFi Mesh 3.

Reclamă

Configurarea și utilizarea sistemului HUAWEI WiFi Mesh 3

Procesul de configurare inițială este foarte rapid și presupune utilizarea aplicației HUAWEI Ai Life de pe smartphone sau tabletă. Am documentat întregul proces aici: Sistemele HUAWEI WiFi Mesh 3 - instalare ultra rapidă!

Instalarea sistemului HUAWEI WiFi Mesh 3 este foarte simplă

Instalarea sistemului HUAWEI WiFi Mesh 3 este foarte simplă

Poți folosi, de asemenea, un PC și un browser web; pașii sunt aceiași ca și atunci când folosești aplicația. În plus, interfața de administrare bazată pe web și aplicația HUAWEI Ai Life sunt disponibile în aproximativ 45 de limbi, inclusiv română, ceea ce este uimitor. Nu am văzut acest nivel de suport multilingv pe niciun sistem mesh Wi-Fi testat până acum.

HUAWEI oferă asistență multilingvă excelentă

HUAWEI oferă asistență multilingvă excelentă

Interfața web încarcă mai întâi opțiunile esențiale de configurare și afișează datele de bază de care au nevoie majoritatea utilizatorilor. Navigarea este ușoară, iar cele mai multe setări au explicații pe ecran care te ajută să le înțelegi.

Interfața web este ușor de utilizat

Interfața web este ușor de utilizat

Toate funcțiile avansate sunt îngropate în secțiunea More Functions (Mai multe funcții). Îți recomand să accesezi această secțiune după procesul de configurare inițială, deoarece oferă câteva setări pe care le poți modifica pentru a economisi timp.

Setările tale avansate se află în secțiunea Mai multe funcții

Setările tale avansate se află în secțiunea Mai multe funcții

Cunoscătorii vor observa rapid că HUAWEI nu oferă prea multe la capitolul funcții avansate: beneficiezi de compatibilitate IPv6, obligatorie pentru internetul de astăzi, de câteva reguli de acces pentru dispozitivele care se conectează la rețeaua ta, de un control parental de bază, de conectivitate VPN și cam atât. Împreună cu lipsa unui port USB, simplitatea firmware-ului HUAWEI va fi un dezavantaj pentru utilizatorii avansați, care doresc mai mult decât conectivitate Wi-Fi de bază. Voi discuta mai mult despre acest subiect în secțiunea Funcții suplimentare din această recenzie.

Dacă ai un smartphone sau o tabletă HUAWEI, poți găsi aplicația HUAWEI Ai Life preinstalată. Dacă nu se află pe dispozitivul tău, o poți descărca ușor din AppGallery. Din păcate, dacă ai un smartphone cu Android de la un alt brand, trebuie să descarci manual aplicația de pe pagina sa web și s-o instalezi. Utilizatorii de iPhone, însă, pot găsi cea mai nouă versiune a aplicației în App Store, ceea ce este minunat.

Aplicația HUAWEI Ai Life este ușor de utilizat

Aplicația HUAWEI Ai Life este ușor de utilizat

HUAWEI Ai Life este prietenoasă și ușor de utilizat. Oferă un număr limitat de funcții și instrumente care acoperă în mare parte nevoile de bază ale utilizatorilor. Secțiunea More features (Mai multe funcții) oferă acces la elemente avansate, cum ar fi configurarea conexiunii Wi-Fi pentru oaspeți sau a conectivității IPv6, dar experții vor fi probabil dezamăgiți și vor dori mai mult.

Funcțiile mai avansate din aplicația HUAWEI Ai Life

Funcțiile mai avansate din aplicația HUAWEI Ai Life

Cel mai util instrument din aplicația HUAWEI Ai Life este Smart Diagnosis (Diagnostic inteligent), care evaluează amănunțit rețeaua ta mesh Wi-Fi și evidențiază problemele și lucrurile care trebuie reparate.

Smart Diagnosis este folositor

Smart Diagnosis este folositor

În perioada în care am testat HUAWEI WiFi Mesh 3, am observat următoarele:

 • Acoperirea Wi-Fi este un punct forte al acestui sistem. Poți acoperi un spațiu de locuit mare cu HUAWEI WiFi Mesh 3. De exemplu, un kit cu trei stații/dispozitive, precum cel pe care l-am primit, este mult prea mare pentru apartamentul meu. Aș putea obține o acoperire Wi-Fi completă în fiecare colțișor cu doar două stații.
 • Viteza pe care o obții este bună per total, dar HUAWEI WiFi Mesh 3 nu doboară niciun record, deoarece hardware-ul său nu este suficient de puternic pentru a face asta. Este o alegere bună pentru persoanele cu conexiuni la internet de până la 750 Mbps. Dacă ai o conexiune de internet de 1 Gbps sau mai rapidă, te vor ajuta mai bine sistemele Wi-Fi mesh mai scumpe.
 • Am întâmpinat probleme de stabilitate atunci când am setat HUAWEI WiFi Mesh 3 să transmită folosind standardele 802.11n (Wi-Fi 4) și 802.11ac (Wi-Fi 5) mai vechi, în loc de Wi-Fi 6. Sistemul nu a putut menține conexiunea la internet mai mult de câteva minute. Cu toate acestea, internetul și-a revenit de la sine după aproximativ 30 de secunde de întrerupere. Am descărcat un raport de depanare de la HUAWEI WiFi Mesh 3 și l-am trimis la HUAWEI pentru remedierea acestei probleme în viitoarele actualizări de firmware. Din fericire, aceste probleme de stabilitate nu au apărut atunci când am utilizat Wi-Fi 6 pe ambele benzi.

Dacă vrei să afli mai multe despre performanțele reale oferite de HUAWEI WiFi Mesh 3, mergi la pagina următoare a acestei analize, unde prezint măsurători și comparații detaliate.

Descoperă: Smarthome Hardware și sunete Recenzii Rețea și Internet Wireless