Review LG UltraGear 24GN650: Monitor mic pentru gaming entry-level!

Review LG UltraGear 24GN650: Monitor mic pentru gaming entry-level!
Rating

LG are o tradiție în a produce ecrane excelente, atât pentru televizoare, cât și pentru monitoare. Iar acest lucru se reflectă și în seria lor de monitoare pentru gaming. Am avut ocazia să testez câteva dintre ele, iar ultimul care s-a aflat pe biroul meu a fost un model de 24" numit UltraGear 24GN650. Dacă ești curios să afli mai multe despre el și te întrebi dacă ar trebui să-ți iei unul, citește această recenzie pentru a vedea ce este bun și ce nu la LG UltraGear 24GN650:

Reclamă

LG UltraGear 24GN650: Pentru cine este o alegere potrivită?

Monitorul LG UltraGear 24GN650 este o alegere bună pentru:

 • Persoanele care au un dispozitiv de gaming entry-level și se joacă la rezoluție 1080p
 • Oricine caută un monitor cu o rată de refresh rapidă
 • Cei ce-și doresc un monitor cu un panou IPS de bună calitate
 • Utilizatorii cu plăci video AMD Radeon la un preț accesibil

Pro și contra

Există destul de multe lucruri bune de menționat despre LG UltraGear 24GN650:

 • Calitate bună a imaginii datorită panoului IPS folosit
 • Rata de refresh rapidă de 144 Hz
 • Compatibilitate cu AMD Freesync (Premium)
 • Înălțimea și înclinarea sa pot fi ajustate
 • Design plăcut și acoperire anti-reflexie
 • Este compatibil VESA

Pe de altă parte:

 • Prețul este un pic cam mare în comparație cu opțiunile similare de pe piață
 • Nu oferă compatibilitate cu Nvidia G-Sync
 • Nu există hub USB
Notă produs 3.5/5

Verdict

Monitorul LG UltraGear 24GN650 este o alegere bună pentru persoanele cu calculatoare de gaming entry-level, care folosesc plăci video AMD Radeon. Dacă PC-ul tău de gaming este făcut pentru jocuri în 1080p, 24GN650 va oferi o calitate excelentă a imaginii și o rată de refresh rapidă. LG UltraGear 24GN650 are, de asemenea, un design plăcut, care se potrivește bine cu orice calculator de gaming, precum și opțiuni utile de reglare a înălțimii și înclinării. Din păcate, nu pot ignora faptul că există monitoare similare cu aceleași caracteristici sau chiar mai multe, la prețuri puțin mai mici. Cu toate acestea, dacă LG este o marcă care-ți place, iar acest monitor îndeplinește cerințele tale pentru jocuri pe PC, atunci ar trebui să îl iei cu siguranță în considerare.

Despachetarea monitorului de gaming LG UltraGear 24GN650

LG UltraGear 24GN650 este un monitor de dimensiuni medii, așa că nici cutia sa nu este imensă. Ambalajul este realizat din carton gros și, deși nu arată sofisticat, îți prezintă câteva dintre principalele caracteristici și specificații ale dispozitivului din interior.

Cutia lui LG UltraGear 24GN650

Cutia lui LG UltraGear 24GN650

În cutie, vei găsi componentele monitorului: ecranul, piciorul, suportul de birou și adaptorul de alimentare. În plus, pachetul mostrei pe care am primit-o includea și un cablu DisplayPort, un disc cu drivere, manualul de utilizare, garanția și alte documente.

Despachetarea monitorului LG UltraGear 24GN650

Despachetarea monitorului LG UltraGear 24GN650

Despachetarea monitorului LG UltraGear 24GN650 este o experiență fără complicații. Pachetul include toate elementele esențiale de care ai nevoie pentru a monta rapid și a începe să folosești acest monitor de gaming.

Reclamă

Design și specificații hardware

LG UltraGear 24GN650 este un monitor de gaming de 24" cu dimensiuni relativ standard. Ecranul are o grosime de 4,32 cm, cu o lățime și o înălțime de 54,1 pe 32,5 cm. Suportul de birou mărește amprenta monitorului pe birou la 29,21 cm.

LG UltraGear 24GN650 este un monitor de gaming de 24"

LG UltraGear 24GN650 este un monitor de gaming de 24"

Piciorul monitorului îți permite să reglezi înălțimea ecranului de la un minim de 44,2 cm la un maxim de 55,12 cm. Deși nu poți pivota panoul, îl poți înclina vertical între -5° și 15° și îl poți monta și pe un braț de birou sau pe perete, deoarece este de asemenea compatibil VESA (100 x 100 mm). În cazul în care ești în căutarea unui braț de birou pentru el, trebuie să știi că greutatea monitorului fără suportul de birou este de 3,4 kilograme.

LG UltraGear 24GN650 este compatibil VESA

LG UltraGear 24GN650 este compatibil VESA

LG UltraGear 24GN650 dispune de un panou IPS de înaltă calitate, cu o rezoluție de 1080p (1920 x 1080 de pixeli) și unghiuri de vizualizare generoase de 178 de grade atât pe orizontală, cât și pe verticală. Cu o rată de refresh de până la 144 Hz și un timp de răspuns rapid de 1 ms, ecranul acoperă, de asemenea, 99% din gama de culori sRGB, oferind în același timp un nivel de luminozitate de 300 cd/m² la un raport de contrast de 1000:1.

LG UltraGear 24GN650 folosește un panou IPS

LG UltraGear 24GN650 folosește un panou IPS

În ceea ce privește designul, LG UltraGear 24GN650 arată similar cu fratele său mai mare, LG UltraGear 27GP850-B. Folosește aceeași culoare neagră cu accente roșii, aceleași materiale plastice și îmbinări metalice pentru a conecta piesele. În general, arată bine și este plăcut din punct de vedere estetic.

Cadrul este metalic, în timp ce exteriorul este din plastic

Cadrul este metalic, în timp ce exteriorul este din plastic

Un lucru bun pentru gameri, dar nu numai, este faptul că ecranul monitorului este acoperit cu un strat anti-reflexie, reducând reflexiile. Suportul, spatele și marginile sunt mate, ceea ce este, de asemenea, un lucru bun, deoarece înseamnă mai puține amprente rămase pe monitor după ajustarea poziției acestuia.

Reclamă

Pe partea din spate a monitorului, beneficiezi de o selecție de porturi care include un DisplayPort, două HDMI și o mufă pentru căști de 3,5 mm. Tot aici se găsește și mufa de alimentare.

Porturile de pe spatele monitorului LG UltraGear 24GN650

Porturile de pe spatele monitorului LG UltraGear 24GN650

Deși LG 24GN650 nu acceptă G-Sync de la Nvidia, este compatibil cu tehnologia FreeSync (Premium) de la AMD și dispune, de asemenea, de HDR 10. Pentru mai multe detalii despre specificațiile tehnice, consultați pagina sa web oficială: LG 24'' UltraGear FHD IPS 1ms 144Hz HDR Monitor with FreeSync.

Experiența de utilizare a monitorului de gaming LG UltraGear 24GN650

Cât timp am avut monitorul LG UltraGear 24GN650, l-am folosit zilnic pe calculatorul meu desktop principal, atât pentru muncă, cât și pentru jocuri. Voi începe cu o mărturisire: 24 de inchi mi se par prea puțini pentru mine. De-a lungul anilor, am trecut de la utilizarea unui monitor "mic" precum acesta la configurații cu două ecrane și, în cele din urmă, la un ecran curbat mai mare, de 32 de inchi. Și, astfel, m-am obișnuit să-mi împart ecranul în cel puțin două zone în timp ce lucrez: cea din stânga este pentru e-mail, investigații, aplicații de chat etc., iar cea din dreapta este pentru a scrie fie în Microsoft Word, fie în Google Docs. Un monitor de 24 de inchi, precum LG UltraGear 24GN650, este prea mic pentru a fi confortabil în această configurație. Pe de altă parte, dacă ai un mod diferit de a lucra pe calculator, această dimensiune s-ar putea să ți se potrivească.

Lucrând pe LG UltraGear 24GN650

Lucrând pe LG UltraGear 24GN650

Referitor la culoare și contrast, părerea mea subiectivă este că LG UltraGear 24GN650 se descurcă destul de bine. Culorile sunt destul de vii și puternice și chiar și raportul de contrast este bun, deși nu la fel de ridicat ca cel al unui panou VA.

Partea de gaming este excelentă dacă ești OK cu rezoluția 1080p. L-am folosit pentru a juca Horizon Zero Dawn și League of Legends și chiar mi-a plăcut monitorul în timp ce le jucam. În Horizon Zero Dawn, totul este așa cum ar trebui să fie, în timp ce în League of Legends, gamerii vor aprecia cu siguranță rata de refresh de 144 Hz a monitorului, care ar trebui să asigure un gameplay fluid și un timp de răspuns mai rapid.

Gaming pe LG UltraGear 24GN650

Gaming pe LG UltraGear 24GN650

Nu în ultimul rând, pe lângă performanța oferită, îmi plac și opțiunile de ajustare și comenzile oferite de monitorul de gaming LG UltraGear 24GN650. În opinia mea, este obligatoriu să poți crește sau micșora înălțimea ecranului pe birou, la fel ca și opțiunea de a-l înclina. Din fericire, acest monitor le oferă pe ambele. Singurul lucru care lipsește este posibilitatea de a pivota, dar asta nu este atât de deranjant pentru mine, deoarece pot oricând să pivotez pur și simplu întregul monitor împreună cu suportul său de birou. Un alt lucru pe care îl apreciez este micul buton joystick utilizat pentru navigarea în meniul OSD. Este mult mai ușor de folosit decât butoanele standard.

Meniul OSD pe LG UltraGear 24GN650

Meniul OSD pe LG UltraGear 24GN650

Există câteva aspecte care îmi plac la monitorul de gaming LG UltraGear 24GN650, cum ar fi performanța, calitatea imaginii și designul său. Și cred că este o alegere bună dacă-ți dorești un ecran relativ mic (24") pentru gaming la rezoluție 1080p.

Ce părere ai despre monitorul LG UltraGear 24GN650?

Acum știi ce are de oferit LG UltraGear 24GN650 și știi și care a fost experiența mea cu el. Ți se pare o alegere bună pentru următorul tău monitor? Dacă da, care este aspectul cheie care ți-a trezit interesul pentru el? Spune-mi în secțiunea de comentarii.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii Windows