Recenzie Samsung 27" G35TF Odyssey

Recenzie Samsung 27
Rating

Samsung a lansat o nouă serie Odyssey de monitoare de gaming. Cel mai accesibil model este Samsung G3 Odyssey, disponibil în diagonalele de 24" și 27". Echipa Digital Citizen a primit în teste varianta de 27 inci, cu numele Samsung 27" G35TF Odyssey. Se adresează pasionaților de jocuri cu un buget redus, dar și utilizatorilor casnici care vor să-și ruleze jocurile și aplicațiile la rezoluția de 1080p. Dacă vrei să afli părerea noastră despre acest monitor și ce are de oferit, citește acest review:

Reclamă

Samsung 27" G35TF Odyssey: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest monitor este o alegere bună pentru următorii utilizatori:

 • Pasionații de gaming cu buget redus
 • Utilizatori casnici care doresc un monitor Full HD
 • Persoanele care doresc un monitor ce poate fi rotit în orice poziție

Pro și contra

Samsung 27" G35TF Odyssey are următoarele aspecte pozitive:

 • O calitate bună a construcției
 • Ergonomie bună care-ți permite să găsești poziția ideală cu ușurință
 • Preț rezonabil
 • Contrast bun și nuanțe de negru profunde
 • Unghiuri de vizualizare destul de bune

Există și puncte slabe de luat în considerare:

 • Am fi preferat o rezoluție 1440p în loc de 1080p
 • Efectul de “motion blur” poate fi problematic uneori
 • Nu are difuzor încorporat
Notă produs 4/5

Verdict

Samsung 27" G35TF Odyssey este un monitor entry-level de gaming, care încearcă să ofere elementele de bază de care ai nevoie, la un preț accesibil. Nu depășește concurența în niciun fel și nici nu încearcă să facă asta. Pentru banii pe care îi dai pe el, primești un monitor care funcționează bine, care nu are nevoie de calibrare adițională, cu o calitate și ergonomie bune și un contrast ridicat. Samsung 27" G35TF Odyssey este o alegere bună atât pentru sarcini de productivitate cât și pentru gaming.

Despachetarea și instalarea Samsung 27" G35TF Odyssey

Samsung 27" G35TF Odyssey vine într-o cutie mare de carton cu numele modelului pe care tocmai l-ai cumpărat tipărit pe partea din față. Pe laterale sunt imprimate câteva informații tehnice despre acest monitor iar ambalajul este destul de utilitar, așa cum te aștepți de la un monitor cu un preț accesibil.

Cutia în care vine Samsung 27" G35TF Odyssey

Cutia în care vine Samsung 27" G35TF Odyssey

Scoaterea din cutie a monitorului necesită ceva putere și răbdare. Îți recomandăm să nu scoți singur monitorul din cutie și să ceri ajutorul unei alte persoane. Când o deschizi, înăuntru găsești ecranul ambalat într-o “pernă” de protecție din poliester. Mai găsești suportul monitorului, alimentarea, un cablu HDMI, șuruburile de care ai nevoie pentru asamblare, manualul de utilizare, garanția și un disc de suport cu drivere.

Despachetarea Samsung 27" G35TF Odyssey

Despachetarea Samsung 27" G35TF Odyssey

Primul pas este asamblarea stâlpului standului și a bazei sale, cu șuruburile găsite în cutie. Așa cum se vede în pozele noastre, standul ocupă mult spațiu, chiar dacă piciorul din spate este mai scurt decât celelalte două.

Piciorul din spate al standului este mai scurt decât celelalte

Piciorul din spate al standului este mai scurt decât celelalte

Apoi, poți lua stâlpul standului pentru a-l introduce în canelura de pe spatele monitorului. Acum Samsung 27" G35TF Odyssey este gata să fie așezat pe birou și conectat la PC-ul sau laptopul tău de gaming.

Insert the stand neck into the groove of the display

Insert the stand neck into the groove of the display

Despachetarea și instalarea Samsung 27" G35TF Odyssey se fac relativ ușor. Este o idee bună să citești manualul din cutie, pentru a face asamblarea bine din prima. De asemenea, ar fi bine să-l despachetezi și instalezi în doi, pentru ca totul să meargă mai repede.

Reclamă

Caracteristici hardware

Spre deosebire de alte monitoare de gaming, Samsung 27" G35TF Odyssey este plat și nu curbat. Așa cum se vede în imaginea de mai jos, este și destul de subțire, având o dimensiune 616.8 x 605.9 x 278.3 mm în lățime x înălțime x grosime, cu suportul inclus. Este și destul de ușor, având 6.6 kg cu suportul inclus.

Samsung 27" G35TF Odyssey

Samsung 27" G35TF Odyssey

Samsung 27" G35TF Odyssey folosește un panou VA cu rezoluție 1080p, un raport de aspect de 16:9, o luminozitate de 250 cd/㎡, un raport de contrast de 4000:1 și un unghi de vizualizare de 178°. De asemenea, are o rată de reîmprospătare (refresh) de 144 Hz și un timp de răspuns de doar 1 ms, cu suport pentru AMD FreeSync Premium, ceea ce îl face o alegere bună pentru jucătorii care folosesc plăci grafice AMD Radeon. Aceste caracteristici tehnice asigură o latență scăzută în jocuri și o experiență vizuală fără “rupturi de imagine” (tear-free).

NOTĂ: Dacă vrei să afli mai multe despre diferitele tipuri de panouri utilizate în monitoare, citește Ce înseamnă IPS, VA și TN în cazul monitoarelor?.

Samsung 27" G35TF Odyssey poate fi rotit

Samsung 27" G35TF Odyssey poate fi rotit

Standul îți permite să reglezi înălțimea, înclinarea, rotația și orientarea monitorului. Pe partea din spate, găsești următoarele porturi: un HDMI 2.0, un DisplayPort 1.2, un VGA și o mufă audio de 3.5 mm pentru conectarea căștilor. Din păcate, monitorul nu are difuzoare, chiar dacă găsești o setare despre Volum în meniul său de setări.

Porturile din partea din spate

Porturile din partea din spate

Samsung 27" G35TF Odyssey poate fi montat și pe perete, nu doar pe birou, datorită compatibilității sale cu suporturile de perete de tip VESA.

Dacă vrei să afli mai multe despre specificațiile tehnice ale acestui monitor, vizitează această pagină: Samsung 27" G35TF Odyssey Full HD 144Hz Gaming Monitor.

Reclamă

Experiența de utilizare a monitorului Samsung 27" G35TF Odyssey

Samsung 27" G35TF Odyssey folosește un panou de tip VA, ceea ce înseamnă că are o luminozitate mai redusă decât monitoarele cu prețuri similare și panouri IPS. Dar, panoul VA oferă un contrast mai bun și nuanțe de negru mai întunecate decât panourile IPS. De asemenea, acesta redă 99% din spectrul de culori sRGB, ceea ce este suficient pentru utilizatorii casnici și gamerii cu buget redus.

Samsung 27" G35TF Odyssey oferă nuanțe de negru mai întunecate

Samsung 27" G35TF Odyssey oferă nuanțe de negru mai întunecate

Pentru un monitor de 27", am găsit rezoluția 1080p oferită de Samsung 27" G35TF Odyssey ca fiind limitativă. Nu este grozavă pentru multitasking și utilizarea de multe ferestre și aplicații în paralel. Invariabil vei simți nevoia de mai mult “spațiu” pe ecran, iar 1440p ar fi o rezoluție mult mai potrivită pentru el. De asemenea, textul pare puțin neclar și, cel mai probabil, versiunea de 24" a aceluiași model este o alegere mai bună în acest sens, deoarece oferă o densitate mai mare a pixelilor. Atunci când te joci jocuri, poți observa uneori efectul de “motion blur” care scade calitatea experienței vizuale. Chiar și-așa, acest monitor rămâne o alegere potrivită pentru gaming “entry-level” și utilizatorii care nu au un buget generos, pentru o placă video de top.

Am folosit Samsung 27" G35TF Odyssey și în modul portret

Am folosit Samsung 27" G35TF Odyssey și în modul portret

Samsung 27" G35TF Odyssey are un design ergonomic și este ușor de plasat într-o poziție ideală pentru tine și biroul tău. De asemenea, îl poți roti și utiliza în modul portret, așa cum se vede în imaginea de mai sus.

Calitatea construcției este destul de bună, chiar dacă Samsung 27" G35TF Odyssey este fabricat exclusiv din materiale plastice. Panoul în sine este subțire, dar monitorul și suportul său par bine construite și durabile. Ecranul se clatină puțin pe suport atunci când te miști dar majoritatea utilizatorilor nu vor considera acest aspect ca fiind problematic. Totuși, ne-a deranjat greutatea cu care se navighează meniul de configurare al monitorului, deoarece implică folosirea butoanelor de pe spatele monitorului. Am fi preferat ca navigarea meniului să fie mai bine gândită și să avem un joystick la dispoziție.

Meniul de configurare al ecranului

Meniul de configurare al ecranului

Vizionarea filmelor și a conținutului multimedia sunt o experiență plăcută pe Samsung 27" G35TF Odyssey, chiar dacă monitorul nu are HDR. Unghiurile de vizualizare sunt decente, iar culorile rămân destul de precise cât timp cât nu te uiți la monitor din lateral ori îl așezi într-o poziție deasupra nivelului ochilor.

Vizionarea de filme pe Samsung 27" G35TF Odyssey

Vizionarea de filme pe Samsung 27" G35TF Odyssey

Samsung 27" G35TF Odyssey oferă o experiență decentă la un preț rezonabil, care corespunde nevoilor de bază ale utilizatorilor.

Ce părere ai despre Samsung 27" G35TF Odyssey?

Acum știi ce ne-a plăcut la monitorul de gaming Samsung 27" G35TF Odyssey, precum și cele mai semnificative puncte slabe ale acestuia. Înainte de a închide acest review, spune-ne părerea ta. Ești interesat(ă) să-ți cumperi acest monitor? Dacă-l ai deja, care a fost experiența ta cu el de până acum? Comentează mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii Windows