Cum configurezi Iluminarea dinamică pe accesoriile de gaming Razer

Cum configurezi Iluminarea dinamică pe accesoriile de gaming Razer

Iluminarea dinamică (Dynamic Lighting) este o caracteristică introdusă în Windows 11 2023 Update (23H2), care ne permite să controlăm efectele de iluminare RGB pe dispozitivele compatibile direct din setările sistemului de operare. Această caracteristică facilitează personalizarea efectelor de iluminare pe o varietate de dispozitive, inclusiv pe echipamentele de gaming produse de Razer. În acest ghid, îți voi arăta cum să activezi Iluminarea dinamică în software-ul Synapse de la Razer și în Windows 11. Îți voi spune, de asemenea, câteva dintre beneficiile utilizării acestei funcții de control al luminilor RGB de pe dispozitivele tale Razer. Hai să începem:

Reclamă

Cum activezi Iluminarea dinamică pe dispozitivele Razer

Razer, un brand de top pe piața echipamentelor de gaming, oferă o gamă de dispozitive compatibile cu Iluminarea dinamică din Windows 11. Pentru a configura Iluminarea dinamică pentru un dispozitiv Razer, urmează acești pași:

Pasul 1. Activează Iluminarea dinamică în Razer Synapse

În primul rând, ar trebui să te asiguri că dispozitivul tău Razer este compatibil cu Iluminarea dinamică din Windows 11. De exemplu, mouse-ul Razer Basilisk V3 Pro și tastatura de gaming Razer BlackWidow V4 Pro pe care le folosesc funcționează perfect cu această caracteristică.

Mai multe accesorii de gaming Razer sunt compatibile cu Iluminarea dinamică

Mai multe accesorii de gaming Razer sunt compatibile cu Iluminarea dinamică

Lista dispozitivelor compatibile include multe alte modele de tastaturi și mouse-uri Razer, precum Razer DeathStalker V2, Razer Huntsman V3 Pro, Razer Ornata V3, Razer DeathAdder V2 sau Razer Naga Pro. Poți găsi lista completă pe site-ul Razer aici: Dispozitivele Razer care funcționează cu Iluminarea dinamică din Windows. Mă aștept ca această listă să se extindă și cu alte accesorii care vor fi lansate de companie în viitor.

Listă dispozitivelor Razer care funcționează cu Iluminarea dinamică din Windows

Listă dispozitivelor Razer care funcționează cu Iluminarea dinamică din Windows

După ce ai verificat dacă dispozitivul tău Razer funcționează cu Iluminarea dinamică, asigură-te că este conectat la calculatorul tău cu Windows 11. Dacă este un dispozitiv cu fir, conectează-l la un port USB. Dacă este o tastatură sau un mouse wireless, folosește dongle-ul său wireless pentru a-l conecta la PC. Nu folosi Bluetooth, deoarece astfel de conexiuni oferă opțiuni de personalizare limitate și, din câte îmi dau seama, Iluminarea dinamică nu se numără printre ele.

Reclamă

În continuare, s-ar putea să crezi că poți pur și simplu să intri în Setările din Windows 11 și să activezi Iluminarea dinamică pentru dispozitivele Razer. Însă aceasta nu este metoda corectă și nu va funcționa. Înainte de asta, trebuie să activezi funcția Iluminare dinamică în software-ul Razer Synapse. Deci, deschide aplicația Synapse 3 de pe calculatorul tău. Poți folosi scurtătura acesteia din Meniul Start sau, mai ușor, poți să apeși pe pictograma Synapse din bara de sistem a barei de activități și să selectezi Launch Synapse (Lansare Synapse) din lista de opțiuni afișate.

Lansează Synapse în Windows 11

Lansează Synapse în Windows 11

În aplicația Razer Synapse, apasă pe pictograma Setări din zona din dreapta sus a ferestrei. Pictograma arată ca o mică rotiță dințată sau ca o timonă de navă.

Accesează Setările în Razer Synapse

Accesează Setările în Razer Synapse

Se deschid opțiunile Settings (Setări) în Synapse de la Razer. Alege Device Lighting (Iluminare dispozitiv) în bara laterală din stânga și apasă pe butonul Dynamic Lighting (Iluminare dinamică) din dreapta.

Activează Iluminarea dinamică în Razer Synapse

Activează Iluminarea dinamică în Razer Synapse

Iluminarea dinamică este acum activată în aplicația Synapse de la Razer. Ești informat că trebuie să activezi această funcție și în setările de personalizare din Windows folosind linkul de mai jos și că, dacă este dezactivată în setări, Chroma RGB va fi în continuare activă. Destul de clar, nu? Hai să facem asta:

Reclamă

Pasul 2. Activează Iluminarea dinamică în Windows 11

Al doilea pas pentru a activa Iluminarea dinamică pentru dispozitivele tale Razer în Windows 11 este să activezi această caracteristică în Setările sistemului de operare. Cel mai rapid mod de a face acest lucru este să apeși pe linkul Windows Dynamic Lighting Settings (Setări pentru Iluminarea dinamică din Windows) din Synapse.

Apasă pe Windows Dynamic Lighting Settings

Apasă pe Windows Dynamic Lighting Settings

Însă poți ajunge acolo și deschizând Setări (Win + I). Selectează Personalizare în bara laterală din stânga și apasă pe Iluminare dinamică în dreapta.

Accesează Iluminare dinamică în Setările din Windows 11

Accesează Iluminare dinamică în Setările din Windows 11

Pe pagina Iluminare dinamică din Setările din Windows 11, toate dispozitivele tale Razer compatibile apar în partea de sus a ferestrei. Reține că, în cazul meu, există două dispozitive afișate ca Razer Basilisk V3 Pro. Acest lucru se datorează faptului că Windows 11 identifică acest mouse separat de dongle-ul său wireless. Chiar sub lista de dispozitive compatibile, asigură-te că opțiunea „Utilizați iluminarea dinamică pe dispozitivele mele” este activată. Acesta controlează efectele globale de iluminare pe toate dispozitivele tale.

Activează comutatorul Utilizați iluminarea dinamică pe dispozitivele mele

Activează comutatorul Utilizați iluminarea dinamică pe dispozitivele mele

Apoi, folosește glisorul Luminozitate pentru a controla cât de puternică va fi lumina de pe dispozitivele tale Razer și alege un efect de iluminare din meniul derulant de lângă Efecte. Mie îmi place Culoare unică pentru simplitate, dar poate tu preferi alte efecte, precum Curcubeu, Faceți cu mâna, Rotiță sau chiar Gradient.

Ajusteaza luminozitatea și alege un efect de iluminare

Ajusteaza luminozitatea și alege un efect de iluminare

În funcție de cel pe care îl activezi, ai la dispoziție opțiuni suplimentare pentru a personaliza efectul, precum alegerea culorilor, a vitezei sau a orientării. Ideea aici este să încerci diferite setări și să te joci cu ele până când ești mulțumit.

Personalizarea unui efect de iluminare

Personalizarea unui efect de iluminare

Dacă vrei să aplici un efect de iluminare sau o culoare diferită unui anumit dispozitiv Razer, îl poți personaliza independent de celelalte, selectându-l din rândul de dispozitive din partea de sus a paginii Iluminare dinamică din Setări. Pentru a selecta un dispozitiv, pur și simplu apasă pe numele acestuia. Apoi, apare o listă de setări care se aplică numai acelui dispozitiv.

Poți personaliza dispozitivele și individual

Poți personaliza dispozitivele și individual

SUGESTIE: Dacă ai nevoie de mai multe detalii și instrucțiuni despre cum să personalizezi efectele de iluminare de pe dispozitivele Razer, le poți găsi pe toate în acest ghid detaliat: Cum schimbi setările RGB din Windows 11 folosind Iluminarea dinamică.

Reclamă

Când ai terminat, poți să închizi atât aplicația Setări din Windows 11, cât și software-ul Synapse de la Razer și să te bucuri de setările tale de iluminare RGB.

Avantajele utilizării Iluminării dinamice pentru dispozitivele Razer

Pentru cei care preferă un control mai amănunțit asupra iluminării RGB, software-ul dedicat Synapse de la Razer oferă o gamă mai largă de opțiuni de personalizare decât Iluminarea dinamică. De exemplu, Synapse îți permite să asiguri diferite configurații de iluminare RGB pentru diverse jocuri sau aplicații. Sau poți folosi Chroma Studio din Synapse pentru a seta efecte și culori individuale pentru taste individuale. Acestea sunt lucruri pe care le poți face doar cu Synapse de la Razer; Iluminarea dinamică din Windows 11 este mult mai simplă la acest capitol.

Personalizarea efectelor de iluminare în Chroma Studio din aplicația Synapse de la Razer

Personalizarea efectelor de iluminare în Chroma Studio din aplicația Synapse de la Razer

Totuși, pentru utilizatorii care caută o abordare directă și unificată, Iluminarea dinamică din Windows 11 este o caracteristică excelentă, oferind mai multe avantaje:

  • Deoarece folosește standardul deschis HID LampArray, producătorii de dispozitive, precum Razer, pot utiliza un firmware standardizat.
  • Utilizatorii pot controla iluminarea pe mai multe dispozitive dintr-o singură interfață din cadrul aplicației Setări din Windows 11.
  • Oferă posibilitatea de a sincroniza iluminarea între diferite mărci, nu doar Razer, creând o experiență coerentă și imersivă.

De exemplu, dacă ai un echipament de gaming cu iluminare RGB de la un alt producător și tocmai ai adăugat un nou dispozitiv Razer la calculatorul tău de gaming, Iluminarea dinamică poate fi folosită pentru a aplica aceleași efecte și culori pe toate dispozitivele tale, nu doar pe cele produse de Razer.

Iluminarea dinamică unifică iluminarea RGB pe toate accesoriile

Iluminarea dinamică unifică iluminarea RGB pe toate accesoriile

Standardizarea controlului pentru iluminarea RGB din Windows 11 este o idee bună, nu crezi?

Tu folosești Iluminarea dinamică pe dispozitivele tale Razer?

În concluzie, Iluminarea dinamică este un bonus binevenit în procesul de personalizare a dispozitivelor Razer, oferind o utilizare ușoară și o abordare unificată a iluminării RGB. Dacă urmezi pașii din acest ghid, îți poți configura cu ușurință dispozitivele Razer pentru a profita din plin de această funcție și pentru a-ți personaliza calculatorul de gaming așa cum vrei. Prin urmare, folosești Iluminarea dinamică sau preferi opțiunile Chroma RGB de la Razer? Spune-mi în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Divertisment Aspect și Personalizare Ghiduri Hardware și sunete Windows