Review monitor ViewSonic VP2756-4K 27”: Calitate la un preț corect

Rating

În august 2021, ViewSonic a anunțat un nou monitor ColorPro numit VP2756-47. Este vorba despre un monitor de 27 de inci cu certificare Pantone Validated, ceea ce înseamnă că poate reproduce toate culorile din sistemul Pantone. E un aspect de interes pentru orice profesionist sau persoană creativă ce lucrează în domenii legate de imagine, ca de exemplu un fotograf sau un videograf. Am avut ocazia să testăm și să folosim monitorul VP2756-4K pentru o vreme. Acum, am vrea să îți spunem mai multe despre ce ne-a plăcut la el și ce nu ne-a plăcut, în acest review:

ViewSonic VP2756-4K: Pentru cine este o alegere potrivită?

Monitorul ViewSonic VP2756-4K este o alegere bună pentru:

 • Profesioniștii care lucrează în domenii care implică editare foto și video
 • Persoanele care caută un ecran IPS de înaltă calitate
 • Utilizatorii care doresc performanță la un preț corect

Pro și contra

Sunt multe lucruri bune de spus despre ViewSonic VP2756-4K:

Vezi prețul:

 • Ecran IPS cu rezoluție 4K ce oferă o calitate a imaginii de top
 • Pantone Validated și acoperire 100% a spațiului de culori sRGB
 • Opțiuni de ajustare excelente ce permit nu doar modificarea înălțimii și înclinarea ecranului, ci și rotirea sa în modul peisaj sau portret
 • Culori calibrate corect din fabrică
 • O selecție generoasă de porturi, inclusiv USB-C cu Power Delivery
 • Preț competitiv

Există și câteva neajunsuri de avut în vedere:

 • Standul monitorului are suprafețe lucioase ce se zgârie ușor
 • Meniurile de pe ecran și butoanele fizice sunt dificil de folosit
Notă produs 4/5

Verdict

ViewSonic VP2756-4K este un monitor excelent din punct de vedere al reproducerii culorilor și al calității imaginii. Credem că este o alegere foarte bună pentru cei ce-și doresc un ecran de bună calitate, pentru a lucra cu aplicații unde culorile sunt importante, și vor să plătească un preț corect. Dacă ești o persoană creativă și cauți un monitor 4K ce are validare Pantone și acoperire 100% a spațiului de culori sRGB, ar trebui să ai în vedere ViewSonic VP2756-4K.

Despachetarea monitorului ViewSonic VP2756-4K

Monitorul ViewSonic VP2756-4K sosește într-o cutie relativ simplă, realizată din carton obișnuit, dar solid. Nu este nimic special la cutie, dar informațiile imprimate îți spun modelul exact al noului tău dispozitiv, dimensiunea sa, precum și faptul că vorbim despre un ecran profesional.

Cutia în care vine monitorul ViewSonic VP2756-4K

Despachetarea este puțin complicată, având în vedere că pachetul are un conținut generos. Monitorul vine parțial dezasamblat, cu piciorul și suportul de birou demontate. Împreună cu componentele monitorului, primești și o mulțime de cabluri (inclusiv cabluri pentru alimentare, USB-C, HDMI și USB-A la B), precum și câteva documente (ghid de pornire rapidă, garanție).

Despachetarea ViewSonic VP2756-4K

Despachetarea monitorului ViewSonic VP2756-4K este o experiență “bogată”. Deși cutia în sine arată destul de pragmatic, conținutul ei este generos, incluzând tot felul de cabluri împreună cu ecranul.

Design și specificații hardware

La fel ca practic toate monitoarele profesionale, ViewSonic VP2756-4K este plat și relativ subțire. Ecranul său măsoară 27 de inci în diagonală, la un raport de aspect 16:9. În ceea ce privește dimensiunile sale, monitorul, inclusiv cu standul său, are 61,3 cm lățime, 21,5 cm adâncime și între 41 și 54 cm în înălțime, în funcție de cum îl ajustezi.

Dacă intenționezi să-l montezi pe un perete, deoarece este și compatibil VESA (100 x 100 mm), trebuie să știi că, fără stand, ViewSonic VP2756-4K măsoară 61,3 cm lățime, 36,3 cm înălțime și 5,3 cm pe adâncime. De asemenea, este destul de ușor, cântărind numai 6,9 kg cu stand sau 4,4 kg fără el.

Vedere laterală a monitorului ViewSonic VP2756-4K

ViewSonic VP2756-4K oferă un panou IPS de top, cu culori pe 10 biți (8 bit + A-FRC), capabil să afișeze imagine în rezoluție 4K la 3840 x 2160 pixeli. Panoul are un raport de contrast static de 1000:1, un nivel de luminozitate de 350 cd/m2, timp de răspuns de 5 ms și unghiuri de vizibilitate orizontale și verticale de 178 grade. Având în vedere că acesta este un monitor adresat profesioniștilor care lucrează în domenii de imagine și video, are și certificare Pantone Validated și acoperire de 100% a spațiului de culori sRGB. Totuși, din câte am putut să aflăm, el acoperă doar 78% din spațiul de culori Adobe RGB și aproximativ 80% din DCI-P3. De asemenea, monitorul vine precalibrat, așa că poate să ofere acuratețe a culorilor și o experiență vizuală excelentă direct din fabrică.

Perspectivă asupra lui ViewSonic VP2756-4K

Standul și piciorul monitorului au cadre metalice și sunt acoperite cu materiale plastice ce arată bine. Plasticul de pe corpul monitorului, picior și stand sunt în general mate, la fel ca ecranul anti-strălucire, deși standul are și o zonă lucioasă. Această parte lucioasă este ușor de zgâriat și este și un magnet de amprente, în cazul în care te interesează aceste aspecte. Sistemul de suport îți permite să ajustezi înălțimea ecranului, să îl apleci, rotești și să-i schimbi orientarea, monitorul putând fi folosit atât în orientare orizontală (peisaj), cât și verticală (portret).

Standul lui ViewSonic VP2756-4K

Pe spatele monitorului, primești o selecție generoasă de porturi: două HDMI 2.0, un DisplayPort 1.4, două USB-A, un USB-B și un port USB-C. Apropo, portul USB-C suportă Power Delivery, ceea ce înseamnă că poți să-ți conectezi MacBook-ul direct la monitor pentru a îl alimenta. Celelalte porturi USB pot fi utilizate pentru a conecta tablete grafice, precum și un colorimetru cu care să calibrezi culorile monitorului. Nu în ultimul rând, merită menționat că monitorul include și două difuzoare, fiecare având 2 wați.

Selecție de porturi pe ViewSonic VP2756-4K

Dacă vrei mai multe detalii despre specificațiile tehnice ale acestui monitor, îți recomandăm să vizitezi această pagină: ViewSonic VP2756-4K Specs.

Experiența de utilizare a monitorului ViewSonic VP2756-4K

Imediat ce am montat și pornit monitorul ViewSonic VP2756-4K, am fost plăcut impresionați de calitatea imaginii afișate de acesta. Calibrarea culorilor din fabrică împreună cu rezoluția 4K se traduc într-o experiență vizuală foarte bună, evidentă din prima clipă. Noi, la Digital Citizen, nu putem spune că suntem profesioniști în domeniile de imagine sau video, dar suntem cu toții fotografi amatori. După ani de testare de diverse smartphone-uri din punct de vedere al calității foto și video, credem că ne-am dezvoltat un simț al identificării calității imaginii, precum și al problemelor legate de calitatea ecranelor. Și, după ce am folosit ViewSonic VP2756-4K, putem spune sincer că este un monitor uimitor în ceea ce privește calitatea și performanța oferită, cel puțin în zona sa de prețuri.

Vedere asupra lui ViewSonic VP2756-4K

Dacă ne citești articolele și tutorialele, îți dai seama imediat că ne petrecem foarte mult timp în fața calculatoarelor, în special scriind. 🙂 Iar unul din cele mai importante lucruri pentru noi este cât de bune sunt monitoarele noastre la afișarea fonturilor. I-ai putea spune deformație profesională, dar putem observa imediat dacă un monitor nu este capabil să afișeze textul cu îndeajuns de multe detalii pentru a arăta bine. Vestea bună este că pe ViewSonic VP2756-4K, mulțumită rezoluției 4K și valorii ridicate PPI (aproximativ 163 de puncte per inci), chiar și cele mai mici fonturi sunt clare și ușor de citit.

ViewSonic VP2756-4K oferă o calitate a imaginii excelentă

Și opțiunile de ajustare sunt excelente. Piciorul monitorului permite creșterea sau micșorarea înălțimii cu aproximativ 13 cm, și poți inclusiv să rotești ecranul în modul peisaj sau portret, în funcție de cum preferi să lucrezi pe el.

ViewSonic VP2756-4K poate fi utilizat în modul portret

Selecția de porturi este excelentă și ea, lucru pe care chiar îl apreciem mult, având în vedere că poți folosi monitorul chiar și ca un fel de stație de docking. Utilizatorii de MacBook vor aprecia cu siguranță faptul că portul USB-C suportă Power Delivery, deoarece pot să își conecteze dispozitivul direct la monitor pentru a-l alimenta. Un cablu în minus pe birou este un lucru bun, nu-i așa?

Singurele lucruri dezamăgitoare la monitorul ViewSonic VP2756-4K au fost butoanele sale fizice și meniurile de pe ecran. Sunt cinci butoane fizice pe el, în partea din dreapta jos, dar funcțiile lor nu sunt evidențiate în niciun fel. Așa că durează ceva timp ca să înțelegi ce face fiecare. Apoi, meniurile de pe ecran arată destul de simple și oarecum conservatoare, dacă ne permiți această exprimare. Navigarea prin ele se face cu ajutorul butoanelor fizice: am fi preferat un joystick.

Meniurile de pe ViewSonic VP2756-4K arată destul de conservator

Per total, credem că ViewSonic VP2756-4K este un monitor uimitor din punct de vedere al acurateții culorilor și al caracteristicilor. Oferă multă performanță la un preț mai mic decât competiția și este, probabil, o alegere excelentă atât pentru fotografi și videografi, cât și pentru oricine este interesat de calitatea imaginii mai mult decât de orice altceva.

Ce părere ai despre monitorul ViewSonic VP2756-4K?

Acum știi ce părere avem noi despre monitorul ViewSonic VP2756-4K. Știi care sunt punctele sale forte și care sunt punctele sale slabe. Intenționezi să cumperi unul pentru tine sau pentru fotograful din familia ta? Ai și alte monitoare pe lista de cumpărături? Spune-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii Recomandate
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează