Motorola prezintă Edge 30 Ultra, Edge 30 Fusion și Edge 30 Neo

Motorola prezintă Edge 30 Ultra, Edge 30 Fusion și Edge 30 Neo

Motorola a prezentat trei smartphone-uri cu Android noi și interesante în cadrul unui eveniment special care a avut loc pe 8 Septembrie, în Milano, Italia. După lansarea (destul de) recentă a noului Edge 30, anunțat pe 18 august, se zvonea că urmează să apară și alte noi telefoane Edge, iar acum știm că acest lucru este adevărat. Smartphone-urile lansate de Motorola în această seară sunt Edge 30 Ultra, Edge 30 Fusion și Edge 30 Neo. Iată cum arată și la ce să ne așteptăm de la ele:

Reclamă

Motorola Edge 30 Ultra

Noul Motorola Edge 30 Ultra este oferta premium a companiei, menită să concureze cu cele mai bune smartphone-uri de pe piață. Edge 30 Ultra vine cu o cameră foto de înaltă rezoluție, încărcare extrem de rapidă, un finisaj și un design de top și multe caracteristici impresionante.

Motorola prezintă trei noi smartphone-uri Edge 30

Motorola prezintă trei noi smartphone-uri Edge 30

Pentru început, sistemul principal de camere de pe spatele lui Edge 30 Ultra dispune de un senzor principal uriaș de 200 de megapixeli cu OIS, cel mai mare senzor folosit vreodată de companie (1/1,22”). În plus, primim o cameră de 50 de megapixeli pentru fotografii ultrawide și macro și o cameră telefoto portret de 12 megapixeli capabilă să facă un zoom de până la 2x. În partea din față, smartphone-ul este echipat cu o altă cameră selfie performantă de 60 de megapixeli. Per total, cele patru camere de pe Edge 30 Ultra ar trebui să-ți permită să faci fotografii și selfie-uri excelente în toate situațiile și indiferent de condițiile de iluminare.

Motorola Edge 30 Ultra

Motorola Edge 30 Ultra

Având în vedere că vorbim despre un dispozitiv high-end, Motorola nu a economisit nici în ceea ce privește puterea de procesare. Funcționând pe cel mai recent chipset mobil 5G Snapdragon 8+ Gen1 și dispunând de 12 GB de RAM plus 256 GB de memorie flash, acest smartphone este cu siguranță „ultra” în toate aspectele cheie. De asemenea, vine cu o abilitate de încărcare uluitoare: încărcare rapidă la 125 de wați și încărcare wireless rapidă la 50 de wați! Asta înseamnă că bateria sa de 4610 mAh se poate încărca destul cât să te țină o zi (12 ore) în doar 7 minute!

Reclamă

Motorola Edge 30 Ultra dispune de ceea ce compania numește „Endless Edge Display”. Tradus, asta înseamnă că marginile ecranului sunt extrem de subțiri, iar muchiile sunt curbate, încadrându-se perfect în rama metalică de pe laterale. Ecranul este un mare FHD+ pOLED de 6,67”, care poate afișa peste 1 miliard de culori (apropo, ecranele pOLED sunt un tip de panouri OLED mai flexibile realizate de LG), cu o rată de refresh de 144 Hz, o densitate a pixelilor de 394 PPI, DCI-P3 și o luminozitate maximă de 1250 de niți.

Nu există nicio îndoială: în ceea ce privește designul, Motorola Edge 30 Ultra arată bine, îți dă o impresie plăcută la atingere și este fabricat numai din materiale premium. Disponibil în culorile negru (Interstellar Black) sau alb (Starlight White), telefonul este elegant și are stil, după părerea mea.

Motorola Edge 30 Ultra în varianta albă (Starlight White)

Motorola Edge 30 Ultra în varianta albă (Starlight White)

Motorola Edge 30 Ultra va fi disponibil la un preț recomandat de 899,99 euro.

Motorola Edge 30 Fusion

Cel de-al doilea smartphone anunțat astăzi de Motorola este Edge 30 Fusion. În cuvintele lor, acest telefon se află la „intersecția dintre performanță și frumusețe”. Și sunt oarecum de acord: arată la fel de bine ca și Edge 30 Ultra și, deși are un preț accesibil, oferă totuși caracteristici premium și un hardware solid.

Motorola Edge 30 Fusion

Motorola Edge 30 Fusion

Bazat pe platforma mobilă Snapdragon 888+, Edge 30 Fusion beneficiază de 8 GB de memorie RAM și poate fi echipat cu un spațiu de stocare flash de 128 sau 256 GB. Camerele sunt și ele destul de capabile: cea principală folosește un senzor de 50 MP, are OIS (Optical Image Stabilization - stabilizare optică a imaginii) și Omni PDAF. Cea din urmă este o tehnologie care permite camerei să folosească 100% din pixeli pentru focalizare, atât pe orizontală, cât și pe verticală, ceea ce înseamnă o performanță mai rapidă și mai precisă în orice lumină. În plus, beneficiem și de un obiectiv ultrawide + macro de 13 MP pe partea din spate a telefonului și de o cameră selfie capabilă de 32 MP pe partea din față.

Reclamă

Ecranul este un pOLED de 6,55” capabil să afișeze peste 1 miliard de culori, exact ca și Edge 30 Ultra. Rezoluția sa este FHD+ (densitate a pixelilor de 402 PPI), cu HDR, o rată de refresh ridicată, de 144 Hz, iar luminozitatea maximă ajunge la 1100 de niți. Un detaliu plăcut oferit de Motorola este faptul că, atunci când pui telefonul cu fața în jos, doar marginile ecranului se aprind atunci când primești o notificare.

Un alt aspect cheie al Motorola Edge 30 Fusion este performanța sa de încărcare rapidă: compatibilă cu standardul de încărcare rapidă al companiei TurboPower de 68 de wați, bateria de 4400 mAh va avea suficientă energie pentru întreaga zi în aproximativ 10 minute.

Nu în ultimul rând, culorile disponibile pentru Edge 30 Fusion sunt și ele deosebite, pentru a fi pe placul oricui: gri (Cosmic Grey), albastru (Neptune Blue -Vegan Leather), alb (Aurora White) și auriu (Solar Gold).

Motorola Edge 30 Fusion va fi disponibil la un preț recomandat de 599,99 euro.

Motorola Edge 30 Neo

Nu în ultimul rând, cel de-al treilea smartphone Android scos la iveală de companie pe 8 septembrie este Motorola Edge 30 Neo. Acest telefon marchează începutul unui parteneriat între Motorola și Pantone, cei mai mari experți în domeniul culorilor. Cele două companii vor colabora pe partea de culori de design și expertiză în materie de tendințe, precum și pe partea de PR (relații publice) pentru viitoarele dispozitive. Iar primul copil al acestui parteneriat este Motorola Edge 30 Neo.

Gândit ca un dispozitiv compact și elegant, Edge 30 Neo este disponibil în patru culori Pantone, inclusiv în culoarea aleasă de Pantone pentru anul 2022: Albastru brebenoc (Very Peri). Celelalte trei sunt Ice Palace (alb rece pentru cei care iubesc lumina), Aqua Foam (un fel de culoare inspirată din natură) și Black Onyx (negru clasic și elegant).

Motorola Edge 30 Neo în culoarea Pantone Very Peri

Motorola Edge 30 Neo în culoarea Pantone Very Peri

Alte aspecte cheie ale modelului Motorola Edge 30 Neo includ un design mai subțire și un corp mai ușor în comparație cu celelalte smartphone-uri Edge 30, oferind în același timp un hardware capabil bazat pe platforma mobilă 5G Snapdragon 695. Ecranul este însă ceva mai mic, deoarece se dorește a fi o opțiune mai compactă: ecran pOLED Full HD+ de 6,28” (peste 1 miliard de culori) cu o rată de refresh de 120 Hz. Camera principală are un senzor de 64 de megapixeli și acceptă OIS, există și o cameră suplimentară de 13 MP wide plus macro plus adâncime, iar, pe partea din față, ai un obiectiv selfie de 32 MP.

Deși este mai compact și mai subțire, bateria din interiorul lui Edge 30 Neo este încă destul de mare - 4020 mAh - și acceptă încărcarea rapidă la 68 de wați. Asta înseamnă că bateria se umple destul cât telefonul să reziste o zi (12 ore) în aproximativ 10 minute. Cu toate acestea, pentru a păstra smartphone-ul cât mai ușor posibil, Motorola a decis să nu includă pe Edge 30 Neo compatibilitate cu încărcarea rapidă wireless. Există totuși o încărcare wireless “standard” de 5 wați.

Motorola Edge 30 Neo va fi disponibil pentru 369.99 euro.

Ce părere ai despre noile smartphone-uri Motorola Edge 30?

Îmi plac noile adiții la gama Motorola și, ca să fiu sincer, sunt foarte încântat de întregul parteneriat Motorola - Pantone. Noua paletă de culori este frumoasă, cele trei smartphone-uri lansate astăzi de Motorola sunt interesante și abia aștept să le testez. Tu ce părere ai? Care este preferatul tău? Spune-mi în comentarii.

Descoperă: Smartphone Android Hardware și sunete Știri