Cum schimbi Aplicațiile cu executare la pornire din Setările Windows 10

Cum schimbi Aplicațiile cu executare la pornire din Setările Windows 10

Aplicațiile cu executare la pornire din Windows 10 sunt programe care se lansează automat când îți pornești calculatorul sau dispozitivul. Când instalezi o aplicație nouă, este posibil să fie adăugată fără știrea ta la aplicațiile de pornire și să ruleze în fundal pe sistemul tău de operare. Deși vrei ca unele aplicații să pornească odată cu Windows 10, dacă prea multe aplicații când îți se lansează când deschizi PC-ul, lucrurile pot încetini considerabil. Acest tutorial ilustrează cum schimbi aplicațiile pornite odată cu Windows 10 și cum le dezactivezi în cel mai simplu mod, folosind aplicația Setări:

Reclamă

NOTĂ: Caracteristicile din acest ghid sunt disponibile în Windows 10 May 2020 Update sau mai nou. Dacă folosești o versiune de Windows 10 mai veche, este posibil să nu ai acces la toate caracteristicile. Verifică versiunea de Windows 10 și, dacă este necesar, instalează-ți cea mai recentă actualizare de Windows 10 disponibilă pentru tine.

Cum accesezi Aplicațiile cu executare la pornire din Setări în Windows 10

Deși, în trecut, trebuia să folosești Managerul de activități pentru a opri aplicațiile de pornire, acum poți schimba programele deschise odată cu Windows 10 mult mai ușor din aplicația Setări. Deschide Setările din Windows 10 apăsând Windows + I pe tastatura ta și apoi accesează Aplicații.

Accesează Setările aplicațiilor
Accesează Setările aplicațiilor

În partea stângă, accesează fila Pornire și poți vedea o listă a "Aplicațiilor cu executare la pornire" în dreapta.

Poți găsi Aplicațiile cu executare la pornire în fila Pornire
Poți găsi Aplicațiile cu executare la pornire în fila Pornire

Alternativ, poți și să tastezi "executare la pornire" în câmpul de căutare ai barei de activități și să apeși pe rezultatul corespunzător, pentru a vedea programele care pornesc odată cu Windows 10.

Deschide Aplicațiile cu executare la pornire folosind câmpul de căutare
Deschide Aplicațiile cu executare la pornire folosind câmpul de căutare

Cum oprești aplicațiile din a rula la pornirea Windows 10

În acest punct, poate fi evident pentru utilizatorii experimentați cum oprești aplicațiile din a se deschide la pornire în Windows 10. Lista de Aplicații cu executare la pornire are toate programele care pot fi setate să se lanseze în același timp ca sistemul tău de operare. Numele editorului este afișat dedesubt, împreună cu Impactul la pornire - dacă calculatorului tău îi ia mult timp să pornească, poți încerca să dezactivezi aplicațiile cu Impact înalt mai întâi, pentru a rezolva problema. Pentru a dezactiva programele din a porni odată cu Windows 10, mută comutatorul din dreptul lor în poziția la Dezactivat.

Schimbă Aplicațiile cu executare la pornire din Windows 10
Schimbă Aplicațiile cu executare la pornire din Windows 10

Dacă te răzgândești mai târziu și decizi că vrei ca unele aplicații să se lanseze odată cu sistemul tău de operare, poți să activezi comutatorul sau să afli alte metode de a face asta din 4 metode de a deschide automat o aplicație la pornirea Windows 10.

Reclamă

Dacă știi numele aplicației pe care vrei s-o dezactivezi, poți accesa și fila "Aplicații și caracteristici" din partea stângă. Apoi, în dreapta, derulează prin secțiunea "Aplicații și caracteristici" până găsești programul pe care-l cauți și apasă pe el.

Mergi la Aplicații și caracteristici și apasă pe aplicația pe care vrei s-o schimbi
Mergi la Aplicații și caracteristici și apasă pe aplicația pe care vrei s-o schimbi

Asta afișează Opțiunile avansate pentru acea aplicație. Apasă pe link pentru a le accesa.

PONT: Nu toate aplicațiile din această listă au Opțiuni avansate. Dacă te lovești de această problemă cu programul pe care îl cauți, folosește prima metodă din această secțiune.

Apasă pe Opțiuni avansate
Apasă pe Opțiuni avansate

Pe următorul ecran, poți vedea specificațiile și opțiunile aplicației selectate. Derulează până găsești secțiunea "Se execută la conectare" și dezactivează comutatorul.

Dezactivează comutatorul pentru a opri aplicația din a rula la pornire
Dezactivează comutatorul pentru a opri aplicația din a rula la pornire

Dacă decizi să dezactivezi mai multe programe de pornire în acest moment, apasă pe linkul "Configurați activitățile de la pornire" pentru a accesa lista "Aplicații cu executare la pornire" și a alege programele pe care vrei să le lansezi odată cu Windows 10.

Configurează toate Aplicațiile cu executare la pornire apăsând pe link
Configurează toate Aplicațiile cu executare la pornire apăsând pe link

Data viitoare când îți pornești calculatorul, poți vedea că schimbările tale sunt aplicate.

PONT: Deși majoritatea aplicațiilor cu executare la pornire pot fi schimbate folosind metodele de mai sus, altele, cum ar fi Skype, pot necesita pași adiționali. Dacă aceasta este una dintre aplicațiile pe care vrei să le dezactivezi, citește tutorialul nostru despre Cum oprești Skype din a porni automat odată cu Windows 10.

Ce aplicații de pornire ai schimbat în Windows 10 și de ce?

Noi verificăm dIn când în când lista cu Aplicațiile cu executare la pornire și oprim aplicațiile care nu sunt esențiale din a porni odată cu Windows 10. Chiar când scriam acest tutorial, am dat peste câteva aplicații "șmechere" care s-au adăugat la procesul de pornire și le-am dezactivat. Dar tu? Ce aplicații cu executare la pornire ai schimbat în Windows 10? Te enerva o anume aplicație sau încercai să-ți îmbunătățești timpul de pornire? Spune-ne într-un comentariu.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Programe Recomandate Sistem și Securitate Windows