Top 10 aplicații Windows 10 gratuite din Magazinul Windows

Magazinul de aplicații de la Microsoft - Magazinul Windows - este locul din Windows 8.1 și Windows 10 unde poți să găsești aplicații moderne dezvoltate să funcționeze la fel de bine pe dispozitive cu ecrane tactile precum și pe calculatoare tradiționale, care folosesc un mouse și o tastatură. Este adevărat că Magazinul Windows nu oferă la fel de multe aplicații precum competitorii săi direcți ( Magazinul Play de la Google și App Store de la Apple) dar reușește totuși să ofere aplicații utile și de calitate. Multe dintre aceste aplicații de calitate sunt și gratuite. Dacă Windows 10 este ceva nou pentru tine și nu știi ce aplicații să instalezi pe calculatorul sau dispozitivul tău, citește lista noastră cu cele mai bune aplicații din Magazinul Windows :

1. Flipboard

Flipboard a devenit una dintre cele mai populare aplicații de știri din lume. Ea funcționează ca un agregator de știri, fiind în același timp și foarte vizuală. Rezultatul final este ceva ce arată foarte similar cu o revistă. Atâta doar că revista este doar a ta și este personalizată să conțină doar ceea ce te interesează. Aplicația Flipboard pentru Windows 10 arată și funcționează excelent. Dacă te afli în căutarea unei experiențe de utilizare de calitate în ceea ce privește știrile, atunci această aplicație ar trebui să fie prima pe care o încerci.

Descărcare: Flipboard

2. VLC for Windows Store

Sunt o mulțime de aplicații de redare media disponibile pentru Windows și VLC a fost disponibilă ca aplicație desktop de foarte mult timp. De asemenea, este unul din programele care și-au creat o reputație prin capacitatea lor de a reda orice fel de fișier media, video sau audio, indiferent de cât de neobișnuit este formatul său. VLC for Windows Store este versiunea modernă a aplicației tradiționale VLC pentru desktop și funcționează foarte bine. Are inclusiv suport pentru subtitrări, o opțiune pe care nu o vezi prea des la un player media dezvoltat să funcționeze pe ecrane tactile.

Descărcare: VLC for Windows Store

3. Wikipedia

Dacă îți plac enciclopediile, atunci probabil că nu ai putea să reziști nicio zi fără să accesezi Wikipedia. Până la urmă, este cea mai mare enciclopedie din lume, cu peste 20 de milioane de articole scrise în peste 280 de limbi. Vestea bună este că Wikipedia are propria sa aplicație în Magazinul Windows. Vestea și mai bună este că este o aplicație de calitate, care funcționează bine și pe dispozitivele cu ecran tactil.

Descărcare: Wikipedia

4. TeamViewer: Remote Control

TeamViewer este unul dintre cele mai bune servicii de control la distanță din lume. Îți oferă posibilitatea de a te conecta și controla de la distanță alte calculatoare, prin internet și oferă aplicații pentru toate sistemele de operare importante. Unii oameni poate vor spune că instrumentele de conectare la distanță oferite de Microsoft sunt mai bune, dar dacă tot ce vrei este un serviciu de conectare la distanță care pur și simplu funcționează, indiferent că vrei să te conectezi la un calculator cu Windows, Linux sau MacOS, atunci TeamViewer este una dintre cele mai bune alternative. Aplicația din Magazinul Windows TeamViewer: Remote Control funcționează excelent și este optimizată pentru ecrane tactile. O poți folosi la fel de ușor ca pe un calculator desktop și pe o tabletă sau pe un smartphone cu Windows.

Descărcare: TeamViewer: Remote Control

5. Facebook

Aplicația oficială Facebook arată și funcționează bine. Îți oferă toate funcțiile de care ai nevoie pe această rețea socială, adică poți să postezi mesaje, fotografii, clipuri video, poți să dai “check-in”, poți să vezi lista de noutăți, ș.a.m.d. Desigur, poți și să dai Like sau să partajezi lucruri, cum ar fi pagina noastră de Facebook Digital Citizen. :)

Descărcare: Facebook

6. Kindle

Dacă îți place să citești cărți, atunci îți trebuie neapărat aplicația Amazon Kindle. Aplicația Kindle este atât un magazin de cărți cât și o aplicație de citit cărți. Ca librărie, ea îți oferă acces la peste un milion de cărți din Kindle Store , unele dintre ele fiind gratuite. Ca aplicație de citit cărți, Kindle îți oferă posibilitatea de a o personaliza în funcție de preferințele tale de citit. Poți să modifici culoarea fundalului, dimensiunile fontului, poți lua notițe, ș.a.m.d. Dacă vrei să știi mai multe despre această aplicație, am publicat un articol despre ea acum ceva timp, articol pe care îl poți găsi aici: Cum utilizăm Kindle pentru Windows 8.1 pentru a citi cărți electronice.

Descărcare: Kindle

7. Photo Editor (by Aviary)

Toată lumea face fotografii, iar majoritatea dintre noi vrem să și prelucrăm fotografiile pe care le facem. Uneori ai nevoie să faci îmbunătățiri precum mărirea luminozității unei fotografii sau corectarea ochilor roșii. Dacă vrei o aplicație din Magazinul Windows care să fie simplă și care să îți ofere posibilitatea de a realiza tot felul de îmbunătățiri foto, totul într-o interfață de utilizare extrem de ușor de folosit, ar trebui să încerci Photo Editor de la Aviary. Evident, această aplicație funcționează foarte bine, mai ales pe dispozitivele cu ecran tactil.

Descărcare: Photo Editor

8. iHeartRadio

Dacă preferi să asculți radio, atunci trebuie neapărat să încerci iHeartRadio. Aplicația îți oferă posibilitatea de a reda muzică în stream și de a asculta radio live. De asemenea, poți să îți creezi propriile stații radio, în funcție de preferințele tale muzicale: tot ce trebuie să faci este să alegi un cântec sau un artist favorit și aplicația radio va crea automat o listă de melodii.

Descărcare: iHeartRadio

9. OneNote

OneNote de la Microsoft este una dintre cele mai bune aplicații pentru notițe. De asemenea, este disponibilă pe toate platformele majore: Windows (desktop și mobil), Android, Mac și iOS. Este o aplicație disponibilă peste tot, este gratuită și include o mulțime de opțiuni. Poți să iei notițe care includ text, imagini, tabele, hărți, desene și lista continuă.

Descărcare: OneNote

10. TripAdvisor

Dacă de felul tău ești un călător și vrei o aplicație din Magazinul Windows care să te ajute să găsești destinații noi, hoteluri, restaurante, atunci ar trebui să încerci TripAdvisor. Cu ea, poți să vezi imagini și poți citești recenzii despre locuri, poți să îți planifici întreaga călătorie, de la zbor până la camera de hotel și la restaurantele la care vei merge. Orice turist serios trebui să aibă aplicația TripAdvisor Hotels Flights Restaurants pentru Windows 10.

Descărcare: TripAdvisor Hotels Flights Restaurants

Concluzie

Acestea sunt cele 10 aplicații gratuite care ne plac cel mai mult în Magazinul Windows. Ne plac pentru motive diferite și credem că sunt utile. În plus, au și câteva lucruri în comun: funcționează bine, arată bine și sunt ușor de folosit. Înainte de a închide acest articol, spune-ne în comentariile de mai jos ce aplicații pentru Windows 10 îți plac și de ce. Suntem siguri că și alți oameni vor aprecia recomandările tale.