Windows 8 Step by Step - Cea mai tare carte de Windows 8, lansată internațional

Windows 8 Step by Step - Cea mai tare carte de Windows 8, lansată internațional

După un an de muncă, a doua mea carte - Windows 8 Step by Step - este gata. Luna aceasta a fost lansată la nivel internațional, în țări precum Statele Unite, Canada, Marea Britanie ori Germania. Deși nu se găsește în România, o puteți comanda pe Internet și o veți primi în câteva zile. Nu ezitați să citiți acest articol și să aflați mai multe despre carte, munca depusă și cum se poate achiziționa.

Reclamă

Windows 8 Step by Step = Un an de muncă și recorduri

Dacă cu prima mea carte (Network Your Computer & Devices Step by Step) am reușit să devin primul român care scrie o carte din prestigioasa serie Step by Step a Microsoft Press, cu Windows 8 Step by Step am reușit să devin primul român ce scrie un manual de Windows, publicat de Microsoft Press. Până acum, aceste cărți erau scrise doar de autori din Statele Unite, Canada ori Marea Britanie. Acum există și un român care scrie astfel de cărți.

Windows 8 Step by Step - cea mai tare carte de Windows 8
Windows 8 Step by Step - cea mai tare carte de Windows 8

Windows 8 Step by Step a fost un proiect ce a însemnat un an de muncă: testare, scris, testare, scris, îmbunătățiri, revizuiri, etc. Lucrul la carte a început odată cu lansarea Windows 8 Developer Preview. Cu fiecare nouă versiune de test s-au făcut actualizări și revizuiri importante. Odată cu versiunea finală a Windows 8, am făcut ultimele teste și ajustări ale cărții.

În total, s-au scris peste 780 de pagini iar în proiect au fost implicați mulți oameni, inclusiv Joli Ballew - co-autoarea cărții. Joli are peste 20 de titluri scrise, este Microsoft MVP (Most Valuable Professional) și trainer certificat Microsoft.

Unde se găsește Windows 8 Step by Step

Windows 8 Step by Step a fost lansată pentru moment în țări precum Statele Unite, Canada, Marea Britanie sau Germania. Este este distribuită prin intermediul O'Reilly Media, distribuitor al titlurilor Microsoft Press. Vor urma și traduceri în alte limbi precum și distribuirea ei în țări ce nu vorbesc engleza. Cititorii români o pot comanda pe Internet. Versiunea tipărită este trimisă prin poștă iar cea digitală este descărcată imediat.

Ce veți găsi în Windows 8 Step by Step

Windows 8 Step by Step este un manual ușor de folosit pentru oameni care vor să învețe cum se folosește Windows 8 și ceea ce are de oferit acest sistem de operare. Teoria din carte este succintă, fără acronime complicate și termeni greu de înțeles. Totul este explicat într-o manieră prietenoasă și la tot pasul se găsesc exerciții pas cu pas, completate de capturi de ecran ce vă vor ajuta să învățați foarte repede Windows 8 și să nu vă simțiți intimidat(ă) de acest sistem de operare.

Windows 8 Step by Step - cea mai tare carte de Windows 8
Windows 8 Step by Step - cea mai tare carte de Windows 8

În peste 780 de pagini, veți învăța următoarele:

  • Cum se folosește noul ecran de Start.
  • Toate noutățile aduse de Windows 8 în materie de interfață și caracteristici.
  • Să folosiți cele mai importante aplicații Windows 8.
  • Să utilizați Windows Store pentru a găsi, cumpăra și actualiza aplicații.
  • Să vă conectați calculatorul cu Windows 8 la consola Xbox, pentru a transfera jocuri, muzică, etc.
  • Cum să sincronizați fișiere și directoare folosind SkyDrive.
  • Să folosiți caracteristicile de control parental incluse în Windows 8.
  • Să utilizați caracteristicile de securitate ale Windows 8.
  • Să partajați fișiere și dispozitive în rețea, din Windows 8.
  • Să rezolvați probleme comune ce pot apărea pe un calculator sau dispozitiv cu Windows 8.

În Windows 8 Step by Step am reușit să ridicăm calitatea scrisului și a exercițiilor cu un nivel peste cel din prima mea carte - Network Your Computers & Devices Step by Step. Sper că asta se va vedea și în aprecierile primite din partea cititorilor.

Feedback-ul vostru e binevenit

Vă încurajez să achiziționați această carte, chiar dacă ea nu se găsește în magazinele din România. Cel puțin versiunea digitală este la un preț bun și o veți primi imediat, fără a fi nevoie să așteptați câteva zile.

După ce o citiți vă rog să îmi spuneți ce credeți. Feedback-ul vostru este foarte important în a îmi îmbunătăți stilul de a scrie cărți tehnice. Deja am început lucrul la un nou proiect și ceea ce îmi spun cititorii despre Windows 8 Step by Step va avea un impact pozitiv asupra următoarei cărți cât și asupra calității articolelor publicate pe site-ul nostru.

Descoperă: Productivitate Blog Știri Windows