27 Combinații de taste pentru Linia de comandă din Windows 10

Suntem gata să pariem că majoritatea, dacă nu chiar tuturor utilizatorilor profesioniști le place să folosească Linia de comandă. Este acel loc unde te duci ori de câte ori vrei să execuți comenzi text și este și una dintre cele mai bune metode prin care poți să rulezi comenzi de administrare. Totuși, pentru mult timp, am crezut că Microsoft va renunța în cele din urmă la această aplicație, înlocuind-o cu mai noul PowerShell. Am spune că aceasta a fost o presupunere corectă, deoarece Linia de comandă a fost ignorată în ultimele versiuni de Windows. Totuși, odată cu Windows 10, lucrurile par să se fi schimbat, deoarece Linia de comandă a primit câteva îmbunătățiri și caracteristici importante. Unul dintre cele mai bune lucruri care s-au întâmplat este faptul că acum avem la dispoziție noi combinații de taste pe care le putem folosi în Linia de comandă. În acest articol, îți vom arăta câteva dintre cele mai utile, așa că nu te opri: citește în continuare!

Cum activăm combinațiile de taste extinse din Linia de comandă din Windows 10

În primul rând, ar trebui să știi că, chiar dacă Microsoft a adăugat noi combinații de taste pentru Linia de comandă din Windows 10, ele nu sunt active în mod implicit. Pentru a le face să funcționeze, trebuie să modifici câteva setări.

Începe prin a deschide Linia de comandă. Există mai multe metode în care poți să faci acest lucru și le găsești pe toate aici: 7 Metode pentru a deschide Linia de comandă în Windows.

Windows 10, Command Prompt, Linia de comanda, taste, scurtaturi, productivitate, combinatii

Apoi, deschide fereastra de Proprietăți a Liniei de comandă. Pentru asta, dă clic dreapta sau apasă lung pe partea de sus a ferestrei Liniei de comandă și apoi apasă pe Proprietăți.

Windows 10, Command Prompt, Linia de comanda, taste, scurtaturi, productivitate, combinatii

În fereastra Proprietăți , du-te la fila Opțiuni și debifează opțiunea numită Utilizați consola moștenită (necesită relansare).

Windows 10, Command Prompt, Linia de comanda, taste, scurtaturi, productivitate, combinatii

Odată ce ai debifat opțiunea de mai sus, apasă OK și repornește Linia de comandă. Este obligatoriu să faci asta, deoarece altfel nu vei putea să activezi noile caracteristici.

După ce ai repornit Linia de comandă , mergi din nou la fila Opțiuni din fereastra Proprietăți. Apoi, bifează opțiunile ” Activați comenzile rapide cu tasta CTRL” și ” Taste de selectare a textului extinse”.

Windows 10, Command Prompt, Linia de comanda, taste, scurtaturi, productivitate, combinatii

Și asta este tot. Acum poți să folosești toate combinațiile noi de taste incluse în ultima versiune a Liniei de comandă.

NOTĂ: Dacă vrei să îți îmbunătățești și mai mult nivelul de productivitate atunci când folosești Linia de comandă , îți recomandăm să activezi și următoarele opțiuni: ” Filtrați conținutul din clipboard la lipire” și ” Activați selectarea încadrării liniilor”. Vei găsi mai multe informații despre ce face fiecare dintre aceste opțiuni, în acest ghid: Cum particularizăm aspectul și funcționarea Liniei de comandă.

Combinații de taste pentru administrarea Liniei de comandă din Windows 10

Iată câteva combinații de taste utile pentru gestionarea ferestrei Liniei de comandă :

  • Alt + Enter sau F11 – Comută fereastra Liniei de comandă în modul ecran complet.
  • Alt + F4 – Închide Linia de comandă.