Cum accesezi vechiul Mixer Volum în Windows 11

Cum accesezi vechiul Mixer Volum în Windows 11

Mixer Volum (Volume Mixer) este un instrument foarte util în Windows 10 pentru reglarea volumului aplicațiilor. Totuși, în Windows 11, noul Mixer Volum arată și funcționează foarte diferit. Dacă nu îți place cel nou și vrei să folosești în continuare vechiul Mixer Volum în Windows 11, avem o veste bună: nu a dispărut de tot, îl poți accesa în continuare. Citește acest articol pentru a afla cum:

Reclamă

Ce s-a întâmplat cu vechiul mixer de volum în Windows 11?

La fel ca noul meniu clic dreapta din Windows 11, Mixer Volum s-a schimbat radical în noul sistem de operare. Și dacă în cazul celui dintâi, poți restabili vechiul meniu clic dreapta, vechiul Mixer Volum „lipsește în acțiune” în Windows 11.

În Windows 10, dacă dai clic dreapta pe pictograma de volum din bara de activități și apoi pe Mixer Volum, vei obține acest rezultat:

Mixer volum în Windows 10

Mixer volum în Windows 10

Este, după părerea noastră, cel mai simplu mod de a schimba volumul pentru fiecare aplicație, precum și dispozitivul global de ieșire a sunetului. Dacă trecem pe Windows 11 și facem aceiași pași, ajungem la acest ecran, care se numește tot Mixer Volum.

Mixer Volum în Windows 11

Mixer Volum în Windows 11

Aceasta este de fapt o pagină din aplicația Setări, una care, în Windows 10, se numea „Preferințe volum aplicații și dispozitive”. Aspectul și funcționalitatea sunt identice, deși interfața cu utilizatorul pare puțin depășită în Windows 10:

Aceeași pagină e prezentă și în Windows 10, dar sub un alt nume

Aceeași pagină e prezentă și în Windows 10, dar sub un alt nume

Deci, ce s-a întâmplat cu mixerul clasic de volum? Ei bine, instrumentul face parte din Panoul de control și, așa cum este cazul multor funcții din Panoul de control care s-au făcut nevăzute de la o versiune de Windows la alta, funcția în sine este încă prezentă, dar ascunsă și greu de accesat. Să vedem exact cum să accesăm Mixer Volum „clasic” în Windows 11:

Reclamă

Cum se accesează vechiul Mixer Volum

Cea mai rapidă modalitate de a accesa vechiul Mixer Volum este folosirea ferestrei Executare. Deschide-o apăsând Windows + R pe tastatură, apoi tastează „sndvol.exe” și apasă Enter (sau dă clic pe OK).

Accesează Mixer Volum clasic în Windows 11 folosind fereastra Executare

Accesează Mixer Volum clasic în Windows 11 folosind fereastra Executare

O altă modalitate de a-l accesa este prin deschiderea Panoului de control. Apasă Windows + R pe tastatură, apoi tastează „control” și apasă Enter. În fereastra principală a Panoului de control, accesează „Hardware și sunete”.

În Panoul de control, mergi la Hardware și sunete

În Panoul de control, mergi la Hardware și sunete

Apoi, caută secțiunea Sunet și dă clic pe „Ajustare volum sistem”. Vechiul mixer de volum ar trebui să se deschidă.

Deschide varianta clasică a Mixer Volum din Panoul de Control

Deschide varianta clasică a Mixer Volum din Panoul de Control

De asemenea, poți accesa Mixer Volum clasic prin localizarea și deschiderea executabilului acestuia. Fișierul este stocat pe unitatea de instalare Windows. În cazul nostru, este C:\, așa că am accesat C:\Windows\System32. Următorul pas e să derulezi până ajungi la sndvol.exe și să dai dublu clic pe el.

Locația executabilului Mixer Volum în Windows 11

Locația executabilului Mixer Volum în Windows 11

Deși acum știi cum îl poți accesa în Windows 11 folosind metodele descrise mai sus, avantajul major al vechiului Mixer Volum în Windows 10 era ușurința cu care îl puteai accesa direct de pe desktop. Hai deci să vedem cum restabilești accesul rapid la mixerul clasic de volum în Windows 11:

Reclamă

Adăugarea unei scurtături pe desktop pentru mixerul clasic de volum

Dacă utilizezi frecvent mixerul clasic de volum, poți crea o scurtătură la acesta pe desktop. Pentru a face acest lucru, dă clic dreapta (sau apasă și ține apăsat) pe un spațiu gol de pe desktop. În meniul contextual, alege Nou, apoi Comandă rapidă.

Creează o scurtătură nouă pentru Mixer Volum

Creează o scurtătură nouă pentru Mixer Volum

În expertul Creare comandă rapidă, trebuie să furnizezi mai întâi locația fișierului. Din fericire, Windows 11 este suficient de inteligent pentru a recunoaște multe programe după numele lor, așa că în câmpul pentru locația articolului, trebuie doar să tastezi „sndvol.exe” și să apeși Următorul.

Nu este nevoie să introduci toată calea pentru fișier

Nu este nevoie să introduci toată calea pentru fișier

Acum, alege un nume pentru comanda rapidă. Noi am denumit-o „Mixer Volum”. Apasă apoi pe Terminare. Comanda rapidă este acum creată și are chiar și o pictogramă drăguță asemănătoare unui difuzor.

Alege o denumire pentru scurtătură și apasă Terminare

Alege o denumire pentru scurtătură și apasă Terminare

SFAT: Ca alternativă, poți descărca comanda rapidă din acest articol. Salvează fișierul Mixer Volum pe sistemul tău, dezarhivează-l și plasează-l pe desktop.

Fixează pe bara de activități o pictogramă pentru vechiul Mixer Volum

Dacă ai nevoie de Mixer Volum în bara de activități și nu pe desktop, este foarte simplu să adaugi o pictogramă pentru el. Tot ce trebuie să faci este să deschizi Mixer Volum folosind una dintre metodele descrise mai sus, apoi să dai clic dreapta (sau să apeși și să ții apăsat) pe pictograma programului din bara de activități (cea care arată ca un difuzor). În meniul contextual, alege Fixați la bara de activități.

Fixează pictograma vechiului Mixer Volum în bara de activități a Windows 11

Fixează pictograma vechiului Mixer Volum în bara de activități a Windows 11

După acest pas, poți închide Mixer Volum. Pictograma ar trebui să rămână pe bara de activități chiar și după ce închizi fereastra.

SFAT: Știai că îți poți personaliza bara de activități pentru a include elementele dorite? Pentru detalii, consultă ghidul nostru despre adăugarea și eliminarea elementelor din bara de activități Windows 11.

Cât de des utilizezi Mixer Volum clasic?

Acum știi cum să găsești vechiul Mixer Volum în Windows 11, cum să îl deschizi și cum să utilizezi comenzile rapide pentru a-l accesa mai rapid. Înainte de a închide pagina, suntem curioși să știm cât de des folosești Mixer Volum (varianta veche). De asemenea, există funcții sau aplicații care îți lipsesc la trecerea de la Windows 10 la Windows 11? Spune-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Divertisment Accesibilitate Ghiduri Hardware și sunete Recomandate Redare media Windows