Cum activezi Modul Întunecat pentru Explorer în Windows 10

Cum activezi Modul Întunecat pentru Explorer în Windows 10

Știai că Microsoft a creat un Mod Întunecat pentru Explorer în Windows 10? Dacă te-ai plictisit de ferestre luminoase când navighezi noaptea fișierele de pe PC-ul tău, poți opta să activezi Modul Întunecat în Explorer. Însă, dacă aplici această temă în Explorer, alte aplicații din Windows 10 devin și ele mai întunecate ca fundal, panouri, meniuri și ferestre de dialog. Dacă îți dorești asta și te întrebi cum să activezi Modul Întunecat în Explorer, acest tutorial îți arată pașii necesari:

Reclamă

NOTĂ: Caracteristicile din acest ghid sunt disponibile în Windows 10 May 2020 Update sau mai nou. Dacă folosești o versiune de Windows 10 mai veche, este posibil să nu ai acces la toate funcțiile ilustrate în acest ghid.

Cum activezi Modul Întunecat pentru Explorer în Windows 10

Modul Întunecat pentru Explorer este în Windows 10 de câțiva ani, dar mulți utilizatori nu știu încă de el. Deși pașii pentru a activa Modul Întunecat în Explorer nu sunt foarte intuitivi, acesta este activat implicit dacă decizi să folosești Modul Întunecat din Windows 10. Dar dacă nu vrei ca totul din Windows 10 să devină mohorât?

Poți aplica Modul Întunecat în Explorer din secțiunea Personalizare a aplicației Setări. Cel mai ușor mod de a o accesa este dând clic dreapta sau apăsând și menținând apăsat pe o zonă liberă de pe desktop. Apoi, în meniul contextual care apare, apasă pe Personalizare.

Alege Personalizare din meniul clic dreapta de pe desktop

Alege Personalizare din meniul clic dreapta de pe desktop

Asta deschide stările de Personalizare. Accesează fila Culori din panoul din stânga.

În stânga, apasă pe Culori

În stânga, apasă pe Culori

Ce vezi în dreapta depinde de care mod este folosit în acest moment. Verifică prima opțiune, Alegeți culoarea. Dacă apare Particularizare în caseta de dedesubt, atunci totul este bine. Însă, dacă apare Luminos, trebuie, mai întâi, să dezactivezi Modul Luminos din Windows 10. Poți face asta ușor apăsând pe casetă, pentru a deschide un meniu derulant, și alegând apoi Particularizare.

Reclamă

Mai departe, sub opțiunea de mai jos, “Alegeți modul implicit al aplicației”, apasă pe Întunecat.

Selectează Întunecat pentru a activa Modul Întunecat în Explorer

Selectează Întunecat pentru a activa Modul Întunecat în Explorer

Când ai selectat opțiunea, Modul Întunecat este aplicat imediat. Aplicația Setări este și ea afectată de această schimbare (la fel ca alte aplicații din Windows 10) și se întunecă de îndată ce apeși pe opțiune, după cum vezi mai jos.

Setări se întunecă

Setări se întunecă

Asta a fost tot. Ai activat cu succes Modul Întunecat în Explorer și poți acum să deschizi aplicația și să te bucuri de el.

Modul ÃŽntunecat din Explorer

Modul Întunecat din Explorer

Unele aplicații din Windows 10 au un Mod Întunecat al lor și se comportă diferit când schimbi modul implicit al aplicației. Deși sunt afectate de această schimbare, poți activa sau dezactiva Modul Întunecat pentru aplicațiile Mail and Calendar după bunul tău plac. Cu toate astea, trebuie să schimbi tu însuți setările pentru a folosi Modul Întunecat în Microsoft Office, Skype sau Edge.

Îți place Modul Întunecat din File Explorer?

Modurile întunecate devin din ce în ce mai populare și poți folosi Modul Întunecat în YouTube și alte site-uri. Noi suntem bucuroși că Microsoft ne-a dat opțiunea de a nu mai fi orbiți de Explorer în fiecare noapte, și o folosim pe dispozitivele noastre. Tu ce părere ai? Îți place Modul Întunecat din Explorer? Ai schimba ceva la el? Spune-ne în comentarii.

Descoperă: Productivitate Aspect și Personalizare Explorer Programe Windows