Cum urmărești ce aplicații folosesc cele mai multe date în Windows 10?

Cum urmărești ce aplicații folosesc cele mai multe date în Windows 10?

Ai nevoie să afli ce aplicații folosesc cele mai multe date pe laptop-ul, tableta sau PC-ul tău cu Windows 10? Puține persoane știu că Windows 10 oferă astfel de informații pentru ultimele 30 de zile, pentru conexiunile prin WiFi, Ethernet sau Celular. Aceste date sunt înregistrate automat și a le accesa nu este greu. Află cum vezi câte date sunt folosite de aplicațiile tale din Windows 10:

Reclamă

NOTĂ: Acest ghid a fost creat folosind Windows 10 cu May 2019 Update. Dacă nu știi ce versiune de Windows 10 ai, citește: Verifică versiunea de Windows 10, compilarea OS, ediția și tipul sistemului.

Vizionează statisticile de utilizare a datelor pentru ultimele 30 de zile, în Windows 10

Mai întâi, deschide Setări în Windows 10. Un mod pentru a face asta este să apeși pe butonul Start și apoi pe Setări ori să apeși tastele Windows + I. În aplicația Setări, mergi la Rețea și internet.

Setări Windows 10 - Mergi la Rețea și internet
Setări Windows 10 - Mergi la Rețea și internet

În coloana din stânga, alege Utilizare date. Pe partea dreaptă vezi opțiuni despre modul în care Windows 10 folosește tipurile de conexiuni la rețea disponibile. Dacă ai un laptop sau o tabletă cu Windows 10, poți vedea date pentru conexiuni wireless, Ethernet sau celulare (dacă le folosești). Pentru calculatoare desktop cu Windows 10, vezi date doar pentru conexiunile Ethernet.

În captura de ecran de mai jos, vezi opțiunile disponibile pentru un laptop cu Windows 10 care are două plăci de rețea: una pentru WiFi și una pentru conexiuni Ethernet. Pentru a vedea informații despre utilizarea datelor, pentru un anumit tip de conexiune, apasă pe numele tipului conexiunii respective: Wi-Fi, Ethernet sau Celular.

Setări Windows 10 - Mergi la Utilizare date
Setări Windows 10 - Mergi la Utilizare date

Se afișează consumul total de date din ultimele 30 de zile. Consumul de date este împărțit pe aplicații, pentru ultimele 30 de zile, pentru tipul de conexiune la rețea în parte pe care ai ales-o.

Reclamă

Aplicația cu cel mai mare consum de date este prima din listă, urmată de aplicații cu un consum din ce în ce mai redus, în ordine descrescătoare. Lista include atât aplicații din Microsoft Store cât și aplicații desktop.

Vezi statisticile de utilizare a datelor pentru WiFi
Vezi statisticile de utilizare a datelor pentru WiFi

Dacă ai mai mult de un tip de conexiune la rețea disponibilă, apasă pe lista de deasupra și alege următorul tip de conexiune care te interesează.

Schimbă statisticile de utilizare pentru Ethernet sau Celular
Schimbă statisticile de utilizare pentru Ethernet sau Celular

Acum vezi statistici pentru consumul de date înregistrat pentru tipul respectiv de conexiune la rețea.

Statisticile de utilizare ale datelor pentru Ethernet
Statisticile de utilizare ale datelor pentru Ethernet

Dacă vrei să resetezi statisticile pentru utilizarea datelor păstrate de Windows 10, dă clic sau apasă pe "Resetare statistici de utilizare" pentru tipul de conexiune care te interesează. Confirmă-ți alegerea, apăsând apoi pe Resetați.

Resetarea statisticilor de utilizare a datelor în Windows 10
Resetarea statisticilor de utilizare a datelor în Windows 10

Toate statisticile de utilizare a datelor sunt șterse și urmează a fi reconstruite pe baza utilizării viitoare a aplicațiilor tale și a datelor transmise de acestea. Atunci când ai terminat de identificat aplicațiile care-ți consumă cele mai multe date, închide Setări.

NOTĂ: Dacă vrei să afli mai multe despre consumul de resurse al aplicațiilor în Windows 10, citește: Istoricul aplicațiilor din Managerul de activități îți arată consumul de resurse al aplicațiilor.

Ce aplicații Windows 10 folosesc cele mai multe date pe PC-ul sau dispozitivul tău?

Așa cum ai văzut, urmărirea aplicațiilor care folosesc cele mai multe date în Windows 10 este un lucru simplu de realizat. Înainte de a închide acest ghid, spune-ne ce aplicații folosesc cele mai multe date pe calculatorul sau dispozitivul tău. Este navigatorul tău web? Ori un joc online pe care-l joci frecvent? Comentează mai jos și hai să împărtășim statistici.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Programe Rețea și Internet Windows Wireless