ASUS ROG Strix Scope review: Una dintre cele mai bune tastaturi de gaming ale anului!

ASUS ROG Strix Scope review: Una dintre cele mai bune tastaturi de gaming ale anului!
Rating

Pentru acest review, am testat o tastatură de gaming nouă și care promite mult: ASUS ROG Strix Scope. O poți echipa cu nu mai puțin de șase tipuri diferite de switch-uri Cherry MX RGB, pentru a mulțumi pe toată lumea, de la cei care scriu mult până la cei care preferă să se joace frecvent. Această tastatură promite o construcție de calitate, are luminare RGB și un design compact, care se potrivește chiar și pe birourile mici. Citește acest review, află părerea noastră despre ASUS ROG Strix Scope și dacă este tastatura potrivită pentru tine:

Reclamă

ASUS ROG Strix Scope: Pentru cine este o alegere potrivită?

Tastatura ASUS ROG Strix Scope este o alegere excelentă pentru:

 • Pasionații de jocuri, fani ai brandului Republic of Gamers
 • Persoanele care preferă efectele de iluminare RGB pe accesoriile lor
 • Utilizatorii care își doresc o tastatură mecanică compactă, care să nu ocupe mult spațiu pe birou
 • Persoanele care scriu mult și vor o tastatură mecanică excelentă, pe care o pot cumpăra cu switch-uri Cherry MX Blue sau Brown

Pro și contra

Avem multe lucruri bune de spus despre ASUS ROG Strix Scope:

 • Foarte bună pentru gameri, în special pentru aceia care preferă shooter-ele first person
 • Poate fi echipată cu șase tipuri diferite de switch-uri Cherry MX RGB: Red (Roșu), Blue (Albastru), Black (Negru), Brown (Maro), Speed Silver (Argintiu Rapid), și Silent Red (Roșu Silențios)
 • Excelentă pentru cei care scriu mult
 • Efectele de iluminare arată superb și suportă tehnologia AURA Sync
 • Are dimensiuni mici, ceea ce o face ideală pentru utilizatorii cu birouri mici
 • Calitatea construcției este excelentă
 • Tasta F12 Stealth este utilă

De asemenea, am identificat și câteva aspecte mai puțin pozitive:

 • Nu are un suport pentru încheieturi
 • Nu include un port USB passthrough
 • Software-ul ROG Armoury 2 are nevoie de îmbunătățiri pentru a ajunge la nivelul competiției
Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Cât timp am testat-o, noi ne-am îndrăgostit de ASUS ROG Strix Scope. Ne-a plăcut design-ul tastaturii, aproape fără niciun fel de margine în jurul tastelor și ne-a impresionat calitatea construcției sale. Iluminarea RGB arată foarte bine și poate fi sincronizată cu alte accesorii ASUS RoG. Una dintre calitățile sale este faptul că o poți cumpăra cu aproape orice tip de switch-uri Cherry MX, ceea ce înseamnă că poate satisface ușor dorințele oricui. ASUS ROG Strix Scope poate fi o tastatură potrivită atât pentru gameri cât și pentru utilizatorii care scriu mult, fiind o alegere excelentă și pentru persoanele cu spațiu limitat pe birou. ASUS ROG Strix Scope este compactă, frumoasă și solidă. O recomandăm tuturor cititorilor noștri!

Despachetarea tastaturii de gaming ASUS ROG Strix Scope

Tastatura ASUS ROG Strix Scope sosește într-o cutie din carton de calitate. Pe partea de sus, vezi o imagine mare a tastaturii, iluminată în toate culorile principale. Imaginea este lucioasă și fundalul este mat, făcând tastatura să iasă în evidență. De asemenea, poți vedea că ASUS ROG Strix Scope folosește switch-uri Cherry MX și că suportă AURA Sync. De asemenea, afli și că tastatura a câștigat iF Design Award 2019, acest lucru reprezentând o realizare importantă.

Ambalajul tastaturii ASUS ROG Strix Scope
Ambalajul tastaturii ASUS ROG Strix Scope

Pe spatele și pe lateralele cutiei, ASUS a tipărit mai multe informații despre tastatură, inclusiv detalii despre construcția sa, caracteristici hardware și software. În cutie, găsești tastatura, un instrument de scoatere a tastelor, patru taste WASD argintii suplimentare, două abțibilduri Republic of Gamers și manualul de utilizare al tastaturii.

ASUS ROG Strix Scope - Ce găsești în cutie
ASUS ROG Strix Scope - Ce găsești în cutie

Experiența de despachetare oferită de ASUS ROG Strix Scope este foarte plăcută, demnă de un dispozitiv premium. Pachetul arată foarte bine și atenția la detalii este evidentă.

Caracteristici hardware

ASUS ROG Strix Scope beneficiază de comutatoare RGB Cherry MX, acestea fiind construite să reziste în timp, dar și să ofere un feedback excelent. Mai mult, ASUS își lasă clienții să își aleagă exact ce tip de feedback și experiență își doresc. Poți să cumperi ASUS ROG Strix Scope cu șase tipuri diferite de switch-uri Cherry MX:

 • Cherry MX RGB Red - răspuns liniar, fără clic, forță de activare de 45g și cursă a tastei de 2 mm pentru activare (4 mm până la capăt)
 • Cherry MX RGB Brown - feedback tactil liniar, fără clic, forță de activare de 45g și forță de apăsare de 55g, și cursă a tastei de 2 mm pentru activare (4 mm până la capăt)
 • Cherry MX RGB Blue - feedback tactil puternic, clic audibil, forță de activare de 50g și de apăsare de 60g, și cursă a tastei de 2,2 mm pentru activare (4 mm până la capăt)
 • Cherry MX RGB Black - răspuns liniar, fără clic, forță de activare de 60g, și o cursă a tastei de 2 mm pentru activare (4 mm până la capăt)
 • Cherry MX RGB Speed Silver - răspuns liniar, fără clic, forță de activare de 45g, cursă a tastei de 1,2 mm pentru activare (3,4 mm până la capăt)
 • Cherry MX RGB Silent Red - răspuns liniar, fără clic, forță de activare de 45g, cursă a tastei de 1,9 mm pentru activare (3,7 mm până la capăt)
ASUS ROG Strix Scope văzută dintr-o parte
ASUS ROG Strix Scope văzută dintr-o parte

Tastatura ASUS ROG Strix Scope pe care am primit-o pentru acest review a venit cu comutatoare Cherry MX RGB Red. Aceste switch-uri sunt excelente pentru pasionații de jocuri ce își doresc acțiune rapidă și rezistență minimă. Switch-urile roșii oferă apăsări ușoare și au arcuri mai moi în comparație cu alte tipuri de switch-uri. Totuși, pentru că nu simți nicio rezistență când apeși tastele, nu sunt cea mai bună alegere pentru cei care scriu mult.

Toate tastele au suport pentru tehnologia anti-ghosting N-key rollover, ceea ce înseamnă că tastatura poate să înregistreze corect toate apăsările de taste, chiar dacă apeși pe toate în același timp. Switch-urile Cherry MX RGB Red ar trebui să reziste la 50 de milioane de apăsări fiecare, adică sunt construite să reziste pentru mulți ani.

Reclamă

ASUS ROG Strix Scope este o tastatură normală ca așezare a tastelor, dar cu o amprentă mică pe biroul tău, deoarece nu are un suport pentru încheieturi. Pe lângă tastele obișnuite, primești și o tastă Fn care, în combinație cu alte taste, acționează drept scurtături multimedia. De asemenea, o poți folosi pentru a controla modurile de iluminare și șabloanele de iluminare ale tastaturii.

Pentru a se conecta la calculatorul tău, ASUS ROG Strix Scope folosește un cablu brodat, nedetașabil, cu o lungime de 2 metri, ce ar trebui să fie destul de lung chiar dacă îți ții PC-ul sub birou. Tastatura ASUS ROG Strix Scope are o lungime de 44 cm, o lățime de 13,7 cm și o grosime de 3,9 cm. Este și destul de grea, cântărind 1,07 kg.

ASUS ROG Strix Scope
ASUS ROG Strix Scope

ASUS ROG Strix Scope suportă oficial Windows 10 și Windows 7, dar ar trebui să funcționeze și cu alte sisteme de operare. Singurul lucru la care nu primești acces dacă folosești Linux sau macOS este software-ul ROG Armoury 2. Acest software merge doar în Windows și opțiunile complexe de personalizare sunt disponibile doar prin intermediul său. Totuși, chiar și fără el, poți schimba șabloanele de iluminare, culorile și intesitatea iluminării direct de pe tastatură, apăsând pe câteva combinații de taste.

Dacă vrei mai multe detalii despre caracteristicile hardware și software, vizitează pagina web ASUS ROG Strix Scope.

Caracteristicile hardware ne spun că ASUS ROG Strix Scope este o tastatură mecanică de top. Totuși, sunt câteva lucruri care s-ar putea să le lipsească unor gameri, acelea fiind un suport pentru încheieturi, taste media dedicate și USB passthrough.

Experiența de utilizare a tastaturii de gaming ASUS ROG Strix Scope

ASUS ROG Strix Scope este o tastatură compactă care nu irosește niciun pic de spațiu. Între marginile tastaturii și taste rămâne foarte puțin spațiu, în special în partea de sus, stânga și dreapta. Aceste dimensiuni o fac ideală pentru birourile mici unde fiecare centimetru de spațiu liber este important. Noi apreciem acest lucru, deoarece ne încadrăm în această categorie. 🙂

ASUS ROG Strix Scope văzută din perspectivă
ASUS ROG Strix Scope văzută din perspectivă

Calitatea construcției este excelentă și tastatura pare să fie robustă. Tastele sunt așezate pe o placă de aluminiu care nu doar că arată foarte bine, cu suprafața sa puțin aspră, dar îți dă și încrederea că tastatura este făcută să reziste. Pentru ROG Strix Scope, ASUS a ales să utilizeze un design cu switch-uri parțial vizibile. Este un design minimalist care îți dă impresia că te uiți la un dispozitiv creat în principal pentru a face treabă, nu doar pentru a arăta frumos.

Dacă îți place să te joci shootere first-person, îți va plăcea faptul că ASUS a ales să mărească dimensiunea tastei Control. Are aceeași dimensiune ca tasta Shift, iar acest lucru o face să fie ușor de apăsat cu degetul mic în timp ce te joci.

Tasta Control stângă este la fel de mare ca tasta Shift
Tasta Control stângă este la fel de mare ca tasta Shift

Când ai nevoie de un moment de liniște sau când nu vrei să vadă nimeni ce faci la calculator, ai la dispoziție tasta F12. Denumită și tasta Stealth (Ascuns), F12 te ajută să ascunzi instantaneu toate aplicațiile deschise pe PC-ul tău și să oprești sonorul. Este un detaliu util atunci când ai nevoie de puțină intimitate.

Tasta F12 este utilizată ca tastă Stealth pe ASUS ROG Strix Scope
Tasta F12 este utilizată ca tastă Stealth pe ASUS ROG Strix Scope

Un alt aspect plăcut la ASUS ROG Strix Scope este faptul că vine cu patru taste WASD suplimentare. Ele sunt colorate în argintiu și sunt mult mai ușor de identificat pe tastatură decât altele. Dacă te joci FPS-uri, unul din primele lucruri pe care ar trebui să le faci este să schimbi tastele WASD standard, negre, cu cele argintii.

Tastele WASD argintii suplimentare de pe ASUS ROG Strix Scope
Tastele WASD argintii suplimentare de pe ASUS ROG Strix Scope

Deși nouă ne plac în general switch-urile Cherry MX Red, în special pentru jocuri, ele nu sunt cele mai bune pentru tastat. Sigur, sunt confortabile și răspund rapid. De asemenea, sunt și ceva mai silențioase decât alte tipuri de switch-uri mecanice, dar feedback-ul pe care îl primești de la switch-urile albastre sau maro este mai bun dacă tastezi mult. În cazul în care vrei să scrii la fel de mult pe cât intenționezi să te joci, ar trebui să alegi un alt tip de switch-uri, nu Cherry MX Red.

Un switch Cherry MX Red folosit pe ASUS ROG Strix Scope
Un switch Cherry MX Red folosit pe ASUS ROG Strix Scope

ASUS ROG Strix Scope utilizează switch-uri RGB, ceea ce înseamnă că poți să personalizezi iluminarea oricum vrei. Poți face tastatura să arate ca un curcubeu, dar poți și să alegi să o luminezi într-o singură culoare; depinde doar de ce îți dorești și asta este foarte bine. Iată un clip video în care poți să îți faci o idee despre efectele de iluminare disponibile pe ASUS ROG Strix Scope:

Pe lângă taste, ASUS ROG Strix Scope are și un logo Republic of Gamers în colțul său din dreapta sus, acesta fiind iluminat. Arată foarte bine și anunță discret faptul că ești fan al acestui brand. Această tastatură nu are un design care să atragă privirile într-un mod agresiv, ci unul care să facă oamenii din jurul tău să observe discret că îți place să te joci și că îți place brand-ul Republic of Gamers.

Logoul ROG de pe ASUS ROG Strix Scope
Logoul ROG de pe ASUS ROG Strix Scope

ASUS ROG Strix Scope este o tastatură compactă, solidă și eficientă, mai ales atunci când te joci.

Reclamă

Software-ul ASUS ROG Armoury 2

Tastatura ASUS ROG Strix Scope poate fi personalizată cu ajutorul aplicației ASUS ROG Armoury 2. Aceasta îți permite să creezi profiluri pentru tastatură și să:

 • Schimbi șabloanele de iluminare
 • Setezi ce combinații de taste sunt dezactivate în Gaming Mode
 • Înregistrezi și asociezi macro-uri
 • Sincronizezi efectele de iluminare cu alte dispozitive compatibile cu Aura, de la ASUS
 • Verifici statistici despre numărul de apăsări ale tastelor

Poți să creezi și să folosești cinci profiluri, pe care ASUS ROG Strix Scope poate să le stocheze în memoria sa flash. Unii gameri preferă să aibă profiluri diferite pentru fiecare joc pe care îl joacă, iar asta poate însemna mai mult de cinci. Este o mică limitare care s-ar putea să nu le placă unor utilizatori.

Software-ul ASUS ROG Armoury 2
Software-ul ASUS ROG Armoury 2

Statisticile pe care le primești de la software sunt puțin ciudate: poți să vezi media de apăsări pe minut pentru taste, dar trebuie să deschizi ROG Armoury și să apeși butonul Record înainte ca software-ul să înceapă să înregistreze statisticile. Asta nu este prea util.

Statistici înregistrate de ASUS ROG Armoury II
Statistici înregistrate de ASUS ROG Armoury II

ASUS ROG Armoury 2 este destul de bun pentru nevoile esențiale de personalizare, precum și pentru sincronizarea efectelor de iluminare cu alte dispozitive compatibile cu Aura de la ASUS. Însă, nu este la fel de bine finisat precum software-uri similare oferite de competiție.

Ție îți place tastatura de gaming ASUS ROG Strix Scope?

Acum știi ce părere avem despre tastatura de gaming ASUS ROG Strix Scope. Sunt multe lucruri care ne plac la ea, dar sunt și câteva care ar putea fi îmbunătățite. Înainte de a închide acest review, spune-ne ce părere ai. De asemenea, dacă ai deja această tastatură, spune-ne ce crezi despre ea.

Descoperă: Divertisment Hardware și sunete Recenzii Recomandate