Cum faci capturi de ecran pe un iPhone sau iPad

Ai un iPhone sau un iPad și vrei să știi cum să faci capturi de ecran? Dacă da, ai venit la locul potrivit. Indiferent dacă vrei să creezi capturi de ecran ale iPhone-ului tău pentru a păstra dovezi ale istoricului tău de chat, ori pentru că ai nevoie de ele în următoarea ta prezentare, în acest articol îți arătăm cât de ușor este să le faci, pe un iPhone sau un iPad. Fără să mai pierdem timpul, hai să începem:

1. Cum faci o captură de ecran pe un iPhone X sau mai nou

Cea mai ușoară metodă de a face o captură de ecran pe un iPhone sau iPad este să folosești metoda implicită de a apăsa simultan pe unele butoane. Însă, butoanele pe care trebuie să le apeși diferă în funcție de generația iPhone-ului sau iPad-ului tău.

Dacă vrei să faci o captură de ecran pe un iPhone X sau mai nou, apasă și ține apăsat butonul de pe laterala dreaptă și apasă imediat pe butonul de volum mai mare, de pe partea sa stângă. Apoi, eliberează ambele butoane. Dacă iOS a realizat captura de ecran, în colțul stânga jos al ecranului apare temporar o miniatură a capturii.

Realizarea unei capturi de ecran pe un iPhone X

2. Cum faci o captură de ecran pe un iPhone 8 sau mai vechi, iPad (cu excepția versiunilor Pro de 11 inch și 12,9 inch) sau iPod touch

Dacă vrei să faci o captură de ecran pe un iPhone 8 sau mai vechi, iPad (altul decât iPad Pro de 11 inci sau de 12,9 inci) ori un iPod touch, apasă și ține apăsat butonul de pe marginea de sus sau de pe laterala sa, iar apoi apasă imediat butonul princhpal. După aceea, eliberează ambele butoane.

Dacă sistemul de operare a realizat cu succes captura de ecran, apare temporar o miniatură în colțul din stânga jos al ecranului.

Realizarea unei capturi de ecran pe un iPhone 8 Plus

2. Cum faci o captură de ecran pe un iPad Pro de 11 inch sau de 12,9 inch

Dacă vrei să faci o captură de ecran pe un iPad Pro 11-inch sau pe un iPad Pro 12.9-inch, apasă și ține apăsat butonul de pe marginea de sus a sa și apoi apasă imediat pe butonul de volum mai mare de pe laterala stângă. Apoi, eliberează butoanele. Dacă iPad-ul tău a realizat cu succes captura de ecran, apare o miniatură temporară în colțul din stânga jos al ecranului.

Realizarea unei capturi de ecran pe un iPad Pro 12,9-inci

Ți se pare ușor să faci capturi de ecran pe iPhone și iPad?

Nouă nu ne place că metoda de a face capturi de ecran diferă de la un model la altul de iPhone sau iPad. Înainte de a încheia acest tutorial, spune-ne ce crezi despre experiența de realizare a capturilor de ecran de pe iPhone-ul sau iPad-ul tău. Este ceva ce ai vrea să fie îmbunătățit de către Apple? Comentează mai jos și hai să discutăm.