Conectează un mouse și o tastatură Bluetooth la un PC cu Windows 10

Dacă ai un laptop, un dispozitiv 2-în-1 sau o tabletă cu Windows 10, atunci este posibil să ai nevoie să conectezi un mouse Bluetooth, o tastatură Bluetooth sau ambele. Deși procesul nu este unul foarte dificil, nu mulți utilizatori știu cum se face o astfel de conectare. De aceea, în acest ghid, îți voi arăta cum să conectezi prin Bluetooth, un mouse și o tastatură, la orice dispozitiv cu Windows 10 care are un cip Bluetooth.

Cum conectezi un mouse Bluetooth la un PC cu Windows 10

Primul pas este să te asiguri că mouse-ul tău are bateriile introduse corect și funcționale. Apoi, pornește mouse-ul și pornește funcția de descoperire prin Bluetooth. Acest proces diferă de la mouse la mouse. De exemplu, pe un mouse Microsoft Sculpt Comfort , există un buton pe partea sa dorsală pentru a porni mouse-ul și un altul pentru a porni descoperirea prin Bluetooth. Mouse-ul tău poate avea butoane similare.

Pe un mouse Microsoft Arc Touch Surface Edition , pe partea dorsală există doar un buton pentru pornirea și conectarea mouse-ului. Apasă-l și ține-l apăsat 3 până la 5 secunde și descoperirea prin Bluetooth este pornită. Lumina de pe partea dorsală începe să pâlpâie până când mouse-ul este conectat prin Bluetooth.

Cel mai bun lucru pe care poți să-l faci este să citești manualul mouse-ului tău și să înveți cum se pornește descoperirea prin Bluetooth (în engleză - Bluetooth discovery). Odată ce ai făcut asta, du-te la PC-ul tău cu Windows 10 și deschide aplicația Setări. Apoi, mergi la Dispozitive (Devices) și apoi la Bluetooth. Dacă nu ai secțiunea Bluetooth disponibilă, înseamnă că Bluetooth nu este disponibil pe dispozitivul tău cu Windows 10. Asta se poate întâmpla pentru că nu ai un cip Bluetooth pe calculator ori pentru că ai unul dar nu sunt driverii instalați pentru el.

În secțiunea Bluetooth , mută comutatorul cu același nume pe poziția Activat (On). Windows 10 pornește Bluetooth și începe să caute dispozitive la care se poate conecta. Când vezi mouse-ul tău Bluetooth în lista de dispozitive dă clic sau apasă pe el.

Apoi apasă pe butonul Împerechează (Pair) din dreptul mouse-ului Bluetooth.

Windows 10 petrece câteva secunde asociind calculatorul tău și mouse-ul Bluetooth și apoi le conectează între ele. Odată încheiat procesul, vei vedea mesajul Conectat (Connected) sub numele mouse-ului.

Acum îți poți folosi mouse-ul Bluetooth pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10.

Cum conectezi o tastatură Bluetooth la un PC cu Windows 10

Primul pas este să te asiguri că tastatura ta are bateriile introduse corect și funcționale. Apoi, pornește tastatura și pornește funcția de descoperire prin Bluetooth. Acest proces diferă de la tastatură la tastatură. De exemplu, pe o tastatură Microsoft Wedge Mobile , există un buton pe partea sa dorsală pentru a porni tastatura și un altul pentru a porni descoperirea prin Bluetooth. Tastatura ta poate avea butoane similare. Pe alte tastaturi este posibil să fie nevoie să apeși anumite taste pentru a porni descoperirea prin Bluetooth. Cel mai bun lucru pe care poți să-l faci este să citești manualul tastaturii tale și să înveți cum se pornește descoperirea prin Bluetooth (în engleză - Bluetooth discovery).

Odată ce ai făcut asta, du-te la PC-ul tău cu Windows 10 și deschide aplicația Setări. Apoi, mergi la Dispozitive (Devices) și apoi la Bluetooth. Dacă nu ai secțiunea Bluetooth disponibilă, înseamnă că Bluetooth nu este disponibil pe dispozitivul tău cu Windows 10. Asta se poate întâmpla pentru că nu ai un cip Bluetooth pe calculator ori pentru că ai unul dar nu sunt driverii instalați pentru el.

În secțiunea Bluetooth , mută comutatorul cu același nume pe poziția Activat (On). Windows 10 pornește Bluetooth și începe să caute dispozitive la care se poate conecta. Când vezi tastatura ta Bluetooth în lista de dispozitive dă clic sau apasă pe ea. La începutul procesului, aceasta poate avea un nume generic cum ar fi “Tastatură (Keyboard)”.

Apoi apasă pe butonul Împerechează (Pair) din dreptul tastaturii Bluetooth.

Windows 10 afișează un cod de acces pe ecran și te roagă să-l introduci pe tastatura Bluetooth, pentru a putea face asocierea. Tastează pe tastatura Bluetooth codul de pe ecran și apoi apasă tasta Enter , pentru a îl trimite către calculatorul tău cu Windows 10.

Windows 10 începe imediat asocierea între cele două dispozitive. Odată încheiată, statusul tastaturii se va schimba în Împerecheat (Paired) sau Conectat(Connected). Dacă statusul afișat este Împerecheat (Paired) , mai apasă odată pe numele tastaturii, pentru a se conecta.

Acum îți poți folosi tastatura Bluetooth pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10.

Concluzie

După cum vezi, nu este foarte dificil să asociezi și să conectezi prin Bluetooth tastaturi și mouse-uri la calculatoarele și dispozitivele tale cu Windows 10. Procedura este destul de rapidă și fără surprize , asta dacă nu cumva ai probleme cu driverii Bluetooth ori cu bateriile dispozitivelor tale. Dacă ai întrebări despre instrucțiunile din acest ghid, nu ezita să lași un comentariu mai jos.