Cum pornești Bluetooth pe Windows 10: 5 moduri

Deși majoritatea dispozitivelor din ziua de azi vin în mod implicit cu un cip Bluetooth, a ști cum pornești Bluetooth în Windows 10 este o altă poveste. În Windows 10, Bluetooth te ajută să te conectezi la dispozitive și periferice din raza de acoperire, lăsându-te să le folosești și să transmiți date. Acest tutorial îți arată cum pornești Bluetooth pe Windows 10 în cinci moduri diferite:

NOTĂ: Caracteristicile din acest ghid sunt disponibile în Windows 10 November 2019 Update sau mai nou. Dacă folosești o versiune de Windows 10 mai veche, este posibil să nu ai acces la toate caracteristicile. Verifică versiunea de Windows 10 și, dacă este necesar, instalează-ți cea mai recentă actualizare de Windows 10 disponibilă pentru tine.

1. Cum pornești Bluetooth din Acțiuni rapide în Windows 10

Activarea Bluetooth îți permite să te conectezi la smartphone-ul tău cu Android sau la iPhone și să poți folosi accesorii precum mouse-uri cu Bluetooth, căști, difuzoare sau tastaturi, pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10. În Windows 10, pornește Bluetooth accesând Acțiunile rapide din Centrul Acțiuni. Pentru a deschide Centrul Acțiuni, apasă pe pictograma sa din colțul din dreapta jos al barei de activități sau apasă Windows + A pe tastatură. În lista de Acțiuni rapide, apasă pe butonul Bluetooth pentru a-l porni.

Apasă pe butonul Bluetooth din Acțiuni rapide

Butonul Bluetooth din Centrul Acțiuni pornește și oprește cipul Bluetooth, deci apasă din nou pe el pentru a-l dezactiva. După părerea noastră, acesta este cel mai ușor mod de a porni Bluetooth în Windows 10, deci, dacă nu poți găsi butonul Bluetooth în Centrul Acțiuni, îți recomandăm să-l adaugi. Pentru a afla cum faci asta, citește Acțiunile rapide din Windows 10: accesează-le, folosește-le, personalizează-le!.

După ce ai pornit Bluetooth, butonul său devine activ, după cum poți vedea mai jos. Poate, de asemenea, să afișeze dispozitivul conectat momentan prin Bluetooth - în cazul nostru, Mobile Mouse. Dacă sunt conectate mai multe dispozitive, numărul lor este afișat în paranteză. Dacă nu este ascunsă, ar trebui să vezi o pictogramă Bluetooth afișată și în Zona de notificare. O poți adăuga permanent în bara de activități urmând instrucțiunile din acest ghid: Zona de notificare din Windows 10 - Cum afișezi sau ascunzi pictogramele.

Butonul Bluetooth este activ și este afișată o pictogramă

PONT: Acțiunile rapide și pictograma din Zona de notificare sunt moduri excelente de a verifica rapid starea Bluetooth în Windows 10, dar nu ajută doar cu asta. Dacă dai clic dreapta sau apeși și menții apăsat pe oricare din ele, se deschide un meniu contextual care îți permite să accesezi Setări Bluetooth, acesta fiind următorul mod de a activa Bluetooth de pe lista noastră.

2. Cum pornești Bluetooth din Setări Bluetooth în Windows 10

În Windows 10, poți porni Bluetooth din aplicația Setări. Nouă ni se pare cel mai rapid să apăsăm Windows + I pe tastatură pentru a o accesa. În aplicația Setări, apasă pe Dispozitive.

Accesează Dispozitive

Setările pentru Dispozitive se deschid în fila "Bluetooth și alte dispozitive". În partea dreaptă, primul lucru pe care ar trebui să-l vezi este comutatorul Bluetooth. Apasă pe el pentru a-l porni.

Apasă pe comutatorul Bluetooth

Când comutatorul este Activat, Bluetooth este pornit și poți conecta tot felul de dispozitive și de accesorii folosind această tehnologie wireless.

Pornește Bluetooth pentru a conecta dispozitive în Windows 10

Poți accesa Setări și dezactiva comutatorul Bluetooth când nu mai ai nevoie de el.

PONT: Află cum conectezi tot felul de accesorii Bluetooth la Windows 10 din acest ghid: Cum conectezi dispozitive Bluetooth la Windows 10 (mouse, tastatură, căști, boxe, etc.)

3. Cum pornești Bluetooth folosind numai tastatura în Windows 10

Ce se întâmplă dacă ai nevoie să pornești Bluetooth folosind doar tastatura, ca cititorul nostru Stumped101, care întreabă următoarele: "Mouse-ul meu folosește Bluetooth. Cum îl pornesc în Windows 10 folosind NUMAI tastatura? :("?

Putem accesa aceleași Setări ilustrate în secțiunea anterioară folosind doar tastatura. Apasă Windows + I pe tastatură pentru a deschide Setări. Scrie "bluetooth" în câmpul "Căutați o setare", folosește tastele săgeți pentru a naviga la "Setări pentru Bluetooth și alte dispozitive", și apasă Enter.

Accesează Setări pentru Bluetooth și alte dispozitive

În setările pentru "Bluetooth și alte dispozitive", apasă tasta Tab o dată și comutatorul Bluetooth ar trebui să fie selectat. Apasă Spațiu pe tastatură pentru a-l activa (sau dezactiva).

Apasă Spațiu pentru a activa Bluetooth după ce ajungi la el

Acesta este modul garantat de a porni Bluetooth folosindu-ți tastatura. Dacă Bluetooth este afișat în Acțiuni rapide, poți folosi și scurtătura de tastatură Windows + A pentru a deschide Centrul Acțiuni. Apasă Tab până când una din Acțiunile rapide este evidențiată și, apoi, folosește tastele săgeți pentru a ajunge la butonul Bluetooth. Apasă Spațiu pentru a-l activa.

PONT: În cazul în care Cortana este activată, o poți folosi pentru a evita tastatura. Pentru mai multe detalii, citește ultima secțiune a acestui ghid.

4. Cum pornești Bluetooth din setările Modului avion în Windows 10

În Windows 10, Bluetooth are și un comutator în setările pentru Modul avion. Folosește Windows + I pentru a deschide Setări și apasă pe "Rețea și internet".

Accesează Rețea și internet

Apasă pe fila Mod avion din coloana din stânga. În partea dreaptă, în secțiunea Dispozitive wireless, poți vedea un comutator Bluetooth. Apasă pe el pentru a-l activa.

Apasă pe comutator pentru a-l activa

După ce comutatorul este Activat, poți începe să conectezi alte dispozitive la Windows 10 prin Bluetooth. Apasă din nou pe el pentru a dezactiva Bluetooth.

NOTĂ: Comutatorul Bluetooth din fila Mod avion funcționează indiferent dacă Modul avion este activat sau nu. Cu toate astea, activarea Modului avion dezactivează în mod implicit Bluetooth în Windows 10. Pentru a afla mai multe, citește Modul avion din Windows 10: 3 moduri de a-l opri sau porni!

Folosește comutatorul pentru a controla Bluetooth

5. Cum pornești Bluetooth în Windows 10 folosind Cortana

O poți ruga și pe Cortana, asistentul virtual de la Microsoft, să pornească Bluetooth în Windows 10. Cortana nu este disponibilă în limba română, dar poate interacționa cu tine în alte limbi.

Asigură-te că ai atenția Cortanei și spune "turn on Bluetooth" (deschide Bluetooth), "enable Bluetooth" (activează Bluetooth), "start Bluetooth" (pornește Bluetooth) sau "activate Bluetooth" (activează Bluetooth). Cortana pornește Bluetooth și te anunță că a făcut asta.

Cortana îți oferă feedback

Pentru a dezactiva Bluetooth în Windows 10 folosind Cortana, spune "turn off Bluetooth" (închide Bluetooth), "disable Bluetooth" (dezactivează Bluetooth), "stop Bluetooth" (oprește Bluetooth) sau "deactivate Bluetooth" (dezactivează Bluetooth). Cortana te informează că Bluetooth este oprit.

Cortana îți spune că Bluetooth este dezactivat

IMPORTANT: Dacă PC-ul sau dispozitivul tău cu Windows 10 nu are un cip Bluetooth integrat, pașii din acest articol nu sunt disponibili pentru tine, decât dacă adaugi un adaptor Bluetooth USB precum acesta.

Cât de des umbli la setarea Bluetooth?

A ști cum să pornești Bluetooth în Windows 10 îți poate face viața mai ușoară când încerci să conectezi alte dispozitive la sistemul tău. După cum ai observat poate din imaginile acestui articol, eu folosesc un mouse Bluetooth, deci trebuie să țin Bluetooth pornit tot timpul. Însă, oprirea Bluetooth economisește bateria unui dispozitiv, deci l-aș folosi cu siguranță mai puțin în alte circumstanțe. Dar tu? Cât de des accesezi setările tale Bluetooth? Ce dispozitive ai conectate prin Bluetooth? Spune-ne într-un comentariu.

Descoperă: Productivitate Bluetooth Ghiduri Hardware și sunete Recomandate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează