Cum amâni actualizările Windows 10, precum November 2019 Update

Vrei să oprești Windows 10 November 2019 Update (versiunea 1909) din a se descărca și instala pe calculatoarele sau dispozitivele tale similare: vestea bună este că, dacă ai Windows 10 Pro sau o ediție superioară precum Enterprise, poți să amâni actualizările până la maxim un an de zile. Chiar dacă ai doar Windows 10 Home, tot poți să schimbi câteva setări și să îl faci să întârzie instalarea actualizărilor până la 35 de zile. Iată cum amâni actualizările pentru Windows 10, precum November 2019 Update:

NOTĂ: Dacă nu știi ce ediție de Windows 10 folosești, iată cum poți să afli: Verifică versiunea de Windows 10, compilarea OS, ediția și tipul sistemului.

Pentru cât timp poți să amâni actualizările pentru Windows 10?

Indiferent de ce ediție de Windows 10 utilizezi, fie că este Windows 10 Pro sau Windows 10 Home, poți să pui pe pauză actualizările. În ediția Home, poți să le amâni doar pentru maxim 35 de zile, în timp ce în edițiile mai scumpe precum Windows 10 Pro, le poți amâna pentru maxim 365 de zile.

Dacă ai Windows 10 Home, urmează primii doi pași din acest articol, deoarece sunt cei care se aplică în cazul tău. Dacă folosești Windows 10 Pro, Windows 10 Education sau Windows 10 Enterprise, ai la dispoziție controale suplimentare care îți permit să amâni actualizările până la 365 de zile. Citește toți pașii din acest ghid pentru a vedea care sunt opțiunile suplimentare disponibile pentru Windows Update.

Detalii despre ediția, versiunea și build-ul Windows 10

De asemenea, când amâni actualizările, Windows 10 îți respectă setările pe care le faci. Totuși, când perioada de pauză se termină, nu mai poți amâna iarăși actualizările până când Windows 10 nu instalează ultima sa versiune disponibilă la acea dată. Dacă vrei să setezi perioada când Windows 10 are permisiunea să instaleze actualizări și să repornească PC-ul, citește: Configurează programul de actualizări al Windows 10 și când repornește PC-ul.

Pasul 1. Accesează opțiunile Windows 10 Update din aplicația Setări

În primul rând, deschide aplicația Setări: o cale rapidă de a o face este să apeși pe scurtătura sa din Meniul Start, iar dacă preferi să folosești tastatura, poți să apeși simultan pe tastele Windows + I. Apoi, în aplicația Setări, mergi la Actualizare și securitate.

Categoria Actualizare și securitate din aplicația Setări

În mod implicit, fila Windows Update ar trebui să fie selectată în stânga. Dacă nu este deja selectată, apasă pe ea. Aici poți vedea cum funcționează actualizările Windows 10 pe calculatorul sau dispozitivul tău și poți să le accesezi opțiunile avansate de configurare. Apasă pe butonul Opțiuni avansate din partea dreaptă a ferestrei.

Butonul Opțiuni avansate din setările Windows Update

Această acțiune deschide Opțiunile avansate pentru Windows Update, unde poți să decizi cum, când și care actualizări sunt instalate în Windows 10-le tău.

Pasul 2. Pune pe pauză instalarea actualizărilor pe PC-ul tău cu Windows 10 PC

Pe pagina Opțiuni avansate, derulează în jos prin lista de setări, până ajungi la secțiunea Întrerupeți actualizările. Aici, Windows 10 îți permite să blochezi actualizările din a se instala pe PC-ul tău, până la 35 de zile. Pentru a face acest lucru, apasă pe lista "Puneți în pauză până la".

Setarea Puneți în pauză până la din secțiunea Întrerupeți actualizările

Apoi, selectează data până când actualizările vor fi puse pe pauză pentru PC-ul tău cu Windows 10.

Data până când sunt puse pe pauză actualizările în Windows 10

Așa cum am menționat la începutul acestui ghid, pauza pentru actualizări este o facilitate disponibilă inclusiv în Windows 10 Home. Însă, celelalte setări Windows 10 Update ilustrate în acest ghid sunt disponibile doar în alte ediții, precum Windows 10 Pro, Windows 10 Education, sau Windows 10 Enterprise.

Pasul 3. Alege pentru cât timp vrei să întrerupi actualizările de caracteristici și de calitate pentru Windows 10

În Windows 10 Pro, Education sau Enterprise, poți să amâni actualizările precum November 2019 Update (versiunea 1909) și până la 365 de zile (un an). În "Setări -> Actualizare și securitate -> Opțiuni avansate", derulează până găsești o secțiunea numită "Alegeți când să fie instalate actualizările". Ar trebui să o găsești imediat după secțiunea Întrerupeți actualizările.

Alege când să fie instalate actualizările, în Windows 10 Pro

Aici, vei găsi două setări pe care le poți schimba, ambele având descrieri destul de clare. Prima spune că "O actualizare de caracteristici include noi capacități și îmbunătățiri. Poate fi amânată pentru următorul număr de zile", iar cea de-a doua spune că "O actualizare de calitate include îmbunătățiri ale securității. Poate fi amânată pentru următorul număr de zile".

Prima dintre ele pune pauză actualizărilor de caracteristici precum November 2019 Update, pentru maxim 365 de zile (un an). Pentru a alege cât timp vrei să fie întrerupte aceste actualizări, apasă pe lista de sub setare și alege numărul de zile pe care îl vrei.

Actualizările de caracteristici pot fi amânate pentru maxim 365 de zile

Cea de-a doua setare se referă la actualizările de calitate, acestea fiind cunoscute și drept actualizări cumulative sau actualizări cumulative de calitate. De obicei, aceste actualizări aduc reparații și corecturi pentru problemele și vulnerabilitățile sistemului și nu includ caracteristici noi, schimbări la nivelul interfeței de utilizare sau alte îmbunătățiri semnificative pentru sistemul de operare. Dacă vrei să oprești actualizările de calitate de la a fi instalate pe PC-ul tău cu Windows 10, apasă pe această setare și alege pentru câte zile vrei să fie ele amânate. Perioada maximă de amânare pentru actualizările de calitate este de 30 de zile.

Actualizările de calitate pot fi amânate timp de 30 zile

Asta a fost tot: acum poți să închizi aplicația Setări și să te relaxezi. :)

Nu vrei să instalezi Windows 10 November 2019 Update?

Actualizările majore pentru Windows 10 aduc cu ele caracteristici noi, corecturi pentru probleme și mai multe îmbunătățiri pentru sistemul de operare. Totuși, uneori ele pot să cauzeze și probleme de stabilitate pentru unele calculatoare și dispozitive. Din moment ce ai deschis și citit acest ghid, este evident că nu vrei să faci upgrade-ul. În consecință, vrei să ne spui de ce nu vrei să instalezi Windows 10 November 2019 Update? Care sunt motivele pentru care refuzi această actualizare?