Cum amâni instalarea Windows 10 Spring Creators Update, în 3 pași

Vrei să oprești instalarea Windows 10 April 2018 Update, atunci când va fi disponibil, începând cu 8 Mai 2018? Dacă ai Windows 10 Pro, Windows 10 Education sau Windows 10 Enterprise, atunci poți să amâni instalarea acestei actualizări, cel puțin pentru patru luni, până în Septembrie 2018. Iată cum amâni toate actualizările majore de Windows 10:

NOTĂ: Inițial, am scris acest ghid pentru Windows 10 Anniversary Update iar apoi pentru Windows 10 Creators Update. Acum, am actualizat articolul pentru noul Windows 10 April 2018 Update, actualizare care va fi disponibilă pentru toți utilizatorii de Windows 10, gratuit, începând cu 8 Mai 2018 (prin Windows Update) sau 30 Aprilie 2018 (ca descărcare separată). Dacă vrei să-i oprești instalarea cel puțin pentru patru luni de la data lansării, urmează pașii din acest ghid.

Pasul 1. Deschide aplicația Setări

Mai întâi trebuie să deschizi aplicația Setări din Windows 10. O metodă rapidă pentru a face asta este să apeși pe butonul Start și apoi pe scurtătura sa din Meniul Start, ori să apeși tastele Windows + I de pe tastatură.

Pasul 2. Deschide setările avansate ale Windows Update

În aplicația Setări, apasă pe secțiunea Actualizare și securitate (Update & Security).

În mod implicit, secțiunea Windows Update trebuie să fie selectată în stânga. Dacă nu este, selecteaz-o. Aici vezi cum funcționează Windows Update pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10 și poți să îi accesezi setările avansate. În secțiunea Setări actualizare (Update settings), apasă pe legătura "Opțiuni avansate" (Advanced Options).

Se deschide lista cu setări avansate pentru Windows Update, unde poți configura cum sunt livrate actualizările de Windows 10.

Pasul 3. Amână upgrade-ul la Windows 10 April 2018 Update

Înainte de a face altceva, trebuie să înțelegi contextul vital pentru alegerile pe care urmează să le faci:

  • În mod implicit, utilizatorii de Windows 10 sunt puși în "Canal semianual (Audiență specifică)" de actualizări. Asta înseamnă că primești în mod automat toate actualizările de Windows 10, imediat ce sunt lansate de Microsoft pentru calculatorul sau dispozitivul tău, dar și în funcție de compatibilitatea sistemului tău cu cele mai noi actualizări. În funcție de datele de compatibilitate pe care le are Microsoft despre PC-ul tău, poți primi actualizarea imediat, ori la câteva săptămâni sau luni după lansarea sa, atunci când se rezolvă din problemele de compatibilitate.
  • Dacă vrei să întârzii instalarea de actualizări mari și importante, precum Windows 10 April 2018 Update, trebuie să-ți introduci sistemul în "Canal semianual". Această ramură include actualizări de securitate care sunt "la zi" și instalează actualizări importante precum Windows 10 April 2018 Update doar după ce au fost validate în ramurile de actualizare pentru consumatori, timp de cel puțin patru luni. Dacă prețuiești stabilitatea mai mult decât a primi cele mai noi facilități cât mai repede, vei vrea să folosești această ramură de actualizări.

Pentru a amâna instalarea Windows 10 April 2018 Update, mergi la "Alegeți când să fie instalate actualizările" și apasă pe lista unde scrie "Canal semianual (Audiență specifică)". Apoi, alege "Canal semianual".

Această setare va amâna instalarea Windows 10 April 2018 Update până cel puțin în Septembrie 2018.

Microsoft îți oferă și posibilitatea de a amâna instalări de actualizări semnificative de Windows 10, precum April 2018 Update, până la un an sau 365 de zile. Pentru a face asta, caută o listă sub textul care spune: "O actualizare de caracteristici include noi capacități și îmbunătățiri. Poate fi amânată pentru următorul număr de zile". Apasă pe ea și alege numărul de zile pentru care vrei să amâni Windows 10 April 2018 Update.

Acum poți închide aplicația Setări din Windows 10.

Ce faci dacă nu ai Windows 10 Pro, Education sau Enterprise?

Dacă ai versiunea Home de Windows 10, pentru consumatorii de acasă, nu poți amâna actualizările Drept urmare, fie că vrei, fie că nu vrei, Windows 10 April 2018 Update se va instala imediat ce este disponibil pentru calculatorul tău, începând cu 8 Mai 2018. Dar, dacă Microsoft detectează că sistemul tău are problemele de compatibilitate cu această actualizare, sunt șanse să o amâne în mod automat, pentru câteva săptămâni ori luni, până se îmbunătățește situația.

De ce nu vrei Windows 10 April 2018 Update?

Actualizările majore pentru Windows 10, aduc noi caracteristici și facilități, precum și multe soluții pentru problemele care existau în trecut. Dar, unele actualizări pot cauza probleme de stabilitate pe un număr restrâns de sisteme. Din moment ce citești acest articol și nu altul, este evident că nu vrei actualizarea Windows 10 April 2018 Update. Spune-ne care sunt motivele care stau în spatele deciziei tale. Comentează mai jos și hai să discutăm.