Cum amâni instalarea Windows 10 Fall Creators Update, în 3 pași

Vrei să oprești instalarea Windows 10 Creators Update, atunci când va fi disponibil, începând cu 17 Octombrie 2017? Dacă ai Windows 10 Pro, Windows 10 Education sau Windows 10 Enterprise, atunci poți să amâni instalarea acestei actualizări, cel puțin pentru patru luni, până în Februarie 2017. Iată cum amâni actualizările majore de Windows 10:

NOTĂ: Inițial, am scris acest ghid pentru Windows 10 Anniversary Update și apoi pentru Windows 10 Creators Update. Acum, am actualizat articolul pentru noul Windows 10 Fall Creators Update, actualizare care va fi disponibilă pentru toți utilizatorii de Windows 10, gratuit, începând cu 17 Octombrie 2017. Dacă vrei să oprești instalarea ei cel puțin pentru patru luni de la data lansării, urmează pașii din acest ghid.

Pasul 1. Deschide aplicația Setări

Mai întâi trebuie să deschizi aplicația Setări din Windows 10. O metodă rapidă pentru a face asta este să apeși pe butonul Start și apoi pe scurtătura sa din Meniul Start, ori să apeși tastele Windows + I de pe tastatură.

Pasul 2. Deschide setările avansate ale Windows Update

În aplicația Setări, apasă pe secțiunea Actualizare și securitate.

În mod implicit, secțiunea Windows Update ar trebui să fie selectată în stânga. Dacă nu este, selecteaz-o tu. Aici poți vedea cum funcționează Windows Update pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10 și poți să îi accesezi setările avansate. În partea de jos a ferestrei, apasă pe legătura “Opțiuni avansate” din partea dreaptă.

Se deschide lista cu setări avansate pentru Windows Update, unde poți configura cum sunt livrate actualizările de Windows 10.

Pasul 3. Amână upgrade-ul la Windows 10 Fall Creators Update

Înainte de a face altceva, să îți explicăm mai întâi contextul vital pentru alegerile pe care urmează să le faci:

  • În mod implicit, utilizatorii de Windows 10 sunt puși în Ramura Curentă de actualizări. Asta înseamnă că vei primit în mod automat toate actualizările de Windows 10, imediat ce sunt lansate de Microsoft pentru calculatorul sau dispozitivul tău.
  • Dacă vrei să întârzii instalarea de actualizări mari și importante, precum Windows 10 Fall Creators Update, trebuie să-ți introduci sistemul în “Ramura Curentă pentru Business”. Această ramură include actualizări de securitate care sunt “la zi” și instalează upgrade-uri importante precum Windows 10 Fall Creators Update doar după ce au fost validate în ramurile de update pentru consumatori, timp de cel puțin patru luni. Dacă prețuiești stabilitatea mai mult decât a primi cele mai noi facilități cât mai repede, vei vrea să folosești această ramură de actualizări.

Pentru a amâna instalarea Windows 10 Fall Creators Update, mergi la “Alegeți când să fie instalate actualizările și apasă pe lista unde scrie Ramura curentă. Apoi, alege Ramura curentă pentru business.

Această setare va amâna instalarea Windows 10 Fall Creators Update până cel puțin în Februarie 2018.

Microsoft îți oferă și posibilitatea de a amâna instalări de actualizări semnificative de Windows 10, precum Fall Creators Update, până la un an sau 365 de zile. Pentru a face asta, caută o listă sub textul care spune: “O actualizare de caracteristici include noi capacități și îmbunătățiri. Poate fi amânată pentru următorul număr de zile”. Apasă pe ea și alege numărul de zile pentru care vrei să amâni Windows 10 Fall Creators Update.

Acum poți închide aplicația Setări din Windows 10.

Ce faci dacă nu ai Windows 10 Pro, Education sau Enterprise?

Dacă ai versiunea Home de Windows 10, pentru consumatorii de acasă, nu poți amâna update-urile. Drept urmare, fie că vrei, fie că nu vrei, Windows 10 Fall Creators Update se va instala imediat ce este disponibil pentru calculatorul tău, începând cu 17 Octombrie 2017.

De ce nu vrei Windows 10 Fall Creators Update?

Într-un articol recent despre Windows 10 Fall Creators Update, ți-am arătat câteva dintre motivele pentru care se merită să instalezi actualizarea Windows 10 Fall Creators Update. Din moment ce citești acest articol și nu altul, este evident că nu vrei această actualizare. Spune-ne care sunt motivele care stau în spatele deciziei tale.