Cum amâni instalarea Windows 10 October 2018 Update, în 3 pași

Vrei să oprești instalarea Windows 10 October 2018 Update, atunci când va fi disponibil, începând cu 2 Octombrie 2018? Dacă ai Windows 10 Pro, Windows 10 Education sau Windows 10 Enterprise, atunci poți să amâni instalarea acestei actualizări, cel puțin pentru patru luni, până în Februarie 2019. Astfel, poți să te asiguri că nu te vei lupta cu bug-uri și acestea vor fi rezolvate până instalezi această actualizare pentru Windows 10. Iată cum amâni toate actualizările majore de Windows 10, pentru mult timp:

NOTĂ: Inițial, am scris acest ghid pentru Windows 10 Anniversary Update. Acum, am actualizat articolul pentru noul Windows 10 October 2018 Update, actualizare care va fi disponibilă pentru toți utilizatorii de Windows 10, gratuit, începând cu 2 octombrie 2018. Dacă vrei să oprești instalarea acestei actualizări cel puțin pentru patru luni de la data lansării, continuă să citești acest ghid.

Ce ediții de Windows 10 îți permit să amâni October 2018 Update?

Dacă ai versiunea Home de Windows 10, pentru consumatorii de acasă, nu poți amâna actualizările. Încearcă aplicația recomandată în acest ghid, pentru a vedea dacă te ajută: Folosește Show or Hide Updates pentru a bloca actualizări nedorite pentru Windows 10. Dacă ai reușit să blochezi această actualizare spune-ne într-un comentariu mai jos, pentru a îi ajuta și pe ceilalți cititori. Un aspect important este faptul că, dacă Microsoft detectează că sistemul tău are problemele de compatibilitate cu această actualizare, sunt șanse să o amâne în mod automat, pentru câteva săptămâni ori luni, până se îmbunătățește situația.

Dacă ai Windows 10 Pro, Education sau Enterprise, citește mai departe.

Pasul 1. Deschide aplicația Setări

Mai întâi, deschide aplicația Setări. O metodă rapidă pentru a face asta este să apeși pe butonul Start și apoi pe scurtătura din Meniul Start, ori să apeși tastele Windows + I de pe tastatură.

Scurtătura pentru Setări din Windows 10

Pasul 2. Deschide setările avansate ale Windows Update

În aplicația Setări, mergi la secțiunea Actualizare și securitate (Update & Security).

Setările din Windows 10

În mod implicit, secțiunea Windows Update trebuie să fie selectată în stânga. Dacă nu este, selecteaz-o. Aici vezi cum funcționează Windows Update pe sistemul tău cu Windows 10 și poți să îi accesezi setările avansate. Apasă pe legătura "Opțiuni avansate" (Advanced Options).

Windows Update pentru Windows 10

Se deschide lista cu setări avansate pentru Windows Update, unde poți configura ce actualizări sunt livrate în Windows 10, precum și cum sunt ele distribuite. Derulează lista de setări, în jos.

Opțiuni avansate pentru controlul actualizărilor de Windows 10

Pasul 3. Amână upgrade-ul la Windows 10 October 2018 Update

Înainte de a face altceva, trebuie să înțelegi contextul pentru alegerile pe care urmează să le faci:

  • În mod implicit, utilizatorii de Windows 10 sunt puși în "Canal semianual (Audiență specifică)" de actualizări. Asta înseamnă că primești în mod automat toate actualizările de Windows 10, imediat ce sunt lansate de Microsoft pentru calculatorul sau dispozitivul tău, dar și în funcție de compatibilitatea sistemului tău cu cele mai noi actualizări. În funcție de datele de compatibilitate pe care le are Microsoft despre PC-ul tău, poți primi actualizarea imediat, ori la câteva săptămâni sau luni după lansarea sa, atunci când se rezolvă din problemele de compatibilitate.
  • Dacă vrei să întârzii instalarea de actualizări mari și importante, precum Windows 10 October 2018 Update, trebuie să-ți înscrii sistemul în "Canal semianual". Această ramură include actualizări de securitate care sunt "la zi" și instalează actualizări importante precum Windows 10 October 2018 Update doar după ce au fost validate în ramurile de actualizare pentru consumatori, timp de cel puțin patru luni. Dacă prețuiești stabilitatea mai mult decât primirea de noi facilități cât mai repede, vei vrea să folosești această ramură de actualizări.
  • De asemenea, poți pune pe pauză toate actualizările maxim 35 de zile. Dacă faci asta pe 2 octombrie, actualizările sunt amânate până pe 7 noiembrie 2018.
Pune actualizările de Windows 10 pe pauză

Pentru a amâna instalarea Windows 10 October 2018 Update, mergi la "Alegeți când să fie instalate actualizările" și apasă pe lista unde scrie "Canal semianual (Audiență specifică)". Apoi, alege "Canal semianual". Astfel, se va amâna instalarea Windows 10 October 2018 Update până cel puțin în februarie 2019.

Schimbă canalul actualizărilor pentru Windows 10

Microsoft îți oferă și posibilitatea de a amâna instalări de actualizări semnificative de Windows 10, precum October 2018 Update, până la un an sau 365 de zile. Pentru a face asta, caută o listă sub textul care spune: "O actualizare de caracteristici include noi capacități și îmbunătățiri. Poate fi amânată pentru următorul număr de zile". Apasă pe ea și alege numărul de zile pentru care vrei să amâni actualizarea.

Amână actualizările de Windows 10 până la 365 de zile

Acum poți închide aplicația Setări din Windows 10.

De ce nu vrei Windows 10 October 2018 Update?

Actualizările majore pentru Windows 10 aduc noi caracteristici și facilități, precum și multe soluții pentru problemele care existau în trecut. Dar, unele actualizări pot cauza probleme de stabilitate pentru un număr restrâns de sisteme. Spune-ne care sunt motivele care stau în spatele deciziei tale de a amâna actualizarea. Comentează mai jos și hai să discutăm.