Amână instalarea actualizărilor pentru Windows 10, precum May 2019 Update

Vrei să oprești instalarea Windows 10 May 2019 Update, disponibilă prin Windows Update începând cu 21 Mai? Dacă ai Windows 10 Pro, Windows 10 Education sau Windows 10 Enterprise, atunci poți să amâni instalarea acestei actualizări, cel puțin pentru patru luni, până în Septembrie 2019. Dacă ai Windows 10 Home nu aceeași opțiune, însă ai câteva mijloace pentru o amânare limitată. Iată cum amâni toate actualizările majore pentru Windows 10:

În Windows 10 Home ai opțiuni limitate pentru amânare

Dacă ai ediția Home de Windows 10, destinată utilizatorilor de acasă, nu poți amâna actualizările la fel ca în celelalte ediții ale sistemului de operare.

În Windows 10 Home nu poți amâna actualizările

Atunci când folosești Windows 10 Home singurul mod prin care poți amâna puțin actualizarea este să nu accesezi Windows Update și să nu dai clic pe Căutați actualizări. Nu atinge butonul respectiv și Windows 10 va face actualizarea în fundal, într-un ritm mai lent. Astfel, Microsoft va presupune că nu dorești May 2019 Update imediat și îl va oferi mai târziu.

Nu da clic pe Căutați actualizări

De asemenea, dacă Microsoft detectează că sistemul tău are problemele de compatibilitate cu o actualizare, sunt șanse să o amâne în mod automat, pentru câteva săptămâni ori luni, până se îmbunătățește situația. Dacă decizi să instalezi Windows 10 May 2019 Update, vei avea opțiunea de a amâna toate actualizările viitoare, precum în captura de ecran de mai jos. Această schimbare este mult așteptată de utilizatorii Windows 10 Home.

În Windows 10 May 2019 Update, utilizatorii ediției Home pot amâna actualizări

Dacă nu știi ce ediție de Windows 10 ai instalată, citește: Ce versiune, ediție și tip de Windows 10 am instalat? Dacă ai Windows 10 Pro, Education sau Enterprise, citește mai departe.

Pasul 1. Deschide aplicația Setări

Deschide aplicația Setări. O metodă rapidă pentru a face asta este să apeși pe butonul Start și apoi pe scurtătura Setări din Meniul Start, ori să apeși tastele Windows + I de pe tastatură.

Scurtătura pentru Setări din Windows 10

Pasul 2. Deschide setările pentru Windows Update

În aplicația Setări, deschide secțiunea "Actualizare și securitate".

Setările din Windows 10

În mod implicit, secțiunea Windows Update trebuie să fie selectată în stânga. Dacă nu este, selecteaz-o. Aici vezi cum funcționează Windows Update pe sistemul tău cu Windows 10 și poți să îi accesezi setările avansate. Dă clic pe legătura "Opțiuni avansate", semnalată în captura de ecran de mai jos.

Windows Update pentru Windows 10

Se deschide lista cu setări avansate pentru Windows Update, unde poți configura ce actualizări sunt livrate în Windows 10, precum și cum sunt distribuite. Derulează lista de setări, în jos până la secțiunea "Alegeți când să fie instalate actualizările".

Opțiuni avansate pentru controlul actualizărilor Windows 10

Pasul 3. Amână actualizarea Windows 10 May 2019 Update

Înainte de a face altceva, trebuie să înțelegi contextul pentru alegerile pe care urmează să le faci:

  • În mod implicit, utilizatorii de Windows 10 sunt puși în "Canal semianual (Audiență specifică)" de actualizări. Asta înseamnă că primești în mod automat toate actualizările de Windows 10, imediat ce sunt lansate de Microsoft pentru calculatorul sau dispozitivul tău, dar și în funcție de compatibilitatea sa cu cele mai noi actualizări. Conform datelor de compatibilitate pe care le are Microsoft despre PC-ul tău, poți primi actualizarea imediat, ori la câteva săptămâni sau luni după lansarea sa, atunci când se rezolvă din problemele de compatibilitate.
  • Dacă vrei să întârzii instalarea de actualizări importante, precum Windows 10 May 2019 Update, trebuie să-ți înscrii sistemul în "Canal semianual". Această ramură include actualizări de securitate care sunt "la zi" și instalează actualizări importante precum Windows 10 May 2019 Update doar după ce au fost validate în ramurile de actualizare pentru consumatori, timp de cel puțin patru luni. Dacă prețuiești stabilitatea mai mult decât primirea de noi facilități cât mai repede, alege să folosești această ramură de actualizări.
  • De asemenea, poți pune pe pauză toate actualizările maxim 35 de zile, inclusiv actualizările majore precum Windows 10 May 2019 Update.

Pentru a amâna toate actualizările timp de 35 de zile, mută comutatorul pentru "Întrerupeți actualizările" pe poziția Activat. Noi am făcut asta pe 22 Mai și toate actualizările pentru Windows 10 au fost întrerupte până la data de 26 Iunie 2019.

Întrerupe actualizările de Windows 10

Pentru a amâna instalarea Windows 10 May 2019 Update, mergi la "Alegeți când să fie instalate actualizările" și dă clic pe lista unde scrie "Canal semianual (Audiență specifică)". Apoi, alege "Canal semianual". Astfel, se va amâna instalarea Windows 10 May 2019 Update până cel puțin în Septembrie 2019.

Schimbă canalul actualizărilor pentru Windows 10

Microsoft îți oferă și posibilitatea de a amâna instalări de actualizări semnificative pentru Windows 10, precum May 2019 Update, până la un an sau 365 de zile. Pentru a face asta, caută o listă sub textul care spune: "O actualizare de caracteristici include noi capacități și îmbunătățiri. Poate fi amânată pentru următorul număr de zile". Dă clic pe ea și alege numărul de zile pentru care vrei să amâni actualizarea. După aceea, închide aplicația Setări.

Amână actualizările de Windows 10, maxim 365 de zile

IMPORTANT: Atunci când întrerupi actualizările și le amâni, Windows 10 îți respectă alegerea. Dar, atunci când se termină perioada de pauză, nu mai poți amâna actualizările din nou, până când Windows 10 nu descarcă și instalează cea mai nouă versiune disponibilă la data respectivă. Dacă vrei să configurezi când îi permiți Windows 10 să instaleze actualizări și să-ți repornească PC-ul, citește: Configurează când are voie Windows 10 să instaleze actualizări și să repornească PC-ul.

De ce nu vrei Windows 10 May 2019 Update?

Actualizările majore pentru Windows 10 aduc noi caracteristici și facilități, precum și soluții pentru problemele care existau în trecut. Dar, unele actualizări pot cauza probleme de stabilitate pentru un număr restrâns de sisteme. Spune-ne care sunt motivele care stau în spatele deciziei tale de a amâna actualizarea la Windows 10 May 2019 Update.