Cum folosești aplicația Cameră din Windows 10 cu webcam-ul tău

Multe dispozitive moderne cu Windows includ o cameră web și, pentru a o putea folosi, ai nevoie de o aplicație care să facă fotografii, să înregistreze clipuri video sau să redea imagini video atunci când porți conversații online. Pentru aceste scopuri, Microsoft a dezvoltat aplicația Cameră , ea fiind inclusă implicit în Windows 10. În acest ghid îți vom arăta tot ce trebuie să știi despre cum se folosește: cum o pornești, cum faci fotografii și înregistrezi video, cum setezi luminozitatea și alți parametri. Avem destul de multe de discutat, așa că hai să începem:

IMPORTANT: Dacă este prima dată când îți vei folosi aplicația Cameră pe dispozitivul tău cu Windows 10, asigură-te că ai instalat driverul pentru webcam-ul tău. Pentru a crea acest ghid am folosit ultima versiune de Windows 10 Creators Update, disponibilă începând cu Aprilie 2017.

Cum pornești aplicația Cameră în Windows 10

La fel ca majoritatea aplicațiilor, aplicația Cameră din Windows 10 poate fi lansată urmând mai multe metode. Una dintre cele mai rapide este să folosești opțiunea de căutare oferită de Cortana. Apasă pe caseta de căutare de pe bara de activități și scrie cuvântul "cameră". Apoi, apasă pe aplicația Cameră.

O altă metodă de a deschide aplicația Cameră în Windows 10 este să folosești Meniul Start. Apasă pe butonul Start, derulează lista de aplicații și apoi apasă pe scurtătura Cameră.

Dacă este prima dată când deschizi aplicația Cameră , îți poate cere accesul la camera web și la microfonul tău, precum și la locația ta. După ce ai permis aplicației Cameră să îți folosească dispozitivele, ar trebui să vezi o imagine cu ceea ce se află în fața camerei web. Adică o imagine cu tine. :)

Cum faci fotografii în Windows 10, cu ajutorul aplicației Cameră

În partea dreaptă a aplicației Cameră vei găsi două butoane: unul pentru fotografiere și unul pentru înregistrarea de clipuri video. Vei observa că unul dintre aceste butoane este mai mare decât celălalt. Acest buton îți arată modul în care se află aplicația.

Tot ce trebuie să faci pentru a realiza o fotografie cu camera ta web este să apeși pe butonul Foto. Reține că, dacă aplicația Cameră se afla în modul Video , va trebui să apeși de două ori pe butonul Foto: o dată pentru a trece la modul Foto și încă o dată pentru a realiza fotografia.

Cum înregistrezi clipuri video în Windows 10, cu aplicația Cameră

Pentru a înregistra clipuri video cu aplicația Cameră în Windows 10, trebuie mai întâi să treci în modul Video. Apasă pe butonul Video din partea dreaptă a ferestrei aplicației.

Apoi, pentru a începe o înregistrare video cu aplicația Cameră, apasă din nou pe butonul Video. După ce ai început să înregistrezi, aplicația Cameră va afișa un cronometru în partea de jos a clipului video, care îți spune cât timp a trecut de când ai început înregistrarea.

Dacă vrei să pui în pauză înregistrarea video, apasă pe butonul Pauză din partea dreaptă a aplicației Cameră. Când o înregistrare este în pauză, vei vedea mesajul În pauză afișat în partea de jos a ferestrei. Pentru a continua înregistrarea, apasă din nou pe butonul Pauză.

Apoi, când vrei să finalizezi înregistrarea video, apasă pe butonul Stop din partea dreaptă a aplicației.

Cum setezi temporizatorul pentru fotografii

Aplicația Cameră îți oferă și posibilitatea de a seta un Temporizator foto pentru realizarea automată a fotografiilor, la câteva secunde după ce ai apăsat pe butonul Foto.

Pentru a folosi Temporizatorul foto, apasă pe iconița mică care ilustrează un ceas, din partea centrală sus a aplicației Cameră.

Temporizatorul foto îți oferă opțiunea de a face fotografii cu o Întârziere de 2, 5 sau 10 secunde. Pentru a selecta întârzierea pe care o preferi apasă pe iconița ceas repetat. Numărul de secunde de întârziere este afișat ca un număr mic lângă iconița ceas din partea centrală sus a ferestrei.

Dacă te răzgândești și nu mai vrei să folosești temporizatorul, apasă pe același buton până când aplicația Cameră este setată pe Temporizator dezactivat.

Dacă ai activat Temporizatorul foto , de fiecare dată când vei realiza o fotografie, aplicația Cameră afișează un cronometru care îți spune când este realizată de fapt fotografia.

Cum ajustezi luminozitatea imaginii

Aplicația Cameră din Windows 10 îți permite să setezi manual Luminozitatea , sau expunerea, fotografiilor și clipurilor video pe care le realizezi. Pentru a face acest lucru, apasă pe butonul săgeată din partea de sus a aplicației Cameră , pentru a intra în modul Pro.

După ce ai intrat în modul Pro , tot în partea de sus a aplicației Cameră vei găsi un buton nou pentru controlul Luminozității. Apasă pe el.

După ce ai apăsat pe butonul Luminozitate, aplicația Cameră va afișa un cursor manual în partea dreaptă a ferestrei.

Cu mouse-ul sau cu degetul, trage cursorul în sus pentru a lumina fotografiile și clipurile video sau trage-l în jos pentru a le întuneca.

Citește pagina următoare a acestui tutorial pentru a afla cum îți vezi fotografiile și clipurile video pe care le-ai realizat cu aplicația Cameră, precum și cum ajustezi setările mai avansate oferite de aplicație.