Cum folosești instrumentul Contor de timp din Windows 10

Ca mulți alți utilizatori de Windows, probabil petreci destul de mult timp utilizând calculatorul sau alte dispozitive, chiar și atunci când faci alte lucruri, cum ar fi gătitul. Dacă nu vrei să dai foc bucătăriei, un contor de timp s-ar putea dovedi util. Windows 10 include o caracteristică numită Contor de timp , ce se găsește în aplicația Alarme și Ceas , pe care o găsim extrem de ușor de utilizat, chiar și pentru începători. În acest articol îți vom arăta unde poți găsi funcția Contor de timp și cum poți seta sau șterge cronometre în cel mai simplu mod posibil. Să începem:

Unde poți găsi contorul de timp în Windows 10

Caracteristica Contor de timp este inclusă în aplicația Alarme & Ceas. Am prezentat căile pe care le poți urma pentru a deschide aplicația în unul din articolele noastre anterioare: Cum setăm, edităm și eliminăm alarme în Windows 10.

Când aplicația Alarme și Ceas se va deschide, selectează fila Contor de timp din meniul din partea de sus a ferestrei.

Cum se setează un contor de timp în Windows 10

Setarea unui nou contor de timp se face destul de simplu. În fila Contor de timp a ferestrei Alarme și Ceas, apasă butonul "+" din meniul din partea de jos a ferestrei.

Primul lucru pe care îl poți face este să denumești contorul de timp. Apasă câmpul de căutare de sub Nume contor de timp și poți începe să introduci noul nume.

Apoi, poți seta o Durată pentru contorul tău de timp. Selectează numărul de ore, minute și secunde și apasă butonul "bifat" din partea de jos a meniului derulant.

Pentru a salva modificările făcute, apasă butonul Salvare din partea de jos a ferestrei.

Acum contorul tău de timp este setat. Poți apăsa butonul Extindeți , pentru ca acesta să fie afișat pe toată fereastra.

La apăsarea butonului Extindeți, contorul de timp va arăta similar capturii de mai jos. Apasă Restaurați pentru a vizualiza din nou varianta minimalizată.