Cum folosești și oprești alarme în Windows 10

În Windows 10, poate fi folositor să știi cum să folosești alarmele. Dacă ai nevoie de o alarmă în plus pentru a te asigura că ajungi la acea întâlnire importantă sau dacă ai nevoie de ajutor cu organizarea programului tă de zi cu zi, ceasul cu alarmă integrat în Windows 10 te poate ajuta să fii mai productiv. Ar trebui să folosești alarme dacă petreci mult timp în fața calculatorului, mai ales dacă încă lucrezi la abilitățile tale de gestionare a timpului. 🙂 Acest tutorial îți arată cum adaugi, folosești și oprești alarme pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10:

NOTĂ: Caracteristicile din acest ghid sunt disponibile în Windows 10 November 2019 Update sau mai nou. Dacă folosești o versiune de Windows 10 mai veche, este posibil să nu ai acces la toate caracteristicile. Verifică versiunea de Windows 10 și, dacă este necesar, instalează-ți cea mai recentă actualizare de Windows 10 disponibilă pentru tine.

Cum accesezi aplicația Alarme și ceas în Windows 10

Windows 10 vine cu aplicația "Alarme și ceas", care include caracteristica Alarmă. Există mai multe moduri de a deschide aplicația. Pentru că lista de aplicații din Meniul Start este ordonată alfabetic, ni s-a părut cel mai simplu să o accesăm și, apoi, să deschidem aplicația "Alarme și ceas" de la litera A, din partea de sus a Meniului Start. Pentru a deschide Meniul Start, apasă fie pe butonul Start din colțul din stânga jos al ecranului, fie pe tasta Windows de pe tastatură. Aplicația "Alarme și ceas" ar trebui să fie vizibilă când se deschide Meniul Start, dar derulează puțin în jos dacă nu este. Apasă pe aplicație pentru a o deschide.

Apasă pe Alarme și ceas

Poți, de asemenea, să introduci "alarme" în câmpul de căutare al barei de activități și, apoi, să apeși pe rezultatul relevant.

Deschide Alarme și ceas din bara de activități

Dacă folosești des aplicația "Alarme și ceas", creează o dală pentru ea în Meniul Start. După ce cauți aplicația în câmpul de căutare al barei de activități, apasă pe opțiunea "Fixare la Start" din partea dreaptă.

Apasă pe Fixare la Start

Dala este afișată în Meniul Start și poți apăsa pe ea pentru a accesa aplicația. Dala "Alarme și ceas" te ajută și să ții cont de programul tău, arătându-ți următoarea alarmă activă și niște detalii despre ea.

Dala Alarme și ceas este folositoare

Când se deschide "Alarme și ceas", sunt patru file în partea de sus a ferestrei.

Fila care ne interesează se numește, după cum probabil ai ghicit deja, Alarmă. Apasă pe ea.

Accesează Alarmă din Alarme și ceas

NOTĂ: Acest tutorial se concentrează pe cum folosești alarmele din Windows 10 manual, pe tipar vechi. Cortana, asistenta virtuală de la Microsoft, este bine integrată cu aplicația "Alarme și ceas", deci, în limbile pentru care este disponibilă, cum ar fi engleza, o poți folosi și pe ea pentru a controla alarmele. Pentru a afla mai multe despre asta, citește Cum setezi alarme și temporizatoare folosind Cortana în Windows 10.

Cum adaugi alarme în Windows 10

În Windows 10, alarmele sunt bune la a-ți aminti de activități care trebuie făcute la anumite ore în anumite zile, cum ar fi să-ți uzi plantele, să-i faci baie animalului tău de companie sau să-ți faci curat în casă. Poți să ai peste treizeci de alarme active în același timp. Am fi putut oferi date mai exacte, dar am considerat că treizeci ar trebui să fie de ajuns pentru majoritatea utilizatorilor (și deja ne plictisisem 🙂 ). Alarma ta pornește la momentul decis de tine, atât timp cât calculatorul sau dispozitivul tău este treaz, chiar dacă este blocat. Pentru a adăuga o alarmă nouă, apasă pe butonul "Adăugați o nouă alarmă" din partea de jos a filei Alarmă.

Apasă pe Adăugați o nouă alarmă în Alarme și ceas

Asta deschide fereastra Alarmă nouă, unde poți seta mai întâi ora alarmei derulând și selectând ora și minutul la care vrei să se declanșeze. Timpul rămas până când sună alarma este afișat dedesubt.

Apasă pentru a seta o oră pentru alarma ta

Dacă apeși pe câmpul de sub Nume alarmă, poți introduce un nume pentru alarma ta, în loc de numele implicit Alarmă (1). Noi am creat o alarmă numită Yoga pentru a ne aminti să ne relaxăm.

Denumește alarma în Alarme și ceas

Dacă nu ai chef să-ți denumești alarmele, Windows 10 te ajută să diferențiezi între ele și adaugă un număr nou după genericul Alarmă. Mai departe, poți decide cât de des se declanșează alarma ta în secțiunea Repetări. Valoarea implicită este "O singură dată", dar, dacă apeși pe ea, poți vedea mai multe opțiuni.

Apasă pe O singură dată pentru a alege altceva

Apasă pentru a selecta zilele săptămânii când ai nevoie de alarmă. Când ai terminat, apasă în afara secțiunii care arată zilele săptămânii și schimbările tale sunt salvate.

Alege zilele pentru alarma ta

După cum poți vedea mai sus, noi am selectat Marți, Joi, Sâmbătă și Duminică. În următoarea captură de ecran, poți vedea alegerile noastre afișate elegant în secțiunea Repetări "Weekenduri, Ma, J". Apasă pe Clopoței pentru a schimba Sunetul alarmei tale.

Schimbă sunetul alarmei tale

În lista de sunete disponibile, apasă pe Redare pentru a asculta o melodie. Când te decizi, apasă pe melodia respectivă și preferința ta este salvată.

Setează o melodie pentru alarma ta

NOTĂ: Știai că tonul Ecou este cel folosit de contoarele de timp din Windows 10? Pentru a afla mai multe despre temporizatoare, citește Cum folosești Contorul de timp din Windows 10.

Poți, de asemenea, să setezi un Interval amânare, selectând o perioadă de timp. Apasă pe valoarea implicită 10 minute pentru a deschide un meniu.

Setează Intervalul amânare

Dezactivează funcția de amânare, sau selectează una dintre valorile afișate. Apasă pe opțiunea dorită pentru a o salva.

Alege un interval de amânare pentru alarma ta

Când ai terminat să-ți setezi alarma, apasă pe butonul Salvați din partea din dreapta jos a ferestrei.

Apasă pe Salvați pentru a crea alarma

Alarma ta este acum setată și o poți vedea afișată în fila Alarmă a aplicației "Alarme și ceas".

Alarma ta este afișată în aplicația Alarme și ceas

Exceptând cazul în care vrei să mai arunci un ochi pe programul tău, poți închide aplicația "Alarme și ceas" când termini. Alarma ta sună la ora stabilită.

Cum folosești alarmele în Windows 10

Alarmele create sunt afișate în fila Alarmă a aplicației "Alarme și ceas".

Poți să-ți vezi alarmele în fila <em>Alarmă</em>

Poți să activezi sau să dezactivezi o alarmă oricând apăsând pe comutatorul din dreapta ei.

Folosește comutatorul pentru a activa sau dezactiva o alarmă

Pentru a edita o alarmă, apasă pe ea. Se deschide fereastra Editați alarma, care îți permite să ajustezi setările alarmei ca atunci când ai creat-o.

Editează alarma în Alarme și ceas

Când pornește o alarmă, comportamentul implicit este să te anunțe redând sunetul ales pentru ea și afișând un banner în colțul din dreapta jos al ecranului tău. Volumul celorlalte sunete redate de calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10 este redus ca nu cumva să-ți ratezi alarma.

Pentru a schimba acest comportament, modifică notificările generale pentru aplicația "Alarme și ceas". Ca să afli cum să faci asta, citește Cum oprești și configurezi notificările din Windows 10.

Dacă mai ai nevoie de timp, îți poți amâna alarma. Windows 10 ia în considerare că circumstanțele tale s-au schimbat de la crearea alarmei și te lasă să modifici pentru cât timp o amâni, în secțiunea "Amânați timp de". Apasă pe valoarea prestabilită pentru a deschide un meniu cu mai multe opțiuni.

Apasă pentru a deschide un meniu

Selectează pentru cât timp vrei să-ți amâni alarma.

Alege cât timp este amânată alarma

Indiferent dacă ai modificat sau nu timpul de amânare, apasă pe butonul Amânați pentru a prelungi alarma pe durata afișată.

Apasă pe Amânați pentru a tărăgăna alarma

Alarma ta pornește din nou când a trecut intervalul stabilit și o poți amâna urmând aceiași pași. Dacă te încadrezi în timp, apasă pe Îndepărtați pentru a opri alarma cu totul și a ascunde bannerul.

Apasă pe Îndepărtați pentru a opri alarma

PONT: Alarma se oprește și dacă apeși pe banner în zona care afișează detaliile alarmei, iar asta deschide fila Alarmă a aplicației "Alarme și ceas".

Cum ștergi alarmele în Windows 10

Chiar dacă ai configurat o alarmă să sune "O singură dată", ea nu dispare din fila Alarmă când a terminat. Este salvată în caz că vrei s-o folosești din nou altă dată. Cu toate astea, este simplu să ștergi alarme.

Apasă pe orice alarmă, activă sau nu, pentru a deschide fereastra Editați alarma. Pentru a o elimina, poți fie să apeși pe tasta Delete de pe tastatura ta, fie pe butonul Ștergeți din partea de jos a ferestrei.

Apasă pe Ștergeți pentru a elimina o alarmă

Pentru a-ți confirma alegerea, apasă pe Ștergere și alarma ta dispare.

Apasă Ștergere pentru a confirma eliminarea alarmei

Pentru a șterge instantaneu orice alarmă, activă sau nu, dă clic dreapta sau menține apăsat pe ea și apare un meniu cu o singură opțiune. Apasă pe Ștergere.

Șterge o alarmă din meniul ei de clic dreapta

Alarma ta este ștearsă și dispare din fila Alarmă. Pentru a șterge mai multe alarme în același timp, apasă pe butonul Selectați alarmele din colțul din dreapta jos al ferestrei.

Apasă pe Selectați alarmele

Lângă fiecare alarmă este afișată o casetă de selecție. Apasă pe alarma pe care vrei să o ștergi pentru a o selecta.

Apasă pe o alarmă pentru a o selecta

Apasă pe butonul "Ștergeți alarmele selectate" din partea de jos a ferestrei pentru a elimina alarmele selectate.

Apasă pe Ștergeți alarmele selectate

Alarmele selectate sunt eliminate imediat din fila Alarmă.

Crezi că alarmele ar putea fi îmbunătățite?

Noi am scris acest tutorial la puțin timp după un articol despre Agenda din Windows 10, care te ajută, de asemenea, cu abilitățile tale de a gestiona timpul (sau cu lipsa lor). Asta ne-a făcut să ne gândim: nu ar fi excelent dacă alarmele tale active ar fi integrate cu această caracteristică? Ai putea, de asemenea, să le accesezi din zona de notificare. Tu ce crezi? Crezi că alarmele din Windows 10 pot fi îmbunătățite? Lasă-ne un comentariu cu părerea ta.

Descoperă: Productivitate Ceas, limbă și oră Ghiduri Programe Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează