Cum vezi toate conturile de utilizator care există pe PC-ul tău cu Windows

În anumite situații poți avea nevoie să extragi o listă cu toate conturile de utilizator care există pe dispozitivul tău cu Windows. Sau poate vrei să afli ce conturi ascunse există pe sistemul tău. Pentru a te ajuta, am creat o listă cu patru metode pe care le poți folosi pentru a vedea toate conturile de utilizator, inclusiv pe cele ascunse de către Windows, ori cele create de aplicațiile tale. Să începem:

NOTĂ: Acest ghid acoperă Windows 10, Windows 7 și Windows 8.1. Dacă nu știi ce versiune de Windows ai, citește acest tutorial: Cum afli ce versiune de Windows ai instalată pe calculator.

Vezi toate conturile de utilizator, folosind comanda Net User, în PowerShell sau Linia de Comandă

Această metodă merge la fel în Linia de Comandă și PowerShell. Deschide aplicația pe care o preferi, tastează net user și apasă Enter. Această comandă listează toate conturile de utilizator care există în Windows, inclusiv pe cele care sunt ascunse sau dezactivate. Toate conturile sunt afișate folosind numele lor intern, utilizat de Windows în fundal, nu numele lor de afișare pe care-l vezi atunci când te autentifici în Windows.

Poți avea această listă stocată într-un fișier text pe care îl poți deschide în Notepad. Tastează net user > numefișier.txt și un fișier cu numele dat de tine este creat în folderul "C:\Users\Contul tău de utilizator".

Dacă vrei să creezi un fișier text într-o locație anume, introdu net user > "cale\numefișier.txt" și apasă Enter.

Un truc bun de știut este faptul că poți folosi această comandă și pentru a afla informații detaliate despre un cont anume. Tastează net user numeutilizator și apasă Enter. Windows afișează informații utile despre acel cont de utilizator, cum ar fi data la care a fost setată parola sa, când expiră (dacă expiră), grupurile din care face parte, etc.

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre această comandă și parametrii săi, mergi la pagina sa de documentație: Net user.

Vezi toate conturile de utilizator, folosind Gestionare Computer (Computer Management)

O altă metodă care afișează toate conturile, inclusiv pe cele ascunse sau dezactivate, implică deschiderea Gestionare Computer (Computer Management). Deschide Gestionare Computer și mergi la "Local Users and Groups -> Users" (Utilizatori locali și grupuri -> Utilizatori). În partea dreaptă vezi toate conturile de utilizator, numele lor folosit de Windows, numele lor de afișare și o descriere pentru fiecare.

Dă dublu clic pe un utilizator pentru a afla mai multe despre proprietățile și setările sale, inclusiv grupurile din care face parte.

Vezi o listă cu toate conturile de utilizator active, în Panoul de Control (Control Panel)

O metodă mai puțin tehnică dar care oferă și mai puține informații, implică utilizarea Panoului de Control. După ce-l accesezi, mergi la "Conturi de utilizator" (User Accounts) sau "Conturi de Utilizator și Siguranța Familiei" (User Accounts and Family Safety), în funcție de versiunea de Windows pe care o ai.

Dă clic sau apasă pe Conturi de utilizator.

Acum vezi contul tău de utilizator, informații despre el și câteva legături. Apasă pe legătura care spune "Gestionați alt cont" ("Manage another account").

Acum vezi conturile active, ne-ascunse, care există în Windows și dacă sunt conturi locale, administrator, etc.

Prin această metodă, nu poți vedea conturile de utilizator ascunse sau dezactivate.

Vezi o listă cu conturile active, pe ecranul de autentificare

Cea mai evidentă metodă este aceea de a te uita la ecranul de autentificare al Windows, unde alegi ce cont vrei să folosești și trebuie să introduci parola. Pe acest ecran vezi doar conturile active (dar nu și pe cele ascunse) care există în Windows. Dacă folosești Windows 10, lista este afișată în colțul dreapta-jos al ecranului de autentificare.

Dacă folosești Windows 7, toate conturile active sunt afișate în centru.

La fel și dacă folosești Windows 8.1 și te afli pe ecranul de autentificare.

Neajunsul acestei metode este că nu afișează conturile dezactivate ori pe cele ascunse.

Câte conturi ascunse ai găsit pe sistemul tău cu Windows?

Îți recomandăm să încerci primele două metode pentru a afla toate conturile care există pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows. S-ar putea să fii surprins(ă) de câte conturi ascunse au fost create de aplicațiile instalate, iar tu habar nu aveai. Înainte de a închide acest tutorial, spune-ne câte conturi ai găsit ascunse, despre care nu știai că există. Suntem curioși să aflăm. :)