Cum instalezi o schemă de cursoare pentru mouse în Windows (toate versiunile)

Dacă vrei să schimbi modul în care arată indicatorii pentru cursorul mouse-ului tău, ai două opțiuni: poți să setezi manual un indicator pentru fiecare cursor al mouse-ului, sau poți să instalezi o schemă de cursoare pentru mouse care schimbă toate cursoarele pe care le vezi în Windows. Ultima variantă este metoda mai rapidă și mai ușoară de a schimba felul în care arată cursoarele mouse-ului. Dacă vrei să știi cum se instalează o schemă de cursoare pentru mouse, în toate versiunile de Windows, citește acest ghid. Este mai ușor decât ai crede:

NOTĂ: Instalarea unei scheme noi de cursoare pentru mouse se face la fel indiferent de versiunea de Windows pe care o folosești. Fie că ai Windows 10, Windows 8.1 sau Windows 7, procesul este identic. Pentru a face ghidul mai simplu de urmărit, noi vom folosi doar capturi de ecran din Windows 10.

Pasul 1. Descarcă schema de cursoare pentru mouse pe care vrei să o folosești

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să obții schema de cursoare de mouse pe care vrei să le folosești. Asta înseamnă, de obicei, să o descarci de undeva de pe internet. Pentru a începe, deschide acest articol: 20 dintre cele mai bune teme pentru cursoarele de mouse din Windows.

Apoi, descarcă și salvează schema de cursoare pentru mouse, undeva pe calculatorul tău, cum ar fi pe Desktop de exemplu. Schemele de cursoare pentru mouse vin de obicei arhivate, astfel încât să fie mai ușor de descărcat.

Pasul 2. Dezarhivează fișierele schemei de cursoare pentru mouse

După ce ai descărcat schema de cursoare pentru mouse pe calculatorul tău, trebuie să îi dezarhivezi conținutul. Dă clic dreapta pe ea și, în meniul contextual, apasă pe opțiunea numită Dezarhivare sau Extragere.

Dacă nu poți să dezarhivezi fișierul, atunci probabil că nu ai o aplicație de arhivare instalată pe calculatorul tău cu Windows. Unul dintre cele mai bune instrumente pentru acest scop se numește 7-Zip și îl poți descărca de aici: 7-Zip.

Pasul 3. Găsește și rulează fișierul de instalare din interiorul folderului schemei de cursoare pentru mouse

După ce ai dezarhivat schema de cursoare pentru mouse, deschide-i folderul. În el, ar trebui să găsești mai multe fișiere care conțin indicatorii folosiți pentru fiecare cursor din schemă. Printre ei, ar trebui să fie și un fișier care se termină cu extensia .inf. Numele fișierului poate să difere în funcție de schema de cursoare pentru mouse pe care vrei să o instalezi.

Dă clic dreapta pe fișierul .inf și apoi apasă pe butonul Instalare din meniul contextual.

Schema de cursoare pentru mouse se instalează într-o secundă ori două.

Pasul 4. Activează noua schemă de cursoare pentru mouse

Noua schemă de cursoare pentru mouse este instalată pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows. Acum trebuie să o activezi și apoi să o folosești. Am explicat pașii pe care trebuie să îi faci de aici încolo, în acest ghid: Modifică dimensiunea și culoarea cursorului de mouse în Windows 10.

Însă dacă nu ai timp să citești și acel ghid, iată instrucțiunile pe scurt:

Pentru a activa noua schemă de cursoare pentru mouse, trebuie să folosești fereastra Proprietăți Mouse. În toate versiunile de Windows, poți să ajungi la această fereastră deschizând mai întâi Panoul de control și apoi mergând la secțiunea "Hardware și dispozitive". Acolo, apasă pe legătura Mouse din secțiunea "Dispozitive și imprimante".

În fereastra Proprietăți Mouse, deschide fila Indicatori și alege noua Schemă de cursoare pentru mouse din lista derulantă. Apoi, în lista Particularizare, poți să vezi cum arată indicatorii folosiți de acea schemă.

Dacă îți place ce primești și vrei în continuare să folosești această schemă de cursoare pentru mouse, apasă pe butonul OK.

Acum te poți bucura de noua ta schemă de cursoare pentru mouse! :)

Ce poți să faci dacă nu găsești un fișier .inf în folderul schemei de cursoare?

Dacă schema de cursoare pentru mouse pe care ai descărcat-o nu conține un fișier .inf, atunci trebuie să instalezi schema manual. Asta înseamnă că trebuie să asociezi un cursor pentru fiecare acțiune a mouse-ului, manual. Poți să găsești instrucțiuni despre cum se face asta, în acest ghid: Cum personalizezi indicatorii de mouse din Windows.

Concluzie

Instalarea unei noi scheme de cursoare pentru mouse pe un calculator cu Windows ar trebui să fie o sarcină relativ ușor de realizat pentru oricine. Sperăm că acest ghid a fost concis și destul de clar ca să înțelegi ce trebuie făcut. Totuși, dacă ai găsit ceva ce nu ai înțeles, lasă-ne un comentariu mai jos și vom face tot ce putem să te ajutăm.