Cum îți conectezi contul Google la un smartphone ori o tabletă cu Android

Orice ai vrea să faci în Android, este foarte probabil să existe o facilitate creată special pentru asta sau, dacă nu există o facilitate a sistemului, cu siguranță găsești o aplicație care face ce ai nevoie. Însă, fără un Cont Google setat în sistemul de operare Android, aceste facilități și aplicații nu sunt accesibile. Android se bazează pe contul tău Google pentru a face tot ceea ce poate face pentru tine. Cum se conectează un Cont Google la un dispozitiv cu Android? Citește acest tutorial pentru a afla cum se face, atât pe un dispozitiv nou cu Android pe care abia l-ai cumpărat, precum și pe un dispozitiv cu Android pe care l-ai folosit de ceva timp și care este deja configurat.

NOTĂ: Noi am folosit un smartphone Motorola Nexus 6 cu Android 7.1.1 Nougat. Procedura este similară pe toate dispozitivele care rulează Android, așa că nu ar trebui să ai probleme indiferent ce versiune de Android folosești ori dacă ai un smartphone sau o tabletă de la Samsung, Huawei sau alt producător.

Cum setezi un cont Google pe un dispozitiv cu Android nou

Atunci când îți cumperi un smartphone sau o tabletă cu Android, ori când îl resetezi la setările din fabrică, trebuie să parcurgi câțiva pași de configurare. După ce alegi limba folosită de Android și după ce te conectezi la o rețea wireless sau activezi conexiunea de date mobilă, dispozitivul tău îți cere să îți configurezi contul Google pe care vrei să îl folosești.

Android îți dă și opțiunea de a crea un Cont Google imediat, dacă nu ai deja unul, dar pentru scopul acestui ghid, noi presupunem că tu deja ai un cont Google. Asta înseamnă că trebuie să introduci adresa de email sau numărul de telefon pe care îl folosești pentru contul tău. Tastează email-ul sau telefonul în câmpul "Adresă de e-mail sau numărul de telefon", după care apasă pe Înainte.

Pe ecranul următor, Android îți cere să introduci parola Contului Google. Tasteaz-o în câmpul "Introduceți parola", după care apasă pe Înainte.

Dacă vrei fii sigur că ai introdus parola corect, apasă pe iconița în formă de ochi din partea dreaptă, iar parola devine vizibilă.

În continuare, dacă ai activat verificarea în doi pași pentru contul tău Google, ți se cere să introduci un cod de verificare. În funcție de cum ai configurat această opțiune de securitate, poți să primești codul de la aplicația Autentificator Google, prin intermediul unui mesaj SMS, ori prin alte metode. După ce ai introdus codul de securitate, apasă pe Înainte.

În continuare, Android te întreabă dacă vrei să îți folosești dispozitivul pentru a te conecta la contul tău Google în aplicații și browsere web de pe alte dispozitive, cum ar fi calculatorul tău sau un alt smartphone ori tabletă. Dacă activezi această opțiune, atunci când încerci să te conectezi la contul tău Google, dispozitivul tău cu Android va afișa un ecran Da/Nu pe care poți să aprobi conectarea, ori nu. Dacă preferi să nu folosești acest instrument Google, apasă pe Omiteți.

La final, Google îți cere să fii de acord cu termenii de utilizare și cu politica sa de confidențialitate. Dacă accepți, contul tău Google este configurat pe dispozitivul tău cu Android. Dacă nu ești de acord, contul nu este configurat.

În funcție de smartphone-ul sau tableta ta, precum și de versiunea de Android care rulează pe el sau ea, este posibil să trebuiască să mai treci și prin alți pași de configurare suplimentari, referitori la sistemul de operare. Indiferent de caracteristicile speciale ale dispozitivului tău, vei putea să configurezi și felul în care vor funcționa Serviciile Google pe el. Ar trebui să poți să activezi sau să dezactivezi caracteristici precum "Faceți backup automat pentru datele dispozitivului", "Folosiți serviciul de localizare Google pentru a ajuta aplicațiile", "Îmbunătățiți precizia locației", "Folosiți serviciul de localizare Google pentru a ajuta aplicațiile", "Îmbunătățiți precizia locației" și "Contribuiți la îmbunătățirea experienței Android". Activează sau dezactivează aceste servicii și caracteristici după cum crezi de cuviință, după care apasă pe Înainte.

Procesul de adăugare a unui Cont Google este aproape întotdeauna același pe toate dispozitivele cu Android, deși unele dintre ele pot să includă niște pași suplimentari de configurare pentru caracteristicile lor unice, în timp ce altele pot să aibă mai puțini pași de instalare. În orice caz, acum te poți bucura de toate beneficiile asociate cu deținerea unui Cont Google și a unui dispozitiv cu Android.

Cum îți conectezi un cont Google la un dispozitiv cu Android care este deja configurat și în funcțiune

Toate conturile pe care le ai conectate cu dispozitivul propriu cu Android se găsesc configurate în secțiunea Conturi din panoul de Setări , așa că hai să deschidem această aplicație. Derulează prin lista de aplicații instalate până găsești aplicația Setări și apasă pe ea pentru a o deschide.

Odată ajuns în panoul Setări, derulează lista de opțiuni în jos pentru a ajunge la secțiunea Personal, unde vei găsi opțiunea Conturi. Apasă pe această opțiunea pentru a deschide lista de conturi. Dacă folosești Android 8.0 Oreo, această opțiune se numește "Utilizatori și conturi".

Aici vei găsi toate conturile configurate pe dispozitivul tău, împreună cu opțiunea de a configura un cont nou. Apasă pe butonul "+ Adăugați un cont".

Pe următorul ecran sunt listate toate tipurile de conturi pe care le poți configura pe dispozitiv, în funcție de aplicațiile pe care le ai instalate și de tipul de cont folosit de acestea. Noi vrem să configurăm un Cont Google, așa că alege opțiunea relevantă din listă și apasă pe ea.

Sistemul îți cere detaliile contului tău, începând cu adresa Gmail. Presupune că ai deja un Cont Google creat în prealabil, așa că poți introduce adresa de email în câmpul de text corespunzător și apăsa pe butonul Înainte pentru a continua. Altfel, poți crea un Cont Google nou apăsând pe butonul Mai multe opțiuni.

Scrie-ți parola ta Google în câmpul de text corespunzător și apasă pe Înainte pentru a continua.

Google îți cere acordul pentru Termenii și condițiile sale și Politica de confidențialitate, așa că acum ar fi un moment bun să te pui la curent cu ele, după care trebuie să apeși pe "Sunt de acord" pentru a continua.

Acum ești redirecționat către ecranul inițial cu Conturile: pe el, apasă pe Google.

Pe ecranul Conturi Google, poți să vezi că noul tău Cont Google a fost configurat pe dispozitiv și apare în lista de conturi disponibile.

Acum, totul este în regulă și îți poți utiliza contul Google pe care tocmai l-ai configurat pe dispozitivul tău cu Android.

Concluzie

Acum știi cum să configurezi un cont Google pe smartphone-ul sau tableta cu Android, așa că dispozitivul tău este acum complet funcțional. Contul Google pe care l-ai conectat va fi sincronizat cu Google Cloud, ținând evidența tuturor informațiilor legate de acesta, cum ar fi aplicațiile cumpărate și instalate, rețelele Wi-Fi la care te conectezi sau setările personale pe care le preferi în utilizarea dispozitivului folosit. Dacă ai mai multe dispozitive cu Android conectate cu același Cont Google, îți va fi mult mai ușor să sincronizezi toate aceste informații între ele, decât să petreci timp configurând fiecare dispozitiv în parte de fiecare dată când schimbi aparatul. Înainte de a pleca, scrie-ți comentariile sau întrebările pe care le ai pe marginea acestui subiect și vom face tot posibilul să te ajutăm.