Cum îți reinstalezi aplicațiile implicite din Windows 10, cu PowerShell

Acum ceva timp, am scris un tutorial în care explicam cum să dezinstalezi aplicațiile implicite din Windows 10. Aplicații precum Calendar, Mail, Camera, Fotografii și așa mai departe. De asemenea, am promis să scriem un ghid în care arătăm cum să îți recuperezi toate aceste aplicații, în cazul în care te-ai răzgândit sau ai din nou nevoie de ele. Astăzi, ne ținem de promisiune și îți vom spune cum să reinstalezi toate aplicațiile care au venit odată cu Windows 10. Nu te speria, este un proces simplu și rapid. Să începem:

NOTĂ IMPORTANTĂ: Pașii pe care ți-i vom arăta în acest tutorial te vor ajuta să reinstalezi toate aplicațiile implicite din Windows 10, cu o singură excepție: Magazinul. Dacă ți-ai dezinstalat și Magazinul de pe dispozitivul tău cu Windows 10, atunci nu vei putea să reinstalezi nicio aplicație universală. Chiar dacă îți vei reîmprospăta calculatorul, tot nu vei putea să le reinstalezi. Singura metodă prin care vei recupera Magazinul și apoi să instalezi alte aplicații este să reinstalezi Windows 10.

Pasul 1. Deschide PowerShell ca Administrator

În primul rând, trebuie să deschizi Powershell cu drepturi administrative. Cea mai rapidă metodă de a face acest lucru este să folosești caseta de căutare a Cortanei , de pe bara de activități. Scrie "powershell" în ea, dă clic dreapta pe rezultatul PowerShell și apoi apasă pe "Executare ca administrator".

Desigur, PowerShell poate fi deschis urmând și alte metode. Dacă vrei mai multe detalii despre PowerShell, ce este, cum se deschide și ce poți face cu el, citește acest articol: Întrebări simple: Ce este Windows PowerShell și ce puteți face cu el?.

Odată ce PowerShell a fost deschis, vei vedea o fereastră similară cu aceasta:

Pasul 2. Rulează comanda de reinstalare pentru aplicațiile implicite din Windows 10

Pentru a reinstala toate aplicațiile implicite din Windows 10, tot ce trebuie să faci este să rulezi o anumită comandă. Tastează sau copiază și lipește următoarea comandă în fereastra ta PowerShell :

Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Odată ce ai introdus comanda de mai sus în PowerShell , apasă Enter pe tastatură. Windows 10 va începe să își instaleze din nou aplicațiile implicite. Acest pas poate dura mai mult și este posibil să vezi mesaje alarmante scrise cu roșu, în fereastra PowerShell. Totuși, nu este cazul să te sperii: lasă PowerShell să își facă treaba!

Pasul 3. Repornește-ți dispozitivul cu Windows 10

Odată ce comanda pe care ți-am arătat-o mai devreme a fost rulată, PowerShell îți va arăta folderul în care te afli. Nu există niciun fel de mesaje sau confirmări suplimentare. Acum poți să închizi PowerShell și să îți repornești dispozitivul cu Windows 10. Și gata!

După ce te vei reconecta, îți vei găsi toate aplicațiile implicite din Windows 10 înapoi la locul lor.

Concluzie

După cum vezi, să îți reinstalezi toate aplicațiile implicite din Windows 10 este foarte ușor și nici nu durează mult. Până la urmă, nu trebuie decât să rulezi o comandă PowerShell. Știi și alte metode de a reinstala aplicațiile implicite din Windows 10? Nu ezita să ne ni le spui, în formularul de comentarii de mai jos. De asemenea, dacă ai întrebări, spune-ne și vom încerca să îți fim de ajutor.