Cum setezi și personalizezi screensaver-ele în Windows

Vrei să îți setezi sau poate să îți schimbi complet screensaver-ul (economizorul de ecran) din Windows? Vrei să dezactivezi de tot screensaver-ul? Vrei să modifici felul în care funcționează? În acest articol îți vom arăta toți pașii pe care trebuie să îi faci pentru toate aceste lucruri, în toate versiunile moderne de Windows: Windows 10, Windows 8.1 și Windows 7. Avem destul de multe de prezentat, așa că hai să începem:

Cum deschizi fereastra cu setările pentru economizorul de ecran (screensaver) în Windows 10

În Windows 10, cea mai rapidă și mai ușoară metodă de a deschide fereastra ”Setări economizor ecran” este să folosești funcția de căutare. În caseta de căutare de pe bara ta de activități, scrie cuvântul economizor. Apoi, în lista de rezultate, apasă pe ”Modificare economizor ecran”.

O altă metodă de a ajunge la ”Setări economizor ecran” este să deschizi Panoul de control și apoi să mergi la ”Aspect și personalizare -> Personalizare”. În partea de jos a ferestrei, vei găsi o legătură rapidă către ”Economizorul de ecran”. Apasă pe ea și se va deschide fereastra de ”Setări economizor ecran”.

Dacă preferi, mai există și o a treia metodă alternativă de a deschide fereastra ”Setări economizor ecran”. Însă ar trebui să știi de la început că aceasta este și cea mai lungă. Pe Desktop-ul PC-ului sau dispozitivului tău cu Windows 10, dă clic dreapta sau apasă lung, după care apasă pe Personalizare.

Acțiunea anterioară va deschide aplicația Setări și te va duce automat la categoria de setări de Personalizare.

În partea stângă a ferestrei, apasă pe Teme. Apoi, apasă pe legătura ”Setări temă” din partea dreaptă.

Windows 10 va lansa Panoul de control și te va duce direct la secțiunea sa de Personalizare. Aici, apasă pe ”Economizor de ecran” , în partea dreaptă jos a ferestrei.

Indiferent de calea pe care ai ales să o urmezi pentru a deschide fereastra ”Setări economizor ecran” , iată rezultatul final din Windows 10:

Cum deschizi fereastra cu setările pentru economizorul de ecran în Windows 7

Pentru a personaliza screensaver-ul, va trebui mai întâi să deschizi fereastra ”Setări economizor ecran”. Și, dacă te grăbești, cea mai rapidă metodă de a o deschide este să o cauți.

Deschide Meniul Start și, în caseta de căutare, scrie cuvintele ”economizor ecran”. Printre rezultatele afișate, vei vedea și unul numit ”Modificare economizor ecran”. Apasă pe el și se va deschide fereastra ”Setări economizor ecran”.

Mai sunt și alte metode de a deschide fereastra ”Setări economizor ecran” în Windows 7. Însă trebuie să știi că toate sunt mai lungi decât cea pe care ți-am arătat-o mai sus. Una dintre ele este să dai clic dreapta pe un spatiu gol de pe Desktop și apoi să apeși pe Personalizare.

De asemenea, poți să deschizi Panoul de control , apoi să mergi la ”Aspect și personalizare” și apoi la Personalizare.

În fereastra Personalizare , sub lista de teme, vei găsi mai multe butoane, pentru fiecare element important inclus în tema curentă. Ultimul element este economizorul de ecran. Pentru a-l edita sau a-l schimba cu unul nou, apasă pe el.

Se va deschide fereastra ”Setări economizor ecran" , care va arăta similar cu captura de ecran de mai jos:

Cum deschizi fereastra cu setările pentru economizorul de ecran în Windows 8.1

În Windows 8.1, folosirea căutării este cea mai rapidă metodă de a deschide fereastra ”Setări economizor ecran”. Mergi pe ecranul Start și începe să scrii cuvântul economizor. Apoi, în lista de rezultate, apasă pe ”Modificare economizor ecran”.

O altă metodă de a deschide fereastra ”Setări economizor ecran” începe cu un clic dreapta sau o apăsare lungă pe un spațiu gol de pe Desktop-ul tău. În meniul clic dreapta, apasă pe Personalizare.

Sau, dacă preferi, poți să deschizi Panoul de control și să mergi la ”Aspect și personalizare -> Personalizare” și apoi la Personalizare. În ambele cazuri, în fereastra Personalizare , apasă pe butonul ”Economizor de ecran” din colțul stânga jos al ferestrei.

Indiferent de metoda pe care o alegi pentru a ajunge aici, acum ar trebui să ai fereastra ”Setări economizor ecran” deschisă și ar trebui să arate astfel:

NOTĂ: De aici mai departe, toate setările pe care le vei face sunt foarte asemănătoare între Windows 7, Windows 8.1 și Windows 10. Singurele lucruri diferite sunt câteva detalii vizuale minore. De aceea, pentru a păstra simplitatea, vom folosi capturi de ecran doar din Windows 10. Citește pagina următoare a acestui ghid și vei vedea cum îți poți modifica screensaver-ul actual, cum îl poți configura și cum poți salva toate modificările tale într-o temă nouă pentru Windows.