Cum redimensionezi Meniul Start din Windows 10

Atunci când Microsoft a lansat Windows 8, mulți utilizatori au fost foarte dezamăgiți de dispariția Meniului Start. Pentru a le recâștiga simpatia, Microsoft a trebuit să îi mulțumească în Windows 10, luând decizia de a aduce înapoi Meniul Start. Partea bună este că nu au reintrodus vechiul Meniu Start din Windows 7, ci au creat un design nou, făcându-l să fie mai bun decât a fost înainte. Una dintre caracteristicile cele mai interesante ale noului Meniu Start din Windows 10 este faptul că poate fi redimensionat. Citește acest ghid și vei vedea cum se face:

NOTĂ: Acest tutorial a fost actualizat pentru a include informații despre Windows 10 Fall Creators Update. Această actualizare va fi disponibilă pentru toți utilizatorii de Windows 10, începând cu luna Septembrie.

Cum redimensionezi Meniul Start în Windows 10

După ce pornești Windows 10, Meniul Start este probabil unul dintre primele lucruri pe care le vei observa pe desktop-ul tău. Este de fapt o combinație a ecranului Start din Windows 8 și a Meniului Start din Windows 7 și din versiunile mai vechi de Windows. Acesta are o listă de aplicații și setări în partea stângă și o secţiune cu dale dinamice în dreapta.
În esență,
Meniul Start din Windows 10 are un design similar celorlalte aplicații din sistem și poate fi redimensionat în același fel. Pentru a-l redimensiona, deschide Meniul Start prin apăsarea butonului Start din colțul din stânga jos al ecranului.


Când se deschide, Meniul Start arată astfel:

Cum redimensionezi Meniul start pe orizontală

Pentru a redimensiona Meniul Start pe orizontală, poziționează cursorul pe marginea sa dreaptă, până ce devine o săgeată cu două capete.


Acum apasă și trage cursorul spre stânga pentru a micșora Meniul Start. Va arăta astfel:

Pentru a mări Meniul Start pe orizontală, apasă pe marginea dreaptă și trage-l spre dreapta. Meniul va arăta astfel:

Vei vedea că redimensionarea pe orizontală face Meniul Start să se adapteze la dalele dinamice în timp ce-l tragi, alocând spațiul necesar lor.

Cum redimensionezi Meniul Start pe verticală

Redimensionarea pe verticală este un proces similar: poziţionează cursorul pe marginea de sus a Meniului Start deschis, astfel:


Apoi apasă și trage în jos sau în sus pentru a redimensiona Meniul Start. În acest caz redimensionarea se face cursiv.

Cum se redimensionează Meniul Start pe diagonală

Reține faptul că acest lucru este posibil doar în Windows 10 Creators Update, disponibil începând cu Septembrie 2017. Dacă vrei să redimensionezi Meniul Start atât orizontal cât și vertical în același timp, poți să muți cursorul în colțul din dreapta sus al meniului pentru a îl redimensiona pe diagonală. Această acțiune combină cele două metode de redimensionare pe care ți le-a arătat mai sus.

Când dai clic și tragi de colțul din dreapta sus al Meniului Start poți să îl redimensionezi cum vrei tu: orizontal astfel încât să conțină mai multe sau mai puține grupuri de dale și vertical cât de mult sau de puțin îți place.

Reține că redimensionarea Meniului Start nu este acelaşi lucru cu a-l seta să ocupe tot ecranul ca în Windows 8.1. Dacă asta este ceea ce vrei, poți să afli cum se face aici: Cum setezi meniul Start să ocupe tot ecranul în Windows 10.

Concluzie

Meniul Start este unul dintre cele mai bune și cele mai folosite elemente din Windows 10. Acesta poate fi personalizat în multe feluri, inclusiv prin redimensionarea sa. Datorită modului în care este creată interfața de utilizare a Windows 10, este ușor să faci aceste redimensionări ale Meniului Start. Ție ce îți place cel mai mult la Meniul Start din Windows 10? Spune-ne ce părerea ta în comentariile de mai jos.