De ce Gestionare computer este instrumentul nostru favorit de administrare

Versiunile moderne de Windows oferă multe instrumente pe care le poți folosi pentru a administra diverse aspecte ale sistemului de operare. Unul dintre instrumentele mai puțin cunoscute este Gestionare computer. Sunt puțini oameni care îl folosesc și puțini oameni care au auzit despre existența sa. Cu timpul, am ajuns să ne placă Gestionare computer și să îl folosim mai des decât folosim alte instrumente similare din Windows. În acest articol vrem să îți spunem care sunt motivele pentru care folosim atât de des Gestionare computer și ce poți face cu el. Poate că până la sfârșitul acestui articol și ție îți va plăcea și, cine știe, poate că vei începe și tu să îl folosești din ce în ce mai des.

NOTĂ: Acest ghid se aplică pentru Windows 7, Windows 8.1 și Windows 10.

Unde găsești Gestionare computer în Windows 7

În Windows 7, cea mai rapidă metodă de a deschide Gestionare computer este să îl cauți. Deschide Meniul Start și scrie cuvintele “gestionare computer” în caseta de căutare. Apoi, dă clic pe rezultatul Gestionare computer.

O altă metodă de a deschide consola Gestionare computer în Windows 7 este să folosești Panoul de control. Mergi la “Sistem și securitate” și dă dublu clic pe scurtătura Gestionare computer din secțiunea “Instrumente de administrare”.

Iată cum arată fereastra Gestionare computer în Windows 7:

Unde găsești Gestionare computer în Windows 8.1

O metodă de a deschide Gestionare computer în Windows 8.1 este să folosești căutarea. Mergi la ecranul Start și începe să scrii cuvintele “instrumente de administrare”. În lista cu rezultatele căutării, apasă pe scurtătura Instrumente de administrare.

Acțiunea precedentă a deschis fereastra Instrumente de administrare. Aici vei găsi o scurtătură pentru Gestionare computer. Dă dublu clic pe ea pentru a deschide consola.

Poți să ajungi la aceeași fereastră de Instrumente de administrare și dacă folosești tradiționalul Panou de control. Odată ce l-ai lansat, mergi la categoria “Sistem și securitate” și apasă pe Instrumente de administrare.

Pentru a deschide Gestionare computer în Windows 8.1, poți să folosești și meniul “profesioniștilor”. Deschide acest meniu cu un clic dreapta sau cu o apăsare lungă pe butonul Windows din colțul stânga jos al Desktop-ului tău.

Dacă preferi, poți să folosești și combinația de taste Alt + X pentru a deschide acest meniu. Apoi, apasă pe scurtătura Gestionare computer.

Indiferent de metoda pe care alegi să o urmezi, vei ajunge la fereastra Gestionare computer care, în Windows 8.1, arată astfel:

Unde găsești Gestionare computer în Windows 10

Cea mai rapidă metodă de a deschide Gestionare computer în Windows 10 este să folosești funcția de căutare. Apasă pe caseta de căutare a Cortanei de pe bara de activități, scrie cuvintele “gestionare computer” și apoi apasă pe scurtătura Gestionare computer.

O altă metodă rapidă de a lansa consola Gestionare computer este să folosești Meniul Start. Deschide Toate aplicațiile și mergi la Instrumente de administrare Windows. În acest folder vei găsi o scurtătură către Gestionare computer.

Pentru a deschide Gestionare computer în Windows 10, poți să folosești și meniul “profesioniștilor”. Dă clic dreapta sau apasă lung pe butonul Meniului Start din colțul stânga jos al Desktop-ului și apoi apasă pe scurtătura Gestionare computer. Pentru a deschide acest meniu, poți să folosești și combinația de taste Alt + X.

Dacă preferi, poți să folosești și tradiționalul Panou de control. Mergi la categoria “Sistem și securitate” și apoi apasă pe Instrumente de administrare.

În noua fereastră, dă dublu clic pe scurtătura Gestionare computer.

Indiferent de metoda pe care alegi să o urmezi pentru a deschide Gestionare computer , odată ce ai lansat acest instrument în Windows 10, ar trebui să vezi o consolă similară cu aceasta:

Citește pagina următoare a acestui ghid pentru a afla ce îți oferă instrumentul Gestionare computer și de ce merită să îl folosești.